Číslo: 22
01.06.1998
Článků: 63

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Podnikání
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Kanoisté Ostrožské Nové Vsi ladí formu na vrchol sezony
Znáte judistky z Uh. Brodu?
Mládežnická kopaná
FC Synot - FC Karviná 1:3 (0:2)
FK Jihlava - FC Kunovice 1:0 (1:0)
ČSK Uherský Brod - FK Krnov 3:0 (2:0)
Fotbalový servis





Kanoisté Ostrožské Nové Vsi ladí formu na vrchol sezony

Pavel Kusák z O. N. Vsi při tréninku se skupinou juniorských reprezentantů. - Foto: Vít Pjajčík
O. N. Ves (vp) - Po Ružinovské desiatce v Bratislavě a Samaria Cupu v Šamoríně se kajakáři z Ostrožské Nové Vsi chystají na světový pohár v maratonu. Ten se uskuteční v době od 13. do 14. června v Týně nad Vltavou a svoji mezinárodní výkonnost si tu ověří nejlepší sportovec uherskohradišťska Zbyněk Ondračka. Koncem června se kanoistický tým ze Slovácka objeví na regatě v nedalekém Trenčíně. Ve stejném termínu bude v dresu České republiky bojovat o medaile kajakář Bohumil Kusák, a to v italském Auronzu. V červenci čeká kanoisty, kajakáře a kajakářky druhý závod Českého poháru v Račicích. V něm se rozhodne o nominacích na juniorské mistrovství Evropy (Nyk”ping - Švédsko 24. až 26. 7. 1998).
Světový šampionát v rychlostní kanoistice na krátkých tratích se uskuteční v maďarském Szegedu v době od 3. do 6. září. Vzhledem k velkému počtu diváků si zájemci museli rezervovat vstupenky v předstihu. Během několika dní byla také vyčerpána kvóta rezervovaná oddílem kanoistiky TJ Ostrožská Nová Ves. Povzbudit české reprezentanty a zhlédnout světové výkony by mělo spolu s příznivci z republiky také 22 Novovešťanů a Novovešťanek.
V přípravě na nadcházející vrcholy sezóny se dařilo Pavlu Kusákovi, který na otevřeném mistrovství Prahy vybojoval tři bronzové medaile. Dvě třetí místa zajel v závodě deblkajaků, spolu s děčínským Radanem Pazderkou (200 a 500 metrů), jeden bronz získal coby třetí nejlepší junior na 200 metrů. Jiřímu Markovi unikla medaile jen o kousek, když dojel na singlkanoi v 500 metrovém závodě jako čtvrtý muž v pořadí.







Znáte judistky z Uh. Brodu?
Judistům Sokola Uh. Brod končí jarní sezóna, která opět dokázala, že práce dobrovolných a neplacených trenérů ing. Miroslava Thoře, Lenky Vašinové, Dušana Mihela a Marcela Zbožínka nebyla zbytečná. Judisté Uh. Brodu nevynechali jediné závody pořádané Svazem juda ČR nebo jinými oddíly juda, takže se téměř každý víkend rozjížděli do všech koutů naší republiky a přiváželi cenné medaile. Náš oddíl trénuje třikrát týdně na ZŠ Na výsluní a má ve svých řadách závodníky od 6 do 44 let. Nejmladší závodníci získávají zkušenosti na Baby Cupech v Uh. Hradišti, Prostějově a Kroměříži, kde mají možnost poprvé okusit chuť vítězství. Naši nejmladší přivezli z těchto utkání celkem 4 třetí místa, 6 druhých a 4 první místa. Nejúspěšnější byli Tomáš Roch, Tomáš Novák, Tomáš Gabrhel a Viktor Karas. V kategorii starších žáků byl nejúspěšnější Jakub Malenovský. Je velká škoda, že po dovršení určitého věku, nám chlapci a děvčata, úspěšní v judu, odcházejí za jinými zájmy a chybí jim vůle pokračovat ve sportu.
V dorostu nám pak zůstává málo závodníků. Ti, kteří vytrvali, však drží jméno našeho oddílu v povědomí judistů celé republiky a díky jim dostává náš oddíl alespoň nějaké dotace, které nám umožňují další sportovní činnost. Miroslav Thoř jako jediný dorostenec v této sezóně, získal jedno první a třetí místo na bodovaných závodech dorostenců. Děvčat v kimoně je více, a proto i úspěchy jsou viditelnější. Katka Milošová a Martina Skočovská mají z této sezóny bronzové medaile a i ostatní děvčata, ač skončila na čtvrtých místech, dovedla své soupeřky pořádně potrápit. Jednu zlatou si přivezla úspěšná Zuzana Červenková. Nejlepší závodnící už několik sezón je dorostenka Romana Thořová, která na většině turnajů zvládá start i ve třech věkových kategoriích (dorostenky, juniorky, ženy) si přiváží dvě i tři zlaté medaile z jednoho dne judistického zápolení. Je také bronzová z Mistroství republiky žen 1998 a 23. 5. vyhrála Mezinárodní turnaj olympijských nadějí v Jičíně.
Díky těmto výsledkům se stala juniorskou reprezentantkou České republiky. V brzké době ji čekají závody v zahraničí, do kterých přejeme hodně úspěchů. Máme radost taky z našich členů, kteří studují na vysokých školách. Náš oddíl má dva akademické mistry republiky pro tento rok. Dagmar Thořová obhájila svůj loňský titul a výborně zabojoval i Josef Kostka. Družstvo mužů, které se po navrácení bývalých členů podařilo sestavit je ve složení Mir. Thoř ml., Josef Kostka, Dušan Mihel, Marcel Zbožínek, Josef Zlatník, Robert Schottl, Radek Pospíšil a Miroslav Thoř st., druhé po jarní sezóně krajského přeboru.
Máme radost, že i radní města Uh. Brodu ocenili naši práci a chtějí nám pomoci při snaze pořádat závody také v našem městě, k čemuž nám chybí jenom regulérní tatami. Díky jejich finančnímu příspěvku snad budeme moci chybějící díly žíněnky dokoupit a pak všechny obyvatele města pozvat na podívanou na brodské judisty. Už také dnes chceme pozvat děti se zájmem o sport v bílých kimonech, aby v září za námi přišly do tělocvičny.
Lenka Vašinová







Mládežnická kopaná
ŽP st. žáci
Slovácká B - Slavičín 4:0 (3:0). Branky Kadlec 3, Procházka.
Sedmáci Slovácké nastoupili bez čtyř hráčů, kteří hráli ligové utkání v Prostějově. Již v 10. našel chytře Aleš Macháček Michala Kadlece a ten křižnou bombou nedal brankáři šanci - 1:0. Za pět minut vyražený míč zasunul do sítě A. Procházka - 2:0. Těsně před poločasem kopal trestný kop Pavel Kučera a perfektně zahranou standardku proměnil Michal Kadlec ve třetí gól - 3:0. V 15. minutě II. poločasu do třetice Kadlec zúročil nezištnou přihrávku od Procházky a stanovil tak výsledek na 4:0. Tímto utkáním prokázali chlapci dobrou formu před odjezdem do Rakouska na mezinárodní turnaj Wolfsber Cup.
Župní přebor dorostu
Kyjov - Dol. Němčí 4:2, Bystřice p. H. - Uh. Brod 3:2, Hulín - Slavičín 4:3, Veselí n. M. - Morkovice 0:1, Brumov - Napajeda 3:2, J. Otrokovice - Ždánice 4:0, Kroměříž - Šardice 2:1. Bylnice - Malenovice 4:1.
Župní soutěž - skupina A
Kelč - Halenkovice 3:1, Hošťálková - Štítná 2:4, Hř. Újezd - Poličná 2:3, Luhačovice - Hrachovec 3:0, Holešov - St. Vsetín 4:0, Podlesí - Všetuly 3:1, Bojkovice - Mysločovice 2:2.
Skupina B
Kvasice - Hluk 2:2, Bánov - Strání 4:1, Koryčany - Kunovice 0:6, Kněžpole - Nedachlebice 1:6, Havřice - Jarošov 7:2, Šumice - Zborovice - 6:0.
Skupina C
Hovorany - Vacenovice 1:6, Vnorovy - Hr. Lhota 0:1, Lipov - Bzenec 4:1, Prušánky - Uh. Ostroh 10:0, Dubňany - Velká n. V. 8:3, Mutěnice - Strážnice 3:0.
Dohrávka: Napajedla - J. Otrokovice 2:2.
Župní přebor žáků starší a mladší
Val. Klobouky - Ratíškovice 0:2 a 5:0, Zlín B - Brumov 6:0 a 7:0, Uh. Hradiště B - Slavičín 4:0 a 0:1, Strání - FC Vsetín 0:1 a 0:3, Morkovice - Kyjov 1:1 a 1:3, SKP Zlín - Štítná 1:0 a 1:3.
Župní soutěž - skupina B
Lipov - Hluk 1:4 a 2:1, Luhačovice - Bojkovice 7:0 a 6:1, Kvasice - Ostr. N. Ves 2:1 a 8:0, Újezdec - Uh. Ostroh 2:0 a 2:4, Kroměříž - Kunovice 2:2 a 3:0, Dol. Němčí - Šumice 1:6 a 6:0.
Okresní přebor dorostu
Topolná - Újezdec 1:7 (0:3). Škára R. - Škrabal 2, Kučera 2, Novosad, Nýzner, Slynták.
Březolupy - Huštěnovice 4:0 (2:0). Hubáček, Šišák, Čejka, Opravil.
Boršice - Tupesy 4:5 (1:2). Hrušák 3, Pavlík - Škrabal 3, Bureš, Duda.
Ostr. N. Ves - Prakšice 7:3 (5:1). Krystýn 2, Peprníček 2, Kusák, Prchlík, Janča - Pavlík, Němeček, Valoda.
Bystřice - Suchá Loz 3:2 (2:0). Molnár 2 - Grygárek, Horňák.
Buchlovice - Drslavice 2:4 (0:2). Strýček, Prostiňák - Huňka, Maleňák, Vacula, Sýkora.
Okresní soutěž sk. A
Nedakonice Zlechov 3:2
Okresní soutěž sk. A - žáci
Traplice - Mistřice 0:7, Topolná - Jalubí 6:0, Březolupy - Huštěnovice 1:1, Bílovice - Sušice 11:3, Kudlovice - Nedachlebice 5:0, Kněžpole - Jarošov 0:15, Ostr. Lhota - Babice 12:1.
Okresní soutěž sk. B
Polešovice - Nedakonice 1:0, Kostelany - Osvětimany 1:7, Břestek - Slovácko 0:1, Podolí - Buchlovice 0:5, Osvětimany - Kostelany 7:1.
Okresní soutěž sk. C
Popovice - Hor. Němčí hosté nepřijeli, Havřice - Vlčnov 0:2, Slavkov - Strání B 1:5, Suchá Loz - Bystřice 9:0, Hradčovice - Bánov 0:2, Prakšice - Březová 0:5.
Tabulka střelců župního přeboru mužů
29 - Skopal (Bystřice), 19 - Olša (Bystřice), 18 - Jaroš (Napajedla), 17 - Adámek (Podlesí), Janouškovec (Šardice), 15 - Panák (Hulín), Hořák (Bojkovice), 14 - Novotný (Morkovice), Doubek (D. Bojanovice), 13 - Bouřa (Napajedla), Šimčík (Morkovice), 12 - Polášek (Kostelec), 11 - Handl (Morkovice), Podrazil (D. Bojanovice), Koníček (Hradčovice), 10 - Ondřejka (V. Karlovice), Váňa (V. Otrokovice).







FC Synot - FC Karviná 1:3 (0:2)
St. Město (JOH) - K poslednímu druholigovému utkání, které mělo určit druhého postupujícího do I. ligy, nastoupili domácí v téměř kompletním složení, kdy scházel pouze u Mrtvého moře se léčící Haspra. Hosté podporování několika stovkami svých fanoušků pokud chtěli postoupit, museli bodovat naplno. Byli to však domácí, kteří se dostali do prvních šancí. Nejdříve zahrozil v 10. střelou nad Hlahůlek, poté ve 20. Švancara krásnou křížnou střelu z rohu trestňáku strefil vnitřní spojnici břevna a tyče značně překvapeného Barcúcha, míč se však odrazil do pole. Pak však se začali prosazovat i hosté. Ve 32. po trestném kopu hlavičkoval z malého vápna Plachta, ale Ondrůšek stačil reflexivně vyrazit míč na roh. Čtyři minuty před koncem se fanoušci Karviné konečně dočkali. Šulák zahrával rohový kop a kapitán hostí Plachta poslal hlavou hosty do vedení - 0:1. Ve 45. došla další sprcha pro domácí, když na centr Kubeše si naskočil nejlepší střelec II. ligy Tůma a s přehledem stanovil poločasový výsledek 0:2.
Pět minut po přestávce vyrobila domácí obrana velkou hrubici, k míči se dostal Sourada, položil si i golmana Ondrůška a do prázdné branky zvýšil na 0:3. Hosté po této brance se soustředili již více na obranu a přenechali domácím iniciativu. V 51. po akci Švancary se dostal do šance Lysáček, jenže jeho slabou střelu Barcuch v pohodě zneškodnil. O čtyři minuty později po centru Doška to byl opět Lysáček, který se nedokázal prosadit před brankou hostí. I když hosté vedli o tři branky, stále probíhal na hřišti tvrdý boj, plný vzájemných soubojů, který hlavní rozhodčí Helebrant zvládal jen pomocí svých slepeckých brýlí, přes které neviděl několik zakroků volajících po kartách. Vše vyvrcholilo v 58. minutě, kdy neudržel nervy na uzdě hostující kanonýr Tůma a poslal pěstí k zemi Švancaru. Rozhodčí Helebrant i jeho asistenti na čarách však dokázali kvalitu našich sudí a nic neviděli.
Aby však přece jen byla napravena jejich reputace, v 68. dostal hostující Bielan za zakopnutý míč druhou žlutou a byl poslán pod sprchy. V závěru utkání, již v době postupových oslav karvinských fanoušků, se konečně prosadili i domácí háči, když Hlahúlek po pihrávce Doška vyškolil hradišťského Barcúcha a upravil na 1:3.
Utkání hrané za nepřízně počasí, avšak před skvělým karvinským publikem bylo divácky zajímavé a muselo se líbit.
Branky: 41. Plachta - 0:1, 45. Tůma - 0:2, 50. Sourada - 0:3, 88. Hlahůlek - 1:3. ŽK: Vajda - Tůma, Bielan. ČK: 68. Bielan. Rozhodčí: Helebrant - Filípek, Zvonič. Diváci: 3 115.
Sestava domácích: Ondrůšek - Videman - Štěrba, Bužek (82. Chlachula), Vojtěšek - Zapletal, Hlahůlek, Lysáček (60. Stýskal), Vajda - Došek, Švancara. Trenér František Komňacký, asistent Jaroslav Hastík.
Po utkání šťastný trenér Karviné Jaroslav Netolička řekl: Naši diváci zde vytvořili prostředí, které by nám mohlo závidět nejedno prvoligové mužstvo. Jsem rád, že naše mužstvo se dokázalo vypořádat s psychickým tlakem, který na něj možnost postupu vytvořil. Věřil jsem, že pokud bude pršet, tak to vyjde. Mužstvo Starého města je velmi kvalitní a myslím si, že když udrží kádr pohromadě, pak bude jistě v příštím roce vážným kandidátem na postup.
Trenér Synotu František Komňacký: Narazili jsme na cílevědomého soupeře, který se dokázal prosadit v koncovce, a proto vyhrál zcela zaslouženě. I když jsme věděli, že hosté mají sílu ve standartních situacích, bodužel jsme tyto situace nezvládli a utkání se vlastně rozhodlo v rozmezí mezi 40. a 50. minutou.







FK Jihlava - FC Kunovice 1:0 (1:0)
Jihlava (JOH) - Mužstvo Kunovic zajíždělo po velmi dobrém výkonu z utkání s olomouckou Sigmou B na hřiště osmé Jihlavy s cílem zisku alespoň jednoho bodu. Domácí si sice od úvodních minut vytvořili územní převahu, ale velmi dobře hrající obrana hostů je do vážnější akce nepustila. V 15. minutě se zranil hostům nejlepší kanonýr mužstva Soviš, kterého musel vystřídal Marek Máčala. Ve 27. minutě to byli naopak hosté, kteří po centru Klvaně se ujali vedení brankou Strakáče 1:0. Do další šance o chvíli později se dostal Klvaňa, který postupoval sám na golmana, ale nedokázal zakončit. Druhý poločas sice domácí opět zahájili náporem, z něhož se jim podařilo vytěžit pouze dvakrát nastřelenou tyčku, ale to bylo z jejich strany vše a zkušení hosté zápas již v pohodě dovedli do vítězného konce.
Sestava FC Kunovic: P. Máčala - Kopčil, Svoboda, Strakáč, Gabriel - Litoš, Bičánek, Bobčík - Vlk (89. Suchý), Soviš (15. M. Máčala), Klvaňa (88. Otto) Trenér Zdeněk Lorenc.
Po utkání řekl manažer Jiří Cochlar: Všichni hráči podali v utkání velmi dobrý výkon. Nejlepším hráčem na hřišti byl náš golman Máčala. Celý kolektiv zaslouží za předvedený výkon pochvalu.







ČSK Uherský Brod - FK Krnov 3:0 (2:0)
Uh. Brod (PZ) - Jednoznačným vítězstvím domácích skončilo klíčové utkání moravskoslezské ligy, jehož výsledek měl hodně napovědět do boje o záchranu. Domácí fotbalisté díky enormnímu nasazení ukrojili z náskoku Krnova další díl a na svého konkurenta v boji o záchranu ztrácejí pouze dva body, navíc mají díky jasné výhře lepší vzájemný zápas. Utkání začalo s dvacetiminutovým zpožděním, neboť v době začátku se nad Uherským Brodem přehnala bouřka, v níž nechyběly ani kroupy. Ve stejném duchu vstoupili do utkání domácí fotbalisté, kteří se už ve 13. minutě ujali vedení. Hrabalíkův trestný kop sice skončil ve zdi, ale následná střela Lysoňka a jeho hlavičková dorážka znamenala vedení. Další vyložené šance spálil Bílek a Tomeček. Podruhé rozvlnil síť aktivní Mahdalík, který však stál v době přihrávky v ofsajdu. Gól platil až po impozantním sólu Skopalíka (nejlepšího muže na hřišti), který si po slalomu mezi obránci vychutnal také gólmana Žlaba.
Po změně stran se hosté uchýlili k nečisté hře a mohli být rádi, že utkání dohráli v kompletním počtu. O vyloučení si říkal zákrok hrajícího trenéra Bohuše Kelera na agilního Skopalíka, který domácího záložníka sestřelil bez míče ve středovém kruhu. Vzápětí po něm si stejným způsobem počínal Hartoš, který vyvázl jen se žlutou kartou (celkem jich hráči Krnova obdrželi osm). V samotném závěru pečetil výsledek Skopalík, který proměnil pokutový kop za ruku jednoho z obránců. S tím nemohl vyrovnat Chorvat v krnovském dresu Smajli, který málem hlavního arbitra Somra inzultoval. Hlasy po utkání:
Ladislav Janský (trenér Uh. Brodu): Odehráli jsme jedno z nejlepších utkání v sezoně. Je vidět, že hráči to myslí se záchranou vážně. Chtěl bych jim poděkovat za předvedený výkon, na hřišti nechali srdce, a to je někdy víc než hráčské umění.
Bohuš Keler (trenér Krnova): K zápasu se odmítám vyjadřovat. Žádné hodnocení po mně nechtějte.
Branky: 37., 90. Skopalík (druhá z penalty), 13. Lysoněk. Rozhodčí: Somr (Fr. Místek), ŽK: Němčický, Orlovský - Hon, Klement, Keler, Žáček, Marek, Hartoš, Kutty, Smajli. Diváků: 600. Nejlepší hráči podle Dobrého dne: u domácích všichni - u hostů nidko. Uh. Brod: Kalivoda - Hrabalík - Němčický, Bílek, Kociňák - Orlovský, Skopalík, Slovák, Lysoněk - Tomeček, Mahdalík (77. Ferenc).







Fotbalový servis
II. liga
St. Město - Karviná 1:3, Most - Bohemians 1:1, Č. Lípa - Zlín 2:4, Třinec - Prostějov 1:1, Přerov - Poštorná 2:0, Blšany - Fr.-Místek 2:0, Chrudim - Vítkovice 1:2

	1.	Blšany		21	3	4	64:17	66
	2.	Karviná		18	3	7	49:17	57
	3.	Bohemians	15	8	5	49:22	53
	4.	St. Město	14	4	10	42:34	46
	5.	Most		12	7	9	36:30	43
	6.	Zlín		10	13	5	42:27	43
	7.	Poštorná	12	5	11	34:38	41
	8.	Vítkovice	10	7	11	31:31	37
	9.	Fr.-Místek	8	10	10	37:39	34
	10.	Prostějov	8	9	11	33:37	33
	11.	Přerov		9	6	13	29:41	33
	12.	Chrudim		8	7	13	29:46	31
	13.	Č.Lípa		8	5	15	28:44	29
	14.	Třinec		8	4	16	21:41	28
	15.	Uh. Hradiště	2	3	23	11:73	9

MFSL
FC Zeman - Ratíškovice 3:3, BOBY B - NH Ostrava 0:1, Ostrava B - Hranice 2:0, Uh. Brod - Krnov 3:0, D. Benešov - Vratimov 3:3, Jihlava - Kunovice 0:1, Kyjov - Znojmo 0:2, Olomouc B - Uničov 2:4

	1.	NH Ostrava	20	6	1	46:13	66
	2.	Ratíškovice	16	7	4	63:30	55
	3.	Ostrava B	14	2	10	53:36	44
	4.	Kyjov		13	3	11	36:38	42
	5.	D. Benešov	11	9	7	51:38	42
	6.	Vratimov	11	8	8	45:31	41
	7.	Hranice		9	11	7	37:25	38
	8.	Uničov		11	5	11	40:34	38
	9.	Jihlava		9	8	10	33:37	35
	10.	Olomouc B	10	5	12	42:49	35
	11.	FC Zeman	9	8	10	35:43	35
	12.	BOBY B		9	7	11	27:32	34
	13.	Kunovice	8	8	10	39:43	32
	14.	Krnov		6	4	17	33:54	22
	15.	Uh. Brod	5	5	17	18:55	20
	16.	Znojmo		3	6	18	23:63	15

DIVIZE D
Bystrc - D. Němčí 1:0, Židenice - Žďár n. S. 0:1, Polešovice - Svitavy 0:0, Veselí - Brumov 2:5, Slavičín - Třebíč 0:0, Prostějov B - D. Kounice 0:2, Zlín B - Mysločovice 0:0, V. Pavlovice - Trnava 2:1

	1.	Polešovice	16	5	6	43:32	53
	2.	Brumov		16	4	7	51:30	52
	3.	D. Kounice	15	7	5	55:29	52
	4.	Bystrc		13	5	9	47:37	44
	5.	Zlín B		10	10	7	39:22	40
	6.	Mysločovice	11	6	10	36:39	39
	7.	Třebíč		10	7	10	38:37	37
	8.	V. Pavlovice	11	4	12	34:39	37
	9.	Židenice	10	6	11	42:41	36
	10.	Prostějov B	10	6	11	45:44	36
	11.	Slavičín	10	5	12	40:47	35
	12.	Trnava		7	11	9	33:40	32
	13.	Svitavy		7	9	11	27:40	30
	14.	Veselí		7	6	14	28:39	27
	15.	D. Němčí	6	9	12	27:43	27
	16.	Žďár n.S.	5	4	18	31:57	19

Župní přebor
Hradčovice - Bojkovice 2:2 (0:0). Utkání v prvním poločase mělo velmi slabou úroveň, ani jedno z mužstev si nevytvořilo slibnou střeleckou šanci. Ve 42. vyloučil rozhodčí Dubčák přísně hostujícího Běhunčíka. Po změně stran mělo utkání už zajímavější průběh, v 55. domácí Dýmal otevřel skóre utkání, ale to bylo na dlouhou dobu ze strany domácích vše. Hostující Hořák po hrubé chybě domácího brankáře srovnal stav na 1:1. Domácí Cakl v 75. střelou ze 30 m strhl znovu vedení na stranu Hradčovických, hosté i v 10 nerezignovali a v 84. opět Hořák vyrovnal na spravedlivou remízu. V závěru rozhodčí Dubčák vyloučil ještě domácího Koželuhu. Sledovalo 200 diváků.
Mikulčice - Hluk 0:1 (0:1). Vyrovnané utkání, ve kterém hosté si vypracovali více příležitostí. Jedinou branku zápasu vstřelil ve 20. hostující Zámečník. Po změně stran měly oba kolektivy několik příležitostí ke skórování, ale výsledek se už nezměnil. 100 diváků, sudí Hrabal.
Bystřice - Újezdec 6:1 (3:0). Většina utkání se odehrála na polovině hostujícího kolektivu. Domácím vyšel nástup a už v 15. vedli 2:0, před odchodem do šaten ještě přidali třetí branku. Po změně stran během deseti minut domácí přidali další 2 branky a o výsledku už bylo rozhodnuto. Hosté korigovali v 80., jejich branku dal Kučera. 200 diváků, rozhodčí Šarman.
Hulín - V. Karlovice 2:2, Hodonín - Morkovice 1:1, Kostelec - D. Bojanovice 5:1, Podlesí - Šardice 5:0, V. Otrokovice - Napajedla 1:1.

	1.	Bystřice	20	3	4	95:28	63
	2.	Napajedla	19	5	3	70:20	62
	3.	Hulín		18	3	6	55:32	57
	4.	Morkovice	16	4	7	63:27	52
	5.	Kostelec	13	5	9	53:43	44
	6.	V. Otrokovice	11	6	8	43:36	39
	7.	Šardice		10	8	9	35:34	38
	8.	D. Bojanovice	10	4	13	39:53	34
	9.	Bojkovice	9	7	11	49:47	34
	10.	V. Karlovice	9	6	11	44:45	33
	11.	Hradčovice	8	7	12	39:54	31
	12.	Mikulčice	9	3	14	33:38	30
	13.	Hodonín		8	5	14	45:61	29
	14.	Podlesí		8	1	18	39:79	25
	15.	Hluk		7	3	17	25:55	24
	16.	Újezdec		4	0	23	19:94	12

I.A třída sk. B
Kvasice - Nedakonice 1:3 (1:2). Hosté na hřišti v Bařicích předvedli velmi dobrý výkon. Po celé utkání měli hru ve své moci, vedli 0:2 zásluhou Reinberka a Ondřeje, po změně stran přidal třetí branku Otrusina. Domácí snížili v závěru z pok. kopu.
Vacenovice - Jalubí 4:0 (0:0). Domácí se proti pozorné obraně hostí nemohli dlouho prosadit, v první půli hosté nastřelili tyč domácí branky. Po změně stran se už hrálo pouze na branku Jalubí, k čemuž jim pomohly dvě červené karty pro hostující hráče. Domácí přesilovku využili ke vstřelení čtyř branek.
Prakšice - Bzenec 1:1 (1:1). Utkání velmi dobré úrovně, ve kterém byli domácí lepším mužstvem a zasloužili si vyhrát. Nepřesný rozhodčí Kýr ze Strážnice vyloučil domácím v 80. jednoho hráče. Domácí se i v 10. snažili o vstřelení branky, ale od porážky zachránil hostující mužstvo velmi dobrý brankář. Domácí se ujali vedení v 9. Sedláčkem, hosté vyrovnávali ve 20. Mičkou.
O.N. Ves - Uh. Ostroh 1:3 (0:1). Ve vyrovnaném utkání hosté měli více štěstí při zakončování svých akcí, v první půli vedli hosté brankou Nikla, domácí v 83. vyrovnali na 1:1, ale to bylo z jejich strany vše. V 86. dal vedoucí branku Jurásek a vítězství pečetil v 89. Joch. Domácí nastřelili čtyřikrát tyč hostující branky.
J. Otrokovice - Nedachlebice 3:0 (1:0). Hosté byli v poli vyrovnaným soupeřem, domácí byli důraznější při zakončování akcí, jejich branky dali Vymazal 2, Zapletal.
Břestek - Rohatec 4:1 (2:1). Hosté se ujali vedení už v 5. minutě. Domácí byli tímto vývojem utkání zaskočeni a trvalo jim několik minut než vyrovnali. Dva slepené góly dal domácí Janík a otočil skóre. Po změně stran hosté měli překvapivě více ze hry, domácí však po chybách hostující obrany dvakrát skórovali. Další jejich branky dávali Sontág a Malík.
SKP Zlín - Ždánice 0:0.

	1.	Břestek		14	4	5	49:28	46
	2.	Bzenec		13	3	7	41:31	42
	3.	J. Otrokovice	12	5	6	39:23	41
	4.	Nedakonice	11	7	5	43:29	40
	5.	O.N.Ves		11	3	9	32:29	36
	6.	Vacenovice	9	9	5	33:22	36
	7.	Ždánice		9	6	8	36:29	33
	8.	Nedachlebice	9	5	9	24:29	32
	9.	Kvasice		9	5	9	42:35	32
	10.	Rohatec		8	4	11	40:43	28
	11.	Prakšice	8	4	11	35:44	28
	12.	Uh. Ostroh	7	3	13	35:54	24
	13.	SKP Zlín	4	4	15	27:51	16
	14.	Jalubí		3	6	14	22:51	15

I.B třída sk. B
Všetuly - Boršice 1:5 (1:3). Hosté neponechali nic náhodě a zaskočili kvalitní hrou domácí mužstvo, které snižovalo ve 43. z pok. kopu. Hostující brankář Smýkal tak obdržel gól po 494 minutách neprůstřelnosti. Domácím byl vyloučen ve II. pol. hráč po likvidačním zákroku na hostujícího Kuzmu. Branky Šťastný 2, Ondrůšek 2, Vrzala.
Lužkovice - Strání 3:1 (1:1). Hosté už ve 2. skórovali zásluhou Havlíka, domácím se podařilo ještě do poločasu vyrovnat. Po obrátce domácí zatlačili Straňanské na jejich polovinu a dvakrát překonali jejich brankáře.
Koryčany - Jarošov 2:2 (0:0). Mladý hostující kolektiv zahrál proti domácím velmi dobře. Domácí se ujali po změně stran vedení, hosté však přidali a brankami Jakšíka v 55. a 63. z pok. kopů otočili skóre. Domácím se podařilo vyrovnat z přísně nařízené penalty na 2:2.
Žeranovice - Lubná 4:2, Zdounky - Morkovice B 4:1, Prasklice - Mladcová 0:1, Malenovice - Roštění 0:1.

	1.	Boršice		17	1	5	71:21	52
	2.	Mladcová	15	6	2	58:21	51
	3.	Všetuly		13	4	6	34:29	43
	4.	Prasklice	12	4	7	43:34	40
	5.	Koryčany	11	6	6	50:30	39
	6.	Malenovice	11	3	9	35:35	36
	7.	Roštění		10	5	8	36:43	35
	8.	Strání		8	5	10	43:41	29
	9.	Lužkovice	7	6	10	28:37	27
	10.	Jarošov		6	8	9	32:39	26
	11.	Zdounky		6	5	12	30:35	23
	12.	Žeranovice	6	4	13	31:51	22
	13.	Lubná		5	2	16	25:62	17
	14.	Morkovice B	2	5	16	24:62	11

I.B třída sk. C
Zlechov - Žarošice 1:0. Domácí se na soupeře z předních míst tabulky vytáhli a po celý zápas drželi taktovku pevně v rukách. Jedinou branku dal domácí Krejč.
Hr. Lhota - Tupesy 1:0 (1:0). Ve vyrovnaném utkání se hosté střelecky neprosadili a odešli ze hřiště poraženi.
Mor. Písek - Mutěnice 1:5, Milotice - Vracov 0:3, Dubňany - Velká n. V. 3:1, Kněždub - Strážnice 5:2, Kyjov B - Vřesovice 4:1.

	1.	Tupesy		17	2	4	52:22	53
	2.	Vracov		17	2	4	51:16	53
	3.	Mutěnice	16	1	6	52:24	49
	4.	Žarošice	12	2	9	40:31	38
	5.	Hroz.Lhota	11	5	7	32:24	38
	6.	Kněždub		12	2	9	43:31	38
	7.	Kyjov B		10	4	9	50:42	34
	8.	Milotice	9	4	10	36:32	31
	9.	Zlechov		7	5	11	27:40	26
	10.	Velká n.V.	7	4	12	32:40	25
	11.	Dubňany		6	7	10	25:41	25
	12.	Strážnice	6	3	14	35:51	21
	13.	Vřesovice	4	4	15	30:58	16
	14.	M. Písek	4	1	18	21:74	13

Okresní přebor
Ořechov A - Hor. Němčí 3:1 (1:0). Domácím stačil vždy úvod poločasů k vítězství. Branky Janás, Machynka, Flašar, za hosty snížil Váňa. Řídil Pavelčík ze Slavkova, 120 diváků.
Slavkov - Buchlovice 1:0 (1:0). Domácí po dobrém úvodu zápas nepustili a vítězstvím si zajistili postup do vyšší třídy. Branku vstřelil Švardala. 200 diváků, řídil Cadži z Hodonína.
Březolupy - Vlčnov 4:0 (2:0). Jasné vítězství domácích. Branky Komárek, Pavlík, Šnajdar a Hubáček. Řídil Kostelníček z Jalubí, 150 diváků.
Bílovice A - Ostr. Lhota 1:3 (1:1). Vyrovnané utkání, kdy za stavu 1:1 domácí neproměnili vyložené šance a proto prohráli. Branky Johaník V., za hosty Zbořil 3. 80 diváků, řídil rozhodčí z lidu.
Kudlovice - Sl. Slavia B 0:2 (0:0). Průměrné utkání, ve kterém měli hosté více ze hry. 80 diváků, řídil Konrád z Nivnice.
Dol. Němčí B - Nivnice 1:2 (1:1). Rychlé a bojovné utkání, ve kterém byli hosté o branku lepší. Branku za domácí vstřelil Bobčík P., za hosty Soukeník a Bartoš. 200 diváků, řídil Kotačka ze Slavkova.
Hluk B - Šumice 3:2 (0:1). Vyrovnané utkání, které nakonec domácí dotáhli do vítězného konce. Branky Horák 2, Hrubý, za hosty Ficenc, Mank. 80 diváků, řídil Hůlka z Hradiště.

	1.	Slavkov		16	7	0	70:18	55
	2.	Nivnice		14	2	7	39:26	44
	3.	Březolupy	11	6	6	51:37	39
	4.	Buchlovice	9	8	6	36:26	35
	5.	Ořechov A	10	5	8	35:31	35
	6.	Sl. Slavia B	10	4	9	42:33	34
	7.	Šumice		9	6	8	51:51	33
	8.	Hluk B		9	3	11	34:40	30
	9.	D. Němčí B	7	6	10	38:44	27
	10.	Kudlovice	7	6	10	40:47	27
	11.	Vlčnov		8	3	12	31:43	27
	12.	Ostr. Lhota	6	8	9	38:51	26
	13.	H. Němčí	6	5	12	26:46	23
	14.	Bílovice A	3	3	17	16:54	12

III. třída sk.A
Košíky - Mistřice 0:3, Medlovice - Traplice 2:0, Topolná - Osvětimany 1:0, Huštěnovice - Sušice 4:5, Kněžpole - Kostelany 3:1, Slovácko - Babice nehlášeno, Košíky - Medlovice 0:4

	1.	Traplice	16	4	1	56:17	52
	2.	Kněžpole	13	5	3	45:19	44
	3.	Osvětimany	13	4	4	46:23	43
	4.	Topolná		10	3	8	44:37	33
	5.	Babice		9	5	6	44:29	32
	6.	Medlovice	8	6	7	46:40	30
	7.	Slovácko	7	4	9	30:39	25
	8.	Mistřice	7	2	12	34:48	23
	9.	Huštěnovice	6	3	12	32:46	21
	10.	Sušice		6	3	12	30:52	21
	11.	Kostelany	5	5	11	32:45	20
	12.	Košíky		3	0	18	19:63	9

III. třída sk.B
Pitín - Podolí 2:0, Havřice - Korytná 5:2, Suchá Loz - Bystřice 1:2, Drslavice - Přečkovice 1:3, Boršice u Bl. - Bánov 4:1, Hradčovice B - St. Hrozenkov 8:0

	1.	Pitín		15	4	2	49:17	49
	2.	Korytná		15	3	3	37:23	48
	3.	Bánov		13	3	5	63:23	42
	4.	Havřice		8	8	5	32:24	32
	5.	Přečkovice	8	4	8	41:37	28
	6.	Boršice u Bl.	7	5	9	27:27	26
	7.	Drslavice	7	4	10	35:43	25
	8.	Suchá Loz	7	3	11	24:34	24
	9.	Bystřice	6	4	11	32:51	22
	10.	Podolí		6	3	12	28:41	21
	11.	Hradčovice B	4	6	11	30:44	18
	12.	St. Hrozenkov	4	5	12	23:57	17

IV. třída sk.A
Bílovice B - Ořechov B 2:1, Boršice B - Popovice 3:1, Částkov - Zlámanec 0:3, Jalubí B - Mařatice 5:1

	1.	Jalubí B	13	2	0	56:9	41
	2.	Boršice B	10	4	1	30:19	34
	3.	Zlámanec	8	2	6	22:19	26
	4.	Popovice	7	3	5	22:24	24
	5.	Bílovice B	6	2	7	25:32	20
	6.	Ořechov B	5	4	6	27:26	19
	7.	Jankovice	3	3	9	23:26	12
	8.	Mařatice	2	3	10	11:34	9
	9.	Částkov		2	1	12	19:46	7

IV. třída sk.B
Komňa - Žitková 1:4, Rudice - Březová 2:4, Záhorovice - Nezdenice 2:0,

	1.	Březová		16	1	1	60:15	49
	2.	Žitková		11	1	6	45:23	34
	3.	Záhorovice	9	3	6	28:23	30
	4.	Komňa		5	1	12	25:44	16
	5.	Rudice		4	2	12	21:56	14
	6.	Nezdenice	3	4	11	19:37	13







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund