Číslo: 45
10.11.1997
Článků: 45

Titulní
Uherskohradišťsko
Ze
Kultura
Pro
Pošta
Horoskop
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


V NEDĚLI NA ALPHAVILLE
BUDE TO KONCERT ROKU
HITPANORAMA Zdeňka Dudy
ROCKOVÁ MUZIKA NIČILA HRANICE





V NEDĚLI NA ALPHAVILLE
ALPHAVILLE, jedna z nejznámějších skupin osmdesátých let, je především známa nahrávkami: Big In Japan, Sounds Like A Melody a baladou Forever Young. Zrod dvanáctipísňového alba Salvation ohlásil pilotní singl Wishful Thinking, který prozradil stále příjemnou vlnu popově melodického principu Alphaville, který přijede na pozvání agentury Pragokoncert Bohemia a.s. a Graddo a.s. v neděli 16. listopadu do Zlína a ve středu 19. listopadu do pražské Lucerny. Prodej zájezdů na koncert pro vás zajišťuje CK Pragotour Bohemia tel. 067 / 721 0994, 31 357.

S DESÍTKOU ZDARMA NA ALPHAVILLE
V minulém čísle jsme vyhlásili soutěž o volné vstupenky na nedělní zlínský koncert legendárních Aphaville. Stačilo odpovědět na otázky:
1. Kolikrát vystupovali Alphaville v České republice ?
Ještě ani jednou, toto je první koncert.
2. Jak se jmenují všechna alba Alphaville ?
Kromě řady singlů vydali pět alb: Forever Young (1984) Afternoons In Utopia (1986) The Breathaking Blue (1989) Prostitute (1994) a čerstvé Salvation (1997), nepočítáme-li sólové album Mariana Golda So Long Celeste.
3. V jaké sestavě přijedou Alphaville do Zlína ?
Přijede zakládající duo Marian Gold a Bernhand Lloyd v doprovodu pěti hudebníků.
Šťastnými výherci dvou volných vstupenek na nedělní koncert se stali:
Jitka Řezníčková z Újezdce u Luhačovic, Veronika Klegová z Uh. Hradiště a Pavel Mikeska z Hluku.
Srdečně blahopřejeme a nezapomeňte si pro vstupenky přijít do redakce.







BUDE TO KONCERT ROKU
prohlásil hlavní pořadatel, moderátor pořadu Music World na Rádiu Haná a hudební fanatik Zdeněk HEAVY Holeček. Spolu s Cure Pink vás srdečně zvou na jedinečný a jediný koncert ROYAL HUNT v České republice dnes od 19 hodin do Sportovní haly v Uh. Hradišti.
Dánskou skupinu Royal Hunt založil před šesti lety Andre Andersen, který emigroval z Moskvy (proto je z muziky cítit i klasika - Čajkovskij a další) do Dánska, kde sháněl spřízněné duše, s kterými by mohl realizovat své hudební nápady. Našel baskytaristu Jakobse a ním založil tuto kapelu. Na postu zpěváka přišel D.C. Cooper, který s sebou donesl ten správný americký draiv a skvělé vokály. V kapele se vystřídali dva bubeníci. Teď je sestava stabilní. Zajimavostí je, že kapelu objevila největší osobnost japonského showbusinessu. Když vyšlo jejich první album, byl tento manager z něho totálně hotový a udělal klukům velké promoction. Protože Japonsko je rocku zaslíbená země, techno se jich vůbec nedotklo, okamžitě reagovali na album.

Čím je Royal Hunt vyjmečný ?
Málokterá skupina umí svůj studiový materiál prezentovat tak jako Royal Hunt.

Jejich poslední počin ?
Momentálně je na trhu aktuální album Paradox, z něhož se jedna skladba představila v S.O.S.ákově pětce, na obou ČéTé kanálech.

Kde jste přišel k tomuto termínu ?
Pondělí 10. listopadu byl jediný volný termín, protože kapela je v současné době (rozhovor se uskutečnil minulé úterý) v Japonsku, kde jsou velice populární a prodávaji tu miliony desek. Royal Hunt jedou ještě čtyři koncerty po Německu, jediný u nás v Uherském Hradišti, a ještě v nočních hodinách se přesouvají do Barcelony, kde mají obrovský koncert.

Kdo vystoupí spolu s Royal Hunt?
Royal Hunt tady vůbec není známý. Zná ji pár desítek posluchačů mého hudebního pořadu. Argema je tady populární a přitáhne na koncert lidi. Rovněž si zahraje Daniel Krob se svojí skupinou a navodí tu tvrdě rockovou atmosféru pro Royal Hunt.

Na co se nejvíce těšíte ?
Jak vyjdu na pódium se svými dvěma dětmi a uvedu královskou skupinu Royal Hunt.

I s rodinou ?
Pro nás všechny je v rodině bůh Ozzy Osbourne. Ale můj životní sen bylo dělat v showbusinessu a to se mi podařilo. Royal Hunt budou ním prubířským kamenem.

Proč jediný koncert právě v Uherském Hradišti ?
Jelikož jsem z Olomouce, tak bych chtěl všechno koncipovat na Moravu. Jedině na Moravě mají lidé svoji identitu. Neopičí se ani po východu, ani po západu. A taky se mi líbí místní mluva. V Uherském Hradišti jsem také navštívil koncert Uriah Heep. Velice se mi tady líbilo, hlavně vstřícnost jak pořadatelské služby, tak reakce lidí. Vedle mě stál chlapec, bylo mu tak osmnáct let, a najednou vyhodil hisku ke stropu a šílel na muziku Uriah Heep,vždyť on nebyl na světě ? To je pro mě velká satisfakce, a tak jsem si řekl, Holečku, to je dobře, pořád žije ten rock, a tak sem dovezeš pecku, a to Royal Hunt jsou. Držte mi palce, ať přijde co nejvíce lidí. Royal Hunt jsou moje srdeční záležitost.

Prozraďte nám něco ze soukromí Royal Hunt ?
Zpěvák D.C. Cooper má babičku ve Vršovicích a jeho přání bylo ji při krátké návštěvě republiky navštívit. Vše jsem zařídil a setkání se uskuteční.

Za informace a rozhovor děkuji Zdeňku HEAVY Holečkovi.







HITPANORAMA Zdeňka Dudy

Premiéra - středa od 20 do 22 hod.
Repríza - sobota od 19 do 21 hod.

	45. kolo
	1. BACKSTREET BOYS - As Long As You Love Me
	2. ELTON JOHN - Candle In The Wind#97
	3. CHUMBAWAMBA - Tubthumping
	4. AQUA - Barbie Girl
	5. AEROSMITH - Hole In Me Soul
	6. JOHN BON JOVI - Queen Of New Orleans
	7. PET SHOT BOYS - Somewhere
	8. NO DOUBT - Spiderweb
	9. MEREDITH BROOKS - Bitch
	10. OASIS - Stand by me

	Novinky týdne
	UB 40 - Always There
	SPICE GIRLS - Spice Of Your Life
	DEPECHE MODE - Useless







ROCKOVÁ MUZIKA NIČILA HRANICE
Vystoupením největších českých hudebních legend byly v březolupské sportovní hale zpřetrhány věkové hranice návštěvníků. Až po okraj zaplněná sportovní hala v Březolupech byla svědkem vystoupení špičkových hudebních skupin, mezi něž TâRR, ARAKAIN a CREDO bezesporu patří. Jako první se zjevila na pódiu v černých kuklách trojice pražských TâRR. Rychlé a rázné hoblině vévodil ostrý zvuk kytary. Její majitel, kytarista a zpěvák Roman, překvapil podáním nových kousků, které smrděly komercí a melodičností. Odnesl tak současný T“rr někam jinam. Avšak starý kůň Vlasta Henych nezapomněl probudit letité a hojné publikum deathmetalistů skladbou Kult ohně a následnou řadou dalších. T“rr se předvedl a nezklamal. Další se na place objevila dnes už hudební legenda vedená jejím motorem a tatíkem Jirkou Urbanem v čele s nesmrtelným Alešem Brichtou a jejich kluky Markem Žežulkou, Zdeňkem Kubem a Mirkem Machem.
V plné síle ARAKAIN. Patnáctiletá skupina, která celou dobu své existence obývala hrot českého trashmetalu a jejichž skladby jsou pro ryzího rockera nesmtelnou hymnou. Ve svém stominutovém koncertu kluci zahráli totální průřez svojí tvorbou, kterou vryli do svých posledních výročních alb. Vystoupení stálo za to a kluci jej ukončili skladbou od skupiny Metallica, kterou věnovali sami sobě. Do třetice a celý rockový večer uzavřela čtveřice CREDO. Svému hojnému publiku předvedli jeho oblíbenou baštu těch nejlepších kusů, co mají na skladě. Na své pódiové umění nezapomněl ani jeden z nich, takže až na Jiříčkovu strunu ztráty na životech hlášeny nebyly. Tento večer s trojicí rockových legendy z části oživil klasický a překrásný metal produkovaný v osmdesátých létech. Jak bylo nám, kteří jsme tyto skladby slýchávali před deseti, jedenácti roky ? Věřte nebo ne, alespoň na chvíli nás ovládla tehdejší metalová nostalgie perfektních koncertů té doby konaných v Boršicích nebo Kunovicích.
I hudebníci Honza a Pavel z Creda si určitě pamatují ony akce, na nichž vystupovali právě po boku Arakainu i T“rru. Vzpomínáte? Ale nechme toho.
Znáte přece - To co bylo...







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund