Číslo: 16
19.04.1999
Článků: 60

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Kuželkáři z Hluku nejlepší v okrese
Mládežnická kopaná
Jarní neporazitelnost Synotu pokračuje
FC Slovácká Slavia - FC MSA Dolní Benešov 1:3 (0:0)
FC Kunovice - SK Baník Ratíškovice 0:1 (0:0)
Fotbalový servis





Kuželkáři z Hluku nejlepší v okrese
Uh. Hradiště (JOH) - I když se kuželkářský sport řadí mezi ty aktraktivní, provozují jej v našem okrese pouhé dva oddíly. V okresním přeboru, ve kterém hrají celky ze Zlína, Kroměříže a Uh. Hradiště, reprezentují náš okres družstva TJ Spartaku Hluk a TJ Bojkovice. Třetí kuželna je v okrese ještě v Traplicích, jenže zde se hází zatím pouze rekreačně. V těchto dnech jsme kontaktovali kuželkáře z Traplic a doufáme, že se od příští sezony také zapojí do soutěže, řekl nám jeden z hráčů Spartaku Hluk Roman Prachař. Dle jeho slov v Hluku připravují v letošním roce založení dorosteneckého družstva, které by mělo v další sezoně naskočit do dorosteneckých soutěží. Je velká škoda, že v našem okrese není více kuželen, a proto musíme jezdit za soupeři do sousedních okresů. Naše družstvo tvoří v současnosti celkem šest kmenových hráčů, kteří se pravidelně dvakrát týdně scházejí k tréninkům. Chtěli bychom proto poděkovat naší TJ Spartak Hluk, která nám umožňuje hraní v kuželně.
Náš dík patří také Bistru Slavík z Hluku, které nám zakoupilo závodní dresy. Pokud by někdo projevil zájem začít s kuželkami, rádi ho do svých řad přijmeme, svěřil se Prachař. V letošním ročníku skončilo družstvo Spartaku Hluk na čtvrtém místě okresního přeboru, když jeho barvy hájili tito borci: Dako Pavič - kapitán a vedoucí družstva, Jaroslav Prachař, Roman Prachař, Ludvík Jurásek, Martin Kadlček a Eduard Pavič.
Všichni zájemci, kteří by si rádi zahráli kuželky, mají možnost si objednat pronájem kuželny v Hluku u správce haly pana Hrabovského - tel.: 58 12 31.
Konečná tabulka okresního přeboru po 20. kole:

	1. Kroměříž 	13 	3 	4 	2261 	210:110		29
	2. Zlín 	14 	1 	5 	2308 	209:111		29
	3. Machová 	13 	1 	6 	2232 	205:115		27
	4. Hluk 	9 	2 	9 	2238 	148:172		20
	5. Otrokovice 	5 	1 	14 	2187 	116:204 	11
	6. Bojkovice 	2 	0 	18 	2095 	72:248		4







Mládežnická kopaná
Župní přebor - starší a mladší dorost
Slušovice - Kroměříž 1:1 a 1:4, Brumov - Šardice 2:1 a 1:3, Kunovice - Bystřice p.H. nehráno, Kyjov - Vacenovice nehráno, Holešov - Hulín 0:4 a 0:3, Morkovice - J. Otrokovice 1:0 a 1:1, Uh. Brod - Slavičín nehráno.

Župní soutěž dorostu, sk. B
Bánov - Hluk 1:1, Polešovice - Jalubí 1:0, Havřice - St. Veselí n.M. -:-, Bojkovice - Zborovice 0:3, Nedachlebice - Dolní Němčí 3:0, Jarošov - Šumice 1:0, FC Veselí n. M. - Rataje 3:2, 14. kolo: Bánov - Bojkovice 3:0 kontumačně.

Župní soutěž dorostu, sk. C
Tupesy - Bukovany 2:2, Dubňany - Lipov 5:0, Mutěnice - Hovorany 0:2, Vnorovy - Hr. Lhota 0:0, Strážnice - Prušánky 0:2, Ždánice - Strání 1:1, Velká n. V. - Rohatec 2:1.

Župní přebor starších a mladších žáků
Slavičín - Brumov nehráno, Štítná n. V. - Uh. Hradiště B nehráno, Kroměříž - St. Město 1:0 a 0:5, Zlín B - Kyjov nehráno, FC Veselí n. M. - V. Otrokovice 4:1 a 2:1.

Župní soutěž starších a mladších žáků, sk. B
Újezdec - Kvasice 1:1 a 3:1, Hluk - Kunovice nehráno, Bojkovice - Lipov nehráno, Dolní Němčí - Uh. Ostroh 3:0 a 6:1, Zborovice - O. N. Ves nehráno, Strání - Šumice nehráno, 12. kolo: Újezdec - Hluk 3:0 kontumačně ml.

MSFL, sk. C - starší a mladší dorost:
Slovácká Slavia - Ivančice. Z důvodu vytrvalého deště a nezpůsobilosti hrací plochy v Ostrožské Lhotě byla mistrovská utkání po vzájemné dohodě odložena na čtvrtek 6. 5. 1999, starší dorost v 16.00 hodin a mladší dorost v 18.15 hodin na trávníku stadionu v Ostrožské Lhotě.

Finále MSFL, sk. D - mladší žáci:
Zemna Brno - Slovácká Slávia 1:1 (0:1). Kapitán družstva Procházka. Navíc za stavu 0:1 Lachout orazítkoval tyč.

Finále MSFL, sk. D mladší žáci:
Zeman Brno - Slovácká Slavia 2:2 (1:1). Křivánek 2.

I. kolo poháru ČMFS Praha a ŘKF Morava Přerov - starší žáci:
Hulín - Slovácká Slavia 0:3 (0:1). Procházka 2 a Šálek. Finálové utkání Českomoravské stavební spořitelny a ČMFS Praha o mistra Moravy v kategorii mladšího dorostu se bude hrát ve středu 12. 5. 1999 v 16.00 hodin na stadionu v Ostravě s Novou hutí. JB

Okresní přebor dorostu
O. N. Ves - Nedakonice 3:0 (1:0). Krystýn 2, Franěk. Březová - Kněžpole 6:2 (2:1). Pomajbík 3, Vacula 2, Mikulička - Šťastný a Kašný. Topolná - Huštěnovice nehráno, Boršice - Bystřice 2:2 (1:1). P. Tománek, Holáň - Murárik, Beníček. Drslavice - Uh. Ostroh 4:0 (1:0). Sýkora, Daněček, Vacula, Huňka. Prakšice - Suchá Loz 4:3 (2:3). Pavlík 2, M. Řešetka 2 - Gregárek, Hodulík, Mahdal. Újezdec - Buchlovice 9:0 (2:0). Coufalík 3, Škrabala 2, Mařica 2, Kostka 2.

Okresní soutěž dorostu
Březolupy - Slavkov 3:0, Babice - Bílovice 2:2, Osvětimany - Traplice 4:6, Zlechov - Mistřice odloženo.

Okresní soutěž sk. A - žáci
Kněžpole - Bílovice 0:2, Březolupy - Kudlovice 0:2, Topolná - Traplice 0:3, Babice - Huštěnovice 4:2, Jarošov - Mistřice 1:3, Jalubí - Nedachlebice 2:3.

Okresní soutěž sk. B
Boršice - Buchlovice 3:2, Tupesy - Polešovice 1:6, Slovácko - Podolí 8:1, Břestek - Osvětimany odloženo.

Okresní soutěž sk. C
Suchá Loz - Bystřice 24:0, Nivnice - Březová 8:1, Prakšice - Záhorovice 2:5, Hradčovice - Bánov 3:8, Strání - Slavkov odloženo.







Jarní neporazitelnost Synotu pokračuje
FC Synot - FK Mladá Boleslav 4:2 (3:1)
Uh. Hradiště (JOH) - Na deštěm promáčený trávník Slovácké Slavie vyběhlo mužstvo Synotu proti desátému celku druholigové tabulky FK Mladá Boleslav bez dlouhána Blahy, kterého v útoku nahradil Zapletal. Do první šance se hned v 1. dostali hosté, ale Ondrůšek Kohoutovu střelu zneškodnil. Když běžela 6. minuta, proháčkoval se lehkonohý Vajda mezi dvěma obránci hostí, kterým nezbylo nic jiného než jej poslat nedovoleně k zemi. Z nařízené penalty Vojtěšek nezaváhal a domácí vedli 1:0. Hráči Synotu v tuto dobu předváděli velmi pohledný fotbal, za což si vysloužili několikrát potlesk na otevřené scéně. Ve 23. však přehnal profesorský fotbal domácích gólman Ondrůšek, jehož odkop přistál přímo na noze hostujícího Putíka, ten přiťukl Kohoutovi, avšak tomu míč v jasné pozici unikl. U Synotu v první půli svým výkonem vynikali především Kufa s Vajdou, kteří také zařídili druhou branku domácích.
Ve 32. Kufa vysunul dopředu Vajdu, ten si pohrál s obránci hostí jako kočka s myší a z jeho centru Zapletal podruhé rozjásal prokřehlé diváky - 2:0. O šest minut později zatáhl Veselý míč po pravé straně, přihrál Holomkovi, ten našel ve vápně Kufu a jeho levačka byla neomylná - 3:0. Hosté se však ani za tohoto stavu nevzdávali a podnikali nebezpečné protiútoky. Čtyři minuty před přestávkou zaváhala nejen domácí obrana, ale zřejmě i pomezní rozhodčí Lenfeld, který nechal v ofsajdovém postavení postupovat dopředu osamoceného Kohouta, jehož pěkný lob stanovil poločasové skóre na 3:1. Když v 53. napálil do vápna domácích ostrý centr Mirabile a Pokorný jej poslal od břevna do sítě bezmocného Ondrůška, zdálo se, že na hradišťském Širůchu se schyluje k dramatickému závěru. Ovšem byl tu opět Kufa, který v 59. si na hranici velkého čtverce udělal dva obránce hostí, přiťukl míč Lysáčkovi a ten placírkou opět vrátil hosty na zem - 4:2.
V závěru měli ještě další šance Hlahůlek a Němčický na straně domácích a Mirabile na straně hostí, jenže skóre se již neměnilo. Vítězství domácích borců bylo zcela zasloužené, i když je nutno přiznat, že hosté předvedli zatím nejlepší fotbal z jarních hostujících celků na hřišti Slovácké.
Branky: 6. Vojtěšek z penalty - 1:0, 32. Zapletal - 2:0, 38. Kufa - 3:0, 41. Kohout - 3:1, 53. Pokorný - 3:2, 59. Lysáček - 4:2. ŽK: Vajda - Mirabile, Pokorný, Tymich. Rozhodčí: Poledník - Lenfeld, Dvořáček. Diváci: 2 150.
Sestava FC Synot: Ondrůšek - Soldán - Vojtěšek, Bužek, Veselý - Bosák (76. Němčický), Hlahůlek, Kufa, Vajda - Holomek (89. Kowalík), Zapletal (45. Lysáček). Trenér František Komňacký.
Po utkání trenér hostí Karel Stanner: Řekl bych, že jsme za poslední období sehráli jeden z nejlepších zápasů, ale se značnými chybami v zadních řadách, po kterých jsme dostali čtyři góly. Věděli jsme, že Vajda je kvalitní hráč, ale naše dvojice Tymich a Runt jej nedokázala v úvodu utkání uhlídat, za což jsme zaplatili dvěma brankami. To byly zřejmě také ty dvě branky, o něž soupeř vyhrál.
Trenér FC Synot František Komňacký: S vítězstvím jsem sice spokojený, ale zklamán jsem byl z toho, že jsme soupeře pustili do tolika šancí. Naše chyby v obraně musíme rozebrat, neboť to by se nám nemělo stávat. Mladá Boleslav byla jedním z mála soupeřů, kteří na našem hřišti chtěli hrát fotbal. Věřím, že divákům se zápas líbil.
K příštímu utkání zajíždí fotbalisté Synotu v sobotu 24. 4. 1999 na NH Ostrava. Začátek utkání je v 10.15 hodin.







FC Slovácká Slavia - FC MSA Dolní Benešov 1:3 (0:0)
Uh. Hradiště (mat) - Především o naději hráli fotbalisté Slovácké v souboji s třetím celkem tabulky. V prvním poločase byli ovšem diváci svědky spíše nakopávané než fotbalu. Hradišťští fotbalisté se snažili, ale vázla souhra. Když už se domácí přece jen dostali na dostřel soupeřovy branky, zradila je finální přihrávka. První půli nejvýstižněji charakterizoval zoufalý Kuzmův výkřik směrem k lavičce: Žádná mezihra! A protože ani hosté toho směrem dopředu příliš nepředvedli, zůstal trávník před oběma brankami téměř nepošlapán.
Zato v druhé části se děly věci. Hned ve 46. minutě se pokusili Slováckou dostat do vedení Kuzma a sudí Paulík. První po několika kličkách v šestnáctce upadl, druhý k překvapení všech ukázal na penaltový puntík. K míči se postavil Minář, jeden z nejzkušenějších hráčů na trávníku. Nepříliš umístěnou polovysokou střelou nechal vyniknout gólmana Kramáře a rozesmutnil domácí fandy. V 51. minutě kontrovali hosté, ale jejich radost ze vstřelené branky překazil zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Z lavičky Benešova musel být poté za protesty vyveden masér týmu. V 56. minutě už se mohli Benešovští radovat naplno. Před brankou Slovácké zůstal naprosto osamocen Sionko a zblízka nedal Bartošovi šanci - 0:1. Hosté začali poté předvádět, proč jsou v popředí tabulky. Po přímém kopu Sluky v 68. minutě předskočil Sionko brankaře Bartoše a hlavou skóroval - 0:2.
Slovácká se nevzdávala a o pět minut později mohl skórovat Minář. Již překonaného gólmana ale zastoupili hostující obránci. V 76. minutě učinil konec všem nadějím domácích znovu Sionko. Z pravé strany načechral míč před branku Slovácké opět Sluka, první hlavičkový pokus Benešovských skončil na břevně, odražený míč ale hlavičkoval Sionko do sítě - 0:3. Nejenže tak dosáhl hattrick, ale definitivně poslal domácí do kolen. A to i přesto, že o minutu později dokázala Slovácká oplatit stejnou mincí. Po centru Lysoňka se hlavou trefil Beníček - 1:3. Na víc už hradišťský kolektiv neměl.
Branky: 56., 68. a 76. Sionko, 77. Beníček. ŽK Melichárek - Sobek, Březovský. Rozhodčí Paulík - Možíš, Kříž. Sledovalo 450 diváků. Sestava Slovácké: Bartoš - Orlovský, Hodúl, Melichárek, Lysoněk - Chlachula, Minář, Nekarda (81. Buchta), Kuzma - Lukůvka (72. Beníček), Čermák (72. Popelka). Trenér Pavel Franěk.
Trenér P. Franěk po utkání: Šance jsme si vytvořili až za stavu 0:3. Upozorňoval jsem hráče před zápasem na standardní situace soupeře a na jejich dobrou hru hlavou. Přesto jsme tak inkasovali dvě branky. Zahozená penalta nás poznamenala. Byli na ni určeni Lysoněk, Minář a Lukůvka. Lysoněk se nevyjádřil, Lukůvka se necítil, tak kopal Minář.
Trenér B. Keller: První půle byla vyrovnaná a nikdo si nevytvořil žádnou šanci. O výsledku rozhodla neproměněná penalta. Po ní jsme už byli lepším mužstvem a naše výhra je zasloužená.
V příštím kole zajíždí Slovácká do Kyjova.







FC Kunovice - SK Baník Ratíškovice 0:1 (0:0)
Kunovice (JOH) - Do utkání s lídrem soutěže vstoupili domácí s Poláškem v brance a hosté s novým trenérem Jiřím Dekařem, který na tomto postu vystřídal překvapivě odvolaného Lubomíra Jeglu. V úvodu obě mužstva hrála značně opatrně a šance se rodily jen velmi poskrovnu. Do té první se dostal až v 28. Zemánek, kterého ideálně poslal dopředu Basta, ale ratíškovický útočník místo přihrávky na zcela volného Kulyka volil střelu a míč skončil vedle branky. O dvě minuty později se dostali do šance také domácí, když Strakáčova hlavička po centru Bobčíka skončila jen těsně vedle levé tyčky.
V závěru poločasu vystrašil Zubíka v brance hostí ještě Uhlíř, jenže ani tentokráte se branky diváci nedočkali. Rozhodnutí padlo už dvě minuty po přestávce, kdy Ratíškovice zahrávaly trestný kop, míč prošel přes všechny hráče a zcela volný Pavel Svoboda jej v pohodě hlavou zasunul do Poláškovy branky - 0:1. I když trenér Blaha poslal v 62. na hřiště dva čerstvé hráče a domácí si vytvořili značný tlak, přesto hosté za vydatné pomoci trojice rozhodčích na čele s Gulajevem své hubené vítězství uhájili. Utkání by jistě více slušela remíza, ale takový už je fotbal.
Branka: 47. Svoboda - 0:1, ŽK: Kopčil, Uhlíř - Svoboda, Basta, Toman. Rozhodčí: Gulajev - Žák, Smejkal. Diváci: 1 028.
Sestava Kunovic: Polášek - Uhlíř, Strakáč, Svoboda, Řezník - Bobčík, Šimeček (62. Kopčil), Malůš, Gabriel, Suchý (62. Zubatý) - Vlk, Tomeček. Trenér L. Blaha.
Trenér Ratíškovic Jiří Dekař po utkání řekl: V dnešním utkání jsme hráli na čtyři obránce, neboť v posledních zápasech jsme příliš často inkasovali. Řekl bych, že tento tah nám vyšel. O utkání nakonec rozhodla jedna standardka. Chtěl bych hráčům poděkovat za bojovnost, neboť po psychické stránce jsme na tom velmi špatně.
Trenér Kunovic Lubomír Blaha: Byl to velmi vyrovnaný zápas, kdy rozhodla šťastná branka po naší chybě. Rozhodčí pískali velmi takticky, když jsme se dostali do tlaku, často hru kouskovali, ale nechci se na to vymlouvat. Náš výkon nebyl špatný, škoda jen koncovky.
V něděli 25. 4. 1999 zajíždějí Kunovice k dalšímu utkání MSFL do Krnov. Začátek utkání je v 16.30 hodin.







Fotbalový servis
II. liga
Přerov - Č. Lípa 0:1, St. Město - Ml. Boleslav 4:2, Bohemians - LeRK Prostějov 1:0, Chrudim - Fr. Místek 0:0, Třinec - Zlín 0:0, Vítkovice - L. Bohdaneč 0:0, Most - Poštorná 1:0, Č. Budějovice - NH Ostrava 1:0. Dohrávka: Zlín - Č. Budějovice 0:3.

	1.	Bohemians	18	1	3	49:10	55
	2.	Č. Budějovice	17	3	2	53:14	54
	3.	St. Město	15	5	2	45:18	50
	4.	Most		12	5	5	33:21	41
	5.	Vítkovice	10	6	6	33:25	36
	6.	L. Bohdaneč	8	7	7	16:19	31
	7.	NH Ostrava	7	8	7	18:20	29
	8.	Zlín		7	5	10	21:28	26
	9.	Poštorná	7	4	11	23:28	25
	10.	Fr. Místek	6	5	11	16:24	23
	11.	Ml. Boleslav	6	5	11	22:31	23
	12.	Přerov		6	4	12	19:36	22
	13.	Třinec		5	5	12	23:40	20
	14.	LeRK Prostějov	5	4	13	12:28	19
	15.	Chrudim		5	4	13	17:37	19
	16.	Č. Lípa		4	5	13	12:33	17


MSFL
Boby Brno B - Z. Brno 1:0, Uničov - Ostrava B odloženo, Vratimov - Olomouc B 0:0, SK Hranice - Kyjov 5:1, Kunovice - Ratíškovice 0:1, D. Kounice - Krnov 3:0, hosté nepřijeli, Jihlava - D. Hranice 1:0, Uh. Hradiště - D. Benešov 1:3.

	1.	Ratíškovice	16	1	4	46:20	49
	2.	Jihlava		13	4	4	39:21	43
	3.	D. Benešov	12	4	5	39:19	40
	4.	Ostrava B	9	4	7	23:12	31
	5.	Olomouc B	8	7	6	39:29	31
	6.	Vratimov	8	7	6	36:30	31
	7.	D. Kounice	9	4	8	25:20	31
	8.	Boby Brno B	8	7	6	27:27	31
	9.	Uničov		7	9	4	31:30	30
	10.	Z. Brno		8	4	9	21:22	28
	11.	Kunovice	7	3	11	30:36	24
	12.	Kyjov		6	6	9	29:35	24
	13.	SK Hranice	6	5	10	21:32	23
	14.	D. Hranice	7	1	13	26:29	22
	15.	Uh. Hradiště	3	5	13	12:47	14
	16.	Krnov		3	3	15	21:56	12


Divize D
Uh. Brod - Slušovice 0:1, Slavičín - Břeclav 3:1, Polešovice - ČAFC Židenice 2:1, Zlín B - V. Pavlovice 7:0, VTJ Znojmo - Bystrc 1:0, D. Němčí - Brumov 0:1, Mysločovice - Svitavy 4:1, Napajedla - BOPO Třebíč 1:1.

	1.	Brumov		17	1	3	50:18	52
	2.	Mysločovice	11	5	5	40:29	38
	3.	Slavičín	10	7	4	33:20	37
	4.	Břeclav		10	3	8	29:32	33
	5.	Svitavy		9	5	7	28:28	32
	6.	Polešovice	10	2	9	36:42	32
	7.	Napajedla	8	7	6	34:23	31
	8.	Bystrc		7	8	6	21:26	29
	9.	D. Němčí	8	2	11	31:28	26
	10.	VTJ Znojmo	7	5	9	20:27	26
	11.	Slušovice	7	3	11	22:26	24
	12.	Zlín B		6	5	10	35:28	23
	13.	BOPO Třebíč	4	11	6	21:20	23
	14.	Uh. Brod	6	4	11	19:29	22
	15.	V. Pavlovice	5	5	11	24:41	20
	16.	ČAFC Židenice	6	1	14	20:46	19


Župní přebor
Mikulčice - Hluk 0:1 (0:0). V prvním poločase mělo utkání vyrovnaný průběh, hra se odehrávala většinou ve středu pole a žádné z mužstev si nevytvořilo vážnější brankovou situaci. Po změně stran se začali prosazovat fotbalově lepší hosté. Nejdříve měl gól na kopačce D. Konečný, ale z vedení se radovali až v 75. po kombinační akci, kterou zakončil Janík. Hlučané pokračovali v náporu a zvýšit skóre mohl R. Konečný, který však trefil po sólové akci jenom tyč. Hosté hráli pozorně v obraně a Mikulčické do vážnější akce nepustili. Rozhodčí Šmíd ze Zlína, 150 diváků.
Podlesí - Břestek 0:1 (0:1). Hosté byli v utkání herně lepším mužstvem, jejich jedinou branku dal už v prvním poločase ve 25. Malík hlavou po rohovém kopu. Ještě do přestávky mohli hosté zvýšit skóre, ale dvakrát Staňa, jednou Stýskal a Sonntág své šance nevyužili. Domácí vsadili na tvrdou a pozornou obranu. Po přestávce zatlačili svého soupeře na jeho polovinu, ale disciplinovaná obranná řada hostí jim vyrovnat nedovolila. Břestek podržel v závěru utkání brankář Konečný. Rozhodčí Kurcik, 300 diváků.
Hodonín - Hradčovice 3:1 (3:0). Utkání dvou různých poločasů. První minuty patřily hostům, kteří do 20. udávali tempo hry, pak však během 10 minut hrubými chybami obrany dovolili domácím získat tříbrankový náskok. O poločase provedl trenér hostů Gajdůšek několik změn v sestavě, což se projevilo i ve zlepšené hře, hrálo se pouze na branku domácích. Hradčovický Koníček v 75. snížil stav na 1:3 a v dalším průběhu nastřelili hosté dvakrát břevno. Rozhodčí Jablůnka, 150 diváků.
Hulín - Kateřinice 5:0, Kostelec - Morkovice 0:1, Bystřice p.H. - Veselí n.M. 4:1, Šardice - V. Otrokovice odloženo na 27. 4., V. Karlovice volno.
Tabulka střelců: 15 - Šimčík (Morkovice), Lehký (Kostelec), 13 - Skopal (Bystřice), Janouškovec (Šardice), Zetek (Kateřinice), 10 - Hořák (Hradčovice), 9 - Záhora (V. Otrokovice), Koníček (Hradčovice), Ondřejka (V. Karlovice), Kovář (Kateřinice), 8 - Čagan (Bystřice), Grigar (Hulín), Novotný (Morkovice), Beňo (Podlesí).

	1.	Bystřice	15	2	3	50:16	47
	2.	Hluk		11	4	5	27:18	37
	3.	Hulín		10	5	5	38:19	35
	4.	Kostelec	10	4	6	35:23	34
	5.	Kateřinice	10	2	7	36:37	32
	6.	V. Otrokovice	9	4	6	29:28	31
	7.	Morkovice	9	3	6	38:30	30
	8.	Hradčovice	8	2	9	29:36	26
	9.	Šardice		6	5	8	29:27	23
	10.	Mikulčice	7	2	10	17:22	23
	11.	Veselí n.M.	7	2	10	26:39	23
	12.	V. Karlovice	7	1	10	29:30	22
	13.	Břestek		5	3	11	21:35	18
	14.	Hodonín		3	5	11	21:37	14
	15.	Podlesí		3	4	13	23:51	13


I. A třída sk. B
O. N. Ves - Nedakonice 1:2 (0:2). Domácí nenavázali na výborný výkon z minulého kola, ale přesto měli v utkání více ze hry. Hosté se opírali o výbornou obranu a dvakrát překonali z brejků domácí obranu, v 17. a 35. Beránkem. Domácí upravili na konečný stav v 88. Zajícem.
Vracov - Jalubí 4:0 (2:0). Hosté i když podávají na jaře zlepšené výkony nestačili na dobře hrající vedoucí celek.
Vacenovice - Prakšice 1:1 (0:0). Hosté podali velmi dobrý a disciplinovaný výkon, už od prvního poločasu hráli bez vyloučeného hráče a odvážejí si cenný bod. Domácí šli do vedení v 55. z pokutového kopu, hosté v poslední minutě srovnali na spravedlivou remizu Jurákem.
Boršice - Kvasice 1:0 (0:0). Hosté se představili jako velmi zdatný soupeř. Utkání mělo vyrovnaný průběh a jedinou branku vítězného celku dal Ondrůšek.
Nedachlebice - Uh. Ostroh 1:1. Dramatické utkání ve kterém šli domácí do vedení ve 26. Vaškem, hosté vyrovnali v 68. vlastní brankou domácích. V závěru si domácí vypracovali více šancí, Bílý však své dvě tutovky spálil.
Újezdec - Rohatec 0:0. Ve vyrovnaném utkání byli blíže k vítězství domácí, v závěru však domácí Franc a Lux neměli přesnou mušku.
Ždánice - Bzenec 2:1.

	1.	Vracov		12	3	2	44:8	39
	2.	Boršice		10	2	5	31:18	32
	3.	Uh. Ostroh	9	2	6	35:31	29
	4.	Bzenec		7	5	5	42:28	26
	5.	O.N.Ves		8	2	7	38:28	26
	6.	Kvasice		8	2	7	32:29	26
	7.	Rohatec		7	4	6	19:22	25
	8.	Nedakonice	6	5	6	26:24	23
	9.	Vacenovice	5	6	6	24:26	21
	10.	Nedachlebice	5	6	6	19:28	21
	11.	Prakšice	5	5	7	22:26	20
	12.	Ždánice		4	6	7	18:39	18
	13.	Újezdec		5	2	10	22:31	17
	14.	Jalubí		1	4	12	9:43	7


I. B třída sk. B
Jarošov - Střílky 6:0 (2:0). Domácí svého soupeře deklasovali a přehráli ve všech řadách. O branky se podělili Jakšík 3, J. Komárek 2 a Hotař.
SKP Zlín - Koryčany 1:2, Lužkovice - Luhačovice 4:0, Zdounky - Morkovice B 1:2, Mladcová - Žeranovice 2:1, Všetuly - Roštění 1:2, Malenovice - Dubná 4:0.

	1.	Mladcová	12	2	3	45:17	38
	2.	Koryčany	9	4	4	40:25	31
	3.	Morkovice B	8	7	2	31:25	31
	4.	Malenovice	9	3	5	33:16	30
	5.	Jarošov		9	3	5	34:20	30
	6.	Luhačovice	9	3	5	39:26	30
	7.	Lužkovice	8	4	5	33:19	28
	8.	SKP Zlín	7	3	7	22:24	24
	9.	Zdounky		7	1	9	22:20	22
	10.	Žeranovice	5	7	5	29:27	22
	11.	Roštění		5	3	9	12:33	18
	12.	Střílky		3	6	8	14:35	15
	13.	Všetuly		1	3	13	18:51	6
	14.	Lubná		1	3	13	8:42	6


I. B třída sk. C
Tupesy - Mutěnice 0:1 (0:1). Domácí vedoucí celek soutěže potrápili a byli více než zdatným soupeřem. Do vedení mohli jít Tupešťí, Zelinka však svou šanci ve 3. neproměnil. Naopak úspěšnějí byli hosté a Joch v 10. dal jedinou branku. Po změně stran měli domácí více ze hry, ale svého soupeře ohrožovali pouze střelami z dálky a ze standardních situací.
Velká n.V. - Slavkov 3:0 (2:0). Domácí rozhodli o svém vítězství už v první půlhodině, kdy Jagoš dvakrát překonal obranu hostí. Třetí branku připojil v 60. Míšek a o výsledku utkání bylo rozhodnuto.
Dubňany - Lipov 2:0, Kněždub - Milotice 1:0, Kyjov B - Hr. Lhota 3:1, Strážnice - Zlechov 2:1, Žarošice - Strání 3:2.

	1.	Mutěnice	14	1	2	48:14	43
	2.	Žarošice	9	3	5	30:24	30
	3.	Kněždub		9	3	5	20:16	30
	4.	Hr. Lhota	8	5	4	25:18	29
	5.	Slavkov		7	7	3	35:20	28
	6.	Velká n.V.	8	4	5	33:22	28
	7.	Kyjov B		7	5	5	23:18	26
	8.	Dubňany		8	1	8	24:22	25
	9.	Milotice	6	4	7	24:23	22
	10.	Tupesy		5	3	9	21:20	18
	11.	Zlechov		4	5	8	25:31	17
	12.	Lipov		4	4	9	21:31	16
	13.	Strážnice	3	4	10	12:38	13
	14.	Strání		2	1	14	21:65	7


Okresní přebor
V 18. kole viděli nejlepší fotbal diváci v Ostrožské Lhotě. Remíza z tohoto utkání znamená změnu na čele tabulky, kde se po jednoznačném vítězství nad Horním Němčím usadily Buchlovice. K zajímavostem kola patří výhry posledních dvou celků, Traplic v Hluku a Kudlovic v Březolupech. Oba dva týmy navíc dokázaly třikrát skórovat na půdě soupeře. Smutní mohou být Vlčnovjané, kteří neproměnili pokutový kop a připravili se tak alespoň o bod.
Buchlovice - Horní Němčí 3:0 (0:0) Ačkoliv se téměř celé utkání hrálo na polovině hostujícího mužstva, rozhodli domácí o svém vítězství až v závěrečné půlhodině. Branky za domácí B. Marek 2, Březina. Řídil Vaculík z Vřesovic, sledovalo 150 diváků.
Březolupy - Kudlovice 0:3 (0:2) Domácí totálně zklamali, hosté byli lepší a zaslouženě zvítězili. Všechny jejich branky vstřelil Pálka. Řídil Kotačka ze Slavkova, 320 diváků.
Hluk B - Traplice 1:3 (0:2) V utkání průměrné úrovně byli hosté rychlejší a důraznější. Domácí opět zklamali. Branku Hluku vstřelil Horák z penalty, za hosty Rosík, Čevela a vlastní. Před 80 diváky řídil Pavelčík ze Slavkova.
Nivnice - Dolní Němčí B 2:0 (0:0) V sousedském derby rozhodli domácí o svém vítězství až po zlepšeném výkonu ve druhém poločase. Obě branky Nivnice vstřelil J. Soukeník. Řídil Mahdal z Bystřice, sledovalo 250 diváků.
Ořechov - Pitín 3:0 (1:0) Vítězství domácího celku bylo zasloužené. Rozhodl o něm větší důraz v koncovce a dobrý výkon brankaře. Branky za domácí Taťák, Šipka, J. Machynka. Řídil Kostelníček z Jalubí, 120 diváků.
Šumice - Vlčnov 2:1 (0:0) Domácí zvítězili zaslouženě, i když hosté se o bod připravili 10 minut před koncem neproměněním penalty. Branky Polášek 2, vlastní. Řídil Šťastný z Uherského Hradiště, 120 diváků.
Ostrožská Lhota - Uh. Hradiště B 1:1 (0:1) V oboustranně kvalitním utkání byla dělba bodů zasloužená. Hosté sice od 10. minuty vedli, poté ale museli odolávat náporu domácích, kterým se podařilo 15 minut před koncem vyrovnat. Branku za domácí vstřelil Bachan, za hosty skóroval Zemánek. Řídil Melichárek z Nedachlebic, 300 diváků.

	1.	Buchlovice	10	6	2	38:22	36
	2.	Uh. Hradiště B	10	5	3	41:22	35
	3.	Nivnice		9	6	3	34:19	33
	4.	Ořechov		8	3	7	37:26	27
	5.	O. Lhota	8	3	7	39:33	27
	6.	Březolupy	6	6	6	25:28	24
	7.	Šumice		5	7	6	26:28	22
	8.	Vlčnov		5	7	6	24:26	22
	9.	H. Němčí	7	1	9	19:38	22
	10.	Kudlovice	5	6	6	31:35	21
	11.	Traplice	5	5	8	27:35	20
	12.	D. Němčí B	5	5	8	22:32	20
	13.	Hluk B		5	4	8	29:32	19
	14.	Pitín		1	8	9	17:37	11


III. třída sk. A
Topolná - Osvětimany 2:1, Babice - Kostelany 4:2, Medlovice - Kněžpole 2:2, Sušice - Bílovice 2:1, Jalubí B - Huštěnovice 0:3, Slovácko - Mistřice 3:1.

	1.	Kněžpole	10	2	2	38:10	32
	2.	Babice		9	0	5	35:23	27
	3.	Bílovice	9	0	5	23:17	27
	4.	Jalubí B	8	2	4	30:24	26
	5.	Kostelany	7	4	3	33:22	25
	6.	Slovácko	7	2	5	30:28	23
	7.	Medlovice	5	4	5	33:36	19
	8.	Osvětimany	5	1	8	22:28	16
	9.	Topolná		4	2	8	23:32	14
	10.	Sušice		4	1	9	26:44	13
	11.	Huštěnovice	3	2	9	20:36	11
	12.	Mistřice	2	2	10	20:33	8


III. třída sk. B
Podolí - Hradčovice B 2:0, Boršice u Blat. - Přečkovice 2:2, Bystřice p. Lop. - Starý Hrozenkov 5:1, Korytná - Drslavice 2:2, Bánov - Březová 2:0, Havřice - Suchá Loz nehlášeno.

	1.	Drslavice	9	5	0	37:13	32
	2.	Bystřice p. L.	7	4	3	32:18	25
	3.	Bánov		7	4	3	36:25	25
	4.	Suchá Loz	5	7	1	26:14	22
	5.	Havřice		6	4	3	23:19	22
	6.	Korytná		5	4	6	29:31	19
	7.	Přečkovice	5	4	5	24:29	19
	8.	Podolí		6	0	9	18:29	18
	9.	Březová		4	3	7	27:30	15
	10.	Boršice u Blat.	3	3	8	22:32	12
	11.	Hradčovice B	3	2	9	12:29	11
	12.	St. Hrozenkov	2	4	8	29:46	10


IV. třída sk. A
Jankovice - Popovice 2:2, Mařatice - Zlámanec 0:0, Ořechov B - Boršice B 2:0, Košíky - Částkov hosté nepřijeli, Popovice - Částkov 3:0, kontumace z min. kola.

	1.	Zlámanec	9	3	0	27:5	30
	2.	Popovice	7	3	2	26:18	24
	3.	Boršice B	7	1	4	24:13	22
	4.	Ořechov B	5	2	5	22:15	17
	5.	Jankovice	5	2	5	26:25	17
	6.	Mařatice	1	6	5	10:26	12
	7.	Košíky		2	3	6	13:13	9
	8.	Částkov		1	0	10	10:43	3


IV. třída sk. B
Záhorovice - Komňa 5:2, Pitín B - Nezdenice 0:2, Rudice - Žitková 0:0

	1.	Žitková		9	1	0	28:3	28
	2.	Nezdenice	6	1	4	30:15	19
	3.	Záhorovice	5	1	4	24:15	16
	4.	Rudice		5	1	4	19:17	16
	5.	Komňa		4	1	6	15:26	13
	6.	Pitín B		2	1	7	8:25	7
	7.	Podolí B	2	0	8	4:27	6
Fotbalové výsledky připravili: Radek Lukáš a Ladislav Vacenovský







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund