Číslo: 51
16.12.1996
Článků: 41

Titulní
Na
Ze
Obchod
Pošta
Kultura
Příloha
Horoskop
Pošta
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Podnikatelský klub byl ustaven
Za práva se platí
Hyla pro zdraví
ART VIDEOCENTRUM: "Vyjdeme zákazníkovi vstříc !"





Podnikatelský klub byl ustaven

V pátek večer vystoupila herečka Jiřina Bohdalová.
St. Město (VaMP) - U příležitosti ukončení sportovní sezóny se ve staroměstském hotelu Synot sešli hráči FC Synot Staré Město, jarního a podzimního mistra Moravsko-slezské fotbalové ligy. Kromě sportovců však v pátek večer přišli do hotelu i podnikatelé. Zatímco sportovně společenskou část programu mapujeme na sportovní straně Dobrého dne, v části společensko podnikatelské je třeba připomenout ustavení podnikatel-ského klubu. Podle Miroslava Valenty staršího, jde o volné sdružení lidí, které by mělo vytvářet regionální podnikatelský a snad i politický lobbing. Podnikatelský klub by měl být propojen s nově ustavenou Unií středního stavu České republiky se sídlem v Praze. Plánujeme například spolupráci s mezinárodními poradenskými firmami, budeme jednat o možnosti financování úvěrů pomocí zahra-ničních bank. Vedle toho chystáme pravidelná setkání za účasti zajímavých lidí, řekl Valenta. Mezi ty beze sporu patří i populární herečka Jiřina Bohdalová, která rovněž přijala pozvání na páteční párty a vystoupil a ve více než půlhodinovém programu - monologu, rušeném jen srdečným potleskem. Než odjela k dalšímu vystoupení ve Zlíně, prohlédla si celý objekt hotelu. Další část společenského večera patřila jako již tradičně módní přehlídce modelů z dílny Mode Štěrba, kterou si sama uvedla majitelka módního salonu Jelena Štěrbová. Dámské společenské šaty vystřídaly šaty vycházkové, nechyběly kožichy a značkové spodní prádlo. Organizátoři celé akce nezapomněli ani na ohňostroj.







Za práva se platí
Řada pořadatelů zapomíná na hlášení o autorech
Uh. Hradiště (VaMP) - Okres Uherské Hradiště bude brzy dalším z okresů, kde Ochranný svaz autorský pro práva k dílům hudebním, známější pod zkratkou OSA, podá návrh na trestní oznámení, uvedl v rozhovoru s redaktorkou Dobrého dne JUDr. Jan Kux, vedoucí jihomoravského regionálního pracoviště OSA. Nejen řada pořadatelů diskoték, produkcí reprodukované hudby, ale i hoteliéři či vedoucí výčepních zařízení, kde je umístěn televizní nebo rozhlasový přijímač, jsou totiž ze zákona povinni odvádět za šíření produkce poplatek. Ten je u diskoték dán velikostí vstupného a počtem návštěvníků. Pokud pořadatel akci neoznámí formou seznamu plánované produkce písní a interpretů, považuje se celý program za nepovolený. V každém regionu tuto ohlašovací povinnost hlídá spolupracovník OSA, v případě televizních a rozhlasových pořadů Intergram. Ten podá hlášení o nezaevidované akci na příslušný okresní úřad, který případ prošetří. V naší pravomoci je dát každému, kdo porušil autorská práva, pokutu ve výši tisíc korun, sdělil Dobrému dnu pracovník oddělení kultury referátu regionálního rozvoje Okresního úřadu v Uherském Hradišti, který nám ovšem prozradil, že dosud žádná pokuta nebyla udělena.







Hyla pro zdraví
Otázka životního prostředí v současnosti stojí v popředí našeho zájmu. Za posledních deset let se množství lidí trpících alergií zvýšilo asi šestkrát (u dětí desetkrát) a dnes už se každé druhé dítě rodí jako alergik. Přesto, že se alespoň v našich bytech snažíme udržovat pořádek pravidelným úklidem, neodstraníme běžným vysavačem alergogenní roztoče, kteří dosahují velikosti desetin milimetru, ani prach, pyl, bakterie a plísně. Roztoči se živí převážně keratinem, který se nachází v šupinkách lidské kůže, v úlomcích peří a žíní a nepohrdnou ani sporami plísní a organickými zbytky. Existuje ale přístroj Hyla německého výrobce, který zaručeně pomůže optimalizo-vat vaše nejbližší životní prostředí. Obchodní zástupce Hyly pro Uh. Hradiště, paní Rozálie Holbová, ke spolehlivosti přístroje dodává: Celý systém spočívá v metodě pro oddělování domácího prachu ze vzduchu pomocí pohybující se mřížky - separátoru. Znečiš-těný vzduch se nasává do nádoby s vodou, nečistoty jsou strhávány mřížkou do vody, ven se propouš tějí pouze molekuly čistého vzduchu a všechna nečistota zůstává ve vodě, kterou vylejete. Jestliže vysáváte obyčejným vysavačem, nejenže z koberců a čalouněného nábytku roztoče nemáte šanci dostat, ale naopak tím, že vysavač uložíte třeba ve skříni, podporujete jejich množe-ní. Jestliže navíc použijete aromaterapii vonnými oleji, zaručeně zmírníte vaše zdravotní potíže, jako jsou astma, alergie, senná rýma, záněty horních cest dýchacích, ale i stres a bolesti hlavy. Máte-li zájem přesvědčit se na vlastní oči, že nejde o reklamní podvod, ale skutečně užitečný přístroj, který vám zaručí čistotou provoněný byt, kontaktujte obchodní zástupkyni, a ta vám přístroj zdarma předvede přímo ve vašem bytě.
RED (plac. inz.)







ART VIDEOCENTRUM: "Vyjdeme zákazníkovi vstříc !"
Uh. Brod (paf) - ART VIDEOCENTRUM je tři roky úspěšně fungující firma, která se zaměřuje na půjčování videokazet a prodej elektroniky. Od 1. března 1996 je v Uherském Brodě na ulici bří Lužů v provozu půjčovna, která díky široké nabídce a zajímavým službám zákazníkům nemá konkurenci. ART VIDEOCENT-RUM má dvě pobočky, první, už dva roky zaběhnutou v Dolním Němčí na Nivnické ulici a druhou, od letošního března v Luhačovi-cích v hotelu Vltava na ulici dr. Veselého. Jak už bylo řečeno, hlavní službou ART VIDEO-CENTRA je půjčování videokazet. Za skvělé ceny, které se pohybují od 5 do 19 korun za den, je zde k mání až dva a půl tisíce titulů. Jestliže si zapůjčíte více než tři kazety najednou, máte nárok na jednorázovou slevu a čtvrtou kazetu zdarma, při dvoudenní výpůjčce platíte pouze jeden den. Pro zákazníka je výhodné zajména víkendové půjčování, kdy od pátku do pondělí zaplatí opět jako za jeden den.
Snažíme se zákazníkovi vyjít vstříc, a tak, aby nebyly dlouhé čekací doby na rezervované kazety, pořizujeme od každého titulu několik kusů. U těch nejúspěšnějších i deset až patnáct, vysvětluje majitel VIDEOCEN-TRA Pavel Nesázal.
Kromě videokazet si můžete zapůjčit i samotný videopřehrávač v ceně 50 korun za den a za každý další 40 korun. Videokamery , jak video 8, tak i VHS-C, stojí na jeden den 190 a na každý další 150 korun. Jak uvedl Nesázal: Každému zákazníkovi poskytujeme tu službu, že předvedeme přímo v terénu, jak s přístrojem pracovat, aby byl záznam co nejprofesionálnější.
V ART VIDEOCENTRU pod jednou střechou nakoupíte jakékoliv kazety, ať už se jedná o audiokazety nebo videokazety, za neuvěřitelně nízké ceny. Kromě toho vám zde příjemná obsluha nabídne i nejrůznější baterie a elektroniku. Firma je autorizova-ným prodejcem výrobků Thomson. Filmové gurmány určitě uspokojí nabídka sound tracků.
Úterní podvečery patří pravidelně domácímu kinu. Od sedmi hodin tu promítají filmy pro náročnějšího diváka, takové, které získaly významná ocenění. Prodejna se také jednou za čas promění v klub, do kterého zavítali např. Petr Haničinec (jehož podpis zdobí jeden ze sloupů prodejny), Roman Skamene nebo Luděk Sobota. Populární osobnosti z televizní obrazovky se objevili na slavnostním otevření prodejny se svým zábavným pořadem. Kromě toho je v ART VIDEOCENTRU i prostor pro zajímavé přednášky. Úspěch zaznamenala např. návštěva cestovatele Jaroslava Lekeše, který posluchače provedl Po stopách Inků. Na své si přijdou i milovníci dobré muziky. Zatím přislíbený je koncert mistra Jaroslava Šmilauera. Večerní džemování je název akce, která bude mít pro velký úspěch pokračování. Vystoupila na ní kapela Útržky jazzu a 12 petic. Minule se tu nabízela vánočka s marmeládou. Co bude příště?
(plac. inz.)







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund