Číslo: 22
01.06.1998
Článků: 63

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Podnikání
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Firma Sany otevřela novou hernu ve Vodní ulici
Volební KUKátko





Firma Sany otevřela novou hernu ve Vodní ulici
Staré Město (JiV) - Firma Sany, která zahájila svou činnost v letošním roce, má sídlo na náměstí Republiky v Uherském Hradišti a zabývá se několika činnostmi. Jedna z jejích provozoven sídlí ve Starém Městě a najdeme ji v ulici Za Špicí. Tato provozovna, což je pneuservis, nabízí klasické služby pro motoristy. Výměnu pneumatik do velikosti 22 palců vám provedou na nejmodernější vyvažovačce a zouvačce. Tato zařízení jsou italské výroby a jsou momentálně nejmodernější v Evropě. Pneumatiky značky Barum zde můžete zakoupit za bezkonkurenční cenu. Otevřeno je denně od osmi do osmnácti hodin i o víkendech. Spolu se sousedícím autoservisem pak motoristé mohou dostat kompletní servis pro své auto a pro stálé zákazníky jsou přichystány slevy. Jak nám uvedl majitel firmy Martin Sokol, v případě, že zákazník bude muset nechat auto po celý den v servisu a potřebuje být pojízdný, může mu firma poskytnout náhradní vůz.
Firma Sany se dále zabývá přepravou paliv a maziv. V brzké době dojde k rozšíření vozového parku a širší nabídce pro zájemce. Tato přeprava je poskytována prozatím pouze v teritoriu naší republiky.
Další aktivitou Sany je otevření baru s hernou ve Vodní ulici (v místě bývalé prodejny Daewoo). Zájemci si tu mohou zahrát šipky, automaty a kulečník. K dispozici je také bar, kde se čepuje pivo značky Velvet. Otevřeno je denně přes týden od patnácti hodin do tří ráno, v pátek a sobotu od sedmnácti hodin do pěti ráno a v neděli od sedmnácti hodin do dvacíti tří. V blízké budoucnosti se chystá pro stálé návštěvníky, kteří mají soutěžního ducha, liga v šipkách, kde hlavní cenou bude horské kolo. Podle těch, kteří tuto hernu již navštívili, je tu příjemné prostředí, a tak doufáme, že se tu bude líbit i ostatním, říká majitel Martin Sokol







Volební KUKátko
Inspirace pro nerozhodné voliče?
Uh. Hradiště (uk) - Pro potenciálního voliče, který se zaobírá otázkou, koho že volit v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, mohlo být přínosem třeba setkání s bývalou předsedkyní Demokratické unie (DEU) ing. Alenou Hromádkovou (Malý sál Klubu kultury v Uh. Hradišti, pátek 22. 5. 1998 v 15.00 hod.).
Paní Hromádková vlastně od vzniku DEU zastává stále tytéž teorie, které velmi zjednodušeně lze shrnout větou, která je zároveň sloganem DEU: Není prosperity bez morálky a práva! Strany, jejichž představitelé dříve na DEU dštily oheň a síru a přisuzovaly jí roli oportunistů a bůhvíčeho ještě, nyní v době, kdy už je nad slunce jasnější , že ekonomický zázrak se nekoná, kdy už ani zdaleka nejsme nejúspěšnější postkomunistickou zemí a kdy životní úroveň rapidně klesá, si zcela bezostyšně ve svých volebních programech přivlastňují myšlenky a teze, které DEU hlásala od svého vzniku a které jí byly tak horlivě vytýkány.
DEU je stranou chudou (ing. Hromádková přiznala, že ještě před dvěma týdny nebylo jasné, zda bude mít peníze na volební kauce) a nemá tudíž na halasnou propagaci a mediální exhibice. Nezájem televize a novin o tuto stranu je zapříčiněn rovněž nenávistnou kampaní, kterou bez uzardění mnozí politici proti ní vedli, a v neposlední řadě také (proč si to nepřiznat?) opět nedostakem peněz, které jsou stále až na prvním místě a bez kterých nelze pořádat sponzorské večeře ani večeře pro novináře.
Alena Hromádková je ženou, která ví, o čem mluví, a obyčejný uvažující smrtelník to brzy vycítí. Tvrdí, že je hlubokým omylem, pokud si lidé myslí, že zachrání svůj soukromý život, nebudou-li se zajímat o ten veřejný. Říká, že DEU by se ráda do parlamentu dostala (má zatím pouze jednoho senátora), ale že jejím cílem je také snažit se slušné lidi přesvědčit, že mít zájem o věci veřejné je nanejvýš potřebné, neboť bez tohoto elementárního zájmu se do politiky dostávají lidé, kterým rozhodně nejde o blaho občanů, ale o vlastní kapsy. Díky skandálně diskriminujícímu Volebnímu zákonu, který stanovuje hranici 5% pro vstup do Poslanecké sněmovny a hranici 3% pro vyplacení státního příspěvku, to malé strany, které navíc nešíří populistické bláboly a neoplývají lesknoucími se mediálními hvězdami baculatých tvaří, širokých kravat a přihlouplých úsměvů, mají velmi těžké.
DEU si možná před časem mnohé zkomplikovala svým příliš nediplomaticky nekompromisním postojem a kritikou. Získávat důvěru občanů a poutat zájem seriózní prací je nesmírně těžká věc. Že na této nevelké politické straně vskutku něco bude, ale snad signalizuje třeba i přízeň zpěvačky Marty Kubišové, tedy ženy, která to v životě, díky své upřímnosti, statečnosti a občanskému postoji, zatraceně neměla lehké. A docela k zamyšlení je i vyjádření bývalého člena skupiny Rangers (Plavci) Radka Tomáška, člověka podobného naturelu jako Marta Kubišková. Ten na otázku jednoho časopisu, které ze současných žen si nejvíce váží, odpověděl lapidárně: Margaret Thatcherové a Aleny Hromádkové!

Špičky KDU-ČSL v našem okrese
Slovácko (red) - Ve dnech 5. a 15. června navštíví náš okres čelní představitelé KDU-ČSL. Na setkání s poslanci i novými kandidáty mohou všichni položit otázky těm, kteří chtějí ovlivňovat chod naší země.
5. června 1998 budou lídři KDU-ČSL besedovat v těchto místech: 11.30 hod. v Uh. Hradišti - Mariánském náměstí, v Buchlovicích - domově důchodců. 13.30 hod. v Uh. Hradišti - domově důchodců. 14.30 hod. v Uh. Hradišti - Mariánském náměstí. 16.00 ve Starém Městě - radnici, v Hluku - městském úřadě. 17.00 hod. v Ostrožské Lhotě - kulturním domě, ve Velehradě - parkovišti. 18.00 hod. v Ostrožské Nové Vsi - obecním úřadě, v Babicích - obecním úřadě. 19.30 hod. ve Zlechově - obecním úřadě.
15. června 1998 proběhnou předvolební mítinky: 15.00 hod. v Uh. Brodě - Masarykově náměstí. 16.30 hod. ve Vlčnově - U krála, ve starém hrozenkově - obecním úřadě. 17.30 hod. v Dolním Němčí - obecním úřadě. 18.00 hod. v Bojkovicích - obecním úřadě. 18.30 v Nivnici - společenském domě. 19.00 v Šumicích - před KD.

VÍKEND S LÍDREM UNIE SVOBODY
Slovácko - ve dnech 5. a 6. 6. 1998 navštíví náš okres jihomoravský volební lídr unie svobody Michal Lobkowicz. V pátek dopoledne přijede do Uh. Brodu, kde se setká s občany a se starostou města. Poté zavítá do české zbrojovky, odkud se pak přesune do letu Kunovice. Od 15.00 hod. bude na Masarykově nám. v Uh. Hradišti k dispozici občanům, kde v rámci mítinku unie svobody zodpoví všechny jejich dotazy. Odpoledne navštíví St. Město, kde nosným tématem zůstává i nadále popovodňová obnova. Navečer se zúčastní dětské mše v bazilice na Velehradě. V sobotu dopoledne bude možno současného ministra obrany potkat na folklórním festivalu - Kunovské léto a po obědě pak mimo jiné i na mistrovství ČR v pomalém kouření dýmky na hotelu Grand v Uh. Hradišti. Po celou dobu návštěvy budou pana Michala Lobkowicze provázet další kandidát unie svobody do Poslanecké sněmovny parlamentu ČR, především pak paní ing. Monika Mitošinková ze Sadů (9. místo na krajské kand. listině US).
Milan Kup, místopředseda OV US Uh. Hradiště







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund