Číslo: 3
18.01.1999
Článků: 56

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Squash konečně vstoupí i do Uherského Hradiště
Byli jsme při tom aneb jak se dělal plavecký nábor
Hokejový servis
Synot úspěšně reprezentoval v Gy”ru český fotbal
Domácí hořeli jak papíroví draci
Změny v kádru áčka Slovácké Slavie
Fotbalisté ČSK Uh. Brod na Lapači





Squash konečně vstoupí i do Uherského Hradiště
Je jistě mnoho těch, kterým název squash (čti skvoš) nic neříká, ale zase na druhou stranu je jistě také hodně jiných, kteří se již s tímto názvem nejen setkali, ale také si tuto novou hru sami zahráli. Ano, jedná se o druh sportu, který někteří lidé považují za snobský a jiní zase za méně inteligentní. Proč snobský? No, protože se jedná vlastně o jakýsi druh tenisu, který u nás stále ještě je počítán mezi hru jen některých vyvolených. A proč méně inteligentní? Protože jedna z prvních zmínek o hře squash praví, že vznikl ve vězeňské cele, kde si jím vězni zpříjemňovali dlouhé chvíle.
Jisté však je, že je to sport, který si v naší republice od roku 1989, kdy se zde začal hrát, vybudoval již pěknou hráčskou základnu. Squash u nás hraje téměř pětatřicet tisíc aktivních členů v třiasedmdesáti squashcentrech, na téměř dvou stech kurtech.
Squash je považován za jeden z nejrychlejších sportů, kdy při hodinové hře je hráč průměrně 52 minut v pohybu. Odborníci tvrdí, že jedna hodina této hry vydá za tři hodiny klasického tenisu.
Squash hrají proti sobě, či vlastně vedle sebe, dva hráči speciální squashovou raketou, kterou se odpalují speciální míčky proti stěně. Hmotnost těchto míčků je 24 gramů a jsou velikosti pinpongového míče.
Squash je halový sport, který však potřebuje nejen halu, ale přesně řečeno místnost ohraničenou čtyřmi stěnami přesných rozměrů. A přesně takové tři místnosti, či vlastně squashové kurty se v těchto dnech dokončují ve sportovní hale v Uherském Hradišti. Hlavním garantem a zároveň provozovatelem těchto kurtů je firma Tennis Zlín, jejíž obchodně technický ředitel a zároveň jednatel firmy Petr Král nám řekl: Myslím si, že squash je natolik bezvadná hra, že by neměla chybět v žádném městě. Proto jsme se rozhodli tuto hru začít provozovat právě v Uherském Hradišti, neboť zájemci z vašeho regionu museli prozatím za squashem jezdit buď do Luhačovic, Malenovic, nebo do Zlína.
Firma Tennis Zlín v Uherském Hradišti v těchto dnech dokončuje ve sportovní hale tři squashové kurty, které by měly být slavnostně otevřeny 29. 1. 1999 ve 14.00 hodin. Pokud se nic mimořádného nestane, věřím, že tento termín dodržíme. Zatím však jsou práce v plném proudu a my očekáváme ještě poslední dvě stavební dodávky materiálu ze zahraničí, které jsou již na cestě, dodal Král. Podlaha squashového kurtu, jak jsme se dozvěděli, je předepsaná, tedy palubovka. Stěny pak budou montované ze speciálního materiálu Respatex, který firma přivezla z Norska. U kurtů je pochopitelně zbudováno také zázemí, včetně šaten, sprch a občerstvení.
Jelikož se však jedná o halový sport, proto i ceny se pohybují většinou ve vyšší cenové hladině. Na otázku, jak tomu bude v Uh. Hradišti, nám Petr Král odpověděl: Řekl bych, že tomu bude stejně jako ve Zlíně. To znamená, že ceny budou jiné dopoledne a jiné odpoledne. Dopoledne bude stát hodina pronájmu jednoho kurtu 160 Kč a odpoledne a večer 260 Kč. Bude zde pochopitelně existovat také možnost zajištění kurtů na určitý den a hodinu. Věříme také, že brzy zřejmě vznikne squashový klub a squash se bude hrát zde i závodně. Dopoledne se bude začínat s hraním dle zájmu a končit v 23.00 hodin večer.
Jelikož na squash je potřeba speciální raketa v ceně asi od 800 do 5000 Kč, speciální míčky (jeden asi 100 Kč) a v neposlední řadě je také doporučeno používat brýle na squash (asi 800 Kč a výše), proto nás zajímalo, zda bude přímo u kurtů možnost zapůjčení tohoto vybavení? Ano, budeme zde mít i půjčovnu, takže i začátečníci mohou přijít a na místě si zapůjčit jak raketu, tak i míčky a vyzkoušet si tuto pro mnohé novou hru, potvrdil nám Král.
Při zahájení 29. ledna by měli v exhibičních zápasech vystoupit s ukázkou hry nejen závodní hráči ze Zlína, ale i junioři a juniorky, neboť tento sport je oblíben nejen u mužů, ale i u žen. Svou hru by měli také, jak nám řekl Petr Král, předvést i letití pánové s břuchama, kteří dokáží, že squash se dá hrát v každém věku a v každé váhové kategorii.
O tom, že si squash v Uherském Hradišti najde spoustu zájemců, o tom není již dnes třeba pochybovat. Jisté je, že je to sport, který se dá hrát nejen pro zábavu, ale také je nejlepším prostředkem pro shození přebytečných kil. Což přivítá jistě každý.
Vojta Johaník







Byli jsme při tom aneb jak se dělal plavecký nábor

Uh. Hradiště (mat) - Čtvrtek 14.1.1999 se pro řadu šesti až osmiletých špuntů z našeho okresu stal dnem slavnostním. Kroky těchto jen chvíli školou povinných dětí mířily ke krytému bazénu, kde plavecký oddíl pořádal nábor do svých řad. Jelikož plavání nebývá příliš často v centru pozornosti médií, rozhodně jsem neočekával neodbytné davy rodičů, upozorňujících na své dítě přítomné odborníky. Byl jsem ovšem příjemně překvapen. Přestože nábor se koná pravidelně dvakrát za rok, vždy v září a v lednu, vodychtivých zájemců se dostavilo více než dost. I když řadu z nich nebylo takříkajíc od země vidět, do vody se vrhali srdnatě. Plavání je jedním ze sportů, s nimiž se musí začít co nejdříve, říká M. Mahdalová, zkušená trenérka a duše nejen tohoto náboru, a pokračuje: Chce-li dítě v plavání něco znamenat, je nutné trénovat již od šesti, nejpozději sedmi let.
Pokud to chlapec či dívka v tomto věku myslí se závodním plaváním vážně, měli by podle představ trenérů uplavat alespoň 100 metrů prsa, aniž by se museli zastavit či dotknout kraje bazénu. Rychlost není v tomto období důležitá, prim hraje vytrvalost. Součástí přijímacího řízení se stalo i atraktivní lovení tří puků ze dna bazénu. Nejde mi o to, aby dítě puky vysloveně vylovilo, tvrdí Mahdalová a s úsměvem dodává: Některá děcka jsou tak lehká, že se prostě úplně ke dnu nedostanou. Podstatné ale je, aby se nikdo nebál ponořit a otevřít ve vodě oči. Jestliže bude takový adept vodního sportu úspěšný, čekají na něj v počátcích dva tréninky za týden. Zátěž se poté stupňuje a okolo 9. roku přibývá dítěti další tréninková jednotka. Zajistit víc hodin v bazénu není momentálně v silách oddílu. Specialisty na jednotlivé styly se mladí závodníci stávají až poté, kdy si všechny skutečně důkladně vyzkouší. Kolem 11. a 12. roku bývá už většinou evidentní, který styl jim vyhovuje více a který méně.
Středeční nábor hodnotí Mahdalová spíše skepticky, neboť z 12 zájemců musela hned po první zkoušce dva poslat domů. Výběrovým sítem tak nakonec prošli pouze 4 uchazeči. Zrovna dnes to nebyla žádná velká sláva, uzavírá svérázně trenérka.
Plavecký oddíl má v současnosti okolo 70 členů, jimž se věnují 4 trenéři. Ti jsou sice ohodnoceni jednorázovou čtvrtletní odměnou, ovšem víceméně symbolickou. Po trenérské stránce jsme schopni zatím vše utáhnout, i když už bychom potřebovali nové a mladší trenéry, konstatuje předseda oddílu E. Novák a spiklenecky se usmívá směrem k Mahdalové. Také on si myslí, že zájem o plavání v Hradišti je značný. Kdybychom pominuli cíle závodního plavání, byl by dvojnásobný. Špatný by byl ten předseda, který by se nepochlubil úspěchy svého oddílu. Činí tak i E. Novák a připomíná, že v uplynulém roce se tři závodnice dostaly na mistrovství republiky. Veřejnost si asi nejvíce povšimla druhého místa Alžběty Staškové a titulu mistryně republiky, kterým se právem pyšní Marie Vávrová. Ta se také, ač věkem ještě žačka, ve dnech 20. - 21. února zúčastní dorosteneckého přeboru republiky. Právě juniorská kategorie hradišťskému oddílu momentálně chybí.
Dorost není, protože samy holky po 14. narozeninách často s plaváním končí. Kluky sice máme, jenže jejich výkonnost stačí tak maximálně na oblast. Za této situace a při stávající kapacitě bazénu raději na jejich úkor dáme přednost mladším, vysvětluje Novák. Pochvaluje si kvalitu bazénu a spolu s Mahdalovou oceňuje také spolupráci s rodiči.
Zdá se, že největším problémem oddílu, ostatně jako všude jinde, jsou finance. Vždyť jen roční nájem bazénu přijde plavce na 100 000 Kč. A to je na takový oddíl skutečně závratná částka. Rodiče se na ní podílejí pouze zaplacením členských, oddílových a registračních příspěvků. Uplynulá středa mě přesvědčila, že v tomto případě se rozhodně nejedná o špatnou investici.







Hokejový servis
Liga ČR, sk. B - dorost
Uh. Hradiště - Třinec 0:4 (0:1, 0:3, 0:0). Železárny, které po 24. kole suverénně vedou tabulku bez jediné prohry a se ztrátou bodu po remíze s Přerovem, potvrdily roli favorita i ve čtvrtém vzájemném utkání. Po stránce hokejové, bruslařské i střelecké byly lepší a zaslouženě zvítězily. Přesto měli domácí 4 vyložené šance, ale nedokázali zaznamenat alespoň čestný úspěch. Brankáře Vybírala, který měl hodně práce za stavu 0:4, kdy už bylo v 50. minutě rozhodnuto, vystřídal Kubis. Slušně hraný duel sledovalo 96 příznivců.
Sareza Ostrava - Uh. Hradiště 1:3 (0:2, 0:1, 1:0), branky: Kolařík, Sakrajda, Peprníček, asistence: kapitán mužstva: Lysák, Kolařík, Holý. V utkání hraném na ZS v Porubě, přestože hosté nastoupili v nekompletním složení, podali velmi dobrý výkon a po zásluze zvítězili. K tomu, aby se dostali do nejlepší čtveřice, t.j. do play off, musí ve zbývajících dvou utkáních první části zvítězit.

Jihomoravský přebor - junioři
Znojmo - Uh. Hradiště nehráno. Na základě dohody obou klubů STK regionálního ČSLH Brno souhlasí s odložením utkání na 13. 2. 1999 s tím, že bude sehráno na ZSM v Uh. Hradišti.

Liga starších žáků, sk. E - 8. třída
Uh. Hradiště - Jihlava 0:4 (0:1, 0:2, 0:1).
Znojmo - Uh. Hradiště 1:0 (1:0, 0:0, 0:0).

Liga starších žáků, sk. E - 9. třída
Uh. Hradiště - Jihlava 2:1 (0:0, 2:1. 0:0). Jan Vávra 2 - Mikulášek a Komňacký.
Znojmo - Uh. Hradiště, utkání se nehrálo pro malý počet hráčů Uh. Hradiště.

Jihomoravská žákovská liga - 6. třída
Jihlava - Uh. Hradiště 1:3 (1:1, 0:1. 0:1). Kapitán družstva Obadal 2 a M. Kočiš - Kočí a Svadbík.
Uh. Hradiště - Znojmo 0:2 (0:0, 0:2, 0:0). Za stavu 0:0 Obadal neproměnil trestné střílení.

Jihomoravská žákovská liga - 7. třída
Jihlava - Uh. Hradiště 4:2 (3:0, 1:1, 0:1). Ondřej Pěrka a Bodiš - kapitán družstva Žaluda a Šrámek.
Uh. Hradiště - Znojmo 3:3 (2:1, 0:0, 1:2). J. Vlachynský, Šupka a kapitán družstva Žaluda - Bodiš, Chvostál 2 a On. Pěrka.

Jihomoravský přebor - žáci 4. tříd
Uh. Hradiště - Rosice 2:2 (0:0, 2:0. 0:2). Gazdík 2 - F. Krystýnek.

Jihomoravský přebor - žáci 5. tříd
Uh. Hradiště - Rosice 2:0 (0:0, 1:0. 1:0). Kropáček 2 - R. Čech a P. Černuška.
Jihomoravská soutěž v minihokeji - žáci 3. tříd - pořadatel turnaje HC Haná VTJ Kroměříž
YTONG Brno - Uh. Hradiště 2:5. Uh. Hradiště - Znojmo 4:8. Kroměříž - Uh. Hradiště 5:6.Pořadí: 1. Jihlava, 2. YTONG Brno, 3. Znojmo, 4. Žďár n/Sázavou, 5. HC Uh. Hradiště, 6. Kroměříž. JB

Kdy na hokej?
ZSM v Uh. Hradišti - pátek 22. 1. 1999 v 17.00 hodin: HC UH - Prostějov, liga dorostu ČR. Sobota 23. 1. od 9.30 do 13.45 hodin: HC UH - YTONG Brno, liga starších žáků 8. a 9. tříd. Uh. Hradiště - Poruba, II. liga ČR mužů v 17.00 hodin. Neděle 24. 1. v 11.45 hodin: HC UH - Blansko, Jihomoravský přebor juniorů.

Bruslení veřejnosti
na ZSM v Uh. Hradišti - středa 20. 1. 1999 od 16.45 do 17.55 hodin. Neděle 24. 1. od 14.00 do 15.20 hodin.







Synot úspěšně reprezentoval v Gy”ru český fotbal
Dvoudenního halového turnaje v maďarském Gy”ru se zúčastnili fotbalisté staroměstského Synotu. Osm družstev bylo rozlosováno do dvou skupin, kde se hrálo každý s každým 2 x 20 minut, v poli se střídali brankář + 5 hráčů. Pro druholigové mužstvo Synotu byl turnaj zpestřením náročné fyzické přípravy, když dopoledne ještě před zápasy absolvovali plné tréninkové dávky. Samotný turnaj měl vysokou sportovní úroveň a po oba dny sledovala oba zápasy vyprodaná sportovní hala, ve které se tísnilo 2500 diváků. Staroměstští se v konkurenci prvoligových týmů neztratili a nakonec vybojovali hezké 4. místo. Jediným stínem zdařilého turné bylo zranění čtyř hráčů Synotu. Staré Město nastupovalo k zápasům v tomto složení: I. pětka: Soldán, Veselý, Hlahůlek, Došek, Holomek, II. pětka: Videman, Vojtěšek, Zapletal, Vanda, Malár, III. pětka: Bužek, Abrahám, Lysáček, Vajda, Kowalík.
V brance se střídali Ondrůšek s Krabcem a ve II. pětce střídal Vandu Stýskal. Výsledky ve sk. B: Vác Budapešť:FC Synot 6:5 (3:2). Branky: Holomek 2, Lysáček, Došek a Bužek. Ve svém prvním turnajovém vystoupení si Staroměstští teprve zvykali na neobvyklý povrch gumotex a s šestým celkem maďarské I. ligy sehráli vyrovnanou partii, když neustále dotahovali jednobrankový náskok soupeře. Neproměněné gólové šance nakonec rozhodli o těsné prohře.
Raba Eto Gy”r - FC Synot 7:4 (2:3). Branky: Kowalík 2, Vojtěšek, vlastní soupeře. Vyprodaná hala vytvořila svým miláčkům fantastickou kulisu, které ve II. půli podlehl i rozhodčí. Ten svými verdikty pomohl 2. celku maďarské ligy k otočení výsledku a po škaredém faulu na Vajdu se závěr odehrál ve značně nervózní atmosféře.
FC Szekesféhérvár - FC Synot 1:4 (1:1). Branky: Vojtěšek, Lysáček, Holomek, Došek. V nedělním pokračování chyběli v sestavě Synotu zranění Vajda, Abrahám a Veselý, proto trenér Komňacký zredukoval sestavu na dvě pětky. Situace ve skupině zajišťovala Synotu v případě dvoubrankové výhry druhou příčku, a to se nakonec podařilo. St. Město devátý celek maďarské ligy jasně přehrálo a zajistilo si tak souboj o konečnou bronzovou příčku.

	Skupina A:

	1.	Vasas Budapešť			19:11	6
	2.	Tatabanya			15:11	6
	3.	FC Nitra			17:16	6
	4.	Sombáthély			 5:17	0


	Skupina B:

	1.	Eto Gy”r			19:10	9
	2.	St. Město			13:14	3
	3.	Vác Budapešť			11:13	3
	4.	Szekeféherv.			 7:13	3
Zápasy o umístění: o 7. - 8. místo: Szekesféhérvár - Sombáthely 5:1, 5. - 6. místo: Nitra - Vác Budapešť 4:1, 3. - 4. místo: Tatabanya - Synot 4:4 PK 5:4, 1. - 2. místo: Vasas - Gy”r 2:2 PK 3:2, o 3. místo: Tatabanya - FC Synot 4:4 (1:1) PK 5:4. Branky: Vojtěšek 2, Došek, Videman. V utkání o bronz vidělo publikum nejkvalitnější zápas turnaje. Celek Tatabanye vyrovnal se štěstím v poslední minutě a v penaltovém rozstřelu měl pevnější nervy. Na tvrdost maďarských hráčů doplatil zraněním Holomek. Celkové pořadí turnaje: 1. Vasas Budapešť, 2. Raba Gy”r, 3. Tatabanya, 4. FC Synot, 5. Nitra, 6. Vác Budapešť, 7. Szekesféhérvár, 8. Sombáthely.







Domácí hořeli jak papíroví draci
HC Uh. Hradiště - HC PD Šumperk 1:9 (0:1, 1:4, 0:4)
Uh. Hradiště (JOH) - K druhému utkání finálové osmičky nastoupili hokejisté HC Uh. Hradiště před rekordní návštěvou 1 700 diváků proti druhému celku tabulky HC Papíroví draci Šumperk. Hosté, vedeni bývalým sekretářem Hradiště Josefem Sršněm, se představili jako hokejově vyspělé mužstvo a hned od počátku předváděli velmi kvalitní hokej. Domácí, kteří se po překvapivém vítězství na ledě jednoho z aspirantů postupu Nového Jičína však favorizovaných papírových draků nezalekli, si v první třetině vytvořili více příležitostí. Ve 12. minutě však přišla osudná chyba Hefky na modré, který přišel o puk a hostující Ministr napálil puk za záda Nečase - 0:1.
Po první části hry, kdy byli diváci doslova namlsáni skvělým hokejem, však přišla část druhá a mnozí ještě nestačili usednout ani do hlediště a domácí již prohrávali 0:4. To ve 21. se trefil opět Ministr - 0:2, ve 22. zvýšil Kučera - 0:3 a ve 23. završil kanonádu Kormunda na 0:4. Tato čtvrtá branka vyhnala na střídačku domácího gólmana Nečase, kterého vystřídal Bříštěla. V 25. svitla domácím ještě jiskřička naděje, když po akci Svobody se Stavjaňou se zapsal mezi střelce Tesařík a snížil tak na 1:4. Hosté ovšem o pět minut později vrátili domácí opět na zem, když v oslabení ujel Bařica a jeho přihrávku tečoval za záda domácího gólmana Kormunda. Zpestřením druhé třetiny pak byla již jen hromadná rvačka hráčů obou stran, za kterou hlavní propagátoři, domácí Šnoblt a hostující Bařica, vyfasovali 5 plus do konce utkání. V závěrečné třetině již trenér domácích Vodák dal příležitost zahrát si i náhradníkům, kteří jen s vypětím všech sil odvrátili nepopulární desítku.
I když utkání skončilo výrazným vítězstvím hostujícího celku, oko diváka si jistě přišlo na své.
Branky: 12. Ministr - 0:1, 21. Ministr - 0:2, 22. Kučera - 0:3, 23. Kormunda - 0:4, 25. Tesařík - 1:4, 31. Kormunda - 1:5, 42. Jenáček - 1:6, 45. Kučera - 1:7, 47. Zdráhal - 1:8, 57. Ministr - 1:9. Diváků 1 700, vyloučení 1:3, Šnoblt (UH) a Bařica (Š) 5 + do konce utkání.
Sestava Uh. Hradiště: Nečas (24. Bříštěla) - Pasmínka, Svoboda, Stavjaňa, Šnoblt, Jenáček - Březík, Albrecht, Tesařík, Vašut, Martinák - Sladký, Hefka, Tkadlčík, Janík, Pavel - Morys, Kašný, Čajka, Borýsek, Kartusek. Trenér Jiří Vodák.
Trenér HC Uh. Hradiště Jiří Vodák po utkání řekl: V první třetině jsme podali solidní výkon, ale hosté se ukázali bruslařsky, ale také kombinačně lepším mužstvem, než jsme byli my. V pátek nám trénovalo pouze třináct lidí ze základní sestavy, máme zraněné a také marody, navíc se nám odchodem Šebestů a Vrly rozpadla první pětka, takže hrajeme, na co máme. Juniorské posily ze Zlína, které dnes nastoupily, měly již v nohách utkání za juniorku a bylo to znát. Mrzí mne, že mužstvo po rychlých brankách na začátku druhé třetiny ztratilo bojovnost a snahu o zvrat v utkání.







Změny v kádru áčka Slovácké Slavie
Širší kádr prvního mužstva FC Slovácká Slavia Uh. Hradiště pod vedením zbrusu nové trenérské dvojice Pavel Franěk - Luboš Melichárek (technický vedoucí bude znám dodatečně) se v terénu, na škvárovém hřišti i ve sportovní hale města Uh. Hradiště v rámci zimní přípravy intenzivně chystá na jarní část MSFL, která bude pro Slováckou ve znamení boje o setrvání v této soutěži. V hráčském kádru chybí: Řezník (trénuje s Třincem), Korytář (zájem o něj má Zubří), bývalý kapitán mužstva Miroslav Kučera (přestup do Hluku), talentovaný reprezentant ČR do 17 let Vanda (přestup do Synotu St. Město), Obenrauch (míří do Poštorné), Zimčík (odchod do Jihlavy). Otazník visí nad dalším působením Leciána. Po ukončení hostování se do svých oddílů vrátili všichni fotbalisté včetně brankaře Maliny (St. Město).
V současné době je v širším kolektivu Slovácké Slavie celkem 27 hráčů, kteří zůstali z podzimu 1998, nebo se vrátili z hostování, a také 3 dorostenci. K novým tvářím, které náročné zimní přípravné období absolvovují v Uh. Hradišti, patří kanonýr Kuzma a Pekárek z Boršic. Právě do Boršic naopak odchází Silný a možná i další fotbalisté Uh. Hradiště.
O dalších změnách, tedy i o příchodu hráče Hrbáčka z Baníku Ostrava, případně hostováních fotbalistů staroměstského Synotu ve Slovácké, budeme čtenáře DDS podrobně informovat.

Kdy na fotbal?
Stadion města Uh. Hradiště - škvárové hřiště
Neděle 24.1. v 11.00: Slovácká Slavia (st. dorost) - Kněžpole (muži), přátelské utkání
Neděle 24.1. v 14.00: Slovácká - Břestek, první přípravné utkání mužů
JB







Fotbalisté ČSK Uh. Brod na Lapači
Uh. Brod (MaŇ) Začátkem ledna začala příprava fotbalistů Uh. Brod na jarní sezonu. Probíhá pod vedením trenéra Ladislava Janského, kterého jsme se zeptali na nejbližší plány fotbalistů ČSK. Tréninky jsme zahájili 8. ledna na stadionu Lapač, kde máme k dispozici nejen škvárovou hrací plochu, ale především atletickou dráhu a okolní velmi členité terény. V prvních 14 dnech získávají hráči tradičně především obecnou vytrvalost a sílu. Míč uvidí jen v přípravných utkáních. Jelikož jsem chtěl v zimní přípravě odbourat soutěživost, nepřihlásili jsme se do žádného z nabízených zimních turnajů. Plánujeme především celou řadu zápasů na našem škvárovém hřišti. Body budeme počítat až v soutěži, nepotřebujeme se jimi zabývat v zimní příravě.
V kádru hráčů očekávám především náhradu za Tomečka a Josefíka, kteří nadále působí v Kunovicích. Každopádně bych na hostování přivítal hráče, kteří u nás už působili, s kádrem mužstva se znají, prostředí pro ně není cizí, což by se vztahovalo především na kunovického Skopalíka a Hráčka. O zabudování zcela nových hráčů nestojím.
Trénujeme 4 dny v týdnu. Zimní soustředění závisí na finančních možnostech klubu a pravděpodobně se ve zkrácené čtyřdenní formě uskuteční přímo na Lapači. Zápasovou přípravu zahájíme v sobotu 23.1. v Hulíně. Jeden den v týdnu máme vyhrazen pro halu a posilovnu. Věřím, že se nám podaří zmobilizovat síly a kolektiv se zdravě popere s osudem, který mu už druhý rok nadělil boj o záchranu. Tentokrát je záchrana divize opravdu stěžejním úkolem pro další budoucnost uherskobrodské kopané. Chceme se také porvat o přízeň sponzorů a v tomto směru mobilizujeme své síly.
Věřím, že 8 vítězných domácích utkání a celkových 36 získaných bodů musí k zachování divizní příslušnosti stačit, ale my už chceme začít vyhrávat i venku. Velkou váhu přikládáme už prvnímu domácímu zápasu v polovině března, kdy v sousedském derby hostíme Dolní Němčí. Toto utkání o mnohém napoví, dodal Ladislav Janský.
Tak jako v letech minulých i letos dochází v Uh. Brodě k poměrně velkému přesunu hráčů. Hostování skončilo Hráčkovi, Ottovi, Pochylému (všichni Kunovice), Dobiášovi, Szkibikovi, Orlovskému (všichni Uh. Hradiště), Bílkovi (St. Město) a Koptákovi (Újezdec). Naopak z nových tváří se objevili Hrabalík, Lux, Ondřejka, Ferenc a dorostenci Staroba, Mahdal, Masařík a Lukeš.
Současný kádr tvoří brankáři Kubiš (73), Trtek (80), obránci Ferenc (64), Němčický (73), Hrabalík (74), Kociňák (73), záložníci Boďa (77), Slovák (73), Urubčík (77), Vystrčil (77), Mahdal (80), Staroba (81), Masařík (82), Lukeš (81), Lux (73), Kopták (69), útočníci Mahdalík (75), Šenkeřík (65), Ondřejka (79).
Novým asistentem trenéra se stal Ladislav Kalina (dříve působil v Nivnici, Újezdci a naposledy v Bojkovicích).







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund