Číslo: 1
05.01.1998
Článků: 44

Titulní
Uherskohradišťsko
Ze
Kultura
Pro
Pošta
Horoskop
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


V TŘETÍM ROCE ANTIPLEKIÁDY
Svatba ve skupině Premier
Pozvánky pro všechny
HOCUS POCUS





V TŘETÍM ROCE ANTIPLEKIÁDY
Skupina Credo byla založena o prázdninách roku 1996. Toto nové seskupení vzniklo poté, co sólový zpěvák Honza Jagoš a bubeník Vlasťa Potomák vystoupili ze svazu přestárlých. První otázkou byl název kapely. Takový, aby se vryl fanouškům rychle do paměti, a nebyl moc fádní. Po dlouhém dumání a přemýšlení se kluci dohodli na krátkém a vystihujícím názvu Credo ! To již od začátku jelo na plný plyn. Návštěvnost vystoupení se neustále zvyšovala, což klukům dodávalo chuť hrát víc a víc. Srdce bigbíťáků byla dobyta. Po dvou měsících nastal v kapele první zlom, odešel kytarista a byl nahrazen skvělým pláštěnkářem a bandážistou Honzou Jiříčkem. Také baskytarista nevydržel ani rok a v dubnu minulého roku přichází tolik potřebný Pavel Šilhavík. S ním se na chvíli v kapele ukazuje zpěvák Jirka Strážnický, který vzápětí přestupuje do jiného vlaku.
Svůj debut nahrává Credo koncem února roku 1997 v ASG studiu. Poté kluci projíždějí okolními bigbítišti, kde se představují nejen po boku takových skupin jako Alkehol, Arakain, T”rr, Harlej, účastní se řady festivalů a humanitárních koncertů.

A co bude dělat Credo v roce 1998?
Prodělá několik důležitých změn, nahraje a vydá ve studiu Shaark svoje druhé elpíčko, první jarní den si zakoncertuje v Brodě s Kabátem, bude pokračovat v antiplekiádě, ale hlavně vystupovat pro svoje fanoušky z celé jižní Moravy od Javorníka až po Humpolec.

A na závěr nesmím zapomenout na vzkaz:
Skupina Credo děkuje všem svým fanouškům, kteří je jakkoliv podpořili v roce 1997 a spolu s nimi se v Březolupech s tímto rokem rozloučili.

MaCh







Svatba ve skupině Premier
V pátek 26. prosince hrála v Březolupech skupina Premier. Co je nového ve skupině, jsme se zeptali managera skupiny Premier Milana Zajíce. Mimojiné jsme se také dozvěděli o připravované svatbě. V průběhu čtvrtletí tohoto roku to bude mít za sebou hráč na basovou kytaru.

Proč se Vaše album jmenuje BRUTAL KARNEVAL PLUS?
V březnu minulého roku vyšlo album Brutal Karneval, které křtila Tereza Pergnerová. Brutal Karneval Plus je album, které vyšlo speciálně k vánočnímu trhu a je obohaceno o dvě skladby. První skladba je Třešně zrály od Waldemara Matušky v české verzi a druhá je megamix. A právě to plus - to jsou ty dvě skladby. Proč brutal karneval - to bylo takové spontánní.

Měli jste kmotra?
Ne, neměli. My křtíme jenom pro média.

Jaký jste měl pocit, když jste poprvé skákal Bunnge Jumping?
Můj první pocit? První seskok jsem absolvoval na Máchově jezeře z jeřábu z výšky 50 metrů. Jaký jsem měl pocit - kdo nikdy neskočil - tomu to nevysvětlím.

Co připravujete nového?
V květnu by mělo vyjít autorské album - vlastní skladby se starými texty, mělo by se to držet staré tradice Premierů. Bude se natáčet od února do března ve studiu C u Radima Pařízka v Ostravě. Na trhu se objeví, jak jsem již řekl, v průběhu měsíce května. A křtít se bude opět na Zvíkovském mostě.

Ptala se Petra Macalíková.







Pozvánky pro všechny
čtvrtek 8. ledna
Klub Mír Uherské Hradiště. Začátek ve 20.00 hodin.
Jiří Schmitzer - recitál herce Ypsilonky, hvězdy festivalu Trutnov 97.

pátek 9.ledna
Galerie DK - Pánský dům, Uherský Brod. Začátek v 17.00 hodin.
Výstava Jana Svobody - obrazy, objekty. V kulturním programu vystoupí folklorní soubor JAKUB z Gymnázia J.A.K. Uherský Brod.







HOCUS POCUS
Každou neděli od 19.00 do 24.00 hodin můžete poslouchat
hudební týdeník Rádia Jih 88.9 FM
aneb Co byste možná rádi slyšeli a v něm kolem 20. hodiny
Pravidla Žebříčku 7+3 jsou jednoduchá: Sedm z desíti odehraných skladeb se seřadí podle množství hlasů posluchačů, tři poslední vypadávají a místo nich jsou nasazeny na 8. až 10. místo nahrávky další. Poměr zahraniční a domácí (vč. Slovenska) je rovněž 7:3.
Vyberte si sedm skladeb, které byste rádi slyšeli znovu a určete jejich pořadí od 1. do 7. místa, které zapíšete číslovkou za příslušnou skladbu. Na druhou stranu můžete navrhnout písně, které byste rádi slyšeli, jak v Žebříčku 7+3 (ty musí splňovat jediné kritérium - doba vzniku je mezi léty 1955 a 1992), tak v jiné části hudebního týdeníků Rádia Jih Hocus Pocus aneb Co byste možná rádi slyšeli.

	Žebříček 7+3, č. 1/98  4.1.1998

	Dnes  minule
	1.	(8)	BOB DYLAN: Tangled Up In Blue
	2.	(9)	WANASTOVI VJECI: Lži, sex a prachy
	3.	(1)	MIDNIGHT OIL: The Dead Heart
	4.	(4)	TOM WAITS: Downtown Train
	5.	(5)	THE ROLLING STONES: Sympathhy For The Devil
	6.	(10)	SWEET: Poppa Joe
	7.	(3)	FRANK ZAPPA: Sofa No.2 
	8.	(-)	HANA a PETR ULRYCHOVI: On na mě Zapomíná
	9.	(-)	R.E.M.: Shiny Happy People
	10.	(-)	VLADIMÍR MIŠÍK A ETC: Kdo přijde po mně








www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund