Číslo: 26
28.06.1999
Článků: 64

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Coca-Cola Česká republika upozorňuje na označení svých výrobků prokazující přesné místo původu
Byt dotvářejí dveře - firma DOORS A-Z to ví
Půjčky "šité" na míru - zájem o REAL KREDIT stoupá v oblasti služeb!
GM Production děkuje
Akce vyvolává reakci
Upozornění pro hostinské a hoteliéry





Coca-Cola Česká republika upozorňuje na označení svých výrobků prokazující přesné místo původu
V souvislosti se stažením části výrobků vyráběných společností Coca-Cola v Belgii a v některých sousedících zemích se u nás množí pochybnosti o tom, jak rozlišit nápoje vyráběné v České republice od výrobků zahraničního původu, včetně belgických. K tomuto nedorozumění bohužel do určité míry přispěly i výroky některých představitelů státních orgánů, kteří vyslovili domněnku, že země původu výrobku je označena číslem v čárovém kódu. Společnost Coca-Cola znovu prohlašuje, že z Belgie nedováží do České republiky ani žádné výrobky, ani komponenty, z nichž se nápoje či jejich obaly vyrábějí. Coca-Cola Česká republika dále prohlašuje, že veškeré její obaly jsou opatřeny jasnými rozlišovacími prvky, které vycházejí z příslušných českých zákonů, zejména ze zákona o potravinách, zákona o obalech a z prováděcích vyhlášek těchto zákonů. Lahve i plechovky s našimi nápoji jsou označeny českými nápisy, které informují o složení nápoje, a dále jsou označeny adresou místní výrobní a distribuční organizace. Obaly také obsahují systém kódování, z něhož je možné pro příslušné české státní orgány vyčíst velmi přesně nejen výrobní závod, ale také jednotlivé výrobní linky, datum, hodinu a minutu výroby každého nápoje. Výrobní závod Praha Kyje označuje své výrobky kódy XF, XV, XG, XH a XK. Kódy jsou umístěny na dně plechovek a na víčkách lahví. Výsledky průběžných analýz naší společnosti a také nezávislých odborníků a příslušných státních orgánů u nás i v zahraničí opakovaně prokázaly a prokazují nezávadnost našich výrobků v České republice a také omezený rozsah problému v Belgii a v jejím nejbližším okolí.
Douglas Ivester, předseda správní rady a nejvyšší výkonný představitel společnosti Coca-Cola, prohlásil: "Nejvyšší prioritou společnosti Coca-Cola je zajištění kvality našich výrobků. Po 113 let zakládáme svůj úspěch na důvěře spotřebitelů v tuto kvalitu. Důvěra spotřebitelů je pro nás nedotknutelná. Chci znovu ubezpečit naše spotřebitele, zákazníky a vládní představitele v Evropě, že společnost Coca-Cola podniká všechny nezbytné kroky, abychom zajistili nejvyšší standard kvality. Přijatelným výsledkem je pro nás pouze nejvyšší kvalita a neustaneme v našem úsilí, dokud nebudeme přesvědčeni, že jsme jí dosáhli. Hluboce litujeme problémů, se kterými se setkali někteří naši evropští spotřebitelé v minulých dnech.
Zdeněk Vilímek, ředitel pro vnější vztahy, Coca-Cola Česká republika







Byt dotvářejí dveře - firma DOORS A-Z to ví
Uh. Hradiště (red) - Asi se shodneme, že jednou z nejopomíjenějších součástí bytu bývají dveře. Obvykle je vnímáme jako pouhé funkční zařízení, jímž oddělujeme jednu místnost od druhé, vytváříme, či naopak eliminujeme průvan, popřípadě činíme náš příbytek relativně nedobytným. Na vědomí je bereme pouze v době očisty či v okamžicích, kdy nám dobře poslouží coby demonstrativní (a hlasitá) tečka za polemikou s partnerem. Přitom právě dveře mohou dotvářet celkový image bytového interiéru a dodávat mu punc originality. Jednou z firem, která se prodejem dveří a doplňků zabývá, je firma DOORS A-Z, která sídlí v Hradební ulici vedle budovy policie. "Dokážeme uspokojit i ty nejnáročnější zákazníky, protože naše nabídka je opravdu velice pestrá," řekl jeden z majitelů firmy Tomáš Daňhel. Těmto slovům dá každý zákazník za pravdu, v prodejně firmy DOORS najde totiž dveře v nejrůznějších šířkách a výškách, s různým typem prosklení a povrchových úprav. Všechny dveře jsou české výroby, pro náročnější zákazníky nabízí firma dveře z masivu. Kvalitně vyrobené dveře však zcela vyniknou teprve s vhodnými doplňky. I v tomto směru nabízí firma DOORS A-Z široký sortiment klik, ať již se štítem nebo rozetou s nejrůznějšími povrchovými úpravami, zlatou, bronzovou a chromovou. Obyvatelé bytů zaujme další z nabízených výrobků firmy DOORS. Jsou to obložky na kovové zárubně. Obložky jsou dřevěné zárubně, které se dají nasadit na jakoukoliv zeď, aniž by zákazník byl nucen cokoliv bourat, a krásně zakryjí nevzhledné kovové zárubně, typické pro panelákové byty. Neopomíjejte vzhled dveří svých domovů a navštivte prodejnu firmy DOORS A-Z v Uherském Hradišti. Vaše návštěva se vyplatí.







Půjčky "šité" na míru - zájem o REAL KREDIT stoupá v oblasti služeb!
Tradiční zboží, jako je elektronika, domácí spotřebiče, nábytek, apod. jsme již zvykli nakupovat prostřednictvím různých splátkových a leasingových systémů. Tento nákup je v naprosté většině případů úročen a zákazník po sečtení všech plateb přeplácí až 30 % původní ceny výrobku ročně. V oblasti zakázkové výroby a služeb (plynofikace, stavební práce, rekonstrukce, stavební materiál, výroba a montáž bazénů, žaluzií, garážových vrat apod.) je velmi problematické zajistit profinancování na splátky. Z tohoto důvodu stoupá zájem o prodej na splátky prostřednictvím projektu REAL KREDIT, který nabízí své služby jak v oblasti spotřebního zboží, tak v oblasti zakázkové výroby či služeb. Velkou výhodou klientů, kteří využijí nabídky REAL KREDITu, je skutečnost, že získávají opakovaně možnost nákupu na splátky v rozmezí 5 000 - 100 000 Kč s 0 procentním úrokem a navíc mají možnost nakupovat v hotovosti se slevou průměrně 5 procent. K tomu, abyste si z nabídky řady zboží a služeb vybrali podle svých požadavků, bez ohledu na svou finanční situaci, potřebujete jen občanský průkaz, fotografii a trvale bydlet v ČR. Po výběru zboží a uhrazení 1. splátky (přibližně 30 procent) si můžete zboží odvézt domů, na zbývající dlužnou částku je vystaven buď půlroční, nebo roční splátkový kalendář. Po řádném uhrazení všech splátek máte nárok znovu čerpat plnou výši kreditu.
V současnosti také roste počet klientů, kterým končí stavební spoření a hledají možnosti k realizaci svých záměrů bez omezení. REAL KREDIT je pro tyto klienty ideální formou zhodnocení úspor, neboť nabízí více než 100 obchodních partnerů z oblasti obchodu a služeb. Nakoupit zboží či realizovat službu lze současně v několika obchodech a vše splácet jednou bezúročnou půjčkou, kterou vyřídíte do 2 dnů. Současná působnost kanceláří tohoto projektu je soustředěna na Hodonínsku, Uherskobrodsku, Zlínsku, Kroměřížsku, Brněnsku atd. Hlavní kancelář je v Uherském Hradišti v autosalonu Daewoo (tel. 0632/ 55 45 18), kde získáte veškeré potřebné informace.







GM Production děkuje
Uh. Hradiště - V pátek 18. června se v Klubu kultury uskutečnilo slavnostní představení dětského folklorního souboru Hradišťánek, které je každoročně očekáváno s velkou pozorností. Tentokrát však o to více, neboť bylo spojeno s tolik očekávaným křtem historicky prvního hudebního nosiče v jeho dlouholeté činnosti.
Naše umělecká agentura, která celou desku produkovala, by tímto chtěla velmi poděkovat všem partnerům CD, městu Uh. Hradiště, firmám IBA, Synot, Soukromá střední odborná škola, Hope-Ski sport, Warex, Stašek - umělé květiny a keramika, Royal - realitní agentura, Joker, Kancelářská technika Šopík, Yes computer, Otma, Kovak, Thermat elektro, Průmyslové zboží Čajka, Nodis interiéry, Lavis 2001, Hotel Fojta, Štěrba holding, IPB, Union banka, První slovácké spořitelní družstvo, bez jejichž finanční pomoci by nebylo možné toto krásné CD vydat. Jsme přesvědčeni, že za podpory takových firem bude kultura v našem městě i nadále zachována.







Akce vyvolává reakci
Nedá mi, abych nereagoval na článek Martina Pechy v DDS ze dne 21. 6. 1999, neboť z tohoto článku čiší zaslepenost a nevědomost, kterou nemohu jen tak přejít. I když se mě zde uvedené skutečnosti až tak moc netýkají, přece jen bych chtěl panu Pechovi vzkázat, že s jeho názorem nesouhlasím. Obhajovat práci policie panu Pechovi asi nemá význam, neboť tento, coby chudý důchodce, asi nemá televizi, a tudíž nemůže sledovat denodenní úspěšnou práci policistů v boji proti těžké kriminalitě všeho druhu. Milý pane, ve svém článku píšete, že nadále budete jezdit na ryby atd. To samozřejmě můžete, do té doby, než díky Vašemu zdravotnímu stavu nebo z důvodu technického stavu Vaší motorky nesrazíte na silnici třeba dítě. Potom zase jiní budou poukazovat na skutečnost, že Vám policie již dávno měla oprávnění k řízení odebrat. Předpokládám ale, že na rybách se chováte úplně jinak. Tam totiž víte (protože chcete vědět), že nedodržování rybářských řádů by Vás mohlo připravit o rybářské doklady a pro vás by to znamenalo konec rybaření. A taky víte, že výmluvy na to, že se mají postihovat lovci velryb a jiní pytláci než obyčejní rybáři, by Vám určitě nepomohly.
Antonín Šácha







Upozornění pro hostinské a hoteliéry
Valná hromada Společenstva podnikatelů v pohostinství a ubytování působících na území okresu Uherské Hradiště se koná ve středu 14. 7. 1999 v 16.00 hodin v kavárně hotelu FOJTA (I. poschodí). Prezentace bude zahájena v 15.30 hodin, kde zájemci mohou získat stanovy a přihlášku k členství. Vyzýváme všechny podnikatele v oboru k účasti a k aktivnímu zapojení do činnosti společenstva. Další informace podají kontaktní osoby: Kašpařík Jan, tel. 0632/55 29 52, ing. Fojta Alexej, tel. 0632/55 1 2 37, Komárek Radek, tel. 0632/ 55 37 14.







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund