Číslo: 17
25.04.2000
Článků: 99

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Neratovice si odvezly rukavici
Holice - FC Kunovice 3:1 (1:0)
Napajedla - FC SSS 1:2 (0:1)
Dolní Němčí - Polešovice 2:0 (0:0)
Fotbalové výsledky
Semifinále ČP - Janáček Cupu
Mc Donalds Cup 1999/2000
Fotbalové soutěže mládeže
Na třetí ročník ITS Cupu přijede půl tisícovky mladých házenkářek
Naši reprezentanti prohráli
Hokejové dozvuky třeťáků
Plavci na stupních vítězů
V poháru stop pro Kunovice
Volejbalistky Slovácké třetí v Evropě
Okresní stolní tenis
ŠK Synot do semifinále!
Tenisové kurty Synot jsou otevřeny
Z tábora pákařů, armsportu!
Český pohár kanoistů
Okresní přebor žákyň - 8. Turnaj
Sedláček - Musil, jediná automobilová posádka z okresu
Talentovky do sportovních tříd
Velikonoční turnaj v basketbale pro domácí
Nejvyšší plochodrážní soutěž začala na Markétě
Honsová opět do čela Českého poháru
Jarní turnaje softbalistů
Knotek přeborníkem
Turnaj Uhamako
Dnes tipuje: Jaroslav Valenta
Úřední zpráva OFS UH
Hlucké extraligové tenistky jsou spokojeny
Delegace rozhodčích na utkání hraná v okrese 30.4.2000
Kam za sportem





Neratovice si odvezly rukavici
FC Synot - Spolana Neratovice 5:0 (3:0)
St. Město (JOH) - V sobotním utkání s Neratovicemi si fotbalisté FC Synot připsali na své konto již dvanáctou domácí výhru. "Utkání mohlo skončit i mnohem větší naší prohrou. Mrzí mne, že jsme udělali dnes ostudu," řekl po utkání trenér hostí Michal Zach. V samotném souboji to však dlouho na vysokou prohru hostí nevypadalo. Úvodní dvacetiminutovka se hrála značně opatrně. Pak však přišla 26. minuta. Ve vápně Lysáček hlavou nadzvedl střelu Trousila a Širůch se rozjásal - 1:0. O deset minut později v pohodě hrající Zapletal našel dlouhým pasem Lysáčka, a ten prostřelil gólmana hostí Bártu - 2:0. V předposlední minutě první půle to byl opět Zapletal, který naservíroval míč na hlavu sobotního ostrostřelce Lysáčka, který svým třetím gólem v utkání poslal hosty do kolen - 3:0.
Také po přestávce pokračoval tlak domácích. Když však Lysáček zahodil své další velké šance, kdy nejprve střílel do gólmana a podruhé hlavou orazítkoval pouze tyč, zahrozili i hosté. V rozpětí 62. a 63. musel Ondrůšek třikrát zachraňovat proti osamoceným útočníkům hostí. Jenže ani Grznár, Klinka, ba ani Jurásek jej nedokázali překonat. "Naši hráči za stavu 3:0 začali hrát značně bezstarostně, naštěstí jejich tři hrubice vychytal Ondrůšek," konstatoval trenér Synotu František Komňacký. Naštěstí se domácí brzy probudili, přidali na důrazu a začali si připravovat další šance. Nejdříve v 66. trefil Kowalík tyč a o dvě minuty později břevno branky hostí. V 74. se však Kowalík přece jen dočkal. Napřáhl ke střele z dobrých dvaceti metrů a gólman hostí Bárta se nestačil divit - 4:0. V plejádě dalších šancí se prosadil až v poslední minutě Faldyna, který po Vajdově centru a Vojtěškově přiťuknutí dopletl poslední prst na neratovické rukavici - 5:0.
"Naše hráče dnes fotbal vyloženě bavil. Hráli se zaujetím a nasazením, nešetřili soupeře a chtěli dát co nejvíce branek. I když by se jim dalo určitě něco vytknout, s výsledkem jsem spokojený," zhodnotil zápas usměvavý trenér Komňacký.
Branky: 26., 36. a 44. Lysáček, 74. Kowalík, 90. Faldyna. ŽK: Míl - Fukač, Janeček, Jirásek. Rozhodčí: Krula - Legierský, Poledník. Diváků 2160.
Sestava FC Synot: Ondrůšek - Soldán - Trousil, Veselý - Míl (87. Vojtěšek), Hlahůlek, Zapletal (78. Němčický), Vajda - Kowalík, Lysáček, Malár (31. Faldyna). Trenér František Komňacký.
K příštímu utkání zajíždí mužstvo Synotu v sobotu 29. 4. do Vítkovic.







Holice - FC Kunovice 3:1 (1:0)
Holice (FŠ) - Za krásného slunečného počasí nastoupily Kunovice v Holicích k dalšímu mistrovskému utkání. Cíl byl jasný, odčinit porážku od Dolního Benešova. Úvod zápasu sice patřil domácím, ale s přibývajícím časem se hra vyrovnala. Hosté poprvé zahrozili ve 12. minutě, ovšem střela Charváta těsně minula branku. Naopak na druhé straně nebezpečně hlavičkoval domácí Martínek. Ve 26. centroval od postranní čáry Lošťák, míč nešťastně tečoval Šimeček, a ten skončil v síti překvapeného Sebery - 1:0. Ve 30. minutě se mohl mezi střelce zapsat domácí Štrbík, ale jeho hlavička těsně minula branku, stejně jako střelecký pokus Lošťáka před koncem poločasu.
Od úvodního hvizdu druhé půle si Kunovice vytvořily územní převahu a už v 50. minutě byl blízko k vyrovnání Mačuda, ale míč z jeho kopačky jen těsně minul cíl. Domácí se v té době zaměřili na bránění a podnikali ojedinělé protiútoky. V 70. minutě utekl po křídle Kopčil z jeho přihrávky Březík střílel vedle. Hosté se konečně dočkali v 82. Kachlík výborně rozehrál rohový kop a Březík hlavou srovnal skóre. V těchto fázích se hrál oboustranně dobrý fotbal a nikdo netušil, co v následujících minutách proběhne. Domácí ihned z rozehrávky dostali míč do pokutového území, Sedláček vystřelil, míč se odrazil k volnému Dercovi, který stál ve zcela jasném ofsajdu a tomu nezbývalo než ze dvou kroků doklepnout míč za záda Sebery. Štěstěna stála při domácích i při třetí brance. Lošťákovu střelu tečoval do opačného koutu kunovské branky Zavadil a bylo vymalováno - 3:1.
Trenér. L. Blaha po utkání řekl: "Hrál se výborný zápas z obou stran. Při domácích stála paní Štěstěna, byli lepší v prvním poločase, nám patřil poločas druhý. Z toho, že neodvážíme žádný bod jsem zklamán."
Sestava hostů: Sebera - Kopčil, Strakáč (76. Boďa), Uhlíř, Řezník - Malůš (76. Zlínský), Šimeček, Svoboda, Kachlík - Mačuda (65. Březík), Charvát. ŽK: Broda, Zavadil, Sedláček - Sebera, Charvát. Diváků: 630. Rozhodčí: Mikulík. V neděli 30. 4. přivítají Kunovice na svém hřišti v 10.15 hod. Kyjov.







Napajedla - FC SSS 1:2 (0:1)
Napajedla (TP) - Slovácká ve svém finiši na přední příčky divizní tabulky zajížděla v sobotu na hřiště ambiciózních Napajedel. Začátek zápasu se hrál z obou stran velmi opatrně. První šanci si vytvořil ve 4. domácí Cingel, který po rohu hlavičkoval nad branku Hradiště. Hned z protiútoku zahrozili i hosté, jenže křížný centr přes celou branku nestačili útočníci zasunout za záda brankáře Poláška. Ve 22. dostal na pravé straně míč Blaha, všiml si, že domácí gólman couvá do branky a skákavou střelou jej překonal - 0:1. Hra se pak značně přiostřila, avšak šancí bylo jako šafránu. K vyrovnání měli blízko domácí ve 43., kdy Zubíček hlavičkou přiťukl zcela volnému Vymazalovi, ale ten nastřelil pouze tyč hostující branky.
Po přestávce začala Fatra aktivněji, jenže bez zakončení. Naopak to byli hosté, kteří z trestného kopu po faulu na Blahu Palčíkem z 18. metrů střelou od tyče do brány zvýšili své vedení na 2:0. Domácí se však nevzdávali a v 58. po faulu na Sedláčka z přímého kopu snížil Páník na 1:2. V 68. po faulu gólmana hostí Sedláčka na Zubíčka se domácí dožadovali penalty, jenže píšťalka rozhodčího zůstala němá. Závěr utkání byl jednoznačně v moci hráčů Napajedel, kdy hosté pouze odkopávali míče. V poslední minutě se na rohový kop vydal i domácí gólman Polášek, jehož hlavičku hosté zázračně vyráželi až z brankové čáry. V celku hostí podali nejlepší výkon Blaha a Palčík. Domácí si stěžují na jednostranný výkon rozhodčího Dvořáka.
Branky: 23. Blaha - 0:1, 52. Palčík - 0:2, 58. Páník - 1:2.
ŽK: Páník, Šindelář, Vávra - Sedláček, Polášek, Blaha, Buchta. Diváků 350. Rozhodčí Dvořák z Ivančic - Kunický, Slabý.
Napajedla: Polášek - Páník, Vymazal, R. Sedláček, Vyorálek, P. Sedláček, Cingel, Šindelář, Zubíček, Chudárek, Vávra. Střídal Baxa a Gajdošík. Trenér Ševela.
FC Synot SS: Sedláček - Orlovský, Palčík, Herodes, Nekarda, Polášek, Blaha, Beníček, Chlachula, Buchta, Racek. Střídal Mikulášek. Trenér Vařecha.
Trenér Napajedel Ševela: "Zápas byl pro nás minimálně na remízu, ale pokud se fotbal bude ubírat tímto způsobem, mám na mysli rozhodčí, pak to nemá smysl. Víc to nebudu komentovat."
Po utkání trenér Slovácké Petr Vařecha: "Utkání se mi zdálo zbytečně dramatické. My jsme byli lepší v první půli. Po brance domácích jsme se dostali pod obrovský tlak, ale štěstí stálo na naší straně."







Dolní Němčí - Polešovice 2:0 (0:0)
D. Němčí (JD) - V pravém slováckém derby nastoupily Polešovice k dalšímu důležitému zápasu v bojích o záchranu na hřišti v Dolním Němčí. V úvodu utkání měli více ze hry hosté, jenže jejich aktivita končila před šestnáctkou domácích. Do první šance se dostal naopak ve 12. domácí Polášek, který prošel obranou Polešovic, jenže gólman Skovajsík byl pozorný. Na další šanci si domácí diváci museli počkat až do 34., kdy střela Tinky skončila na tyči hostující branky. Když v závěru poločasu své příležitosti nezužitkovali ani hostující Suchý a domácí Polášek, odcházela mužstva do kabin za nerozhodného stavu 0:0.
Do druhé půle vkročili lépe domácí, kteří se v 52. ujali vedení brankou Stojaspala - 1:0. Tlak domácích pokračoval i nadále, ale střely Poláška a Bobčíka zlikvidoval Skovajsík. Rozhodnutí přinesla 69., kdy domácí Tinka zvýšil na 2:0. Hosté sice hráli pohledný fotbal, jenže ve druhé půli domácího gólmana Kadlčka ani jednou neohrozili přímou střelou. Branky: Stojaspal, Tinka. Diváků 425. Rozhodčí Kubíček z Rožnova.
Sestava Dolního Němčí: A. Kadlček - Tinka, P. Kadlček, Stojaspal, Fibichr (85. R. Zimčík), Urbanec, Švardala (89. Skopal), Polášek, Zajíc, Bobčík, Antl (85. Cmol). Trenér F. Kadlček.
Polešovice: Skovajsík - Macháček (73. Holáň), Koranda, Lahola, Jedelský, Dominik (47. Vojtek), Suchý, Novotný, Janík, Kreisl, Bartošík (67. Omelka). Trenér A. Samsonek.
V neděli 30. dubna hraje v Dolním Němčí Znojmo od 16.30 hodin.
Do Polešovic přijede 29. dubna Slavkov. Začátek v 16.30 hodin.







Fotbalové výsledky
II. liga
Synot - Neratovice 5:0, Poštorná - Bohdaneč 4:1, Zlín - Karviná 3:0, Frýdek-Místek - Ratíškovice 1:2, NH Ostrava - Most 1:0, Xaverov - Prostějov 2:0, M. Boleslav - Třinec 2:2, Plzeň - Vítkovice 0:0, Karviná - Vítkovice 4:0, dohrávka 18.kola.

	1.	Synot		17	4	2	61:24	55
	2.	Plzeň		13	7	3	39:15	46
	3.	Ratíškovice	12	5	6	40:26	41
	4.	NH Ostrava	9	9	5	33:28	36
	5.	Most		8	11	4	34:25	35
	6.	Zlín		8	8	7	36:27	32
	7.	Bohdaneč	7	8	8	25:29	29
	8.	Třinec		7	8	8	30:45	29
	9.	Neratovice	7	6	10	32:37	27
	10.	Xaverov		7	6	10	27:34	27
	11.	Prostějov	6	8	9	28:33	26
	12.	Vítkovice	6	8	9	19:28	26
	13.	Poštorná	5	9	9	26:35	24
	14.	M. Boleslav	5	9	9	23:34	24
	15.	Karviná		5	7	11	35:42	22
	16.	Frýdek-Místek	4	3	16	20:46	15

MSFL
SK Hranice - Vratimov 4:1, Uničov - Brno B 1:0, Jihlava - D. Kounice 5:0, Brumov - Ostrava B 0:1, Zeman Brno - D. Hranice 1:1, Kyjov - Olomouc B 1:1, Holice - Kunovice 3:1, D. Benešov volno, Olomouc B - SK Hranice 6:1, dohrávka 17. kola,, D. Kounice - D. Benešov 0:0, dohrávka 17. kola.


	1.	Jihlava		13	4	3	34:12	43
	2.	Holice		11	4	4	35:32	37
	3.	D. Benešov	9	8	3	25:16	35
	4.	Kyjov		9	8	3	17:11	35
	5.	Uničov		10	4	6	26:21	34
	6.	Brno B		8	6	6	28:19	30
	7.	Kunovice	9	3	8	24:26	30
	8.	Ostrava B	7	7	6	30:20	28
	9.	SK Hranice	8	3	9	31:39	27
	10.	D. Kounice	7	4	9	24:33	25
	11.	Olomouc B	5	6	9	30:29	21
	12.	D. Hranice	5	6	10	22:28	21
	13.	Vratimov	4	5	11	24:30	17
	14.	Brumov		4	4	11	17:35	16
	15.	Zeman Brno	3	4	14	14:30	13

DIVIZE D
Znojmo - Bystrc 2:2, Třebíč - Mysločovice 2:0, Napajedla - Uh. Hradiště 1:2, Svitavy - Slušovice 0:0, Chropyně - Zlín B 2:0, Židenice - Slavičín 3:0, Slavkov - Břeclav 0:0, D. Němčí - Polešovice 2:0, Mysločovice - Slavkov 1:1, dohrávka.


	1.	Svitavy		11	7	3	27:11	40
	2.	Třebíč		11	6	4	32:22	39
	3.	Židenice	11	3	7	35:22	36
	4.	Uh. Hradiště	10	5	6	28:21	35
	5.	Chropyně	10	3	8	38:26	33
	6.	Slavkov		9	6	7	27:24	33
	7.	D. Němčí	8	7	6	29:25	31
	8.	Slavičín	8	6	7	34:21	30
	9.	Napajedla	9	3	9	29:28	30
	10.	Zlín B		7	8	6	24:16	29
	11.	Bystrc		8	4	9	25:27	28
	12.	Slušovice	7	6	9	33:37	27
	13.	Břeclav		7	4	10	26:29	25
	14.	Znojmo		5	6	10	28:37	21
	15.	Mysločovice	5	3	14	17:47	18
	16.	Polešovice	3	5	14	10:49	14

Župní přebor

Hluk - V. Otrokovice 1:0 (1:0). V prvním poločase měli za úmorného vedra více šancí na svých kopačkách Hlučané, jednu z nich využil Kučera ve 35. Ve druhé půli se hosté zlepšili, ovládli střed pole, ale vážnější šanci si nevytvořili. V závěru zápasu, kdy už domácím docházely síly, hosté svůj nápor ještě zvýšili. Výsledkem ale byla jen nastřelená tyč v poslední minutě. Rozhodčí Malota, 150 diváků.

Morkovice - Uh. Brod 4:0 (2:0). Hosté v Morkovicích zklamali, jejich soupeř měl po celé utkání více ze hry a čtyřikrát se střelecky prosadil. Rozhodčí Schmid, 420 diváků.

Břestek - Hodonín 2:1 (1:0). Od Břesteckých se v souboji s posledním mužstvem tabulky čekalo povinné vítězství. To se však nerodilo lehce. Domácím vyšel úvod utkání a už v 8. po sražení Březiny v pokutovém území proměnil Sonntág penaltu - 1:0. Břestek pokračoval až do závěru první půle s výraznou převahou, ale výsledkem bylo jen několik spálených příležitostí. Hodonínští se do první vážnější šance dostali v 58., když si dezorientovaná obrana domácích dala vlastní branku. Naštěstí o čtyři minuty později Baláž tečoval míč v šestnáctce a vsítil vítěznou branku. Sudí Hulcký, 200 diváků.

Hradčovice - Kostelec 2:0 (1:0). V utkání velmi dobré úrovně vsítil vedoucí branku ve 13. Plevák. Tentýž hráč mohl o šest minut později vstřelit další branku, trefil pouze břevno. Na druhé straně Špaček ve 26. z dobré pozice minul. Po přestávce začali domácí opět náporem, ze kterého vytěžili nastřelenou tyč Hořákem ve 49. Pak se dvakrát po samostatné akci dostal před brankáře hostí Koníček, ale i ten měl vychýlenou mušku. Navíc v 59. mohl zvýšit z pokutového kopu, branku však nevsítil. V 75. pojistil vítězství domácí Hořák po rohovém kopu Michalčíka. Rozhodčí Hrabal, 250 diváků.

Vsetín - Šardice 1:2, V. Karlovice - Hulín 2:1, Kateřinice - Vracov 2:1, Veselí - Mikulčice 4:0. Dohrávka Vracov - Mikulčice 3:1.

Tabulka střelců: 22 - Novotný (Morkovice), 14 - M. Zbranek (Kateřinice), 10 - Matuška (Veselí), Dynka (Hradčovice), 9 - Zemánek (Šardice), Zavadil, Lipták (Hulín), 8 - Zpěvák (Veselí), Planka (V. Karlovice), Kvapil (V. Otrokovice), Sonntág (Břestek).


	1.	Hulín		15	3	3	44:17	48
	2.	Veselí		13	3	5	50:28	42
	3.	Morkovice	11	5	5	51:30	38
	4.	Hluk		11	4	6	34:24	37
	5.	Šardice		10	6	5	38:26	36
	6.	Uh. Brod	11	2	6	26:26	35
	7.	Vracov		8	7	6	32:23	31
	8.	Kateřinice	9	4	7	36:29	31
	9.	V. Otrokovice	9	4	7	28:27	31
	10.	Kostelec	8	2	11	27:27	26
	11.	Břestek		7	4	10	22:36	25
	12.	Hradčovice	7	2	12	31:40	23
	13.	V. Karlovice	6	4	11	31:35	22
	14.	FC Vsetín	5	5	10	20:31	20
	15.	Mikulčice	4	1	15	13:46	13
	16.	Hodonín		2	2	17	19:57	8

I. A třída sk. B

Nedakonice - Bojkovice 3:0 (2:0). Domácí podali velmi dobrý a disciplinovaný výkon. Po celé utkání diktovali tempo hry a přitom zahodili ještě několik tutovek. Jejich branky dali Bernatík, Bábík a Náplava.

Bzenec - Nedachlebice 3:1 (2:0). Hosté nezvládli úvod a po deseti minutách prohrávali 0:2 zásluhou Mičky. Nedachlebice postupem času hru vyrovnaly, ale ve 40. zahodily penaltu. Po obrátce patřil úvod poločasu opět Bzeneckým, kteří vsítili třetí branku v 57. střelecky disponovaným Mičkou. Pět minut nato snížil Hubáček na konečných 3:1.

Újezdec - Boršice 2:4 (0:2). Dramatické a zajímavé utkání, ve kterém byly ve všech směrech lepší Boršice a v 75. vedly už 3:0. Domácí se dostali ke slovu až v závěrečné čtvrthodině, kdy brankami France a Pijáka snížili na rozdíl jediného gólu. Závěr zápasu patřil opět hostím, kteří své vítězstvé potvrdili čtvrtou trefou. Góly Boršic: Šťastný 2, Vrzala, Krejčiřík.

Prakšice - Uh. Ostroh 2:1 (1:0). Prakšicím patřily úvody obou poločasů, do vedení šly již ve 3. Kadlčkem. Ve 47. druhou branku přidal Jurák. Domácí hráči za tohoto stavu zahodili několik slibných šancí. Ke konci utkání si Prakšičtí vsítili vlastní branku, ale těsné vítězství uhájili.

Mutěnice - O. N. Ves 3:0 (2:0). Duel velmi dobré úrovně, ve kterém Novovešťané drželi krok se soupeřem až do závěru poločasu. Pak během jedné minuty Matušek dvěma brankami zajistil svému týmu vedení. Po změně stran přidaly Mutěnice třetí gól Robkem, čímž bylo o vítězství rozhodnuto.

Rohatec - Ždánice 2:0, Kvasice - Vacenovice 4:2.


	1.	Mutěnice	14	2	2	62:14	44
	2.	Vacenovice	11	3	4	36:23	36
	3.	Nedakonice	9	4	5	27:18	31
	4.	Boršice		9	3	6	33:26	30
	5.	Kvasice		9	2	7	31:25	29
	6.	O. N. Ves	9	1	8	31:26	28
	7.	Bzenec		8	3	7	20:25	27
	8.	Újezdec		8	3	7	26:35	27
	9.	Bojkovice	7	3	8	20:28	24
	10.	Rohatec		6	2	10	26:38	20
	11.	Prakšice	6	1	11	25:37	19
	12.	Uh. Ostroh	5	2	11	31:41	17
	13.	Nedachlebice	4	3	11	20:33	15
	14.	Ždánice		4	2	12	20:39	14

I. B třída sk. B

Zborovice - Jalubí 1:0 (1:0). Ve vyrovnaném utkání se štěstí přiklonilo na stranu domácích.

Morkovice B - Jarošov 1:1 (0:1). Hostující tým nedokázal ubránit jednobrankové vedení z prvního poločasu, kdy se trefil Hotař. Morkovičtí po přestávce přidali a vyrovnali na konečných 1:1.

Lužkovice - Koryčany 2:1, Holešov - Hřiv. Újezd 3:2, Žeranovice - Zdounky 2:1, SKP Zlín - Malenovice 1:0, Střílky - Roštění 0:1.


	1.	Holešov		13	5	0	47:14	44
	2.	Lužkovice	8	6	4	34:23	30
	3.	Zdounky		8	4	6	20:18	28
	4.	Jarošov		7	6	5	24:24	27
	5.	H. Újezd	8	3	7	26:30	27
	6.	Žeranovice	7	5	6	30:23	26
	7.	Jalubí		8	2	8	24:26	26
	8.	Koryčany	6	5	7	21:21	23
	9.	Morkovice B	7	2	9	29:32	23
	10.	Zborovice	6	4	8	20:28	22
	11.	Malenovice	7	0	11	34:38	21
	12.	SKP Zlín	4	7	7	15:15	19
	13.	Roštění		6	1	11	14:32	19
	14.	Střílky		5	2	11	21:35	17

I. B třída sk. C

Vnorovy - Tupesy 2:2 (2:0). V souboji týmů z opačných pólů tabulky domácí překvapili a vytvořili si dvoubrankový náskok. Zkušení hosté po změně stran přidali, výsledkem bylo vyrovnání zásluhou Pekárka a M. Matouška.

Strání - Žarošice 2:0 (1:0). Zápas probíhal v režii Straňanských, kteří se ujali vedení v 9. Adámkem. V 70. stvrdil vítězství Stanislav Popelka. Hosté se do vážnější příležitosti za devadesát minut nedostali.

Zlechov - Kyjov B 0:1 (0:0). Zlechov měl po celé utkání výraznou převahu, střelecky se jim však nevedlo. Naopak hosté v 75. z ojedinělého protiútoku vstřelili Dobešem tříbodový gól.

Uh. Hradiště B - Kněždub 1:2 (0:1). Hradiště tentokrát podalo špatný výkon, hosté vstřelili svou vítěznou branku v 80. Za domácí tým se trefil Mikulášek.

Slavkov - Strážnice 1:1 (1:1). Do vedení šla Strážnice ve 12., kdy nedorozumění domácí obrany potrestala brankou Daňka. Ve 37. vyrovnal na konečných 1:1 Šimek. Po obrátce měla hra jen průměrnou úroveň, Slavkov ani ze závěrečného tlaku výhru nevytěžil.

Velká n. Vel. - Hr. Lhota 2:2, Milotice - Dubňany 1:1.


	1.	Tupesy		13	3	2	44:26	42
	2.	Hr. Lhota	11	4	3	39:17	37
	3.	Kněždub		8	5	5	31:19	29
	4.	Strání		7	7	4	25:18	28
	5.	Milotice	7	6	5	32:30	27
	6.	Kyjov B		6	6	6	25:19	24
	7.	Slavkov		6	6	6	16:19	24
	8.	Dubňany		6	5	7	26:22	23
	9.	Velká n. V.	6	5	7	25:26	23
	10.	Strážnice	5	6	7	23:32	21
	11.	Žarošice	4	7	7	17:27	19
	12.	Zlechov		4	4	10	18:28	16
	13.	Vnorovy		2	8	8	15:37	14
	14.	Uh. Hradiště B	3	4	11	25:41	13

Okresní přebor

Březolupy - Ostr. lhota 0:0. Domácí se tentokrát nepředstavili v nejlepším světle. Během zápasu si udržovali stálou převahu ovšem bez brankového zakončení. O body tak přišel nejen favorit, ale i sázkaři Slovácké sedmy. Řídil Katrňák z Kudlovic, 300 diváků.

Drslavice - Dol. Němčí B 1:3 (1:3). Vítězové byli po celý zápas lepším mužstvem, domácí v nekompletní sestavě své příznivce zklamali. Branky: Hamšík - M. Baroň 2 a Pochylý. Rozhodoval Šťastný z Uh. Hradiště, 160 diváků.

Buchlovice - Traplice 4:4 (2:2). Buchlovice přesto, že vedly 4:2, nedokázaly zápas dotáhnout do vítězného konce. Trapličtí vyrovnali v poslední minutě a připravili domácí o možnost bodově se dotáhnout na vedoucí tým. Branky: Melichárek 2, Úradníček, Cigoš - O. Čevela 2, A. Čevela a Huťka. Řídil Šumšal z Dol. Němčí, 200 diváků.

Šumice - Nivnice 1:0 (1:0). Šumičtí podali v prvním poločase dobrý výkon, ale z několika šancí dokázal skórovat pouze jednou R. Synčák a zajistit tak tři body. Po přestávce se hra vyrovnala, diváci se však gólu už nedočkali. Řídil Hůlka z Uh. Hradiště, 250 diváků.

Kudlovice - Hor. Němčí 4:2 (0:0). Nervozita z důležitého zápasu dvou sousedů v tabulce ubrala mírně na kvalitě. Po obrátce se Kudlovice v domácím prostředí přece jen prosadily a byly o poznání lepší. Branky: Nikl 2, M. Hruška, Pálka - Špaček a Horsák. Rozhodčí Švagerka z Dubňan, 180 diváků.

Vlčnov - Hluk B 0:1 (0:0). Sousedské derby se vyznačovalo bojovností, domácí přišli poprvé v jarní časti o body. Tříbodovu branku vstřelil Dostál. Rozhodoval Vlašic z Uh. Hradiště, 100 diváků.

Ořechov - Kněžpole 6:0 (4:0). Brankovou úrodu domácích vidělo 200 spokojených diváků. Hrálo se pouze na jednu branku, tyče a výborný výkon brankáře zachrálil hosty od větší porážky. Branky: Sklenka 3, Janás 2 a Mazáč. Řídil Šťastný z Uh. Hradiště.


	1.	Březolupy	11	3	4	30:17	36
	2.	Buchlovice	9	5	4	40:34	32
	3.	Šumice		9	4	5	35:19	31
	4.	Ořechov		8	6	4	36:21	30
	5.	Traplice	8	5	5	30:24	29
	6.	Hluk B		7	5	6	29:29	26
	7.	Nivnice		6	6	6	23:22	24
	8.	Vlčnov		6	5	7	20:22	23
	9.	Kněžpole	7	2	9	26:36	23
	10.	Drslavice	6	3	9	27:28	21
	11.	Kudlovice	6	3	9	21:30	21
	12.	D. Němčí B	5	4	9	26:40	19
	13.	H. Němčí	4	5	9	24:30	17
	14.	Ostr. Lhota	2	8	8	13:28	14

III. třída
Sušice - Korytná 0:3, Skopalík 2, L. Popelka, Žitková - Zlámanec 2:0, Rehák, Šedivý, Bánov - Babice 7:0, Buják 2, Paulík 2, Píška, Novák, Brnka, Jalubí B - Bílovice 2:0, Dobiáš, Macko, Přečkovice - Havřice 3:2, Valíček, P. Bušo, Daněk - P. Slavíček, Chovánek, Medlovice - Bystřice 2:3, Juřík, Vaculík - Král 2, Pavlíček, Pitín - Kostelany 2:1, Gabrhel, Gazdík - Kamarád.


	1.	Bánov		12	4	2	63:10	40
	2.	Havřice		12	2	4	45:18	38
	3.	Korytná		10	3	5	40:28	33
	4.	Přečkovice	9	3	5	34:34	30
	5.	Bystřice	8	5	5	28:32	29
	6.	Kostelany	8	2	8	34:31	26
	7.	Jalubí B	8	1	9	28:27	25
	8.	Sušice		7	2	9	36:34	23
	9.	Žitková		7	2	9	23:37	23
	10.	Zlámanec	5	6	6	25:29	21
	11.	Babice		5	4	9	29:45	19
	12.	Bílovice	5	3	10	22:34	18
	13.	Pitín		5	1	12	21:44	16
	14.	Medlovice	3	4	11	25:50	13

IV. třída sk. A
Částkov - Huštěnovice 1:7, Slovácko - Osvětimany 1:0, Mistřice - Topolná 4:1, Boršice B - Mařatice 1:0, Podolí - Košíky 4:0, Jankovice - Popovice 4:3, Ořechov B - Kněžpole B hosté nepřijeli, Košíky - Jankovice 0:1, výsledek z min. týdne.


	1.	Huštěnovice	12	4	2	58:24	40
	2.	Podolí		12	2	4	54:31	38
	3.	Mistřice	11	2	5	47:34	35
	4.	Topolná		10	3	5	61:36	33
	5.	Slovácko	9	3	6	44:25	30
	6.	Mařatice	9	3	6	36:25	30
	7.	Popovice	9	1	8	36:37	28
	8.	Jankovice	6	6	6	41:42	24
	9.	Boršice B	7	2	9	30:37	23
	10.	Osvětimany	6	4	8	40:32	22
	11.	Kněžpole B	5	1	11	24:48	16
	12.	Košíky		3	5	10	22:35	14
	13.	Ořechov B	3	5	9	24:41	14
	14.	Částkov		2	1	15	17:87	7

IV. třída sk. B
Záhorovice - St. Hrozenkov 1:2, Krhov - Boršice 0:7, Komňa - Rudice 4:2, Březová - Suchá Loz nehlášeno, Nezdenice - Vlčnov B nehlášeno.


	1.	Boršice		10	2	1	78:14	32
	2.	Březová		9	2	1	57:13	29
	3.	Komňa		9	0	4	39:27	27
	4.	St. Hrozenkov	8	2	3	58:18	26
	5.	Suchá Loz	7	2	2	43:11	23
	6.	Záhorovice	7	0	6	36:26	21
	7.	Vlčnov B	4	2	5	24:36	14
	8.	Nezdenice	4	1	7	27:38	13
	9.	Rudice		2	1	10	24:50	7
	10.	Podolí B	1	0	11	13:71	3
	11.	Krhov		1	0	12	15:110	3

Výsledky připravili: L. Vacenovský a R. Lukáš








Semifinále ČP - Janáček Cupu
Ořechov - Traplice 4:0 (1:0). V utkání byli domácí lepší a zaslouženě zvítězili. Hosté si vytvořili šance jen sporadicky a ty jim zneškodnil domácí brankář. 80 diváků, řídil Hůlka z UH. Branky: Sklenka 2, Mazáč a Vyskočil.
Drslavice - Šumice 1:0 (0:0). V průměrném utkání se nakonec radovali domácí. 50 diváků, řídil Vlašic z UH. Branku vstřelil Šrámek.
1. května 2000 se na hrací ploše v Ořechově uskuteční finále ČP - Janáček Cupu. Ve finále se střetnou družstva Ořechova a Drslavic (16.30), o 3. a 4. místo se utkají Šumice a Traplice (14.00).







Mc Donalds Cup 1999/2000
Uh. Hradiště (MB) - Okrskové kolo - Uherské Hradiště - stadion FC Synot Sl. Slavia Uh. Hradiště

1. kategorie mladší (2. - 3. ročník ZŠ):

Skupina A: ZŠ St. Město - 2. ZŠ UH 4:1, ZŠ St. Město - ZŠ Uh. Ostroh 1:1, ZŠ St. Město - ZŠ Mařatice 2:0, ZŠ Uh. Ostroh - ZŠ Mařatice 3:1, ZŠ Uh. Ostroh - 2. ZŠ 0:0, ZŠ Mařatice - 2. ZŠ UH 2:1. Pořadí: 1. St. Město 7, 2. Uh. Ostroh 5, 3. Mařatice, 4. 2. ZŠ UH.

Skupina B: 4. ZŠ UH - ZŠ Ostr. Lhota 10:1, 4. ZŠ UH - 3. ZŠ UH 3:1, 4. ZŠ UH - ZŠ Traplice 4:1, 3. ZŠ UH - ZŠ Ostr. Lhota 6:0, 3. ZŠ UH - ZŠ Traplice 2:0, ZŠ Traplice - ZŠ Ostr. Lhota 4:1. Pořadí: 1. 4. ZŠ UH 9, 2. 3. ZŠ UH 6, 3. Traplice 3, 4. O. Lhota 0.

Zápasy o umístnění: o 7.-8. místo: 2. ZŠ UH - ZŠ O. Lhota 7:0, o 5.-6. místo: ZŠ Mařatice - ZŠ Traplice 5:0, semifinále: ZŠ Uh. Ostroh - 4. ZŠ 1:1 (PK 2:0), ZŠ St. Město - 3. ZŠ UH 2:1.

Konečné pořadí: 1.-2. St. Město, Uh. Ostroh, 3.-4. 3. ZŠ UH, 4. ZŠ UH, 5. Mařatice, 6. Traplice, 7. 2. ZŠ UH, 8. O. Lhota.

Do okresního finále 10. května na stadionu v UH postupují St. Město a Uh. Ostroh.

2. kategorie starší (4. - 5. ročník ZŠ):

Skupina A: 4. ZŠ UH - 1. ZŠ UH 0:0, 4. ZŠ UH - ZŠ Traplice 2:0, 4. ZŠ UH - 1. ZŠ Březolupy 2:1, ZŠ Březolupy - ZŠ Traplice 1:1, ZŠ Březolupy - 1. ZŠ UH 1:3, 1. ZŠ UH - ZŠ Traplice 3:1. Pořadí: 1. 4. ZŠ UH 7, 2. Březolupy 4, 3. 1. ZŠ UH 4, 4. Traplice 1.

Skupina B: 3. ZŠ UH - ZŠ Uh. Ostroh 1:0, 3. ZŠ UH - ZŠ St. Město 3:0, 3. ZŠ UH - ZŠ O. Lhota 4:0, ZŠ Uh. Ostroh - ZŠ O. Lhota 1:0, ZŠ Uh. Ostroh - ZŠ St. Město 0:4, ZŠ St. Město - ZŠ O. Lhota 0:2. Pořadí: 1. 3. ZŠ UH 9, 2. St. Město 3, 3. O. Lhota 3, 4. Uh. Ostroh 3.

Skupina C: ZŠ Mařatice - ZŠ Kunovice 2:0, ZŠ Mařatice - 2. ZŠ UH 2:1, ZŠ Mařatice - ZŠ Zlechov 2:0, ZŠ Mařatice - ZŠ Nedakonice 7:0, 2. ZŠ UH - ZŠ Kunovice 1:1, 2. ZŠ UH - ZŠ Zlechov 1:0, 2. ZŠ UH - ZŠ Nedakonice 3:0, ZŠ Zlechov - ZŠ Kunovice 1:2. ZŠ Zlechov - ZŠ Nedakonice 3:0, ZŠ Kunovice - ZŠ Nedakonice 1:0.

Pořadí: 1. Mařatice 12, 2. 2. ZŠ UH 7, 3. Kunovice 7, 4. Zlechov, 5. Nedakonice 0.

Finálová skupina E: Mařatice - Březolupy 2:0, Mařatice - St. Město 0:7, St. Město - Březolupy 5:0. Pořadí: 1. St. Město 6, 2. Mařatice 3, 3. Březolupy 0.

Finálová skupina F: 3. ZŠ UH - 4. ZŠ UH 4:0, 3. ZŠ UH - 2. ZŠ UH 4:0, 2. ZŠ UH - 4. ZŠ UH 0:3. Pořadí: 1. 3. ZŠ UH 6, 2. 4. ZŠ UH 3, 3. 2. ZŠ UH 0.

Do okresního finále 10. května na stadionu v UH postupují St. Město a 3. ZŠ UH. Turnaj velmi dobře rozhodovali žáci 9. sport. tř. ZŠ nám. Míru, ceny předávali hráči FC Synot V. Malár a M. Hlahůlek.








Fotbalové soutěže mládeže

MSDL - starší dorost
FC Synot - Petra Drnovice 1:3. Kašný.

mladší dorost
FC Synot - Petra Drnovice 0:2

MSŽL - starší žácí
Žďas Žďár n. S. - FC Synot 1:2. Šnajdar a Horsák.

mladší žáci
Žďas Žďár n. S. - FC Synot 1:4. Dufka, Kudela, Ludvíček a Kovařík.

MSDL, sk. C - starší dorost
Jihlava - FC Synot Slovácká 2:1 (1:0). V bojovném utkání plném osobních soubojů na úkor fotbalové krásy byli domácí agresivnější, tvrdší. Ujali se vedení z přímého trestného kopu po nedorozumění v obraně a na 2:0 zvýšili z náhlého protiútoku po sólové akci. Hosté otevřeli hru a podařilo se jim snížit Valentou z pokutového kopu, když byl předtím faulován Machala. Autor jediného gólu musel po druhé žluté kartě v 84. předčasně pod sprchy.

MSDL, sk. C - mladší dorost
Jihlava - FC Synot Slovácká Slavia 0:2 (0:0). I přesto, že dojeli hosté k utkání na Vysočinu těsně před zahájením, zvítězili brankami Zalubila (PK) a M. Kadlece. Hrálo se na dobře připraveném trávníku za úmorného vedra. Slovácká měla několik dalších vyložených šancí, zejména Prachař dvě po brejkových situacích. Brankář Jokl opět vychytal nulu.
Dorostenecká liga bude pokračovat ve středu 26. 4. na stadionu v Otr. Lhotě, mladší od 15.00 a starší od 17.00 hod. a soupeřem jim bude Viktoria Otrokovice.

MSŽL, sk. E - starší žáci
Zeman Brno - FC Synot Slovácká Slavia 0:6 (0:1). Branky: kapitán Spazier 2, Macko 2, Vávra a brankář Cahlík. Ten musel hrát v útoku, protože trenér Dvorský měl k dispozici pouze 12 hráčů včetně brankáře Blažka, jenž udržel čisté konto.
Zeman Brno - FC Synot Slovácká Slavia 0:6 (0:4). Branky: kapitán Malušek, Ovsík, L. Melichárek, Dvořáček a Kubíček.

Župní přebor - st. a ml. dorost:
Slušovice - Holešov 2:1 a 1:1, J. Otrokovice - Bystřice p. H. 2:1 a 0:4, Napajedla - FC Vsetín 1:3 a 2:2, Hulín - Kyjov 0:2 a 4:2, Karolinka - Uh. Brod 2:4 a 2:4, Šardice - Brumov 2:2 a 3:0, Kunovice - Morkovice 4:0 a 7:1.

Župní soutěž dorostu - skupina B:
Hluk - Tupesy 2:1, Strání - Jarošov 5:1, Drslavice - Nedachlebice 3:1, Zborovice - Jalubí 1:1, Kvasice - Havřice 3:2, Šumice - Bánov 0:0, Dol. Němčí - Polešovice 2:2.

Župní přebor starších a mladších žáků:
Brumov - Bystřice p. H. 6:1 a 6:1, Hluk - Kroměříž 0:2 a 0:8, Hodonín - Šardice (odloženo), Slavičín - Uh. Hradiště B 4:2 a 0:5, Kyjov - Štítná 1:1 a 4:0, FC Vsetín - Morkovice 3:1 a 4:1, Veselí - Zlín B 0:4 a 0:1, Brumov - Hodonín 4:0 a 1:4 (dohr. 14. kola).

Župní soutěž žáků - skupina B:
Kvasice - Dol. Němčí 2:0 a 1:0, O. N. Ves - Strání 4:3 a 6:1, Bojkovice - Zborovice 1:1 a 11:1, Lipov - Újezdec 2:1 a 2:5, Kunovice - Uh. Ostroh 8:0 a 2:0, Luhačovice - Šumice 3:1 a 8:0.

JB


Okresní soutěž - dorost
H. Němčí - O. Lhota 0:9, Mistřice - Traplice 0:2, Kudlovice - Bílovice 1:0, Vlčnov - Babice 6:1, Popovice - Kostelany 1:2.


	1.	Vlčnov		11	2	1	52:11	35
	2.	Kostelany	10	0	4	43:23	30
	3.	O. Lhota	8	2	4	47:21	26
	4.	Popovice	7	3	4	50:31	24
	5.	Kudlovice	6	4	4	24:22	22
	6.	Traplice	6	2	6	33:23	20
	7.	Strání B	5	1	7	24:38	16
	8.	Babice		5	1	8	31:37	16
	9.	Slavkov		5	1	7	34:41	16
	10.	Mistřice	3	3	8	22:39	12
	11.	Bílovice	4	0	10	25:45	12
	12.	H. Němčí	3	1	10	25:79	10

Okresní přebor - dorost
Březolupy - Topolná 6:1, Andrýsek 3, P. Kašný 3 - Škára, Újezdec - Zlechov 3:2, Niessner, Coufalík, Bachůrek - Brhel, Stojaník, Boršice - Buchlovice 1:3, S. Loz - Uh. Ostroh 1:1, Kubiš - Majerčík, Kněžpole - O. N. Ves 3:1.


	1.	Újezdec		13	1	0	86:15	40
	2.	Uh. Ostroh	11	3	2	73:16	36
	3.	S. Loz		10	4	2	55:20	34
	4.	O. N. Ves	9	3	4	52:26	30
	5.	Březolupy	9	1	4	45:19	28
	6.	Zlechov		9	1	6	32:29	28
	7.	Topolná		5	1	10	33:51	16
	8.	Nedakonice	4	3	7	24:30	15
	9.	Buchlovice	4	2	10	21:41	14
	10.	Boršice		4	0	11	24:47	12
	11.	Kněžpole	2	1	13	16:71	7
	12.	Březová		2	0	13	25:121	6

OP žáci sk. A
Březolupy - Ostr. Lhota 3:2, Huštěnovice - Jarošov 0:9, Mistřice - Nedachlebice 0:9, Topolná - Jalubí 2:1, Kudlovice - Traplice 10:1, Jankovice - Babice 3:3.


	1.	Nedachlebice	14	1	2	98:14	43
	2.	Jarošov		13	1	3	90:15	40
	3.	Kněžpole	11	1	3	64:10	34
	4.	Kudlovice	9	2	6	70:22	32
	5.	Ostr. Lhota	9	3	5	53:26	30
	6.	Jalubí		8	4	5	42:23	28
	7.	Bílovice	9	1	5	38:35	28
	8.	Traplice	6	3	6	47:33	21
	9.	Babice		5	4	8	37:55	19
	10.	Topolná		5	2	10	40:56	17
	11.	Březolupy	5	0	12	18:67	15
	12.	Jankovice	3	4	10	21:58	13
	13.	Mistřice	2	0	14	10:111	6
	14.	Huštěnovice	2	0	14	8:111	6

OP žáci sk. B
Nedakonice - Tupesy 3:1, Břestek - Slovácko 1:3, Buchlovice - Polešovice 2:2, Velehrad - Podolí 2:1, Medlovice - Osvětimany 11:0.


	1.	Slovácko	14	0	2	93:16	42
	2.	Nedakonice	12	3	0	40:6	39
	3.	Medlovice	11	1	4	49:15	34
	4.	Boršice		11	1	2	34:10	34
	5.	Polešovice	7	5	4	35:20	26
	6.	Velehrad	7	1	8	30:24	22
	7.	Buchlovice	6	4	5	28:27	22
	8.	Kostelany	7	1	7	34:35	22
	9.	Břestek		5	0	10	31:43	15
	10.	Tupesy		3	2	11	17:45	11
	11.	Podolí		2	2	11	19:52	8
	12.	Zlechov		2	1	12	14:72	7
	13.	Osvětimany	1	1	12	8:67	4

OP žáci sk. C
Prakšice - Suchá Loz 1:5, Březová - Vlčnov 0:0, Bánov - Nivnice 1:2, Hradčovice - Bystřice p. Lop. 2:2, Slavkov - Záhorovice 2:2.


	1.	Nivnice		11	1	0	68:8	34
	2.	Záhorovice	9	3	0	45:17	30
	3.	Suchá Loz	9	0	4	46:15	27
	4.	Bánov		7	0	6	25:21	21
	5.	Prakšice	6	2	5	29:31	20
	6.	Havřice		5	4	3	42:22	19
	7.	Vlčnov		5	4	3	18:20	19
	8.	Slavkov		4	1	8	25:38	13
	9.	Hradčovice	2	2	9	25:36	8
	10.	Březová		0	3	10	5:58	3
	11.	Bystřice p.Lop.	0	2	11	6:68	2







Na třetí ročník ITS Cupu přijede půl tisícovky mladých házenkářek
Uh. Hradiště (ks) - Po fantastickém úspěchu mladších žaček na největším světovém mládežnickém turnaji Prague Handball Cup připravuje HC ITS Uherské Hradiště jeho obdobu v kategoriích minižaček a mladších žaček pod širým nebem v Uherském Hradišti. Už potřetí přijedou na hřiště ZŠ Větrná na Východě nejlepší týmy z České republiky, Slovenska a Polska.
V minižačkách obhajují loňské prvenství mistryně ČR z Uherského Hradiště, v mladších žačkách budou s domácími hrdinkami Prague Handball Cupu bojovat přebornice ČR 1999 Sokol Omnitech Písek, vítěz prvního ročníku Chrudim, polská Bukowia Buk, Slávia Sereď, celky z extraligové Olomouce, Veselí nad Moravou, Kunovic, Ostravy, Bratislavy a další.
"Na dvou hřištích - ve sportovním areálu ZŠ Větná Východ a Slovácké Slávie bude od pátku 28. dubna do pondělí 1. května bojovat více než třicet dívčích házenkářských týmů," řekl DDS prezident HC ITS Uherské Hradiště Vladimír Kudr. Uherské Hradiště tedy uvidí o víkendu výkvět české mládežnické házené.







Naši reprezentanti prohráli
St. Město (JB) - V úterý 18. dubna byla na stadionu Širůch ve St. Městě sehrána mezioblastní utkání třináctiletých a čtrnáctiletých žáků a reprezentantů župních výběrů v rámci populární soutěže ČMFS Kouba Cup. Třináctiletí: Středomoravská fotbalová župa UH. Hradiště - hanácká fotbalová župa Olomouc 0:1 (0:0). Branka: 63. Smetana (Rýmařov). Trenér: Josef Kolenič. Asistent: Marek Hábl. Technický vedoucí: Radomír Divila. Masér: Václav Maceček.
Rozhodčí: Stanislav Šafář (Zlín), R. Daněk (Zlín) a Zd. Martinák (Uh. Hradiště).
Čtrnáctiletí: Středomoravská fotbalová župa - Hanácká fotbalová župa Olomouc 2:3 (0:2). Branky domácích: 41. Spazier (FC SSS) a 45. Mokrejš junior (Zlín). Rozhodčí: R. Daněk (Zlín) - ing. Stanislav Šafář (Zlín) a Zd. Martinák (Uh. Hradiště).
Složení našich reprezentantů: Křižka (Zlín) a Blažek (FC SSS) - Lipčík (Hr. Lhota), Janča (Zlín), kapitán družstva Spazier (FC SSS), Mokrejš (Zlín), Macko (FC SSS), Zlámal (Hulín), Duda (FC SSS), Tkadlec (Štítná n. Vl.), Salaj (Zlín), Karlík (Zlín), Bortel (Uh. Brod), horňák (Uh. Brod), Kyněra (Šardice).
Trenér: Roman Sklenář. Asistent: Bohuslav Kupka. Technický vedoucí: Jan Mokrejš senior. Masér: Václav Maceček.
Mladší žáci - třináctiletí: 1. HFŽ Olomouc 13 bodů, 2. StFŽ Uh. Hradiště 9, 3. JmFŽ Brno 6, 4. VčFŽ Hradec Králové 6, 5. SlFŽ Opava 4.
Starší žáci - čtrnáctiletí: 1. StFŽ Uh. Hradiště 10 bodů, 2. HFŽ Olomouc 10, 3. JmFŽ Brno 8, 4. SlFŽ Opava 6, 5. VčFŽ Hradec Králové 1.







Hokejové dozvuky třeťáků
Praha (JB) - od 14. do 16. dubna se na ZS Kobra Štavnice a Hvězda v Praze konal hokejový mezinárodní turnaj žáků 3. tříd - Spring Challenge Cup I.
Výsledky HC UH: Rubin - Tyumen (Rusko) - HC UH 3:3 (2:0, 1:1, 0:2). Němec, Ivan a Kadlčík.
Hvězda Praha - HC UH 1:2 (0:0, 0:2, 1:0). Němec a Jurásek.
Litvínov - HC UH 6:1 (1:0,1:0, 4:1). Smetana.
Kolín - HC UH 6:0 (3:0, 2:0, 1:0).
Ústí n. Labem - HC UH 4:1 (1:0, 3:1, 0:0). Hrabec.
Konečné pořadí: 1. Litvínov, 2. Kolín, 3. Rubin Tyumen, 4. Ústí n. Labem a 5. HC Uh. Hradiště.
Rozdíl byl patrný v tom, že všichni účastníci turnaje hrají mistrovská utkání svých soutěží v Rusku a Čechách přes celou ledovou plochu, ale HC UH pouze napříč dvěmi třetinami, jak doma, tak i venku.







Plavci na stupních vítězů
Hodonín (EN) - Pěkného úspěchu dosáhla sedmnáctičlenná výprava TJ Slovácké Slavie Uh. Hradiště v Hodoníně na 16. ročníku Velké ceny v plavání. V silné konkurenci 19 plaveckých oddílů z Moravy a Slovenska se závodníci Slovácké prosadili až na stupně vítězů.
Nejúspěšněji si vedl v nejmladší žákovské kategorii do deseti let Jakub Hapl, který zvítězil zcela suverénně v prsařských disciplínách 50 a 100m, obsadil 3. místo na 100m znak a 4. místo na 100m polohovka. Ve stejné kategorii vyhrála i Lucie Mrkusová závod na 50m znak a k tomu připojila 3x 4. místo na 50m prsa a volný způsob, 100m polohovka a Nikol Zámečníková vybojovala 2. místo na 100m prsa a 4. místo na 50m ve stejném stylu.
Ve starších žácích 13 a 14 let se na stupně vítězů probojovala Alžběta Stašková 2. místem na 100m prsa, ke kterému připojila 5. místo na 100m motýlek. V této věkové kategorii získal i 4. místo na 100m prsa Michal Opravil a 5. místo na 50m volný způsob Petr Jančařík. V dorostu byla Zuzana Pelikánová 2x 5.˙místo na 100m prsa a motýlek a David Hráček rovněž 5. na 100m prsa. Mladší žáci 11 a 12 let umístění do 6. místa nevybojovali.
K celkově dobrému výsledku oddílu pomohlo získání dalších 33 umístění do desátého bodovaného místa, ke kterému přispěli Tichopádek, Gric, Sviták, Pěchová, Bukvicová, Varmužová, Benediková a Konečná. Zvláště výkony nejmladších jsou příslibem pro mistrovské závody žáků do deseti let, které se budou konat v Uh. Hradišti 14. května.







V poháru stop pro Kunovice
TJ LEX Kunovice - Slavia Praha 20:22 (9:14)
Hluk (JOH) - V prvním pohárovém utkání prohrály Kunovjanky v Praze o patnáct branek, a tak jim v odvetě zbývala snad jen teoretická šance na postup. "Po utkání v Praze, kde jsme prohrály trestuhodně o 15 branek, jsem hráčkám promluvila do duše a dnes se to odrazilo na jejich hře," řekla trenérka domácích Věra Tománková.
V páteční odvetě se ujaly domácí hráčky vedení po střele Romanové, vedly ještě 2:1, jenže pak se začala prosazovat hostující děvčata pod vedením mařatického trenéra Jiřího Zerzáně. Pražanky domácím utekly až na vedení 7:2 a s Kunovicemi to vypadalo zle, nedobře. Stejným brankovým rozdílem skončil i poločas 9:14.
"Po přestávce jsme zvýšily nasazení, začalo se nám dařit i střelecky a škoda jen nezvládnutého závěru. Byla to vynikající házená," řekla po utkání trenérka Tománková. Kunovjankám se totiž ve druhé půli podařilo vyrovnat na 18:18. Za stavu 20:21 však nedotáhla svůj útok do brankového konce Majíčková a hostující Čítková stanovila konečný účet na 20:22 pro Slavii.
Jiného názoru než domácí trenérka byl věčně nespokojený trenér Slavie Praha Jiří Zerzáň: "S takovýma rozhodčíma nejde hrát házená. To, co povolili oni, to nebyla házená, ale ragby rukama. Já se nedivím, že Kunovjanky dostávají venku klády. Taková házená se totiž dá hrát jen doma. Kunovjanky nás ničím nezaskočily, nás zaskočili jen rozhodčí. Naše holky hrály blbě."
Průběh utkání: 1:0, 2:1, 2:7, 4:8, 7:12, 9:14, 12:16, 17:17, 18:21, 20:22. Rozhodčí: Došek a Bubeníček.
Sestava a branky Kunovic: Kudrová, Ťoková, Šudřichová - Poláchová 5, Romanová 4, Majíčková 4/2, Skřivanová 5, Kotačková 1, Šáchová, Štěrbová, Jakubičková 1. Trenérka Věra Tománková.







Volejbalistky Slovácké třetí v Evropě
Účast šesti reprezentačních výběrů Slovenska, Slovinska, Lucemburska, Švýcarska, Francie a domácího Německa přeměnila 2. ročník Volkbanken - Volley Cupu v Ottweileru (SRN) ve dnech 14. - 17. 4. v malé mistrovství Evropy. V konkurenci deseti družstev juniorek obsadily drostenky Slovácké Slavie Uh. Hradiště skvělé třetí místo.
Boje ve skupinách zahájily děvčata Slovácké s národním družstvem Slovenska. V prvním setu se odehrála bitva o každý míč. Slovenky si udržovaly dvoubodový náskok, ale koncovka patřila hradišťským děvčatům, zvítězila 25:23. Druhý set již Slovácká držela ve vlastní režii. Vítězství v setu 25:16, celkově 2:0 a velké překvapení bylo na světě.
Druhý zápas s SC Altenkirchen (výběr Hesenska - SRN) zahájila Slovácká tvrdým servisem a zvítězila 25:19. Ve druhém setu přišel útlum a naopak Němkám vyšlo na co sáhly a srovnaly na 1:1. V tie breaku mladé Hradišťanky již neponechaly nic náhodě a zvítězily 15:7, celkově 2:1.
S celkem Lucemburska sehrála Slovácká exhibici a jasně zvítězila 2:0.
Posledním soupeřem byl silný národní tým Francie. První set patřil Francouzkám, které rozhodly o vítězství v setu především tvrdým smečovaným podáním. Ve druhém setu Slovácká zpřesnila hru, přitvrdila podání a rázem se hra vyrovnala. Koncovka setu patřila přece jen soupeřkám. Do semifinále postupovala dvě družstva ze skupiny. Francie, Uh. Hradiště a Slovensko měly po jedné porážce, rozhodl poměr setů a míčů, nacož doplatilo Slovensko.
V nedělním semifinále, za účasti kamer televize ARD 1, čekal volejbalistky Slovácké soupeř nejsilnější, zatím neporažené reprezentační družstvo Německa, které neztratilo doposud ani set. V úvodním setu děvčata prohrála 25:20. Ve hře na síti byly lepší, ale rozhodlo 8 pokažených servisů. Ve druhém setu se servis rapidně zlepšil, soupeř měl problémy s přihrávkou, musel útočit z hlavního kůlu. Zde byl však spolehlivý blok dorostenek Slovácké (Stránská, Petříková a L. Vycudilíková). V těchto okamžicích předváděla obě družstva volejbal výborné úrovně. V závěru se štěstí přiklonilo štěstí na stranu Slovácké a bylo vyrovnáno na 1:1. Rozhodující třetí set začal velkým náporem Německa. Maximálně využívalo výškovou převahu a dostalo se do vedení 6:2. Slovácká postupně stahovala, ale po boji prohrála 11:15 a celkově 1:2. V utkání o 3. místo si Slovácká hladce poradila s výběrem Sárska TV Fechingen 2:0 po setech 25:14 a 25:12.
Celkové pořadí: 1. SRN, 2. Francie, 3. Slovácká Slavia Uh. Hradiště, 4. TV Fechingen, 5. Slovinsko, 6. Slovensko, 7. Švýcarsko, 8. SC Alrenkirchen (SRN), 9. Lucembursko, 10. Pont-á-Mousson (Fr.).
Družstvo Slovácké reprezentovaly: nahrávačka - L. Vycudilíková, univerzál - E. Šimíčková, blok - Stránská, Petříková (kapitánka), smeč - V. Mitaczová, Kučerová, M. Grondžáková (vyhlášená jako nejlepší hráčka turnaje), libero - P. Vycudilíková. Trenéři: D. Vycudilíková a J. Málek, vedoucí družstva M. Vycudilík. Celý pobyt družstva Slovácké na tomto turnaji zajistili a financovali manželé Malvína a Waldemar Málkovi. A jim za to patří velké poděkování.
Tento turnaj byl posledním společným vystoupením družstva dorostenek v sezoně 1999-2000 v šestkovém volejbale. Dne 27. 4. odjíždí pět děvčat na beachvolejbalový camp na Malorku pod vedením trenérky D. Vycudilíkové a zbytek hráček s trenérem J. Málkem startuje 30. 4. na turnaji žen v Uh. Hradišti.
MV







Okresní stolní tenis
Ve stolním tenisu se hodnotí nejen výsledek družstev, ale i úspěšnost jednotlivých hráčů v soutěži. Hodnoceno bylo 47 závodníků, dalších 30 hráčů sehrálo méně jako 50% utkání a do úspěšnosti nebyli zařazeni.

	1.	Orlovský P. (Drsl.-Vel.)	83:4	95,4%
	2.	Sýkora J. (Nivnice)		79:9	89,8
	3.	Pilka J. (Drsl.-Vel.)		63:16	79,8
	4.	Dufka Z. (Hluk C)		60:16	79
	5.	Výmola V. (Nivnice)		68:20	77,3
	6.	Bršlica J. (Vlčnov)		44:16	73,3
	7.	Buráň A. (Uh. Brod)		55:21	72,4
	8.	Pavelčík F. (Vlčnov)		63:25	71,6
	9.	Ondrašík R. (Kunovice B)	60:24	71,4
	10.	Uher J. st. (Dol. Němčí C)	54:22	71,1
	11.	Stehlík M. (Bojkovice)		62:26	70,5
	12.	Vlk R. (Kunovice B)		58:26	69,1
	13.	Seménka F. (Nivnice)		56:28	66,7
	14.	Řiháček F. (Kunovice)		55:29	65,5
	15.	Lekeš P. (Újezdec-Těšov)	55:33	62,5
	16.	Fiala V. (O. N. Ves)		52:32	61,9
	17.	Fibichr Z. (Dol. Němčí C)	47:29	61,8
	18.	Fanta M. (Traplice)		50:38	56,8
	19.	Miroš K. (Jarošov)		40:32	55,6
	20.	Kučera J. (Vlčnov)		44:36	55
	21.	Ryšánek J. (Kunovice B)		46:38	54,8
	22.	Fibichr P. (Jarošov)		48:40	54,6
	23.	Macek J. (Hluk C)		26:22	54,2
	24.	Šašinka J. (Bojkovice)		46:42	52,3
	25.	Kadlček A. (Dol. Němčí C)	25:23	52,1
	26.	Vlk A. (O. N. Ves)		45:43	51,1
	27.	Hlavica J. (Drsl.-Vel.)		41:42	49,4
	28.	Valer M. (Traplice)		43:45	48,9
	29.	Miko P. (Bojkovice)		37:39	48,7
	30.	Dykast J. (Nivnice)		34:38	47,2
	31.	Gavlas M. (Uh. Brod)		41:47	46,6
	32.	Urbánek J. (Bojkovice)		35:41	46,1
	33.	Kovařík P. (Uh. Brod)		40:48	45,5
	34.	Brulík J. (Újezdec-Těšov)	32:40	44,4
	35.	Tinka R. (Dol. Němčí C)		30:38	44,1
	36.	Živnéř S. (Újezdec-Těšov)	38:50	43,2
	37.	Holub P. (Jarošov)		33:55	37,5
	38.	Kolečkář M. (O. N. Ves)		31:53	36,9
	39.	Mojžíš Lumír (Újezec-Těšov)	27:49	35,5
	40.	Buráň Z. (Uh. Brod)		26:54	32,5
	41.	Vráblík D. (Vlčnov)		24:52	31,6
	42.	Orlovský M. (Drsl.-Vel.)	20:59	25,3
	43.	Verbík R. (Traplice)		18:54	25
	44.	Krhovský K. (Hluk C)		17:59	22,4
	45.	Bičan L. (Jarošov)		11:45	19,6
	46.	Červenák R. (O. N. Ves)		9:43	17,3
	47.	Pavlica V. (Traplice)		10:78	11,4
Dle tabulky vidíme, že suverénně nejlepším hráčem byl Pavel Orlovský. Ten však hrával krajský přebor za Hluk a dovedl svou techniku i zkušenosti uplatnit. Z mladých hráčů, kteří se probojovali do desítky nejlepších byl výborný Dufka z Hluku. Ten ale stabilně hrál v sezoně krajský přebor. Snad největším překvapením byl Josef Pilka z Drslavic - Veletin, který udělal obrovský výkonnostní pokrok. Nejvyšší třídu okresu hrál teprve první sezonu.
Úspěšnost za svaz stolního tenisu zpracoval Kolůch.
Antonín Vlk







ŠK Synot do semifinále!
Uh. Hradiště (pech) - Druhými a třetími zápasy vyvrcholilo o tomto víkendu čtvrtfinále šipkového play - off 1. ligy Střední Moravy. ŠK Synot si přivezl do Hulína vítězství z prvního zápasu a věřil si i v druhém. Domácí však odehráli zápas v obrovském laufu, a protože se hosté trošičku trápili v koncovce, utkání skončilo debaklem synoťáků.
Rozhodující třetí zápas už měl úplně jiný průběh. Tým Synotu podal koncentrovaný výkon, skvělou formu potvrdil hlavně J. Skládal a po devíti zápasech bylo o osudu utkání rozhodnuto. Novex Osmek Uh. Ostroh sice zahrál snaživě, ale Saila Kroměříž opět podala špičkový výkon s vynikající koncovkou a nedala ostrožanům žádnou šanci. Druhé čtvrtfinálové zápasy: Čamlík Malenovice - Moravia Stars 4:7 (0:2), U Jarmily Kojetín - Aréna Kroměříž 3:8, Centrál Hulín - ŠK Synot 9:2 (J. Skládal 2), Novex Uh. Ostroh - Saila Kroměříž 2:9 (K. Kyncl st., Zajaroš) - (0:2).
Třetí čtvrtfinálové zápasy: ŠK Synot - Centrál Hulín 6:5 (J. Skládal 2,5 Berka 2, Chlad 1, Čevela 0,5) - (2:1). Aréna Kroměříž - U Jarmily Kojetín 8:3 (2:1).
Semifinálové dvojice: Moravia Stars - ŠK Synot a Saila Kroměříž - Aréna Kroměříž.







Tenisové kurty Synot jsou otevřeny
St. Město (red) - Tenisové kurty Synot ve Starém Městě, jejichž provozovatelem je sdružení Tekuza, zahájily v sobotu 22. dubna svou činnost. Kurty jsou v provozu denně od 9.00 do 21.00 hodin, v případě zájmu do 23.00 hodin. Rezervaci a informace můžete získat na telefonu 0603/15˙55˙54 nebo 0603/48˙74˙86. K dispozici je šest tenisových kurtů (tři kurty s osvětlením), beachvolejbalový kurt, tenisová cvičná stěna, půjčovna a prodejna tenisových potřeb, posezení s občerstvením a dětský koutek. V době od 22. do 30. dubna je stanovena zaváděcí cena za pronájem tenisového kurtu 50 Kč/hod.







Z tábora pákařů, armsportu!
Hluk (AP) - Členové pákařů klubu Ocelová ruka pří TJ Sp. Hluk se připravují na svůj sportovní vrchol Mistrovství ČR, které se koná 29. 4. v Ústí nad Labem. Tady se taky s konečnou platností rozhodne o složení české výpravy, která by měla odcestovat 3. června na ME do tureckého Istanbulu. Z hluckého klubu mají reálnou šanci se zúčastnit této vrcholné sportovní akce hlavně Daniela Kolníková - vítězka českého poháru a Miroslav Mitáček - finalista českého poháru a finalista MS juniorů 2000. Dále by se měl MR zúčastnit v kategorii dospělých R. Salanci.







Český pohár kanoistů
Týn n. V. (vp) - Na prvním závodě ČP ostrožští kanoisté potvrdili svou pozici mezi předními týmy naší republiky ziskem šesti medailí. Zlato získal junior Martin Minařík na singlkanoi (24 km), stříbro Zbyněk Ondračka taktéž na singlkanoi (36 km). Bronz vybojoval žák Vojtěch Rechtig na deblkanoi společně s T. Hrůzou (12 km), žačka Petra Basovníková na kajaku (12 km) a dvojnásobně úspěšný byl Petr Pospíšil, a to na singlkajaku (14 km) a deblkajaku s L. Botkem (14 km).







Okresní přebor žákyň - 8. Turnaj
Uh. Hradiště (k.l.) - První pětka: Nivnice - Bojkovice 2:0, UH B - Nivnice 1:2, UH B - UH Za alejí 2:1, Bojkovice - UH B 2:1, Uh. Brod A - UH B 2:1, Uh. Brod A - UH Za alejí 2:0, Bojkovice - Uh. Brod A 0:2, Nivnice - Uh. Brod A 2:1, UH Za alejí - Nivnice 2:0, Bojkovice - UH Za alejí 1:2.
Pořadí: 1. Uh. Brod A 7:3 7 (16), 2. Nivnice 6:4 7 (13), 3. UH Za alejí 5:5 6 (10), 4. UH B 5:7 5 (8), 5. Bojkovice 3:7 5 (7).
Družstvo Bojkovic sestupuje do druhé šestky. Závěrečný turnaj se uskuteční 28.5. v Nivnici.
Druhá šestka: Uh. Brod B - UH Východ 2:0, Napajedla - UH Větrná 2:0, Sl. Sl. WAJMA - Napajedla 0:2, Sl. Sl. RASTR - UH Východ 2:0, UH Větrná - Sl. Sl. WAJMA 0:2, Uh. Brod B - UH Větrná 2:0, Napajedla - UH Východ 2:0, Sl. Sl. WAJMA - Uh. Brod B 0:2, Sl. Sl. RASTR - Sl. Sl. WAJMA 2:1, UH Východ - UH Větrná 2:1, Uh. Brod B - Sl. Sl. RASTR 2:0, Napajedla - Uh. Brod B 0:2, UH Východ - Sl. Sl. WAJMA 1:2, Sl. Sl. RASTR - Napajedla 0:2, UH Větrná - Sl. Sl. RASTR 0:2.
Pořadí: 1. Uh. Brod B 10:0 10 (6), 2. Napajedla 8:2 9 (5), 3. RASTR 6:5 8 (4), 4. WAJMA 5:7 7 (3), 5. UH Východ 3:9 (2), 6. UH Větrná 1:10 5 (1).
Postupuje Uh. Brod B. Závěrečný turnaj se uskuteční 28. 5. (UH nebo Napajedla).
Pořadí po 8. turnaji: 1. Nivnice 110, 2. Bojkovice 76, 3. UH Za alejí 75, 4. Uh. Brod A 70, 5. UH B 70, 6. Uh. Brod B 48, 7. RASTR 38, 8. Napajedla 30, 9. WAJMA 20, 10. UH Východ 10, 11. Větrná 8.







Sedláček - Musil, jediná automobilová posádka z okresu

Rallye Liberec skončila pro posádku J. Sedláček - P. Musil pěkným umístěním - Foto: F. Dušek
UH. Hradiště - Automobilová posádka Josef Sedláček (Ostrožská Lhota) a Pavel Musil (Mařatice) se o víkendu zúčatnila Rallye Liberec. V konkurenci 18 strojů, na voze Nissan Sunny 2,0 GTI, skončila ve své třídě na pěkném čtvrtém místě. V celkovém pořadí patřilo této hradišťské posádce 26. místo z 96 účastníků. "Čtvrté místo je pro nás úspěchem, protože jedeme se stejným vozem jako v loňském roce," řekl nám pilot auta Josef Sedláček.
V březnu startovala tato posádka na Rallye Šumava, jenže tenkrát je zradil motor a závod nedokončili. "Abychom si vydělali na další závody, rozhodli jsme se auto zapůjčit dvěma začínajícím jezdcům, kteří v něm absolvují Rallye Pačejov," svěřil se Sedláček, který doufá, že se jim auto z těchto závodů vrátí bez šrámů. Dalším letošním závodem Sedláčka s Musilem je Rallye Český Krumlov, který se jede 12. - 13. května. V loňském roce skončila tato posádka na třetím místě v republice.
"Letos bychom chtěli skončit celkově do pátého místa ve třídě. Je to sice pokles, jenže všichni ti, které jsme loni poráželi, mají nyní zcela nová auta se silnějšími motory. Naše šance se proto značně zmenšily," konstatoval smutně Sedláček. Automobilový sport je ve značné míře závislý na podpoře od sponzorů. I přesto, že posádka Sedláček - Musil dosahuje stabilně velmi dobrých výsledků, sponzoři se moc nehrnou. "Zatím ještě dýcháme," řekl nám na závěr Sedláček.
O kvalitní servis Sedláčka s Musilem se stará sehraný tým mechaniků ve složení: Marek Ondra (Košíky), Jiří Nemrava (Kunovice) a Stanislav Fiala (V. Meziříčí). Dík patří také sponzorům Ekolak Bílovice, Monteco Uh. Hradiště, Dobrý den Slovácko, Marty St. Město, Pneuservis Verbík St. Město a Vencar Fiat St. Město. Vojtěch Johaník







Talentovky do sportovních tříd
Uh. Brod (ZM) - V roce 1995 byl při ZŠ Pod Vinohrady založen sportovní klub zaměřený na činnost mládeže. Jeho cílem je přinášet žákům smysluplné využití volného času. Klub je řádně registrován u MV ČR. U zrodu stáli T. Králík (atletický trenér, současný předseda klubu), L. Milička (ředitel DDM Uh. Brodu) a Z. Moštěk (ředitel ZŠ Pod Vinohrady).
Letošní talentové zkoušky ZŠ Pod Vinohrady Uh. Brod pro sportovně nadané žáky budou uskutečněny v začátku měsíce května. Hlásit se mohou žáci současných 5. - 7. ročníků ZŠ. V týdnu od 25. - 28. 4. navštíví všechny školy na Uherskobrodsku naši učitelé TV, aby informovali žáky, kteří projeví zájem. Pro letošek se tedy jedná o doplnění již stávajících sportovek, s náborem do další nové třídy pro žáky současných 4. ročníků počítáme z kapacitních důvodů až v příštím roce. Naše třídy jsou vhodné pro zájemce o všechna odvětví sportu, škola sama v rámci svého sportovního klubu 1. AC nabízí specializace: atletika - dívky, odbíjená - dívky, florbal - chlapci.
Florbal - Chlapci - družstva ml. žáků (trenér Z. Moštěk) a starších žáků (trenér A. Řezníček) startují v jihomoravské florbalové lize, kde starší obsadili celkově 3. místo a mladší 2. místo. Svým druhým místem si mladší žáci vybojovali účast ve finále mistrovství ČR, které se bude konat na konci května v Praze. V obou družstvech je dohromady 40 registrovaných hráčů, v příštím roce počítáme i s vytvořením družstva přípravky pro 4. a 5. třídy.
Volejbal - dívky - tvoří tři tréninkové celky. Dvě soutěžní družstva, které se zúčastňují okresního přeboru žákyň sedmých tříd a družstvo přípravky. Družstva trénují E. Bartková a R. Jankula, v přípravě je zapojeno celkem 72 děvčat.
Atletika - dívky - se připravují ve třech tréninkových skupinách. přípravka (5. - 6. roč.), ml. žákyně (7. - 8. roč.) a st. žákyně (8. - 9. roč.). Atletky se účastní individuálních soutěží a mítinků, družstva žákyň startují v Mistrovství Moravy a Slezska a první jarní závody této soutěže je čekají v květnu. Trenéry atletek jsou T. Králík a Š. Podešťová. V oddíle atletiky je registrováno 45 děvčat.
Žáci sportovních tříd jsou ve velké míře i členové jiných oddílů, kopané, basketbalu, hokeje i jiných sportů, kteří zvýšený počet hodin tělesné přípravy dobře využijí ve svém odvětví. Dbáme na všestrannou přípravu i dobré vyučovací výsledky, třídy s rozšířenou výukou TV patří ve svém ročníku k nejlepším.
Předpokladem účasti v příjímacím řízení je: souhlas rodičů, dobrý zdravotní stav, odpovídající prospěch (ne čtyřky) a především zájem žáka.
Činnost žáka ve sportovní třídě není finančně náročná, žáci potřebují především odpovídající osobní vybavení. Další podrobnější informace podají Vašim dětem naši učitelé při návštěvě jejich školy, nebo je získáte u ředitele ZŠ Pod vinohrady Uh. Brod (Mgr. Zdeněk Moštěk, tel. 0633/634322).
Zdeněk Moštěk







Velikonoční turnaj v basketbale pro domácí
Uh. Hradiště - Ve středu 19. dubna se v tělocvičně hradišťského Gymnázia konal turnaj v košíkové, kterého se zúčastnilo 7 týmů středních škol z Uh. Hradiště a Starého Města. Hrálo se ve dvou skupinách. Ve skupině A zvítězilo Gymnázium Uh. Hradiště a ve skupině B Gymnázium St. Město.

Skupina A:

Gymnázium UH - Stř. průmyslová škola 35:17, Gymnázium UH - SOU Jiřího z Poděbrad 30:17, Gymnázium UH - Obchodní akademie 26:24, Stř. průmyslová škola - Obchodní akademie 20:21, Stř. průmyslová škola - SOU Jiřího z Poděbrad 21:20, Obchodní akademie - SOU Jiřího z Poděbrad 14:26.

Skupina B:

SOU Mojmír - SSOU 16:13, SOU Mojmír - Gymnázium St. Město 14:24, SSOU - Gymnázium St. Město 20:22.

Semifinále:

SOU Jiřího z Poděbrad - Gymnázium St. Město 13:24, Gymnázium UH - SOU Mojmír 31:14. Jediným zádrhelem hradišťských gymnazistů na cestě za vítězstvím ve skupině byla Obchodní akademie, ale i tuto překážku úspěšně překonali. SOU Mojmír už pro ně v semifinále nebylo problémem. Druhé místo ve skupině A získalo SOU Jiřího z Poděbrad, které mělo lepší skóre, ale v semifinále nestačilo na Gym. St. Město.

Finále:

Gymnázium Uh. Hradiště - Gymnázium St. Město 34:26 (21:10). Na hřišti od počátku kralovali hráči Gym. UH a v poločase měli již jedenáctibodový náskok. Z toho pak čerpali po zbytek utkání a soupeř už přes všechnu snahu nedokázal zápas otočit. Gymnázium Uherské Hradiště se tedy stalo vítězem celého turnaje.

Body Gymnázia Uh. Hradiště: Stancl 34, Mrazík 24, Vacula 23, Kročil 22, Kočár 17, Štěrba J. 10, Tomeček 10, Štěrba R. 7, Durďák 6, Borák 3.

Jana Mitáčková







Nejvyšší plochodrážní soutěž začala na Markétě
Březolupy - Další motoristická plochodrážní sezóna 2000 začala ve středu večer na pražské Markétě. Závod sliboval na základě zájmu zahraničních špičkových jezdců vysokou sportovní úroveň a napínavý boj o každý bod. Celému závodu předcházelo jednání disciplinární komise České motocyklové federace v samotnou středu v dopoledních hodinách v Praze, kde konečný verdikt disciplinárky zní - jezdec Tomáš Topinka zůstává i nadále členem OLYMPU Praha, klub AK Z - GROUP musí OLYMPU uhradit ještě 100 000 korun, po úhradě finanční částky musí jezdec v přestupním termínu ohlásit přestup.
"Nebudu se k tomu ani velice vyjadřovat, záležitost se táhne již třetí rok, pan Petr Ondrašík má velký podíl na zániku jednoho velkého mladého talentu, kterých vůbec není dostatek, částečnou vinu nese i sám Topinka. Další peníze na Tomáše se v našem regionu již nenajdou, s OLYMPEM již jednat nehodlám," okomentoval tento vleklý případ prezident klubu Hrabec.
Závod na Markétě skončil podle papírových předpokladů, pražský klub se stal vítězem série osmi závodů a o tři body porazil úřadujícího mistra z Pardubic. Březolupy, skončily třetí. "Výsledek závodu odpovídá všem možnostem v prvním závodě v polovině dubna, kdy třeba náš klub vůbec neměl šanci tréninku. Maďarský jezdec Robert Nagy nesplnil limit technické přejímky, údajně pro nějaké problémy na hranicích, bude za to pykat. Jinak hoši bojovali. To, že je polský jezdec Cegielský ještě junior a vybojoval krásných deset bodů, je obrázek kvality polské ploché dráhy," zhodnotil první závod Alois Hrabec.

Výsledky:
1. OLYMP Praha 41 bodů, 4 velké body
2. ZP Pardubice 38 bodů, 3 velké body
3. Březolupy 23 bodů, 2 velké body
4. AK Slaný 17 bodů, 1 velký bod

Výsledky jednotlivců:
OLYMP - A. Šváb 11, A. Kasper 10, B. Brhel 10, J. Franc 10.
Pardubice - Hancok (USA) 14, L. Dryml 9, A. Dryml 8, Makovský 6, J. Jirout 1.
Březolupy - Cegielski (PL) 10, R. Král 8, Vandírek 3, V. Višváder 2.
Slaný - J Štancl 7, Z. Tesař 6, Rampala (PL) 3, Batelka 1.

Další program extraligy:
17. května - Pardubice
14. června - Březolupy
27. června - Slaný
1. srpna - Slaný
16. srpna - Březolupy
30. června - Praha
6. září - Pardubice.

Alois Hrabec







Honsová opět do čela Českého poháru
Uh. Hradiště (pech, MT) - Šermířka Slovácké Slavie Lucie Honsová se zúčastnila pražského Jarního poháru, mezinárodního turnaje seniorek ve fleretu. V silné konkurenci českých, ukrajinských a polských závodnic obsadila pěkné druhé místo a vrátila se tak opět do čela bodování Českého poháru.
V základní skupině nedala svým soupeřkám pražádnou šanci, prošla jí jako nůž máslem a v pětici zápasů dostala pouze šest zásahů.
K postupu do semifinále jí stačilo díky výhodnému nasazení jenom vítězství nad Ukrajinkou Ševčenko. Její semifinálová soupeřka, zkušená Bímová (USK Praha), dlouho vedla, ale Lucce se nakonec podařilo zápas otočit ze stavu 4:8 na 15:9 ve svůj prospěch. Ve finále už nestačila na polskou reprezentantku K. Wojcik a utrpěla těžkou prohru 0:15.
"Lucka už dnes šermovala daleko lépe než na posledních dvou turnajích, kde to byla katastrofa, teď už její šerm měl hlavu patu a solidně fungovala nohama. V prvním kole nedala soupeřkám žádnou šanci, zapotila se až s Bímovou. Finále pro ni bylo trošičku kruté a prohra 0:15 neodpovídá tomu, co šermířky předváděly. Lucka se hodně snažila, ale Polka jí doslova četla myšlenky. Nicméně, byla to pro ni velká škola," hodnotí vystoupení své svěřenkyně celkem pozitivně Michal Trubačík.
Lucie Honsová šermovala doplňkově i v soutěži družstev a nastoupila jako jednička v týmu Hostýnská Praha. Toto účinkování se jí však stalo osudným. V boji o finále s Ostravou totiž skončila s výronem kotníku v nemocnici. "Je to velká smůla. Toto zranění si tošičku vyčítám, protože nemusela v družstvech vůbec startovat. Nicméně nemá tolik našermováno, jak bych si přál. Zranění si vyžádá několik týdnů léčby, a tak budu rád, když se stihnem alespoň trošku připravit na mistrovství republiky," netají své obavy před vrcholem sezóny trenér Trubačík.







Jarní turnaje softbalistů
Uh. Hradiště (RK) - První vážnou prověrkou výkonnosti před zahájením třetiligových soutěží softbalistů byly pro kunovické "Šneky" turnaje v Mostu a v Brně.
Muži TDH Snails Kunovice příjemně překvapili druhým místem na Chemopetrol Cupu v Mostě. V základní skupině skončili na postupovém druhém místě, po výhře 4:3 nad druholigovou Technikou Brno a prohře 1:3 s prvoligovým Litvínovem. V semifinále "Šneci" deklasovali vítěze "B" skupiny - Slavii Plzeň 12:4, ačkoliv byl soupeř v tomto utkání favoritem a měl výhodu dohrávky. Útoky Kunovic byly prostě drtivé. Ve finále na Snails čekal pořádající tým a největší favorit turnaje - Litvínov. Kunovicím se tentokrát nevydařil úvod zápasu, a i když samy na začátku první směny bodovaly, v dohrávce téže směny třikrát inkasovaly. Navíc ve druhé směně soupeř zaznamenal další dva doběhy. Snails pak zamíchali sestavou a na nadhoz přišel Marek Lapčík. Přestali dělat chyby v poli, tlak Litvínova tak zastavili. Protože se však na pálce již nedokázali výrazněji prosadit, skončil zápas v poměru 6:1 pro domácí.
Ženy TDH Snails Kunovice cestovaly za prvním turnajem sezóny do Brna, kde se jim v bitvě O brněnského draka příliš nedařilo a skončily na konečném jedenáctém místě. V sobotu ve skupině prohrály s prvoligovým SaBaTem Praha 0:9 a s juniorkami Dračic Brno 3:5. "Děvčatům se první letošní zápasy vůbec nevydařily. Družstvo SaBaTu bylo po všech stránkách lepší a mladé Dračice udělaly méně chyb než my," hodnotil hru svých svěřenkyň kouč Pavel Křivák. V neděli čekalo na hráčky Kunovic v bojích o umístění druholigové Kladno, které po svižném výkonu vyhrálo 3:0. A tak si "Šnečice" alespoň spravily chuť v souboji o jedenácté místo, ve kterém vyhrály nad Ostravou 12:2. "Turnaj byl velmi dobrou průpravou před soutěží. Ukázalo se, že za ligovými celky zaostáváme především na pálce a v rychlosti" řekl závěrem trenér Křivák.







Knotek přeborníkem
Hluk (JO) - Minulou neděli se uskutečnil v Hluku okresní přebor jednotlivců v bleskové hře v šachu na rok 2000. Pořadatelům se podařilo přilákat na tento turnaj 35 šachistů z 11 oddílů, což je podstatně méně než loňská účast 54 hráčů. Po 22 odehraných partiích se vítězem turnaje stal Petr Cagašík ze Bzence před svým bratrem Tomášem, také ze Bzence. Třetí místo obsadil po velmi dobrém výkonu Josef Knotek z Kunovic a stal se okresním přeborníkem na rok 2000.

Pořadí nejlepších 15 hráčů:
1. Cagašík Petr (Bzenec) 17,5, 2. Cagašík Tomáš (Bzenec) 16,5, 3. Knotek Josef (Kunovice) 15,5, 4. Hudáček Josef (Uh. Ostroh) 13,5, 5. Vrtal Jaroslav (Boršice) 13,5, 6. Vacula Pavel (Uh. Brod) 13, 7. Stánec Stanisl. (Uh. Ostroh) 13, 8. Hruška Karel (Uh. Ostroh) 13, 9. Ludvíček Josef (Boršice) 13, 10. Strakáč Petr (Uh. Ostroh) 12,5, 11. Omelka Roman (St. Město) 12, 12. Kapusta Petr (Uh. Brod) 12, 13. Prchla Jaromír (Bojkovice) 12, 14. Rojar Libor (Uh. Ostroh) 11,5, 15. Krča Milan (St. Město) 11,5, atd.

Po skončení turnaje hrálo osm nejlépe umístěných hráčů vyřazovací turnaj o ceny věnované majiteli firmy Teraco Hluk. Do finále tohoto turnaje se probojoval Pavel Vacula, když v semifinále dokázal přehrát vítěze přeboru Petra Cagašíka. Ve finále však podlehl jeho bratrovi Tomášovi.








Turnaj Uhamako
Vésky (pech) - odložené zápasy 12. turnaje: Flamengo UB - Eurostyl 2:4 (1:3). Hrabalík, Polák - Beránek 3, Belej. Frost - DAT 4:6 (2:3). Mich. Trubačík 2, Medek, Hájek - Šácha 3, Smělík 2, J. Králík. Sušice - Eurostyl 3:3 (1:2). M. Švejčara 2, Grebeníček - Novotný, Masařík, Andrýsek. YES UH - Orel 3:4 (1:1). P. Šťastný, Mich. Otto, Fábry - Hladiš 2, D. Panáček 2. Eurotel - Orel 1:7 (0:3). Vaďura - D. Panáček 3, Polesný 2, Šupka, Hladiš.
Tabulka střelců: 32 - Bábík (Nedakonice), J. Johaník (Pepa bar), 30 - Mich. Otto (YES), 23 - Třetina (DAT), Drobil (Eurotel), 21 - Šácha (DAT), M. Švejčara (Sušice), 20 - Soviš (Eurotel), 19 - Pelka (Pepa bar), 18 - Skopal (Sušice), I. Ondřej (Nedakonice), 17 - P. Šťastný (YES), 15 - D. Panáček (Orel), Novotný (Eurostyl), Cakl (JW), 14 - Hlůšek (Trin), 13 - Doležal (Unikov), Polesný (Orel), Hrabalík (Flamengo), Kaláč (JW).

	1.	Eurostyl	15	3	2	87:35	48
	2.	YES		14	3	3	98:49	45
	3.	Eurotel		12	3	7	87:76	39
	4.	DAT		12	1	5	75:50	37
	5.	Sušice		11	3	3	75:50	36
	6.	J. Walker	11	2	6	76:58	35
	7.	Pepa bar	9	4	8	76:68	31
	8.	Nedakonice	9	3	6	65:64	30
	9.	Flamengo UB	9	1	8	63:54	28
	10.	LH 24:02	6	5	8	40:51	23
	11.	Orel		5	5	11	49:69	20
	12.	Likvidus	5	2	12	40:77	17
	13.	Trin		5	1	13	60:70	16
	14.	13 Kunovice	4	3	12	24:63	15
	15.	Unikov		4	1	14	47:88	13
	16.	Frost		2	2	15	37:79	8







Dnes tipuje: Jaroslav Valenta
Tentokrát jsme se s žádostí o tipy obrátili na předsedu Středomoravské fotbalové župy pana Jaroslava Valentu.
6 - Jaroslav Boček, Miroslav Valenta senior, 5 - Aleš Zlínský, Ladislav Soviš.

1. Vítkovice - Synot
Vedoucí celek výhrou potvrdí své postavení a výhrou 2:1 udělá další krok k postupu do nejvyšší soutěže.

Tip: 1:2, dvojka

2. Kunovice - Kyjov
Slovácké derby skončí zaslouženou dělbou bodů.

Tip: 1:1, nula

3. FC Synot Slovácká Slavia - Třebíč
Slovácká Slavia v tomto utkání zopakuje výborný výkon jako proti vedoucím Svitavám.

Tip: 3:1, jednička

4. Veselí n. M. - Hluk
Domácí hrají v pohodě a soupeři oplatí podzimní porážku.

Tip: 3:1, jednička

5. Mutěnice - Nedakonice
Domácí disponují silným kádrem a ani snaživý celek hostí by jim neměl být vážnější překážkou k zisku bodů.

Tip: 3:0, jednička

6. Horní Němčí - Šumice
Domácí potřebují body k záchraně a před vlastním obecenstvem vydřou těsné vítězství.

Tip: 2:1, jednička

7. Ořechov B - Částkov
V přímém souboji dvou posledních celků dávám více nadějí domácím reprezentantům.

Tip: 2:0, jednička







Úřední zpráva OFS UH
č. 33 - ročník 1999/2000 ze dne 20. dubna 2000
Zpráva VV OFS
a) VV vzal na vědomí zprávu STK a KM o průběhu mistr. soutěží a ČP - Janáček Cup. Dochází k častým změnám termínů. Dalším nedostatkem je, že žádosti o změnu termínu nejsou potvrzeny soupeřem - nedostatky nutno odstranit. Pro finále ČP Janáček Cup bylo rozhodnuto pozvat na 20.4. v 17.00 zástupce odd. So. Ořechov, TJ Traplice, TJ Šumice. Mládež. utkání jsou hrána dle rozpisu soutěží.
b) Odsouhlasil pořadatele Mezinárodní družby 2000 - Sokol Kněžpole - které se uskuteční 25. června, dorost a muži. K projednání bližších okolností bude utvořena komise OFS pro jednání s OFZ TN a Sok. Kněžpole.
c) Projednal odvolání rozhodčího Jaroslava Sedláře a potvrdil rozhodnutí okr. kom. rozhodčích pro zařazení do nižší soutěže IV. třídy pro JARO 2000.

Zpráva OFS UH

a) Změna sekret. odd. fotbalu Sokol Kněžpole - p. Žmola Antonín, tel. 58 71 63, 0602/25 47 43.
b) Oznámení pro trenéry: Na podzim t.r. proběhne podzimní cyklus školení trenérů licence A. Zájemci o školení se mohou přihlásit na předepsaném tiskopise na sekr. StFŽ do 30.5.2000. Trenérská rada StFŽ bude po skončení podzimní sezony organizovat kurz trenérů lic. B (dříve III. tř.). Zájemci se mohou přihlásit do 30.9.2000 na sekr. StFŽ.
c) Oprava ÚZ č. 32-99-2000. Správně změna začátku utkání ZT B mužů - TJ Vlčnov B - TJ Suchá Loz dne 14.5. v 10.00 na hřišti TJ Vlčnov.
d) Letní fotbalový tábor pro žáky nar. po 1.1.87 a 88 se uskuteční v Mor. Písku 14. - 18. 8.2000. Pořadatelem je opět KM StFŽ. Každoročně se nejtalentovanější zařazují do výběru StFŽ v Mezioblastní soutěži. Inf.: 0632/55 21 74 nebo 0601/54 21 97 - p. Sklenář. Pozvánky s návratkou je možno získat na sekretariátu OFS UH - tel. 0632/54 04 61.

Zpráva STK OFS

a) Schválila výsledky mistr. utkání z neděle 16.4.2000 dle došlých zápisů o utkání.
b) STK trestá fin. pokutou 50 Kč za nenahlášení výsledků mistr. soutěží ze dne 16.4. tyto oddíly: TJ Rudice, TJ Košíky, So. Ostr. Lhota.
c) Po dohodě oddílů fotbalu TJ Drslavice, TJ Traplice, TJ Šumice a TJ Ořechov se finále ČP Janáček Cupu uskuteční na stadionu Sokola Ořechov, a to 1. května 2000. Utkání o 3. a 4. místo - 14. 00, o 1. a 2. místo 16.30.

Zpráva KM OFS

a) Žáci OP A - 15. kolo: TJ Traplice - Kněžpole, 16. kolo: Bílovice - Traplice. OP B - 15. kolo: Osvětimany - Nedakonice, Břestek - Buchlovice, OP C - 14. kolo: Záhorovice - Bystřice p. Lop., 15. kolo: Záhorovice - Prakšice. Pořádající oddíly zaslat zápisy nebo hlásit nesehrání (příp. náhr. termín) do 27.4.2000 - na KM OFS.
b) Dorost OP - 17. kolo: Štěrk. O. N. Ves - Nedakonice 3:2. KM projednala námitku TJ Nedakonice - rozhodla ponechat v platnosti výsledek dosažený na hřišti k dalšímu jednání námitku předává OKR.
c) Žáci OP C - 21. kolo: Bystřice p. Lop. - Vlčnov bude sehráno o dohodě dne 5.5. se zač. v 17.00 na hřišti v Bystřici.
Dorost OP - 18. kolo: Boršice - Buchlovice bude sehráno po dohodě dne 22.4. ve 14.00. SK Boršice uhradí OFS fin. částku 200 Kč.
Žáci OP A - 25. kolo: Kněžpole - Jarošov bude sehráno 11.6. ve 14.15 v Kněžpoli.
d) TJ Topolná uhradí 400 Kč pro TJ Drslavice nesplněno dle ÚZ č. 8-99-2000. Uhradit do 10.5., při nesplnění bude zastavena činnost odd. fotbalu.

Zpráva DK

Horák Zdeněk, r.č. 621108-924 TJ Buchlovice vyloučen za urážku s hanlivým výrokem po předchozí ŽK s následným vyhrožováním. Trestá se nepodmíněně šest měsíců od 20.4. do 20.10. čl. 3b,c
Zimčík Radek, r.č. 790528-4607 TJ Dolní Němčí B - vyloučen za kopnutí soupeře zepředu po odehrání míče v nepřerušené hře. Trestá se podmíněně tři týdny do 18.7. čl. 4a
Grebeníček Radim, r.č. 711016-4589 TJ Kněžpole, vyloučen za kopnutí soupeře v nepřer. hře. Trestá se podmíněně čtyři týdny do 18.7. čl. 4a
Sakrajda Petr, r.č. 820826-4604 TJ Kněžpole dorost, žádost o prominutí trestu se vyhovuje. Činnost uvolněna od 20.4.
Jošek Michal, r.č. 820601-4608 TJ Buchlovice, žádosti o prominutí trestu se zamítá.
Pavlíček Radek, r.č. 790321-4616 TJ Slovácko, vyloučen za podražení soupeře v souboji o míč, po předchozí ŽK čl. 6a
Jakšík Zdeněk, r.č. 830118-4606 TJ Buchlovice, žádosti o prominutí se zamítá.
Hrančík Rostislav, r.č. 730214-3597 TJ Slovácko, vyloučen za podražení soupeře - zmaření vylož. šance. Trestá se podmíněně dva týdny do 18.7. čl. 5a
Vycudilík Josef, r.č. 620123-710 Sokol Částkov, žádost o změnu trestu se zamítá.
Martinák Vít, r.č. 770103-4613 SK Boršice B, vyloučen za držení soupeře, vyložení šance. Trestá se podmíněně dva týdny do 18.7. čl. 5a
Zlámal Radomil, r.č. 670209-1792 Rozv. Záhorovice, neprojednáno pro nepředložení záležitostí.
Mikulka Robert, r.č. 732817-4588 TJ Bílovice, činnost zastavena. DK zve jmenovaného na jednání k řešení 27.4. v 16.30. DK rozhodla pozvat na jednání hl. rozhodčího Dalibora Hanáka také na 16.30. Účast povinná.
Doplnění rozhodnutí DK ze 13. dubna:
Bušo Jiří, r.č. 741115-4201 TJ Přečkovice. vyloučen za udeření soupeře rukou v přer. hře. Trestá se nepodmíněně čtyři týdny do 11.5. čl. 7b. HK odečte z vkladů do soutěží oddílům fotbalu za řešení případů u mužů 50 Kč, u dorostu 20 Kč.

Zdeněk Petráš, sekretář VV OFS








Hlucké extraligové tenistky jsou spokojeny
Hluk - Před čtrnácti dny zápasem se Slavojem Praha, kterému podlehly poměrem 6:4, skončila pro extraligové stolní tenistky z Hluku letošní sezóna. V ní trojice Kristýnka Galušková, Martina Smištíková a Monika Jančová obsadila konečné šesté místo.
"V oddíle jsme celkově s minulým rokem velice spokojeni. Počítali jsme totiž, že naše mladé hráčky budou mít problémy se v soutěži vůbec udržet. Po první půlce jsme situaci přehodnotili a dali jsme si za cíl skončit do pátého místa. To nakonec nevyšlo, protože v posledním zápase, který o umístění rozhodoval, jsme prohráli se Slavojem," hodnotí uplynulý ročník trenérka Andrea Botková.
Tuto prohru však určitě vyvážily výborné výsledky, kterých dosáhly v Litomyšli a doma s Frýdlantem. V obou zápasech remizovaly shodně 5:5 a pro druhý Frýdlant to byl jediný ztracený bod za půlsezonu. "Na toto utkání se přišlo podívat hodně diváků, neboť byli zvědaví na Marii Hrachovou a slovenskou reprezentantku Kolářovou. Myslím si, že naše soupeřky byly za remízu vděčné," konstatuje Botková.
Pokud budou Hlučanky i v příštím roce pokračovat v dobrých výkonech, mohly by aspirovat na vyšší příčky v tabulce. "Spoléháme na to, že výkonnostní tendence půjde nahoru. Čtrnáctiletá Smištíková a o rok mladší Jančová trénují každý den a neustále se zlepšují. Smištíková byla letos naší nejlepší hráčkou, dosáhla šedesátipětiprocentní úspěšnosti v zápasech a zejména ve druhé polovině hrála výborně. Jančová začala dobře, ke konci už byla slabší. Kristýna Galušková hrála stabilně velmi dobře. To nás překvapilo zejména proto, že extraligu vyzkoušela poprvé a rok působila v Německu v nižší soutěži," vysvětluje Botková. "Každý odehraný zápas byl pro nás přínosem a získávaly jsme v něm cenné zkušenosti," potvrzuje trenérčina slova K. Galušková. Novinkou v příštím ročníku by měla být velikost míčku, který bude o dva milimetry větší, a tím pádem i těžší.
"Uvidíme, jak se s tím děvčata srovnají. Doufám, že je to příliš nevyvede z míry," říká trenérka. Svůj podíl na úspěších extraligových tenistek má i výborné zázemí, které jim vytváří ve Spartaku Hluk. Před rokem do klubu přišel nový předseda Karel Krhovský, který zajistil přísun financí. Od července letošního roku se Spartak navíc zapojí do velkého projektu pořádaného Ministerstvem školství. To vybralo pět měst v České republice, ve kterých vytvoří tzv. Střediska vrcholového sportu. Zde by se mládež ve věku od dvanácti do osmnácti let připravovala na Olympijské hry. Hluk se stane jedním z nich. "Tento projekt nám bude minimálně po čtyři roky přinášet finanční částku, která je pro nás dost významná. Do tohoto střediska by měly patřit také Jančová se Smištíkovou spolu s dalšími asi šesti hráči," uzavírá Botková.
Michaela Křížová







Delegace rozhodčích na utkání hraná v okrese 30.4.2000
OP - 19. kolo: č.1 Ořechov - Březolupy Vlašic, č.2 Kněžpole - Vlčnov Šimon, č.3 Hluk B - Kunovice (10.15) Strapina J., č.4 Hor. Němčí - Šumice Šťastný, č.5 Nivnice - Buchlovice HO, č.6 Traplice - Drslavice Mahdal, č.7 Dol. Němčí B - Ostr. Lhota (so 10.15) Hůlka.
III. třída - 19. kolo: č.8 Pitín - Sušice Huška, č.9 Kostelany - Medlovice Hanák, č.10 Bystřice - Přečkovice Kostelníček, č.11 Havřice - Jalubí B HO, č.12 Bílovice - Bánov Hůlka, č.13 Babice - Žítková Ondráš, č.14 Zlámanec - Korytná Strapina J.
IV. třída sk. A - 19. kolo: č.15 Ořechov B - Částkov (10.00) Katrňák, č.16 Kněžpole B - Jankovice (10.30) Vlašic, č.17 Popovice - Podolí A Katrňák, č.18 Košíky - Boršice B Sedlář, č.19 Mařatice - Mistřice Šebestík, č.20 Topolná - Slovácko Kostelník, č.21 Osvětimany - Huštěnovice Mrázek.
IV. třída sk. B - 15. kolo: č.22 Komňa - Záhorovice (14.00) Janulík, č.23 Rudice - Krhov Prachař, č.24 Podolí B - Nezdenice Strapina M., č.25 Vlčnov B - Březová Bičánek, č.26 Suchá Loz - St. Hrozenkov Turchan.
OP dorost - 19. kolo: č.27 Kněžpole - Nedakonice Šimon, č.28 O. N. Ves - Suchá Loz Bičánek, č.29 Uh. Ostroh - Boršice Zich, č.30 Buchlovice - Újezdec (14.00) Hanák, č.31 Zlechov - Březolupy (10.00) Šebestík.
Výměna okres HO: č.372 Bukovany - Strážovice Šumšal, č.279 Žádovice - Svatobořice Vacenovský.
Pomezí I. B třídy: Slavkov - Vnorovy Janča.
Pokud není uvedeno jinak, je začátek u dorostu ve 14.15, u dospělých 16.30.







Kam za sportem
Středa 26. dubna
Fotbal:
FC Synot Slovácká Slavia - V. Otrokovice, MSFL mladšího (15.00) a staršího (17.00) dorostu, dohrávka 17. kola na stadionu v Ostr. Lhotě
FC Synot - Třebíč, MSFL staršího (14.00) a mladšího (16.15) dorostu, dohrávka 17. kola
Uh. Brod - Kateřinice (17.00), župní přebor - dohrávka

Čtvrtek 27. dubna

Fotbal:
Dol. Němčí B - Vracov (17.00), semifinále StFŽ

Sobota 29. dubna

Fotbal:
FC Synot Slovácká Slavia - Třebíč (16.30), divize
Polešovice - Slavkov (16.30), divize
Uh. Brod - FC Vsetín (16.30), župní přebor
FC Synot Slovácká Slavia - FC Synot, MSFL staršího (10.15) a mladšího (12.30) dorostu, stadion Ostr. Lhota
FC Synot Slovácká Slavia - Slavia Třebíč, MSFL ml. (10.00) a starších (11.30) žáků.

Šipky: IV. Republikový pohár - kategorie A (9.00), kulturní dům Dol. Němčí
Uhamako: Likvidus DS - Trin (8.00), TJ 13 Kunovice - Johnnie Walker (8.50), Likvidus DS - Frost (9.40), TJ 13 Kunovice - 1. HK Liďák Nedakonice (10.30), Trin - Orel (11.20), Johnnie Walker - 1. HK Liďák Nedakonice (12.10), Yes - MK Sušice (13.00), Unikov - LH 24:02 (13.50), Yes volno (14.40), Unikov - Dat (15.30), MK Sušice volno (16.20), LH 24:02 - Dat (17.10).

Neděle 30. dubna

Fotbal:
FC Kunovice - Kyjov (10.15), MSFL
Dol. Němčí - Znojmo (16.30), divize
I.A třída sk. B: O. N. Ves - Prakšice, Uh. Ostroh - Kvasice, Boršice - Bzenec, Nedachlebice - Rohatec (16.30).
I. B třída sk.B: Jalubí - Holešov, Jarošov - Koryčany (16.30).
I. B třída sk. C: Slavkov - Vnorovy (16.30)
Okresní přebor: Ořechov - Březolupy, Kněžpole - Vlčnov, Hor. Němčí - Šumice, Nivnice - Buchlovice, Traplice - Drslavice, Dol. Němčí B - Ostr. Lhota (16.30, Hluk B - Kudlovice (10.15),
III. třída: Pitín - Sušice, Kostelany - Medlovice, Bystřice - Přečkovice, Havřice - Jalubí B, Bílovice - Bánov, Babice - Žítková, Zlámanec - Korytná (16.30).
IV. třída sk. A: Popovice - Podolí, Košíky - Boršice B, Mařatice - Mistřice, Topolná - Slovácko, Osvětimany - Huštěnovice (16.30), Ořechov B - Částkov (10.00), Kněžpole B - Jankovice (10.30).
IV. třída sk. B: Rudice - Krhov, Podolí B - Nezdenice, Vlčnov B - Březová, Suchá Loz - St. Hrozenkov (16.30), Komňa - Záhorovice (14.00).

Volejbal: Okresní přebor mužů: Ostr. Lhota - Uh. Ostroh, Tupesy - St. Město C, Vlčnov - Květná (9.00).

Plavání pro veřejnost

Pondělí 24. dubna zavřeno
Pondělí až pátek 6.00 - 7.30, pondělí 14.00 - 16.00 a 18.00 - 21.00, úterý 14.00 - 19.00, středa 14.00 - 21.00, čtvrtek sudý 14.00 - 15.00, 18.00 - 21.00, lichý 14.00 - 16.00, 18.00 - 21.00 pátek 14.00 - 21.00, sobota - velký baz. 8.00 - 21.00, malý baz. 12.30 - 21.00, neděle - velký baz. 10.00 - 21.00, malý baz. 11.30 - 21.00.

Squash ve Sportovní hale v Uh. Hradišti: pondělí až pátek 13.00 - 22.00, sobota a neděle 8.00 - 22.00.








www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund