Číslo: 27
07.07.1997
Článků: 38

Titulní
Uherskohradišťsko
Ze
Kultura
Pro
Pošta
Horoskop
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


LETNÍ SERVIS I. - Ostrožská Nová Ves
Obracím se na vážené městské zastupitelstvo
Život v době gotické
Kultura za 100 bodů
AKCE x REAKCE
POLICEJNÍ TÝDENÍK





LETNÍ SERVIS I. - Ostrožská Nová Ves

Zrána bylo koupaliště zaplněno na své poměry téměř sporadicky. - Foto: Epin
V této rubrice budeme čtenáře informovat přes letní sezonu o stavu koupališť na našem okrese. Začínáme v Ostrožské Nové Vsi.
Přírodní koupaliště je pozůstatkem po dřívější těžbě písku. Vstupné je více než přijatelné - dospělí 10,-Kč,děti 5,-Kč. Hned u vchodu si můžete zapůjčit na celý den slunečník za symbolickou cenu dvaceti korun.
Areál koupaliště vám nabízí mnoho možností, jak si zdejší pobyt zpříjemnit. Je zde hřiště pro plážový volejbal, koutek s kuželkami i průlezky a pískoviště pro nejmenší děti. Pokud vás přepadne hlad či žízeň, můžete si vybrat ze širokého sortimentu od alko i nealko nápojů, až po párky, kynuté knedlíky či pečená kuřata a makrely.
Voda je zde čistá, hygienicky nezávadná. Její teplota se pohybuje okolo dvaceti stupňů celsia.
Na koupající samozřejmě dohlíží orlím zrakem plavčík, který je připraven v případě potřeby kdykoli zasáhnout.
V koupalištním komplexu se nachází několik obytných chatek, ve kterých tráví dovolené lidé z různých míst naší republiky. Ovšem je potřeba si tyto příbytky objednat dopředu. V současné době jsou obsazeny až do konce letní sezony. Výhodou koupaliště je i blízkost železniční stanice. Závěrem lze konstatovat, že takové rekreační a odpočinkové zařízení lze občanům Ostrožské Nové Vsi jen závidět.
Evžen Slavík







Obracím se na vážené městské zastupitelstvo
V úterý 8. června v 15 hod. proběhne na Klubu kultury veřejné zasedání městského zastupitelstva. Zveřejňujeme tento příspěvek jednoho ze zájemců o koupi městského bytu, který berte zároveň jako pozvánku...
Spolunájemníci domu č. 733 na sídlišti Mojmír v Uh. Hradišti mne požádali, abych organizoval akci prodej domu a při jednáních je zastupoval. Pokládám za nutné upozornit, že, pro mne z nepochopitelných důvodů, někteří lidé na radnici brzdili integraci zájemců o koupi tak, aby nebylo dosaženo šedesáti potřebných procent. Namlouvali dotazujícím se lidem, že rozhodnutí o prodeji padlo nebo že je v nedohlednu. A tuto skutečnost rozšiřovali po sídlišti. Práce nás organizátorů byla sisyfovská, než se nám podařilo lidi přesvědčit, že domy se prodávat budou. K obratu došlo po zprávách o letošním zdražení nájemného a o další nutné deregulaci. Lidé reagovali a podepisovali. Rychle reagovala také radnice. Prodej zastavila a má v úmyslu změnit pravidla hry - pan starosta vymyslel nové #Zásady. Na to nemá právo a jsem přesvědčen, že se s námi hraje falešná hra. Domy chtějí prodat spekulantům! Z jakého důvodu? Že bychom nechali domy spadnout?
Opak je pravdou, protože člověk, který dům kupuje za účelem spekulace, jistě nemá zájem na jeho zvelebování. V našem domě s 12 nájemníky je 5 řemeslníků, 1 technik a 1 vysokoškolák, kteří mínili opravit přes léto střechu již společného domu. A tak je tomu i v ostatních domech. Že by prodej spekulantům zachránil městskou pokladnu? Na mysl se vtírá velice ošklivý důvod.
Z nabytých zkušeností vím, že i sebemenší změna v Zásadách,která by vedla ke škodě nájemníků, by zapříčinila, že by se tento majetek dostal do nepravých rukou. A o to někomu jde!
Karel Piškytl







Život v době gotické

UH. HRADIŠTĚ - Na Zelném trhu byla v těchto dnech otevřena nová prodejna se sportovním zbožím Intersport, jejímž zřizovatelem je firma Červinka. Ve velmi vkusném prostředí, s příjemným a ochotným personálem, si můžete vybrat ze širokého sortimentu zboží předních světových značek, jako jsou například adidas, umbro, puma, reebok nebo speedo. Pokud navštívíte tuto nově otevřenou prodejnu, určitě neodejdete s prázdnou.
Na snímku je zachycen majitel firmy Červinka, pan Jiří Červinka, spolu s jednou se svých zaměstnankyň.
Foto: SuP







Kultura za 100 bodů
Ostr. Nová Ves - Krušné sobotní noci a pochmurná nedělní rána prožívají obyvatelé Ostrožské Nové Vsi - Chylic.
Již téměř před třemi lety zde totiž v kulturním domě vznikl zábavný podnik Caballero, kde se pravidelně pořádají diskotéky. Místní občané rozhodně nebrání mladým lidem, aby se za své vstupné dobře bavili. Ostatně hluk, který diskotéka způsobovala, se majitel pokusil utlumit zazděním oken budovy. Udělal však opravdu vše?
V průběhu diskotéky se okolní ulice zaplní takovým množstvím aut, že pokud by domácí byli nuceni rychle vyjet se svým vozem, např. na pohotovost, nemají možnost. Převrácené popelnice, pošlapané záhony a domnělé WC jak na autobusové zastávce, tak před domy Chyličanů, je jen malý výčet vandalského a hrubého chování alkoholem posilněné mládeže.
Stojí také za zmínku, že pronájmem obecního kulturního domu zmizel v nedohlednu nejen klid, ale také plesy, které zde bývaly opravdu zářivé. Tyto se tak pořádají v naprosto nevyhovujících podmínkách Lidového domu.
Vlna nespokojenosti občanů roste. Jak tedy tuto situaci vyřešit?
Mládež se chce bavit, podnikatel prosperovat, místní lidé v klidu bydlet a starosta mít co nejmín starostí.
A přece. K vyřešení těchto problémů není tak daleko. S trochou vůle a pochopení by se majitel diskotéky mohl domluvit se starostou obecní rady Ostr. Nové Vsi na zřízení jakéhosi #odstavného parkoviště. Konec-konců když mládež protančí celou noc, určitě jí zbyde dost energie na delší procházku ke svým zaparkovaným vozidlům. Výtržnostem se dá zabránit např. tím, že by majitel podniku několikrát za sobotní noc vyslal své #vyhazovače na obchůzku přilehlých ulic. A nakonec již zmíněné plesy. Starosta Ostrožské Nové Vsi by se měl zamyslet nejen nad kulturním vyžitím mládeže, ale i starších občanů obce.
Karin Kuchtová







AKCE x REAKCE
Máte málo peněz a 10 hodin volného času týdně?
Máte? Tak neváhejte. Příležitosti pro toho, kdo chce pracovat, je dost. Stačí otevřít noviny...
Vytočila jsem zlínské číslo a ozval se příjemný mužský hlas, který mě, když jsem se chtěla dovědět, o co se jedná, začal přesvědčovat, o co se nejedná: o žádný podomní prodej, ani o dealerství. #Nebojte se, paní! Jedinou možností, jak se dovědět více o oné záhadné firmě, (jejíhož názvu jsem se mimochodem po telefonu nedopátrala) bylo hlásit se ve čtvrtek v 17.45 hodin v loveckém salónku Staré radnice u asistentky tohoto mladého úspěšného muže, který se rozhodl, že si tajemství svého úspěchu nenechá pro sebe.
Následující den v podvečer jsem zjistila, že lidí, kteří by přivítali měsíčně o pár tisíc - až pár set tisíc korun víc, je poměrně hodně. Oddechla jsem si, že nejsem jediná. S blížící se osmnáctou hodinou se asi 50 lidí, kteří doposud postávali v hloučcích kolem, začalo stahovat ke dveřím salónku. Pak se konečně otevřely dveře a několik usměvavých lidí nás přivítalo a usadilo na židle, vzorně postavené do řad, jako v kině. Na #plátně čekalo překvapení. Několik flekatých krabic a umělohmotných lahví se známým logem HERBALIFE.
Nabídku pracovních příležitostí zahájil jeden z mužů opět ujištěním, že nejde o žádný podomní prodej nebo dealerství, jak by to mohlo vypadat. Úspěšná mezinárodní firma pracuje v pěti oblastech, např. potravinářství, dermatologie, spotřební zboží apod. A co je důležité, #poznamenejte si, má několik způsobů odměňování na různých pracovních pozicích. Nabídka práce pokračovala postupným představováním zástupců firem a jejich působivým líčením, jak se zbavili užíváním buněčné výživy HERBALIFE svých zdravotních potíží. V dalším #kolečku jsme se dověděli, jak dlouho ve firmě působí a kolik si již vydělali. Každý byl samozřejmě odměněn potleskem. Vydělat si za pár měsíců na nové auto je přece báječné! Zbývalo už jen dodat, že uzavření smlouvy stojí Kč 3.400,- a že firma vám za to poskytne spoustu výhod, např. vám povede účetnictví. Poté byla nabídka práce ukončena a ve skupinkách jsme se přesunuli blíže k našim hostitelům s nadějí, že se konečně dovíme, jaká práce se nám nabízí.
#Určitě máte všichni spoustu dotazů. Na dotazy všech údajně opravdu nebyl čas, a tak nezbylo, než si domluvit osobní schůzku. Neslušně jsem panu podnikateli skočila do řeči s otázkou, jestli bych se skutečně v krátkosti nemohla na něco zeptat. Ujistil mě, že opravu nemá čas a od toho že jsou přece ty schůzky. Až na výzvu, že to není solidní jednání mi řekl, ať se tedy rychle zeptám. Stihla jsem bohužel jen dva dotazy. Odpovědi na ně mě neuspokojily, a tak se znovu ptám: patří buněčná výživa mezi spotřební zboží? Mám si pod pojmem potravinářství představit buněčnou výživu? Je vůbec na světě něco lepšího než buněčná výživa? a proč se lékárníci při vyslovení HERBALIFE výmluvně usmívají? Proč se zástupci tak solidní firmy snažili její název utajit? Je to snad základní informace, kterou poskytnu, nabízím-li práci. A o jakou práci vlastně jde? to jsem se nedověděla. Zato vím jistě, že se nemusím bát nějaké práce pod úroveň. No, to se mi skutečně ulevilo!
Ona nabídka nebyla ovšem ničím jiným než výčtem nemocí a příjmů představitelů firmy. Řekla bych jednoduchá strategie: Zblbnout lidi a nepustit je ke slovu. Alespoň pokud jsou pohromadě. Mohlo by to být totiž nebezpečné. nebo že by byli skutečně v takové časové tísni?
Petra Kodrlová







POLICEJNÍ TÝDENÍK
Osudný spánek
Dne 26. 6. v 8.30 hodin oznámila na OPP Buchlovice majitelka rekreační chaty v katr. obce Osvětimany, že v chatě nalezla v místnosti obývacího pokoje spícího 27 letého pachatele z obce Osvětimany, který do chaty vnikl násilím po poškození okna. V chatě snědl zavařeniny a paštiky. Způsobená škoda činní Kč 500,-.

Neúspěšný pašerák
Dne 26. 6. v 7.00 hodin kontrolovala hlídka pohr. policie ze St. Hrozenkova katr. obce Bojkovice 22-ti letého řidiče ze Slovenské republiky, který řídil nákl. vozidlo Avia, na jehož ložné ploše převážel 62 cizích státních příslušníků bez platných cestovních dokladů. Řidiči bylo sděleno obvinění z tr. činu nedovoleného překročení st. hranice a cizí st. příslušníci byli zajištěni k dalšímu opatření.

Povedený číšník
Dne 26. 6. odešel 26-ti letý R. Š. ze Semil z restaurace U zámku v obci Březolupy, kde je zaměstnán jako číšník, s denní tržbou ve výši Kč 19.863,-, aniž by tuto odevzdal zaměstnavateli. Věc je šetřena pro podezření z tr. činu zpronevěry.

Řídil bez oprávnění
Dne 29. 6. v 11.30 hodin došlo v obci Traplice k DN, kterou zavinil řidič OA VW Folf z Ostravy, který při jízdě ve směru Sušice - Traplice nepřizpůsobil rychlost dopr. tech. stavu vozovky a svým schopnostem, přičemž při průjezdu levotočivou zatáčkou nezvládl řízení, dostal smyk a vyjel vpravo mimo vozovku, kde srazil dva cizince z Ukrajiny ve věku 46 a 47 let, přechodně bytem Vlčnov, kteří v uvedené době nakládali na odstavenou avii na ložnou plochu materiál. Při DN došlo ke zranění obou Ukrajinců s dobou léčení od 6 do 8 týdnů. U řidiče bylo zjištěno, že není držitelem řidičského oprávnění. Způsobená škoda činní Kč 70.000,-. Řidiči bylo vyšetřovatelem sděleno obvinění z tr. činu ublížení na zdraví a neoprávněného užívání cizí věci.

Sebevražda v Těšově
Dne 30. 6. kolem 16.30 hodin byl v katr. obce Těšov ve vinohradech nalezen jedním z majitelů pozemků oběšený neznámý muž na prádelní šňůře uvázané na jabloni. Dle ohledání lékařem nebyly zjištěny stopy násilí. Jeho totožnost doposud nebyla zjištěna. Jedná se o muže ve stáří 25-30let, štíhlé postavy, vysoký 170 cm, neoholen. Oblečeny měl modré rifle, tmavošedou košili s potiskem papoušků.

Strach byl silnější
V době od 30. 6. do 1. 7. NP odcizil v Uh. Brodě na parkovišti u restaurace Máj OA zn. VAZ poté, co vypáčil větrací okénko levých předních dveří, vytrhl dráty od zapalování, vozidlo nastartoval a poté s tímto odjel. Po určité nezjištěné době toto vrátil zpět na místo, přičemž však z vozidla odcizil ŘP a OTP od vozidla.







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund