Číslo: 27
07.07.1997
Článků: 38

Titulní
Uherskohradišťsko
Ze
Kultura
Pro
Pošta
Horoskop
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Bobr se po letech vrací s Argemou
Argema v televizi
SESSION JAM 1997 v Částkově
HITPANORAMA Zdeňka Dudy
Problémy Pro Pana Petra Parmu





Bobr se po letech vrací s Argemou

Argemaniac #Vzpomínky na Argemu ,to je název premiérového alba, se kterým se představuje zpěvák Bobr, vlastním jménem Zbyněk Horák.
S rockovou muzikou začínal v 15-ti letech, když ho kamarádi pozvali do skupiny Stress. Chtěli vyzkoušet jeho vlastní věci, které skládal od svých 13-ti let. S touto kapelou odzpíval a odehrál stovky tancovaček.
Přichází doba Heavy Metalu, ale Bobr se stále drží melodičnosti svých písniček. V roce 1983 spoluzakládá skupinu Argema a s textařem Karlem Holomáčem píší skladby jako Vyznání, Dávej pozor (na normální lidi), Barová zpěvačka atd. Na podzim téhož roku odchází Bobr na vojnu, po ní se vrací opět do Argemy, pro kterou píše další věci. V roce 1989 připravuje koncertní program Velká Morava se kterým projedou celou republiku.
Na začátku roku 1990 odchází ze skupiny a jde na místo zpěváka k formaci Pumpa, což prý nebyl moc dobrý tah, jenže člověk od života potřebuje dostat občas přes držku.

Jak dlouho byl projekt připravován?
Skoro rok dopředu. S jedním kamarádem jsem přichystal demosnímek, který jsem pak rozdal muzikantům s předběžným aranžmá. To se dotvářelo na dalších zkouškách, poté se šlo přímo do studia.

Chystá se pro některé skladby natáčení klipů?
S klipem se počítá pro chytlavý ploužák Vyznání. Znají ho již maminky těch, kteří dnes chodí na Argemu a zpívají ji ti, kteří si vůbec nepamatují, že jsem jim ho kdysi zpíval já. Jak jsem slyšel, skladba už se hraje i u táboráků a už se prý neví, kdo ji složil. Zažil jsem dokonce cestou z Prahy příhodu, kdy Vyznání hrál ve vlaku nějaký kluk na kytaru a tvrdil, že je to lidová písnička. Když jsem mu řekl, že jsem jejím autorem, odpověděl mi, že jsem lhář.

Jeden klip máš ale už za sebou...
Do Nového Města nad Metují si tehdy režisér Zdeněk Podskalský pozval na televizní show posledních pět zpěváků z ankety Zlatý slavík. Asi aby byla sranda. Po jednom krásném, bujném večeru jsem na hotelu zahrál svým společníkům Holubí dům. Měl jsem tenkrát hlas už pořádně vyzpívaný. V tu chvíli šel po chodbě s kartáčkem na zuby pan Uhlíř. Když mě uslyšel, prohlásil, že Jirka Schellinger vstal z mrtvých. Pak vznikl pořad se Zdeňkem Svěrákem, který se jmenoval Hodina zpěvu. Točil se shodou okolností 17. listopadu 1989 a já zpíval písničku Když se ráno mlhy tiše rozplynou. Procházel jsem se při tom po třídě mezi žáky základní školy a ukazoval jim zvířátka...

Máš rád zvířátka?
Mám rád zvířátka. Nejradši mám prasátka, protože miluji anglickou slaninu. Teď všichni umělci tvrdí, že je strašně zdravé jíst ovoce a zeleninu. Já mám ale nejradši kus vepřového. Když jsme točili ve studiu, říkali jsme si, že budeme žít zdravě. Pít ovocné šťávy a matonku. A jelikož jsem si po mnoha zkušenostech, kdy jsem byl na huntě s hlasem, myslel, že je dobré si píchnout kalciovku, aby se lépe zpívalo, doktor mi ji pích. Šel jsem pak na pódium a zpíval tak jemně, že jsem si připadal jako Nedvěd. Zvukař mně radil, abych párkrát zapálil, dal štamprlu a bude to ohromné. Došlo mi to. Matonka je dobrá, musím ji ale zapíjet.

Petr Žídek









Argema v televizi
Od 7. července je nasazen v TV Prima v pořadu S.O.S. nový klip skupiny Argema, ve středu se kapela dostaví do studia výše zmíněné TV, kde s ní bude pořízen rozhovor.
V pondělí 14. července se dozvíte další zajímavosti o Argemě ve Snídani s Novou, kam se muzikanti ráno dostaví.
A konečně v neděli 20. července v ESO hitparádě bude uveden klip i rozhovor!







SESSION JAM 1997 v Částkově
V sobotu 19. července 1997 v 19.00 hodin bude zahájen II. ročník rockového festivalu v Částkově v areálu hřiště. Na scéně vystoupí známé i méně známé tváře rockové hudby z šesti okresů. Jmenovitě:
BUBBLE GUN (Hranice na Moravě), TEN STICKS (Brno),
BRATRSTVO KOČIČÍ PRACKY (Letohrad), FLIES ROAR (Zlín)
OLGOJ CHORCHOJ (Hodonín)
CREDO (Uh. Hradiště) a hostem festivalu bude PETR FANTA + EDEN - zlínský objev roku 1996.
I o další atrakce (soutěže o hodnotné ceny) je pořadateli postaráno stejně jako o dobré občerstvení a možnost stanování nedaleko areálu. Pořadatelé zvou všechny fandy na tento rockový svátek a zároveň děkují všem sponzorům, za jejichž pomoci festival vznikl. Akce se koná za každého počasí!!!
Těšíme se na Vás, rockeři!







HITPANORAMA Zdeňka Dudy

Premiéra - středa od 20 do 22 hod.
Repríza - sobota od 19 do 21 hod.

	27. týden
	1. savage garden - I Want You
	2. no doubt - Just A Girl
	3. loft - Long John Silver
	4. annika - The Reddest Rose
	5. depeche mode - Itďs No Good
	6. MICHAEL JACKSON - Blood on the dance floor
	7. scooter - Fire
	8. C - BLOCK - SO STRONG OUT
	9. AEROSMITH - Hole in my soul
	touch of Joy - Donďt Give It Up

	novinky týdne
	aqua - roses are red 







Problémy Pro Pana Petra Parmu

Každý se může v životě setkat s problémy, na které sám nestačí. Někteří se je pokusí nejprve zvládnout silou a pak pochopí, někteří vyhledají pomoc hned. Trápí-li vás (či jen zajímá) něco v komunikaci a lidských vztazích, pište či volejte do redakce nebo přímo do Soukromé psychosociální poradny, St. Tenice 1195/A, 686 01 UH, tel. 40518. Ve spolupráci s redakcí Dobrého dne připravuje PaeDr Petr Parma, systemický terapeut a soukromý sociální poradce.

Ona, on a... nic!
Vážený pane Parmo, chci Vám napsat o svém problému.
Je mi dvacet osm let, jsem šest let vdaná, máme jedno dítě. Myslím si, že jsem po sexuální stránce normální ženská. Zpočátku mého manželství jsme se s mým manželem milovali dva až tři krát týdně. Ráda jsem manželovi dokazovala, že je pro mne stále přitažlivý muž. Ovšem brzy mi dal dost nevybíravým způsobem najevo, že je to na něj hodně. Že se mu nelíbí, když na něj často #útočím. Tehdy se ve mně něco zlomilo a já se zapřísáhla, že se s ním nikdy nezačnu mazlit jako první. Od té doby vždy ležím v posteli jako #lata a čekám, jestli mi dá najevo, že by se chtěl dnes milovat. Stojí mě to dost úsilí, kolikrát mám chuť na milování, ale frekvence se řídí podle něj. A výsledek? Je to tak maximálně čtyřikrát do měsíce.
Moc mi vadí se neustále přetvařovat a čekat, až na mě sáhne. Stále jej mám ráda. Nikdy jsem mu #nezahla a ani v tom, (i když by příležitost samozřejmě byla), řešení nevidím. Ovšem teď jsme se nemilovali už sedm týdnů. Asi po čtrnácti dnech jsem mu řekla, že mi to vadí - že musím nestále jen čekat a... ono nic. Nevěděla jsem, jak ještě jinak mu dát najevo, že mi to vadí. Přestala jsem na něj mluvit (kromě důležitých věcí). Už to vlastně trvá těch sedm týdnů. Já se trápím, skoro spolu vůbec nemluvíme a já nevím, co bude dál.
Vím, že manžel milenku nemá. Pořád mi tvrdí, že co bych po něm chtěla, když chodím jako mumie. Ale to se mám začít usmívat a nabízet se mu?! Na to jsem dost hrdá. Je to jako začarovaný kruh. Mě už ale nebaví být s manželem doma jen rodiči (když partnery už jakoby přestáváme být. Poradíte mi?
P. S. Ráda a jako první čtu Vaši rubriku v týdeníku Dobrý den, Slovácko a souhlasím s Vašimi názory. Šlo by to mi poradit formou tisku?
(Petra)
Zveřejňuji úplně celý dopis Petry, který mi přišel před pár dny. Po celou dobu mé poradenské praxe se setkávám velmi často s obdobnými problémy, ale v posledních měsících jakoby se s nimi roztrhl pytel. Proto jsem si dovolil přeskočit dotazy, které už nějakou dobu čekají na odpověď v této rubrice, a nabízím vám, čtenářům, tento problém k zamyšlení.
Snad mě, Petro, omluvíte, že Vám hned nebudu přímo odpovídat. Chtěl bych nechat prostor i ostatním. Těm, kterých se tento problém také týká, těm, kteří se jen o takovéto věci zajímají a tak. A také zveřejněný dopis není nejkratší a já se nerad, (pokud nemusím), strefuju do omezeného místa. Mám zkušenost, že řada čtenářů bude hned reagovat na Vaše trápení telefonátem na moje číslo 40518 (od 15. 7. ale už 540 518!!!) nebo napíše pár slov v dopise.
Proto s odpovědí na Vás dopis počkám do čtvrtka, 17. července (tato poradna vychází v pondělí, 7. července). Kdo z vás, čtenářů, by chtěl svojí radou, zkušeností či nápadem Petře pomoci, nebo se jen k danému problému vyjádřit, zavolejte či napište. Rád na této stránce za čtrnáct dní vaši pomoc Petře předám.

K zamyšlení na závěr:
Mladého muže, který dospěje s očekáváním, že bude mít v sexu dominantní úlohu, čeká poněkud nepříjemné překvapení v podobě mladé ženy, která touží po sexu stejně silně jako on, a k tomu ještě po sexu s několikanásobným orgasmem.
(N. Ephornová)







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund