Číslo: 38
22.09.1997
Článků: 45

Titulní
Uherskohradišťsko
Ze
Kultura
Pro
Pošta
Horoskop
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


ZBYNĚK ONDRAČKA PÁTÝ V EVROPĚ !!!
VÍTĚZSTVÍ V PARDUBICÍCH A VE ŠVÝCARSKU
MONIKA SLOVÁKOVÁ ZÍSKALA BRONZ NA ME
Mistřice mistrem republiky
SK LeRK Prostějov - FC Slovácká Slavia 1:1 (1:0)
FC Synot St. Město - FK Ústí n. Labem 3:0 (0:0)
Krnov - Kunovice 3:1 (1:0)
Fotbalové tabulky





ZBYNĚK ONDRAČKA PÁTÝ V EVROPĚ !!!

Spokojený Zbyněk Ondračka po závodě mistrovství Evropy se svou přítelkyní. - Foto:vp
Pavia (vp) - Velmi cenné, páté místo, vybojoval na druhém mistrovství Evropy v kanoistickém maratonu Zbyněk ONDRAČKA z Ostrožské Nové Vsi. Průběh závodu o délce 35 kilometrů na řece Ticino v italské Pavii, asi 40 km jižně od Milána, byl velmi dramatický. Po startu a první obrátce je ONDRAČKA na 7.místě. Velké problémy mu dělaly, stejně jako některým dalším závodníkům zvyklým trénovat na klidné vodě, místy silné protiproudy. Postupně se český reprezentant ze Slovácka propracovával dopředu a před posledním kolem jel spolu s Maďarem KOLOSZVÁRIM na 3.- 4.místě. To se mu však nepodařilo po náročném dotahování ujetých závodníků udržet a dojel pátý, necelou minutu za čtvrtým MAIGROTEM z Francie. Vítězem a mistrem Evropy se stal časem 3,42,32 dvaačtyřicetiletý PETERVÁRI z Maďarska, před portugalským kaniostou SOUSOU a již zmíněným KOLOSZVÁRIM. ONDRAČKA dosáhl času 3,49,30.
Po prvním kole se mně uvolnila hlavička na pádle, jsem docela spokojený,konstatoval pětadvacetiletý sportovec, který tréninku věnuje téměř všechen čas, v sezóně i na úkor zaměstnání a dodává,... příště to bude lepší. Radost z výsledku netajil ani Zbyňkův otec LUDVÍK, který do Itálie přijel právě kvůli tomuto závodu spolu s dalšími činovníky oddílu v Ostrožské Nové Vsi: Před startem jsem si říkal, že to bude výborné, když dojede do pátého místa, v průběhu závodu jsem myslel na víc, škoda, že reprezentace nepobývala v dějišti před závodem o něco déle aby si všichni aspoň vyzkoušeli, kudy mají jezdit v protiproudech, když na to nejsou zvyklí z domu. Proti Dunajčíkům (tak označil vodáky, kteří se připravují na proudících řekách) neměli šanci....
Spolu s Viktorem JIRÁSKÝM měl Zbyněk ONDRAČKA nastoupit i do nedělního závodu deblkanoí, kde šance na medaili byly také. JIRÁSKÝ však po sobotním závodě kategorie C1 doslova sedřel kůži z těla a v neděli nebyl schopen nastoupit. Páté místo Zbyňka ONDRAČKY spolu s pátým místem deblkajaku JEŽEK-VANÍČEK z USK Praha patřilo k největším úspěchům České republiky. Všichni tři jmenovaní, jejichž sportovní vrchol na ně teprvě čeká, mají největší šanci získat letenku v příštím roce do Jihoafrické republiky. Tam se v Pietermaritzburku pojede mistrovství světa. Co se týká organizace vlastního ME, Novovešťané suše konstatovali, že tuto akci by nebyl problém uspořádat na jezerech v Ostrožské Nové Vsi a s podstatně větší diváckou kulisou. Našel-li by se navíc partner ochotný celou kanoistickou soutěž podpořit, byla to to událost na vynikajíci úrovni.







VÍTĚZSTVÍ V PARDUBICÍCH A VE ŠVÝCARSKU

Richard Boček (Ostrožská Nová Ves) vlevo, Jaroslav Bunda (Pardubice) vítězové "SPRINTU PARDUBICE 97". - Foto:vp
O. N. Ves (vp) - Kromě mistrovství Evropy v kanoistickém maratonu se závodníci z oddílu kanoistiky v Ostrožské Nové Vsi objevili tentýž víkend (13.-14.9.) ještě na dvou místech, kde bojovali o pocty nejvyšší, což se jim podařilo zdárně dotáhnout až do konce. Kanoisté Richard BOČEK a Roman KOTAČKA přijali pozvánku na SPRINT PARDUBICE 1997. Jak už sám název vypovídá, mimo žákovských kategorií se tu junioři a dospělí střetli vyřazovacím způsobem na nejkratší trati - 200 metrů. Start a cíl byl situován na řece Chrudimce. Mezi dospělými se objevili i úspěšní reprezentanti ČR v čele s několikanásobným medailistou Petrem PROCHÁZKOU, pozdějším vítězem kategorie singlkanoistů. To, co se povedlo PROCHÁZKOVI na C 1, zdařilo se i 23letému studentovi VŠCHT ve Zlíně Richardu BOČKOVI na deblkánoi spolu s dlouholetým spolujezdcem, pardubickým BUNDOU. V závodě zvítězili a jako cenu obdrželi perníkovou chaloupku, typický symbol východočeských Pardubic.
V individuelních startech měli BOČEK A KOTAČKA smůlu na vylosování, neboť jim los přiřkl finálovou dvojici, již zmíněného PROCHÁZKU A Romanu KOTAČKOVI pardubického SUCHOMELA. Celé dění ze břehu sledoval rovněž zdravotně indisponovaný Martin DOKTOR. Závod na Chrudimce byl skvělým zpestřením závěru sezóny. Spolu s oddílem kanoistiky TJ Kabelovna Děčín se juniorští reprezentanti Vítězslav KOLÁŘ a Bohumil KUSÁK zúčastnili 23. ročníku známé mezinárodní regaty kajakářů ve švýcarském Rappersvilu. Na jezeře se siluetou Alp v pozadí si vedli velmi úspěšně, když v závodě čtyřkajaků na 500 a 200 metrů nenašli přemožitele. Ve Švýcarsku startovali ve stejném složení, jako na MS juniorů, kde obsadili deváté místo ve finále, tedy s děčínským ZÁRUBOU a libereckým HOTTMAREM. Svoji medailovou sbírku rozšířili i v dalších startech. Na deblkajaku dojeli dvakrát třetí, na singlkajaku získal Bohumil KUSÁK bronz na pětistovce a Vítězslav KOLÁŘ dojel v obou individuelních startech šestý.
I když zejména sobotní průběh soutěže provázelo deštivé a větrné počasí, mohli Novovešťané před zahájením regaty nasáknout nádhernou švýcarskou scenérii. V minulosti uspěli na této soutěži také další Novovešťané, kteří byli v Rapperswilu spolu s tehdejšími pražskými VŠ. Kajakář Bohuslav MACH zvítězil a jeho jméno bylo navždy zaznamenáno v místních análech. Jelikož se regata koná jednou za dva roky, uskuteční se 24. ročník v roce 1999. Nutno dodat, že závodů na dráze Lido se letos účastnili také Slováci, Němci, Italové, Francouzi, Belgičané a samozřejmě domácí borci a borkyně. Klub KC Rapperswil Jona patří ve Švýcarsku k nejlepším a může se díky kajakářkám pochlubit i medailí z olympijských her v Atlantě !







MONIKA SLOVÁKOVÁ ZÍSKALA BRONZ NA ME
Historického úspěchu pro český armsport - přetláčení rukou dosáhla naše reprezentantka Monika Slováková z Nivnice, když při své druhé účasti na mistrovství Evropy si přiváží ze slovenského Popradu bronzovou medaili. Nejen o startu Moniky, ale i celé naší reprezentace jsme si popovídali v redakci s trenérem reprezentace ČR Antonínem Podškubkou, o kterém jistě všichni čtenáři ví, že je nejen osobním trenérem Moniky Slovákové, členem TJ Kunovice, ale že byl také před nedávnem asistentem trenéra české reprezentace v kulturistice.

První otázka směřovala k samotnému mistrovství.
Soutěž se konala ve velkém kinosále bývalého domu KSS v Popradě za velkého zájmu diváků. Pořadatelem byla Slovenská asociace v přetláčení rukou pod vedením Milana Čaplu a jeho syna Mariana, kteří i když měli početný štáb pořadatelů, tak jen s obtížemi zvládali časový rozpis soutěže, vzhledem k častým protestům zvláště závodníků z východních zemí, jež svou náhlou svobodu projevu trochu nezvládají.

Jaké kategorie jsme na ME obsadili a s jakými výsledky?
V kategorii žen jsme měli dvě závodnice. Do 60 kg (levá ruka) startovala Ivana Majnerová z Rakovníka, která v nominaci získala místo po Daliboru Klementovi z Uh. Hradiště, který měl startovat v kategorii do 80 kg muži, ovšem z rodinných důvodů svou účast odřekl. Ivana jela vlastně jen sbírat nové zkušenosti, velké výsledky jsme od ní neočekávali. V kategorii do 80 kg nás reprezentovala Monika Slováková z Nivnice, kterou osobně trénuji, a do které jsme vkládali největší naděje. Monika své ambice také potvrdila a vybojovala v silné konkurenci nejen pro sebe, ale také pro celý český armsport historický bronz! Posledním naším závodníkem v kategorii leváků byl František Živný z Dolního Bousova, který mezi devadesátikilovými obsadil pěkné 9. místo.

Jak se dařilo pravákům?
V páce na pravou ruku skončila v kategorii do 55 kg Majnerová na 12. místě, do 65 kg osadil Petr Fornůsek z Uh. Hradiště 13. místo, Milan Svoboda z Berouna měl velkou smůlu, neboť si v prvních zápasech vylosoval mistra světa a mistra Evropy, a nakonec skončil na 12. místě. Do 90 kg startoval Otto Vlk, který nezklamal a obsadil 11. místo. V kategorii do 100 kg jsme měli hned dva borce. František Živný podal velmi dobrý výkon a obsadil pěkné 9. místo, naopak druhý borec M. Jurovich soutěž nezvládl psychicky a skončil poslední. V kategorii superbike - nad 110 kg bojoval Vladimír Brož z Ústí nad Labem, který si jel soutěž pouze ošahat, avšak svým výkonem nás velmi mile překvapil a vybojoval krásné 6. finálové místo mezi super borci. Jeho hmotnost byla 137 kg.

A co Monika?
Od Moniky jsme očekávali opět velký boj v kategorii do 80 kg. Naše představy splnila a jen díky nepřízni rozhodčích na ni zbyla jen bramborová medaile za čtvrté místo. Avšak i toto umístění je velmi cenné, neboť se zde sešla velmi silná konkurence závodnic z Ruska, Itálie, NSR, Belgie a dalších zemí.

Dá se tedy říct, že tvé prognózy po MR v Kunovicích se splnily a náš mladý sport v páce získal první nesporné úspěchy. Co bude následovat nyní?
Každý úspěch znamená, že se zvětší zájem nejen tisku, soupeřů, ale i pořadatelů velkých akcí. Což má jistě také spoustu výhod. Již na ME jsme například dostali pozvání na říjnovou soutěž do francouzkého Valignosier a také do Itálie počátkem příštího roku. Nahlas začínáme také uvažovat o naší účasti na mistrovství světa koncem listopadu v Indii, ale také již o mistrovství Evropy, které bude v roce 1998 v Litvě.

Jak dál se bude u nás armsport rozvíjet?
Česká asociace bude muset začít více pracovat než doposud, budeme muset zabezpečit kalendář soutěží, rozvoj klubů na školách, v učilištích, v armádě. Bude třeba zajistit výrobu a prodej soutěžních stolů, vydání pravidel a soutěžních řádů. Také musíme připravit program pro českou reprezentaci včetně soustředění.

Mluví se i o pořadatelství ME u nás?
Ano, i tento návrh na jednání Evropské asociace armsportu padl. Uvažuje se o pořadatelství v roce 2001. Bylo by to jistě pro rozvoj a propagaci tohoto sportu u nás velmi prospěšné.

Účast na ME na Slovensku jistě nebyla levnou záležitostí?
Máš pravdu, armsport je u nás mladý sport, který nemá velkou podporu, zvláště v době fotbalového šílenství. Každý stát, který chce soutěžit na ME či MS, musí zaplatit 100, respektivě 300 US dolarů. Platí se také za účast jednotlivých borců v kategorii, což činí 30 dolarů. Ubytování si pořadatelé na Slovensku ohodnotili částkou 35 dolarů na den a noc. Nám se však díky mé známosti ze studií na FTVS v Praze s Marienkou Jasenčákovou, bývalou čs. reprezentantkou v sáňkování, podařilo najít ubytování o dvě třetiny levnější. Jinak je nutno také zajistit dopravu a stravu. Každý si jistě spočítá, že naše účast nebyla levnou záležitostí.

Kdo se nejvíce podílel na pomoci?
Jelikož armsport je zařazen do Sdružení sportů pro všechny, tak tento orgán pomohl pokrýt startovné. Dopravu zabezpečila fa Moravia Gold Dubňany a Futurom Brno. Finančně pomohly i firmy Linea Nivnice, PaPP Uh. Hradiště, Eling Bohémia Kunovice, Pyramida Kunovice, Utah Kunovice, ale také například pan Slovák z Uh. Brodu. Všem těmto moc děkujeme za to, že umožnili start naší reprezentace na ME.

Díky za rozhovor, a také za úspěšnou reprezentaci našeho regionu patří nejen tobě, ale hlavně Monice Slovákové.
Vojta Johaník







Mistřice mistrem republiky
H. Brod (MH) - Havlíčkův Brod se stal ve dnech 14. - 21.9 dějištěm mistrovství ČR družstev SDH SH ČMS v požárním sportu. Osm vítězů oblastních kol, reprezentační kolektivy Rakouska a Německa a obhájce mistrovského titulu z loňského roku soutěžní družstvo mužů SDH Mistřice zápolily ve třech disciplínách požárního sportu. V běhu na 100 m s překážkami, štafetě 4x100 m a požárním útoku. Po 1. disciplíně v běhu na 100 m s překážkami patřilo mistřickým až 5. místo s pěti sekundovou ztrátou na vedoucí družstvo soutěže a 0,95 sec na 3. v pořadí. Po 2. disciplíně - štafetě 4x100 m - se posunuli mistřičtí na 4. místo, avšak ztráta na prvního v celkovém pořadí se zvýšila už na hrozivých 6,51 sec. Před závěrečnou královskou disciplínou - požárním útokem, který je silnou zbraní reprezentanta našeho okresu, se očekával jeho útok na přední pozice. Na celkové vítězství a obhajobu mistrovského titulu však bylo třeba docílit na nástřikové terče času nejhůře 24,12 sec.
Mistřice dokázaly svůj um a mistrovství a po perfektním výkonu se časomíra zastavila na neuvěřitelných 23,44 sec. Na tribunách stadionu tak mohl zaznít v mistřické výpravě výbuch nadšení a oslava dvou mistrovských titulů pro rok 1997. V 98leté historii vesnického SDH je to již třetí titul mistra ČR v požárním útoku v řadě za sebou, celkově druhý titul mistra ČR v požárním sportu.
Výsledky: 1. Mistřice 195,29 sec, 2. Hradec u Stoda (okres Plzeň - západ) 195,97 sec, 3. Moravské Budějovice (okres Třebíč) 200,27 sec, 4. Slatina (okres Nový Jičín) 201,42 sec., 5. Lehnice (okres Teplice) 201,92 sec.
Poděkování za podíl na zisku mistrovských titulů je třeba vyslovit obecnímu úřadu Mistřice a hlavnímu sponzoru soutěžního družstva majiteli restaurace U mašinky Otrokovice panu Zatloukalovi.







SK LeRK Prostějov - FC Slovácká Slavia 1:1 (1:0)
Prostějov (JJ) - Toto tak důležité utkání pro Slováckou začali hosté lépe. Už ve 2. minutě si Libor Fryč narazil míč na hranici trestného území s Davidem Mydlem, ale následující střela Fryče neměla dostatečnou razanci a domácí brankář Bureš s ní neměl větší potíže. Jak se ukázalo, tato šance Slovácké patřila mezi ojedinělé za celý poločas. Domácí LeRK začal hned v úvodu přebírat taktovku. Ve 4. minutě střílel z 20 m k levé tyči kapitán domácích Pavel Svoboda, ale brankář Zubík skokem zachránil. Po závaru před brankou Slovácké se dostal k míči Spáčil, ale ač nikým neatakován trefil zblízka pouze tyč. Tentýž hráč se však nemýlil ve 23. minutě a hlavou střelil vedoucí branku - 1:0. Prostějovští byli po celý poločas nebezpečnější a vytvořili si více střeleckých příležitostí, ale bez brankového zakončení. Slovácká se dostala do slibné akce opět v úvodu druhého poločasu zásluhou Řezníka, po jehož centru následovala krásná hlavička Buchty, brankář Bureš však efektně vyrazil.
Od tohoto okamžiku nabrala Slovácká sebevědomí, začala hrát aktivněji, ale nepřesný rozhodčí kouskoval hru a nepustil jí do slibnější akce. Naopak nebezpečnější před brankou byli domácí. V 69. minutě střílí Zelina těsně vedle branky, v 70. nejnebezpečnější hráč domácích Svoboda střílí do zdi a v 78. mu míč utekl ve vyložené pozici do zázemí. Slovácká i nadále bojovala, snažila se vstřelit konečně gól. Blízko k tomu měl Štverka v 81. minutě, vystřelil sice tvrdě, ale vysoko nad. Dočkala se až v 87. minutě a šťastným autorem byl kapitán Minář po krásné střele z hranice velkého vápna. Slovácká tedy získala první bod, který si zasloužila za bojovnost a věřme, že se jí bude dařit i v následujícím kole doma s Karvinou. Před 1746 diváky řídil rozhodčí Káňa za asistence Gašpera a Handlíře. ŽK: 58. Novotný, 27. Buchta, 70. Frýbort, 84. Štverka.
Sestava domácích: Bureš - Zelina - Vilímek, Stráněl - Juračka, Hrnčár, Štefka, Spáčil (46.Novotný), Boušek (76.Zdráhal) - kpt.Svoboda, Horváth
Sestava Slovácké: Zubík - Kučera - Malůš (46.Marx), Frýbort - Lecián, Řezník, Minář, Buchta (76.Zlínský), Mydlo (90.Popelka) - Fryč, Štverka.
Trenér Kolda po utkání řekl: Remíza je pro nás špatný výsledek, měli jsme získat tři body.
Trenér Vařecha: Když si promítnu loňskou sezónu, tak jsme měli po sedmi kolech taky jenom jeden bod. Věřím, že se konečně odrazíme i když teď máme doma Karvinou, která bude velice těžkým soupeřem. Doufám, že vstřelená branka a získaný bod se promítně i na psychice hráčů a že se vše začně obracet k lepšímu.







FC Synot St. Město - FK Ústí n. Labem 3:0 (0:0)
St. Město (VaMP) - V novém čase (od 16.30 h), se začal sobotní duel mezi dvěma mužstvy z opačných konců tabulky. Spíše již podzimní, i když teplejší počasí se podepsalo na návštěvnosti, když do ochozů přišlo poprvé méně než 2.000 diváků (odhad zněl 1.900). V úvodu hry bylo na obou stranách hned několik neproměněných šancí, z nichž mnohem více jich zakopávali domácí. Bohužel hned v 17. minutě musel po srážce s ústeckým Růžičkou na nosítkách opustit hřiště Petr Videman s pohmožděnou holenní kostí pravé nohy. Ve 20. minutě jej nahradil Libor Zapletal. V celé prvé půli toho kromě řady tvrdších zákroků a nepřesně zpracovaných přihrávek nebylo příliš k vidění. Světlými okamžiky byla 22. minuta, kdy Švancara ze 30 metrů vyzkoušel ústeckého brankáře. Ten byl však na svém místě.
Ve 26. minutě po dlouhém rozjezdu Štěrby mohl skórovat po přihrávce Bužka Vajda, ale jeho střela skončila nad brankou. O 4 minuty později zase Vojtěšek z nacvičeného signálu mířil jen do náručí ústeckého Kučery a hned ve 31. minutě opět Vojtěšek nadvakrát ohrozil brankáře. Hosté měli vyložených šancí jako šafránu, do jedné z nich se ve 41. minutě dostal Růžička, ale stav utkání opět zůstal nezměněn. Před odchodem do šaten ještě vyzkoušel brankáře bombou při zemi Štěrba.
Do druhého poločasu nahradil těžkopádně hrajícího Doška Haspra, který snad nechyběl u žádné z gólových šancí Starého Města. Domácí získávali na územní převaze a většina hry se odehrávala právě před brankou Ústí. Velká touha po vítězství domácích byla konečně zužitkována v 58. minutě, kdy bombou ze 40 metrů poprvé rozvlnil síť Haspra - 1:0. Hráči soupeře však neudrželi nervy na uzdě a hned dva z nich byli oceněni ŽK. Domácí hra získala po prvním gólu na kvalitě. Proto zanedlouho po prvním gólu se mohl v 61. minutě po sérii narážeček prosadit Lysáček - 2:0. Po inkasované brance pro změnu brankář Kučera po zakopnutí balonu vyfasoval ŽK. V 70. minutě to byl Hlahůlek, který po patičce od Švancary zařídil konečných 3:0. O tom, že vítězství domácích mohlo být daleko výraznější, svědčí minimálně tři další neproměněné šance, ve kterých se ocitli Haspra, Lysáček a Štěrba.
Branky: 58. Haspra, 61. Lysáček, 70. Hlahůlek. ŽK: Soldán - Růžička, Polomský, Novák, Andrušák, Žák, Kučera. Rozhodčí: Bohuslav Krátký - Bičan - Talpa. Diváků: 1900.
Sestava FC Synot: Ondrůšek - Soldán -Bužek, Vojtěšek (79. Palčík) - Štěrba, Hlahůlek, Videman (20. Zapletal), Lysáček, Vajda - Došek (45. Haspra), Švancara. Trenér: Komňacký.
Hlasy trenérů: F. Komňacký: S výsledkem jsem spokojený, ale utkání přineslo průměrný fotbal. Ústí potvrdilo, že předsezónní problémy zanechaly své následky na mužstvu. Bohužel v první půli jsme si nedokázali dát finální přihrávku a více méně jsme se trápili. Druhá půle byla již tradičně lepší, určitě tomu přispělo i zařazení Haspry. V druhé půli se mi líbil Lysáček, tradičně Hlahůlek a ve středu hřiště Zapletal. Tři branky zřejmě nevyjadřují naši převahu, mohlo jich být mnohem víc. Buďme ale skromní. Čeká nás teď těžký soupeř, ale protože v mužstvu je dobrá atmosféra, ani do Přerova neodjedeme bez nadějí. Ještě v úterý hrajeme ve Veselí, kde je na programu další kolo Poháru a věřím, že projdeme alespoň do třetího kola, abychom zde mohli přivítat ligové mužstvo. Takže teď se mužstvo musí dát dohromady i po zdravotní stránce.
Z. Rosol- (as. trenéra): V první půli jsme sehráli vyrovnanou partii. Měli jsme strach z toho, aby nás domácí hned od začátku nezatlačili do ofenzívy. Bohužel druhá půle, po sporném okamžiku v postavení mimo hru jsme dostali první gól. Pak bylo jen otázkou výše skóre, s jakým se rozejdeme. Ještě musím pochválit brankáře Kučeru, že jsme toho nedostali víc. Druhá půle se nám vymkla z rukou.







Krnov - Kunovice 3:1 (1:0)
Krnov (LŠ) - Kunovice odjížděly bez zraněných Zajíčka, Lysoňka, Žáka a Vlka. Utkání začalo oboustranně opatrně, přesto se domácí již v 7. minutě dostali do vedení brankou Cudráka. V dalších minutách měli hosté více ze hry. Ve 22. minutě po akci Soviš, Klvaňa střílel Svoboda a domácí golman jen s námahou zachraňoval na roh. Ostatní akce obou soupeřů končily většinou před šestnáctkami. Do druhého poločasu provedli hostující trenéři hned tři změny, na hřiště přišli Máčala, Valčí a Kopčil. Hosté měli nadále územní převahu avšak, byli to domácí, kteří se po faulu Valčíka dostali do vedení 2:0 z pokutového kopu Markem. V 65. min. unikl po křídle Klvaňa, nahrál Bobčíkovi, z jehož přihrávky Soviš do prázdné branky snížil na 2:1. V 70 min. po kopu z rohu uzavřeli domácí skóre na 3:1 Kuttym. V dresu hostí lze pochválit pouze Soviše.
Sestava Kunovic: Skovajsík (46. Máčala) - Soukeník (46. Valčík) - Josefík, Strakáč, Gabriel, Skopalík (46. Kopčil), Svoboda, Bičánek, Bobčík, Klvaňa, Soviš.
Ve středu 24. září hrají Kunovice doma s Tupesy přátelské utkání v 16.30 hodin a v hodovou neděli 28.9.1997 hostí Uh. Brod v derby MSFL od 10.15 hodin na stadioně Bělinka.







Fotbalové tabulky
II. liga
Chrudim - Přerov 4:1, St. Město - Ústí n.L. 3:0, Třinec - Blšany 0:1, Vítkovice - Zlín 1:0, Prostějov - Uh.Hradiště 1:1, Bohemians - Fr.-Místek 2:1, Č.Lípa - Most 2:1, Karviná - Poštorná 1:0

	1.	Blšany		6	1	0	19:5	19
	2.	Přerov		5	1	1	8:4	16
	3.	Karviná		5	1	1	6:2	16
	4.	St. Město	4	2	1	17:8	14
	5.	Bohemians	4	2	1	12:5	14
	6.	Poštorná	4	0	3	9:6	12
	7.	Č.Lípa		4	0	3	10:10	12
	8.	Chrudim		3	2	2	9:7	11
	9.	Třinec		2	2	3	5:5	8
	10.	Prostějov	1	4	2	7:7	7
	11.	Zlín		1	4	2	5:6	7
	12.	Fr.-Místek	1	2	4	8:11	5
	13.	Most		1	2	4	3:7	5
	14.	Vítkovice	1	1	5	3:9	4
	15.	Ústí n.L.	1	1	5	3:18	4
	16.	Uh.Hradiště	0	1	6	1:15	1


MSFL
Ostrava B - Kyjov 1:2, Jihlava - Boby B 2:1, Hranice - Znojmo 2:0, Vratimov - Uničov 6:0, Uh.Brod - NH.Ostrava 0:4, D.Benešov - Ratíškovice 2:2, Olomouc B - Zeman Brno 1:3, Krnov - Kunovice 3:1

	1.	NH.Ostrava	6	2	0	14:3	20
	2.	Ostrava B	6	1	1	24:9	19
	3.	Hranice		4	4	0	7:2	16
	4.	Ratíškovice	4	3	1	10:5	15
	5.	Vratimov	4	2	2	16:8	14
	6.	Jihlava		4	2	2	14:15	14
	7.	Kyjov		4	0	4	13:15	12
	8.	D.Benešov	3	2	3	16:11	11
	9.	Krnov		3	1	4	13:13	10
	10.	Kunovice	2	3	3	10:11	9
	11.	Olomouc B	2	3	3	15:16	9
	12.	Zeman Brno	2	3	3	12:13	9
	13.	Uničov		2	1	5	8:15	7
	14.	Boby B		1	3	4	8:13	6
	15.	Znojmo		0	2	6	8:23	2
	16.	Uh.Brod		0	2	6	5:21	2


Divize D
Veselí - Polešovice 1:1, Zlín B - Žďár n.S. 3:0, Prostějov B - Bystrc 1:1, Slavičín - Židenice 2:1, D.Kounice - D.Němčí 5:1, Mysločovice - Třebíč 1:1, Trnava - Brumov 2:1, V. Pavlovice - Svitavy 4:1, Židenice - V. Pavlovice 2:2

	1.	V. Pavlovice	5	2	1	16:10	17
	2.	Polešovice	5	1	2	20:13	16
	3.	Zlín B		4	2	2	13:6	14
	4.	Třebíč		4	2	2	11:9	14
	5.	D.Kounice	3	3	2	17:12	12
	6.	Veselí		3	2	3	10:8	11
	7.	Bystrc		3	2	3	11:9	11
	8.	Židenice	3	2	3	14:13	11
	9.	Mysločovice	3	2	3	7:6	11
	10.	Trnava		3	2	3	11:14	11
	11.	Brumov		3	1	4	13:12	10
	12.	Slavičín		1	4	9:14	10
	13.	Žďár n.S.	2	2	4	13:16	8
	14.	Prostějov B	1	4	3	9:14	7
	15.	D.Němčí		1	4	3	8:18	7
	16.	Svitavy		0	4	4	8:16	4


Župní přebor
Dol. Bojanovice - Hluk 3:2 (2:1) - Domácím patřil nástup do utkání a získali dvoubrankové vedení. Hostující Uhlíř v závěru 1. půle snížil a v nástupu do 2. půle dokonce Hubáček vyrovnal. To bylo ze strany hostí všechno, rozhodující branku domácích dal v 75. min. Podrazil. Rozhodčí Havránek, 200 diváků.
Bojkovice - Morkovice 1:1 (0:1) - V dramatickém a zajímavém utkání, ve kterém se hosté ujali v 25. min. vedení Handlem. Domácí měli ve 30. min. možnost vyrovnat z pokutového kopu Hořákem, ale nedal. Penaltě předcházela hra rukou, za což uviděl hostující Janecký ČK. Po změně stran domácí vsadili vše na útok a podařilo se jim v 75. min vyrovnat Kubenou na zaslouženou remízu. 350 diváků, rozhodčí Zedníček.
Hradčovice - Velké Karlovice 3:3 (0:3) - Utkání dvou rozdílných poločasů, domácí v 1. půli inkasovali po hrubých chybách v obraně. Po změně stran se hra otočila a utkání probíhalo v režii domácích, kteří brankami Dýmala, Luxe a Koníčka vyrovnali na spravedlivou remízu. Rozhodčí Ptáček, 200 diváků.
Podlesí - Újezdec 1:2 (0:0) - Hosté se poprvé radovali z vítězství v soutěži. Po bezbrankovém prvním poločase byli důraznější v pokutovém území a dvěma brankami France překvapivě zvítězili. 300 diváků, rozhodčí Hrabal.
Šardice - Napajedla 0:0, Kostelec - Mikulčice 1:2, V. Otrokovice - Bystřice p.H. 0:2, Hodonín - Hulín 5:0.
Tabulka střelců: 10 - Jaroš (Napajedla), Skopal (Bystřice), 7 - Panák (Hulín), L. Urbánek (Mikulčice), 6 - Olša M. (Bystřice), Beňa (Podlesí), 5 - P. Ondřejka (V. Karlovice), Novotný (Morkovice), Koníček, Lux (Hradčovice), Hořák (Bojkovice).

	1.	Bystřice	7	1	0	25:8	22
	2.	Hulín		6	0	2	20:12	18
	3.	V. Karlovice	5	2	1	20:9	17
	4.	Napajedla	5	2	1	15:7	17
	5.	Kostelec	4	3	1	18:12	15
	6.	Morkovice	4	2	2	17:8	14
	7.	Mikulčice	4	0	4	15:11	12
	8.	Šardice		3	1	4	10:10	10
	9.	D. Bojanovice	3	1	4	11:18	10
	10.	Hodonín		3	0	5	21:18	9
	11.	Bojkovice	2	2	4	19:16	8
	12.	V. Otrokovice	2	2	4	11:14	8
	13.	Hradčovice	2	1	5	17:26	7
	14.	Hluk		2	1	5	9:22	7
	15.	Podlesí		2	0	6	12:27	6
	16.	Újezdec		1	0	7	9:31	3


I. A třída sk. B
Ždánice - Nedakonice 2:1 (2:0) - Utkání velmi dobré úrovně, ve kterém domácí byli lepší v 1. poločase. Po změně stran v 50. min. byl domácím vyloučen Gunar. Hosté získali velkou převahu. Přesilovku využili jen ke snížení z pokutového kopu Háblem.
Rohatec - Nedachlebice 1:1 - Na hřišti v Ratíškovicích byla první půle vyrovnaná. Domácím vyšel nástup a získali v úvodu 2. půle vedení. Hosté využili hrubé chyby domácího stopera a z pokutového kopu v 76. min. Kubíček vyrovnal.
Břestek - Uh. Ostroh 3:1 - Utkání neproměněných šancí. Domácí se ujali v 1. půli vedení Janíkem, po změně stran hosté vyrovnali Pokorným, vzápětí po hrubé chybě hostující obrany získal vedení Vaněk. Vítězové svou výhru pečetili v závěru utkání Sontagem.
J. Otrokovice - Jalubí 3:1 (1:0) - O výsledku utkání rozhodla slabá hra hostující obrany. Domácí využili těchto chyb ke vstřelení tří branek. Za hosty byl úspěšný Ševčík.
Ostr. N. Ves - Kvasice 3:2 (3:0) - Utkání dvou rozdílných poločasů. Domácí svou převahu v 1. půli korunovali brankami Ondračky (2) a Prachmana. Po změně stran hosté během první čtvrthodiny snížili na jednobrankový rozdíl a domácí s velkým štěstím uhájili jednobrankové vedení.
Prakšice - Vacenovice 0:2 - Nekompletním domácím se v posledních kolech nedaří. Také v tomto utkání přenechali body hostům. Oba kolektivy dohrávaly bez vyloučených hráčů. Domácím byl vyloučen Šrámek, hostům Novák. Hosté střelili své branky v závěrečné čtvrthodině.
SKP Zlín - Bzenec 3:1.

	1.	Ždánice		4	1	2	13:10	13
	2.	Nedachlebice	4	1	2	12:9	13
	3.	O.N.Ves		4	1	2	12:11	13
	4.	Vacenovice	3	3	1	10:7	12
	5.	Kvasice		4	0	3	16:14	12
	6.	Rohatec		3	3	1	14:13	12
	7.	Břestek		4	0	3	14:13	12
	8.	Nedakonice	3	2	2	14:10	11
	9.	J. Otrokovice	3	2	2	14:12	11
	10.	Bzenec		3	0	4	11:9	9
	11.	Jalubí		1	3	3	11:13	6
	12.	SKP Zlín	1	2	4	10:15	5
	13.	Uh. Ostroh	1	1	5	10:17	4
	14.	Prakšice	1	1	5	9:17	4


I. B třída sk. B
Jarošov - Lubná 4:2 (2:0) - Domácí měli v utkání více ze hry, udržovali si dvoubrankové vedení, hosté jen snižovali. Branky Bajaja 2, Murin, Hotař - Pluhař, Hrabal.
Koryčany - Strání 2:1 (1:0) - Ve vyrovnaném utkání hosté v nástupu do 2. půle vyrovnali. Domácí dali rozhodující branku v 75. min z pokutového kopu Rybeckým. Za hosty dával branku Šrámek.
Prasklice - Boršice 1:0 (1:0) - Vyrovnané utkání. Domácí své jednobrankové vedení v závěru utkání uhájili.
Roštění - Mladcová 0:5, Malenovice - Morkovice B 1:0, Zdounky - Žeranovice 0:2, Lůžkovice - Všetuly 1:2.

	1.	Mladcová	6	1	0	21:7	19
	2.	Všetuly		5	1	2	10:9	16
	3.	Prasklice	5	0	2	14:9	15
	4.	Boršice		4	1	3	18:10	13
	5.	Koryčany	4	1	2	15:8	13
	6.	Strání		4	0	3	17:14	12
	7.	Malenovice	3	1	3	10:9	10
	8.	Roštění		3	1	3	9:13	10
	9.	Lůžkovice	3	0	4	9:16	9
	10.	Jarošov		2	2	3	15:14	8
	11.	Žeranovice	2	2	3	7:15	8
	12.	Zdounky		2	1	4	12:8	7
	13.	Lubná		1	0	6	8:23	3
	14.	Morkovice B	0	1	6	7:17	1


I. B třída sk. C
Zlechov - Milotice 2:1 - podrobnosti nehlášeny.
Kyjov B - Tupesy 2:1 (2:0) - Přestože si hosté vypracovali více gólových šancí, odešli ze hřiště poraženi. Nováček si zasloužil zvláště za výkon ve druhé půli remízu.
Strážnice - Mutěnice 2:0, Vřesovice - Velká n.V. 2:0, Kněždub - Žarošice 4:1, Dubňany - Vracov 1:1, Hroznová Lhota - Mor. Písek 5:0.

	1.	Kněždub		6	0	1	20:6	18
	2.	Kyjov B		5	0	2	20:12	15
	3.	Hroz.Lhota	4	1	2	11:5	13
	4.	Tupesy		4	1	2	15:14	13
	5.	Vřesovice	3	2	2	15:10	11
	6.	Milotice	3	2	2	13:10	11
	7.	Vracov		3	2	2	11:8	11
	8.	Žarošice	3	1	3	11:13	10
	9.	Mutěnice	3	0	4	10:10	9
	10.	Velká n.V.	2	1	4	12:12	7
	11.	Dubňany		1	4	2	6:11	7
	12.	Zlechov		2	1	4	7:14	7
	13.	Strážnice	1	1	5	9:15	4
	14.	M. Písek	1	0	6	9:29	3


Okresní přebor
Nivnice - Horní Němčí 2:1 (0:1). Domácí po zásluze zvítězili, když vítězný gól se jim podařilo vstřelit až v samotném závěru. Branky Pražan a Soukeník, za hosty Horsák. 120 diváků, řídil Kostelníček z Jalubí.
Šumice - Sl. Slavia B 2:1 (2:1). Vyrovnané utkání, ve kterém hosté neproměnili více šancí než domácí. Branky Jurásek a Polášek, za hosty Pauřík. Řídil Malík z Kněždubu, před 120 diváky.
Hluk B - O. Lhota 4:1 (2:0). Domácí byli po celé utkání lepší a pro hosty je výsledek lichotivý. Branky Polách, Vaculík, Hrabovský, Marek, za hosty Štargevik. 100 diváků, řídil Hůlka z Uh. Hradiště.
Dol. Němčí B - Vlčnov 2:1 (0:0). Utkání probíhalo za trvalé převahy domácího mužstva, které neproměnilo řadu vyložených šancí. Červenou kartu za nevhodné protesty viděl Mikulec R. Branka Tinka M. a Macků Z., za hosty Mulko. Řídil Ujčík z Uh. Hradiště, sledovalo 123 diváků.
Kudlovice - Buchlovice 0:2 (0:1). Domácí začali mohutným náporem, který trval 15 minut. Branku nedali, hra se vyrovnala a hosté byli důraznější v koncovce. Branky za hosty Šproch a Skřivan, 120 diváků, nepřesně řídil Melichárek z Nedachlebic.
Bílovice - Ořechov 0:0. Oboustranně vyrovnané utkání, ve druhém poločase měli více ze hry domácí. Útočníci měli však vychýlenou mušku. V domácí mužstvu zachytal velmi dobře golman. Rozhodčí Kotačka ze Slavkova, 100 diváků.
Březolupy - Slavkov 3:3 (1:3). Zasloužený nerozhodný výsledek. V prvním poločase byli lepší hosté, ve druhém naopak domácí. Branky Kovácz 2 z pokutových kopů, Hubáček J., za hosty Machálek 2 (1 z PK), Híbler. Řídil Šťastný z Uh. Hradiště, 200 diváků.

	1.	Slavkov		6	1	0	28:7	19
	2.	Buchlovice	4	3	0	15:6	15
	3.	Březolupy	3	3	1	18:14	12
	4.	Ostr. Lhota	3	3	1	17:14	12
	5.	Ořechov A	3	2	2	11:10	11
	6.	Šumice		3	2	2	16:18	11
	7.	Sl. Slavia B	3	1	3	12:12	10
	8.	Vlčnov		3	0	4	12:14	9
	9.	D. Němčí B	2	2	3	14:19	8
	10.	Hluk B		2	1	4	11:11	7
	11.	Nivnice		2	1	4	10:15	7
	12.	Kudlovice	1	2	4	8:14	5
	13.	H. Němčí	1	2	4	6:12	5
	14.	Bílovice A	1	1	5	4:16	4


III. třída sk. A
Mistřice - Kostelany 5:2, Babice - Sušice 3:0, Slovácko - Osvětimany 2:1, Kněžpole - Traplice 3:3, Huštěnovice - Košíky 2:1, edlovice - Topolná 4:4

	1.	Traplice	4	3	0	22:9	15
	2.	Kněžpole	4	2	1	11:6	14
	3.	Babice		3	2	2	14:10	11
	4.	Osvětimany	3	1	3	16:11	10
	5.	Medlovice	3	1	3	20:17	10
	6.	Topolná		3	1	2	11:10	10
	7.	Sušice		3	1	3	11:13	10
	8.	Košíky		3	0	4	10:12	9
	9.	Mistřice	3	0	4	13:16	9
	10.	Huštěnovice	2	2	3	9:15	8
	11.	Slovácko	1	2	4	9:18	5
	12.	Kostelany	1	1	4	9:18	4


III. třída sk. B
St. Hrozenkov - Přečkovice 0:3, Bánov - Podolí 2:1, Hradčovice B - Bystřice 1:2, Boršice u Bl. - Korytná 0:3, Drslavice - Pitín nehl., Suchá Loz - Havřice 2:0

	1.	Korytná		6	1	0	17:5	19
	2.	Pitín		5	0	1	18:4	15
	3.	Bánov		4	1	2	16:9	13
	4.	Havřice		4	1	1	10:4	13
	5.	Suchá Loz	3	1	3	7:12	10
	6.	Přečkovice	2	3	2	13:12	9
	7.	Drslavice	2	2	1	10:7	8
	8.	St. Hrozenkov	2	2	3	8:15	8
	9.	Bystřice	2	1	4	8:13	7
	10.	Boršice u Bl.	1	1	5	5:12	4
	11.	Podolí		1	0	6	10:17	3
	12.	Hradčovice B	0	3	4	9:18	3







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund