Číslo: 9
28.02.2000
Článků: 75

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


FÓR TÝDNE
Špatná paměť





FÓR TÝDNE

"Řediteli, dnes do práce asi nepřijdu. Ráno sem měla teplotu a zdá sa, že zas na mě něco leze!"


Otcovské rady synům
* Ano, máš právo na svůj názor, ale raděj ho rychle změň!
* Na co by ti bylo nejaké zvíře? Šak máš přeca sestru!
* Už je najvětší čas, aby sas naučíl umývat auto!
* Neboj sa, to je enom krév!
* Vystřihnutí mandlí nebolí… až tak moc!
* Když nevyneseš smetí, utopím ti kočku!
* Nevím kdo z vás to udělál, proto potrestám všecky!
* Né, na pohřeb tetičky si nesmíš vzít walkmana!

Konkurz
Ptál sa Jura Hnátek v jedné firmě: „Tak sem slyšél, že hledáte nového pokladníka?” „Ano, ano, hledáme. Ale starého také!”

Hádanka
„Chlapé,” pravíl Fanek v hospodě ve Véskách, „víte, co vznikne, když sa skříží slépka s aligátorem?” „To teda nevíme,” pravili chlapé. „No, přeca kvokodýl!”

Nešlo to
Ožralý strýc Blaťáků z Kunovic, sa snaží marně strčit strčit klíč do pouliční lampy. Ide okolo Jura Hnátkú a praví mu: „Strýcu, nenamáhajte sa, stejně nejsú doma!” „Jak nejsú, šak majú navrchu rozsvícené!”

Hádka
Řvala tetina Huňková na svojého starého: „Raděj sem si měla vzít čerta, než tebe.” „To je ale nemožné,” pravíl s klidem strýc, „sňatky mezi příbuznýma sú totiž zakázané!”

Učitel z Kunovic
O Kunovjanech je známé, že umíja velice dobře balit roby. Jednú tak přijél do Kunovic za strýcem Zlámalíkem mladý Janek Drábek z Osvětiman a pravíl mu: “Strýcu, šak vy ste ten odborník na roby, tak mně poraďte, jak mám na ně jít.” „To máš jednoduché. Když ju pozveš na rande, tož si s ňú mosíš napřed povykládat třeba o počasí, potom přejdi na poéziju. No a potom jí pomalučku začni vyznávat lásku.” Janek si jeho slova vzál k srdci a hneď večér to aj vyzkúšál na súsedovéj Anči: „Ančo, hvězdy vidíš?” „Vidím.” „Puškina četlas?” „Četla.” „Tož dobře, tak si lehni!”

Havárka autobusa
Kúsek za Nedakonicama na rovnéj cestě, sjél autobus přímo do příkopy. „Jak sa vám to mohlo stat,“ ptál sa řidiča policajt. „Věříte, že ani sám nevím. Zrovna sem vzadu vybírál jízdné.“

Svatební obavy
„Ty, Vlastičko,“ pravila tetina Búřová svojéj céři, „tak ti mám strach, aby ten tvúj mládenec od téj svatby eště necúvl.“ „Nemože mami, už si vybrál zálohu na svatební noc.

Dobrá rada
„Maňo, tak sem slyšél od chlapú v hospodě dobrú radu na tú tvoju tlúšťku!” „Tož mně to rychle pověz.” „Máš si připravit teplú kúpel, položit sa do ní a… stačí prý jedna kapka Fery Ultra a mast- nota je pryč!”

U súdu
„Obžalovaný,“ ptál sa súdca v Hradišti u súdu, „řekněte nám, proč vám utékla vaša žena?“ „To nemám ani páru, ty můj žabáčku!“

Mikropovídka
A co čert nechtěl! Na Velehrad přijél papež…

Trosečník z Podolé
Ztroskotál jednú strýc Pléšek na pustém ostrově. Když sa tam trochu porozhlédl, našél tam dalších třech trosečníkú, keří tam byli už tři roky. Protože uměli všeci po kunovsky, tož s nima povykládál. Asi tak za tři dni sa jich ptál: „Poslyšte, chlapé, jak to tady děláte, když dostanete chuť na nejakú ženskú a žádnú tu nemáte.” „To máš jednoduché, máme tu stádo ovcí. Tož si nejakú vybereme a je to.” Tak si teda aj strýc vybrál ovcu a už si to s ňú vykračovál do nedalekého lesíka. Když přecházál okolo chlapú, tož ti sa začali řehúzňat. „No, co je, šak ste říkali, že to také tak děláte.” Ostatni, tak se zaséj začnou děsně chechtat. “To aha! Ale když ty sis vybrál takovú škaredú!”

Pořádný řízek
„Konečně sem dostál u vás pořádný řízek,“ pravíl Jura Páskú v hospodě číšníkovi. „Šak to bylo také náhodú, protože sem omylem vzál v kuchyni večeřu našého vedúcího.“

Babčin zub
Došla babka Otrubová k doktorovi a stěžovala si: „Poslyšte, doktore. Dycky, když si vytírám toaleťákem zadek, tož sa ně začne kývat zub. Co s tým?“ Doktór si babku prohlédál a najednú zvolál: „Už to mám! Babko, příště, když budete jest na oběd španělské ptáčky, tož si z nich nezapomeňte odmotat tú niť!“







Špatná paměť
Jarča Brázdova vystúpila v˙Ostrohu z˙vlaku a štrádovala si to dóm. Najednú zjistila, že za ňú pořád ide takový černý chlapisko. Když už to nemohla vydržat, tož sa zastavila a pravila mu: "Poslyšte, chcete mě znásilnit nebo co, že za mnú furt idete?"
Chlápek trochu ostýchavě zavrtěl hlavú a říkál:
"To teda né, ale chtěl bych vás enom upozornit, že vám trčí z˙trička levé prso." Jarča trochu zbledla a zařvala: "Prso venku? A sakra, to mně ani tak nevadí, ale já sem zapomněla ve vlaku našého malého Jurku?"







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund