Číslo: 36
08.09.1997
Článků: 46

Titulní
Uherskohradišťsko
Ze
Kultura
Pro
Pošta
Horoskop
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Františkánský klášter v Uherském Hradišti čeká na cedulku
Portal: Kultura až na půdu
Den otevřených památek v Uh. Brodě
Dvakrát na Mír
Muzikanti, co děláte
Do Ostrohu za kulturou
Milan Markovič do Veselí





Františkánský klášter v Uherském Hradišti čeká na cedulku
Již tradičně patří druhá zářijová sobota v Uherském Hradišti Dnu otevřených památek, během kterého bude možno od 9 do 17 hodin navštívit nejzajímavější historické objekty ve městě.
Zatímco v loňském roce patřil tento ten otevření Mariánského náměstí, letošní doprovodný program proběhne na náměstí Masarykově. Už o půl deváté zde bude zahájen jarmark (za doprovodu hudební skupiny Tabard), po celé dopoledne potom budou před zraky diváků raženy kopie historických mincí. O hodinu později začne přehlídka skupin historického šermu, během které se přítomným představí Buchlovská gvardie Petřvaldských z Petřvaldu (Uh. Hradiště), Memento Mori (Uh. Ostroh), Revertar (Zlín) a Arcibiskupští manové (Kroměříž).
Po celý den budou připraveny atrakce pro děti a okružní jízda bryčkou. V 10 hodin bude slavnostně slavnostně odhalena cedulka Dům roku 1996 na františkánském klášteře. Ivon







Portal: Kultura až na půdu

Pracovníci Krátkého filmu při instalaci "Trnkovy" výstavy
Další z plánů majitele knihkupectví Portal Josefa Janouška dochází svého naplnění v těchto dnech. V půdních prostorách domu č.p. 35 na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti totiž vznikly poměrně rozsáhlé výstavní prostory.
Výstavou fotografií ze života a filmů Jiřího Trnky (doplněnou loutkovou scénou ve výloze obchodu) se začíná realizovat spolupráce Portalu s Krátkým filmem Praha. Zákazníci si mohou také koupit videokazety s českými filmy.
Dítě







Den otevřených památek v Uh. Brodě
V neděli 14. září 1997 budou od 9.00 do 16.00 hodin. již podruhé zpřístupěny památkové objekty v historickém centru Uherského Brodu. Tato akce je součástí Dnů evropského dědictví, které probíhají ve dnech 13. a 14. září 1997 v celé Evropě. Organizátory Dnu otevřených památek jsou město Uherský Brod a Dům kultury Uherský Brod. Prohlídka historických objektů bude provázena kulturními programy.







Dvakrát na Mír
Postupně a nezadržitelně se rozjíždí další kulturní sezóna, výjimkou není ani hradišťský klub Mír.
Ve čtvtek 11. září zde díky agentuře Deathvastation Productions vystoupí kapela Malevolent Creation Vader, o den později opět po roce rockový písničkář Luboš Pospíšil, tentokrát i s novou kapelou.







Muzikanti, co děláte
Pátek 12.9.1997 v 19.30, Velký sál Domu kultury v Uh. Brodě.
Program vynikajícího národopisného armádního souboru Ondráš z Brna, v němž vystoupí jako hosté Jitka Málková, sólistka Olšavy, Karel Rajmic, sólista CM Jaroslava Čecha z Uh. Hradiště a Michal Pavlíček, sólista národopisného souboru Kunovjan.







Do Ostrohu za kulturou
Klub kultury Morava Uh. Ostroh pořádá v rámci Dne otevřených dveří památek:
V sobotu 13. září - koncert komorního souboru TRIO ANTICO zámecký koncertní sál, začátek v 19.30 hodin.
V neděli 14. září - vystoupení skupiny historického šermu MEMENTO MORI na nádvoří před zámkem s následnou prohlídkou zámeckých prostor, začátek ve 14.00 hodin.







Milan Markovič do Veselí
16. září v 19.30 hod., kino Morava: Milan Markovič NEVYZÚVAJTE SA, PROSÍM!
Milan Markovič patří mezi naše nejpopulárnější #živé komiky a většina z Vás jej jistě zná z televizního pořadu Večírky v Semaforu, kde začal jako host a postupně se stal jejich hlavní postavou. V pořadu Nevyzúvajte sa, prosím se Vám představí s několika neméně významnými hosty. Přijďte se pobavit a zasmát do kina Morava.







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund