Číslo: 9
28.02.2000
Článků: 75

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Členská schůze ZD Družba Boršice
V Optikcentru vám vyšetří i váš zrak
Seminář k novele zákona
Republiková debrujárská soutěž odstartovala
Zimní tábor se vydařil





Členská schůze ZD Družba Boršice
Představenstvo Zemědělského družstva Družba, družstvo se sídlem Boršice 527, IČO 00140759, svolává ve smyslu článku 23 odstavce 5 stanov družstva členskou schůzi, která se bude konat v pátek 31. března 2000 ve 12.30 hodin. Místo konání členské schůze: prostory restauračního zařízení SOVÍN v Boršicích. Prezentace členů bude probíhat od 12 hodin.
Nebude-li se členská schůze schopná se usnášet, svolává představenstvo družstva ve smyslu čl. 22 odst. 14 stanov družstva náhradní členskou schůzi na pátek 31. března 2000 na 13 hodin s nezměněným programem jednání. Místo jednání: prostory restauračního zařízení SOVÍN v Boršicích.
Program členské schůze: 1. Zahájení schůze, volba předsedajícího
2. Volba návrhové komise, zapisovatele, dvou ověřovatelů zápisu a osob pověřených sčítáním hlasů
3. Kontrola usnesení z minulé náhradní členské schůze konané 9.4.1999
4. Zpráva představenstva o činnosti orgánů družstva a hospodaření za rok 1999
5. Projednání a schválení účetní závěrky za rok 1999
6. Zpráva kontrolní komise za rok 1999, zpráva o vypořádání se s oprávněnými osobami a vystupujícími členy družstva
7. Návrh změny stanov a to čl. 23,24 a 25 stanov družstva
8. Volby statutárních orgánů ZD Družba Boršice na nové volební období dle stanov
9. Návrh usnesení, různé
10. Diskuze
11. Schválení usnesení a závěr schůze
V případě, že se nemůžete zúčastnit, zplnomocněte jiného člena družstva plnou mocí ve smyslu stanov družstva.
Představenstvo družstva







V Optikcentru vám vyšetří i váš zrak
Uh. Hradiště (red) - Optikcentrum v Mlýnské ulici v Uherském Hradišti, mezi Prostřední a Františkánskou ulicí, je zdánlivě oční optika stejná jako ostatní. Spolumajitelé Helena Kadlčíková a oční optik a optometrista Michael Dudešek však chtějí svým zákazníkům nabídnout kompletní služby. Kromě nabídky dioptrických a slunečních brýlí, širokého výběru obrub a s tím spojených veškerých doplňků, vám v této optice také mohou vyšetřit váš zrak. Michael Dudešek je totiž kvalifikovaný optometrista, který pomocí přístroje změří dioptrickou vadu oka. "Pokud se vám bude zdát, že hůře vidíte, nemusíte čekat na vyšetření očním lékařem několik měsíců, což je v současnosti běžná objednací doba," uvedla Helena Kadlčíková. "Prozatím se ale nepodařilo prosadit, aby pojišťovny optometristům toto vyšetření platily. Proto se u nás tato služba hradí. Vyšetření stojí tři sta korun, pokud si ale tento zákazník u nás nechá zhotovit brýle, dostane na toto vyšetření slevu dvě sta korun. Původně jsme předpokládali, že když k nám zákazník příjde a projeví o toto vyšetření zájem, provedeme mu jej ihned," řekla Kadlčíková. Zájem zákazníků však je už tak veliký, že na toto vyšetření, které trvá třicet až pětačtyřicet minut, je nutné se objednávat. Nabídku sortimentu Optikcentra tvoří také sportovní a pracovní ochranné brýle, pouzdra, čistící prostředky, barometry, vlhkoměry, teploměry, lupy.
"Od března budeme mít novou kolekci slunečních brýlí značky Polaroid. V létě bychom chtěli nabídku rozšířit o prodej kontaktních čoček. Kromě toho také plánujeme pořízení speciálního programu přes počítač. Ten umožní zákazníkovi, který má více dioptrií, vidět se v různých brýlích a podle toho si vybrat ty, které se mu budou nejvíce líbit. Dosud se totiž tito lidé při výběru brýlí musí spoléhat na rady svého okolí nebo příbuzných," řekla Kadlčíková. Optikcentrum v Uherském Hradišti má otevřeno od pondělí do pátku od 8.30 do 12.00 hodin a od 13.00 do 17.30 hodin, v sobotu pak od 8.00 do 11.00 hodin.
-placená inzerce-







Seminář k novele zákona
Od 1.3.2000 vstupuje v platnost rozsáhlá novela živnostenského zákona s řadou změn (mj. se zpřísňují podmínky pro získání živn. oprávnění, ukládají se některé nové povinnosti pro podnikatele aj.). Okr. hospodářská komora pořádá ve spolupráci s Okr. živnostenským úřadem k této problematice seminář, který se bude konat 16.března 2000 od 9 hod v zasedacím sále Okresního úřadu v Uh.Hradišti (lektor Bc. Milan Lukeš, ředitel Okr.živnostenského úřadu). Přihlásit se a bližší informace získáte na úřadu Okr. hospodářské komory , Dvořákova 1210, Uh.Hradiště , tel: 0632/557849,tel/fax: 0632/555482.







Republiková debrujárská soutěž odstartovala
O debrujárech jsme informovali v prosincovém a lednovém debrujárském okénku, kde si mohly děti při řešení soutěžních pokusů odzkoušet svou fantazii, šikovnost a fyzikální znalosti. Dnes vás seznámíme, jak se okresní klub malých debrujárů ujal pořadatelství 6., ročníku republikové soutěže Asociace malých debrujárů s názvem S debrujáry na Slovácko.
Podmínkou účasti na říjnovém finále této soutěže v Uherském Hradišti je úspěšnost jednotlivých klubů při plnění úkolů, které jsou vyhlášeny na měsíce leden až červen 2000. Při splnění všech mohou získat až 2000 bodů. Soutěž je tentokrát orientována do oblasti nových pokusů, propagace debrujárské činnosti a praktických dovedností. Už první výsledky přináší řadu originálních pokusů, projevy básnických talentů, prezentaci klubů na internetu a v regionálním tisku, a vznikají první nápady na "finálové létadelko". Organizátoři v OKMD se zamýšlí, jaký program připravit všem účastníkům dvou denního finálového setkání v říjnových podzimních prázdninách letošního roku, aby si nejúspěšnější řešitelé odnesli ze Slovácka ty nejlepší vzpomínky.
A nyní malá statistika. Do řešení lednových úkolů se zapojilo celkem 34 debrujárských kolektivů s 398 dětmi. Na vyhlášenou soutěž reagovaly následující Kluby malých debrujárů: Česká Třebová, Kyjov, Stráž u Tachova, Netvořice, Litovel, Petřvald, Pohořelice, Morašice, Brno, Liberec, Chotěboř, Týnec nad Sázavou, Ústí nad Orlicí, Holešov, Tábor, Frýdek - Místek, Litomyšl, Nesovice, Cerekvice nad Loučnou, Brankovice, Klobouky u Brna, Bílovice nad Svitavou, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou a Bučovice. Vyjmenováváme všechny, protože jim tento náš článek s pozdravem a přáním dalších úspěchů v soutěži zašleme v kopii do všech sídel jejich působení. Při hodnocení lednového kola, do kterého se zapojily členky OKMD ze ZŠ Ostrožská Nová Ves, bylo vyhodnoceno 69 pokusů, 95 pohledů se 75 veršovanými přáními. Už dnes je jasné, že žádný nový nápad nezapadne, a že v naší soutěži nikdo neprohrává. Ze zahájení republikové soutěže S debrujáry na Slovácko nás nejvíce potěšilo, že máme v naší debrujárské rodině tolik šikovných dětí a obětavých vedoucích. A to bychom hodnotili ... za 2000 bodů!
S prvními výsledky uvedené debrujárské soutěže se budou mít možnost podrobně seznámit členové výkonného výboru Asociace malých debrujárů České republiky, které přivítáme v našem okrese a přímo v Uherském Hradišti na jejich dvoudenním zasedání ve dnech 3. a 4. března. Zajímáte se o činnost debrujárů v našem okrese? Máte možnost se kontaktovat na naši adresu: OKMD při SSŠ, Na Morávce 1037, 686 01 Uherské Hradiště.
Vojtěch Ondrušek







Zimní tábor se vydařil
Jeseníky (JOH) - Zimní lyžařský tábor, jehož pořadatelem byla redakce novin Dobrý den, Slovácko v době jarních prázdnin se vydařil. Ideální sněhové podmínky, spousty her, diskotéky a také pozornosti sponzorů přispěly k pohodě všech účastníků tábora. Poděkování od dětí posíláme těmto firmám: Hamé Babice, Linea Nivnice, Laksyma Nedakonice, Tekoo Uh. Brdo, Pekárna Varmuža, NV Metal Uh. Hradiště a Romagna a Ramex Uh. Hradiště.







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund