Číslo: 6
09.02.1998
Článků: 55

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Podnikání
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Vydána Mapa záplav
Proč jsou problémy s kabelovkou?
Hlucký Sportovní ples
Zevos konkurz na rekonstrukci vyhrál
Informační dny v AVX
Obec Žítková řeší své problémy
Pivo seženu za dvě koruny, říká hradišťský důchodce





Vydána Mapa záplav
Brno (VaMP) - Rozlivy na Moravě při povodni v červenci 1997, tak se jmenuje mapa rozlivů řeky Moravy v mapách v měřítku 1:25.000, na které v uplynulých dnech dokončili práce odborníci z brněnské akciové společnosti Povodí Moravy. Jak nám sdělila Jana Kadeřábková, vedoucí vodohospodářského dispečinku z Brna, mapy jsou zasílány na všechny okresní úřady těch oblastí, jejichž území bylo v červenci 1997 vodou bezprostředně ohroženo. Kdo bude chtít, může mapy na úřadech zhlédnout. O podrobnou mapu projevila zájem i řada postižených obcí, uvedla Jana Kadeřábková. Mapa záplavových oblastí je u Povodí Moravy, a.s. Brno k mání za 2.520 korun (včetně DPH).







Proč jsou problémy s kabelovkou?
Uh. Hradiště, Olomouc - Kabelová televize, kterou má v Uh. Hradišti připojeno 4200 zákazníků, zaznamenala v poslední době odliv zákazníků. Částečně kvůli zhoršené kvalitě provozu, částečně kvůli zvyšování cen. Několik otázek jsme položili náměstkovi pro obchod a marketing v Olomouci ing. Martinu Berkovi.

Z jakého důvodu dochází k častým výpadkům kabelové televize - konkrétně na sídlišti Štěpnice?
Za výpadky se našim klientům velice omlouváme, bohužel nejsme schopni v současné době uvedené výpadky eliminovat. Důvodem téměř všech výpadků jsou předem neohlášená přerušení dodávky elektrické energie z důvodů oprav po červencových povodních. Při jednání se zástupci energetických závodů bylo přislíbeno brzké ukončení rekonstrukcí a minimalizace přerušení dodávky. Nejvíce jsou postiženi právě klienti na sídlišti Štěpnice, které se nachází na konci distribuční sítě televizních kabelových rozvodů a jakýkoliv výpadek po trase se projeví právě u nich.

Připravuje Kabel Plus něco nového?
V průběhu I. čtvrtletí bude nabídka MINI zřejmě rozšířena o nový program v češtině - kanál Galaxie, který přináší hudbu, sport, filmy a zpravodajství. Na březen připravujeme rozsáhlou dotazníkovou akci pro všechny naše klienty a na základě výsledků průzkumu bude v rámci našich možností upravena programová skladba dle požadavků našich klientů. Zvažujeme také zařazení slovenského kanálu VTV do nabídky MINI. Další zatraktivnění chystáme i pro předplatitele nabídky KLASIK. V současné době probíhají jednání o zahájení vysílání městského informačního kanálu, který bude pravděpodobně ještě letos přístupný všem účastníkům kabelové televize.

V případě, kdy dochází k většímu odlivu dosavadních zákazníků, nebude to mít vliv na brzké zvýšení poplatků?
Uvědomujeme si určité rozladění našich klientů z důvodů cenových úprav od 1. 1. 1998 i nabídky MINI. Cenové úpravy byly provedeny výhradně v zájmu umožnění dalšího provozu kabelové televize a věříme, že v budoucím období nebudeme nuceni k výraznějšímu zvyšování poplatků za příjem kabelové televize. Určitý odliv našich klientů jsme samozřejmě zaznamenali, jedná se ovšem o asi 40 případů, což nebude mít vliv na zvyšování poplatků.

Co budete dělat pro udržení zákazníků?
Cesta je jediná: poskytovat kvalitní služby, které budou maximálně přizpůsobeny požadavkům našich klientů. Touto cestou bychom také v budoucnu chtěli jít.Musíme také přiznat, že ne vždy tomu tak bylo a samozřejmě jsme se také dopustili některých chyb. Věříme, že se z minulosti poučíme a naši klienti budou se službami kabelové televize spokojeni.

Děkuji za rozhovor, Jindra Váverková







Hlucký Sportovní ples
Hluk (red) - Tělovýchovná jednota Spartak Hluk pořádá 14. února 1998 ve 20.00 hodin ve všech sálech sportovní haly Sportovní ples. K tanci i poslechu hraje Dechový soubor Moravěnka z Brna, hudební skupina Synchron, cimbálová muzika J. Čecha a diskotéka V. Buriana. V úvodu vystoupí dětský taneční pár ze SR - Petr Mikulec a Patrícia Prnová s ukázkou standartních a latisko-amerických tanců. Předprodej vstupenek je v sekretariátě TJ Startak Hluk, telefon:0632/ 961234.







Zevos konkurz na rekonstrukci vyhrál

Další část centra okresního města tedy v dohledné době získá na svém vzhledu. - Foto: VaMP
Uh. Hradiště (VaMP) - Okresní pobočka Všeobecné zdravotní pojišťovny bude mít reprezentativní prostory v bývalé budově zvláštní školy. Informovali jsme o tom čtenáře Dobrého dne už 15. prosince 1997. Z výběrového řízení na rekonstrukci budovy, ve které by kromě zázemí pojišťovny měly své místo najít i obchody se zdravotní tematikou, vyšla vítězně akciová společnost Zevos. Ta by dům, který pojišťovna získala od města za 8,5 milionů korun, měla během roku 1998 uvést do výsledné podoby. Podle informací VZP budou náklady na rekonstrukci domu činit více než 30 milionů korun.
Do konkurzu na dodavatele stavby bylo přihlášeno pět firem, přičemž nabídka Zevosu nebyla nejnižší.







Informační dny v AVX
Uh. Hradiště (red) - Nové pracovní příležitosti při výrobě keramických kondenzátorů nabízí nyní desítkám lidí společnost AVX Czech Republic, s.r.o v Uherském Hradišti. Využít této nabídky mohou jak lidé z Hradiště, tak i z okolních obcí, odkud firma zajišťuje bezplatnou dopravu přesně navazující na začátek a konec pracovní doby. Pro ty, kteří se chtějí o této mezinárodní společnosti zaměstnávající přes tisíc lidí dozvědět více, jsou určeny tzv. Informační dny. Uskuteční se ve čtvrtek 12. února v Domě kultury v Uherském Brodě od 9 do 16 hodin, v úterý 17. února v Kulturním domě ve Veselí nad Moravou od 9 do 16 hodin. Pracovníci personálního oddělení AVX budou po celý den připraveni podávat konkrétní informace o všem, co bude veřejnost zajímat.
Na závěr Informačních dnů bude vždy připraven firemní autobus, který zájemcům umožní navštívit společnsot AVX, prohlédnout si pracoviště, seznámit se s atmosférou, způsobem práce a třeba i s tím, jak je o zaměstnance postaráno. Bezplatná doprava je zajištěna i pro zpáteční cestu z exkurze.







Obec Žítková řeší své problémy
Žítková (JiV) - Po problémech, které měl obecní úřad s majiteli sousedících pozemků, se podařilo v závěru loňského roku vše zdárně vyřešit a započít s vestavbou tří bytových jednotek. Jelikož byly splněny veškeré podmínky pro poskytnutí dotace, byla tato ještě v závěru roku převedena na účet Obecního úřadu a s vestavbou se tak mohlo započít ihned.
Celá akce by měla být dokončena nejpozději v letošním roce. Byty by měly sloužit hlavně mladým manželům anebo těm, kteří z nějakých jiných důvodů nemají kde bydlet. Rozpočet činí dva miliony korun, dotace je ve výši tři sta dvacet tisíc korun na jednu jednotku. Dalším ožehavým problémem obce byla nevyhovující komunikace v dolní části obce a spojení se Starým Hrozenkovem. Toto se také podařilo po dohodě se státními orgány vyřešit a na komunikaci v délce 1,5 km, která spojuje obec se Starým Hrozenkovem, již začaly být prováděny úpravy.







Pivo seženu za dvě koruny, říká hradišťský důchodce
Uh. Hradiště (MIKI) - Na současnou tíživou ekonomickou situaci reagují různí lidé různě. Vystačit se skromným důchodem, stále se snižující podporou v nezaměstnanosti či nicotnými sociálními dávkami není pro mnoho jedinců mikterak jednoduché.
Pan Václav je již několik let v invalidním důchodu. Miluje zlatavý mok, ale pivo za desetikorunu si dovolit nemůže. Kdysi si pochutnal i na mléku, ale to je dnes dražší než pivo. Litr polotučného mléka v krabičce nyní stojí 16 až 17 korun, více než litr regionální desítky. I přes skutečnost, že se mu blíží šestý křížek, je Václav stále na vycházce, rád se zastaví se svými vrstevníky a diskutuje o všem možném. Také o tom, kde se prodávají levné potraviny a kam zajít pro nejlevnější lahváč. Plzeňské pivovary nabízejí ve vybraných obchodech desetistuňové pivo Primus za solidní cenu 4,50 Kč. Já však piju asi nejlevnější pivko v Hradišti, chlubí se důchodce. Koupím si Primus v jednom malém obchůdku, kde sklenice zálohují jednou korunou a prázdné flašky vracím v sámošce za tři koruny. Za jednu desítku zaplatím jen dvě padesát, řekl pan Václav.
Jak jsme se o něco později dozvěděli, rovněž grátis lze posvačit, ochutnat instantní polévku, šálek čaje, dobrou kávu, jogurt nebo salát. V Hradišti a blízkém okolí je asi deset velkých prodejen potravin a téměř každý den se někde pořádá ochutnávka potravinářských výrobků. Nejvíce mě potěší, když se ochutnávají likéry nebo přijedou obchodní zástupci z pivovarů. Lidé se většinou upejpají, ale já nikdy neodmítnu. Naposledy jsem si pochutnal na výborném pivu Regent, přiznává důchodce.
Kdo má chvilku času a zavítá do prodejen potravin v centru okresního města, určitě narazí na zboží, které se dá koupit velmi výhodně. V každém obchodě pravidelně snižují ceny potravin, kterým končí záruční lhůta. Některé hospodyňky ani netuší, co lze koupit doslova za pakatel. Chodím často do Many, kde je výhodná nabídka v tom, že za cenu dvou výrobků můžete nakoupit tři. Nakupuji i pro své známé a přátele. Pochopitelně za tuzér. Obyčejní lidé s děravými peněženkami se v těchto těžkých časech musí chovat obchodněji než obchodníci, dodává penzista.
Jednou ze zásad pana Václava je i to, že letní zboží nakupuje po sezoně, kdy klesnou ceny až o sedmdesát procent. Už nyní s netrpělivostí čeká příchod jara. To si koupím zimní boty s kožešinou za třetinu původní ceny, dodal na závěr našeho setkání pan Václav.







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund