Číslo: 18
02.05.2000
Článků: 89

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


FC Vítkovice - FC Synot 0:2 (0:0)
FC Kunovice - FC Kyjov 1:2 (0:1)
FC SSS - BOPO Třebíč 1:0 (0:0)
Dolní Němčí - Znojmo 1:0 (1:0)
1. FC Polešovice - SK Slavkov 0:1 (0:0)
FOTBALOVÉ VÝSLEDKY
Rychlý zásah zachránil život hráče na hřišti
Byli jsme při tom
O putovní pohár Kunovic
ŠK Synot na bronzové příčce
Mladí ragbisté v Bystrci
Hasiči zahájili
Fotbalové soutěže mládeže
Zápas rozhodl první poločas
První titul novoveských kanoistů
Mládežnická házená
Okresní stolní tenis
ITS CUP 2000 pro Uh. Hradiště
Finále ČP pro Ořechov
Úřední zpráva OFS UH
Dostihová sezóna začala i v mařatické TJ Monty
Šachová extraliga skončila
Delegace rozhodčích na utkání hraná v okrese 7.5.2000
Kam za sportem
Dnes tipuje: Miroslav Bednařík
Volejbal Slovácké
Turnaj Uhamako pokračuje
Hradišťské ragby věří ve svou šťastnou hvězdu
Jan Železný 12. května v Uh. Brodě
O titulu v subbuteu rozhodnuto
Softbalistky v Chocni
Dukla přehrála učitele
V Buchlovicích doprali
Házenkářky ITS zazářily v Praze





FC Vítkovice - FC Synot 0:2 (0:0)
Vítkovice (Mil)- Jarní neporazitelnost vydržela Synotu i na horké ostravské půdě. Pokud k tomu připočteme i podzimní zápasy, kdy Staroměstští prohráli naposledy v Plzni, vychází z toho úctyhodná série 14 zápasů bez porážky. Proto se Synot nachází s velkým bodovým náskokem na špici druholigové tabulky. Letní počasí s největší pravděpodobností ukolébalo všechny aktéry tohoto duelu, proto se v první půli hrál fotbal bez patřičné šťávy a důrazu. Od začátku sice převzal otěže do svých rukou Synot, ale v zakončení se příliš neprosadil. Ve 12. poslal centrem Zapletal do šance Vojtěška. S˙jeho hlavičkou si však Kafka poradil. Stejně úspěšný byl i o tři minuty později, kdy mu hlavičkou hrozil Lysáček. Vítkovice se na dostřel Ondrůškovy branky téměř nedostávaly, za zmínku stojí jen pokus Vybírala, jenž skončil nad břevnem, a skákavá střela Langera, kterou Ondrůšek kryl. Ve 38. odpustil rozhodčí Marada domácím výrazný pokutový kop, když se Veselý proháčkoval do velkého čtverce a jeho jasné sražení zůstalo bez potrestání.
Po změně stran hosté zvýšili aktivitu a výsledek se dostavil v 63. To Veselý utancoval u rohového praporku dva protihráče a jeho přetažený centr ke vzdálenější tyči našel hlavu Lysáčka a střelec minulého kola poslal hosty do vedení. Ve zbývajícím čase pozorná obrana Synotu nepustila domácí do střelecké šance, navíc hosté svůj náskok po rychlé akci ještě zvýšili. Míč putoval po ose Trousil - Němčický - Kowalík a poslední jmenovaný střelou k tyči stanovil konečný výsledek. Jediným stínem v tomto utkání bylo vykartování Trousila a Vojtěška, kteří tak budou v příštím utkání s Plzní mimo hru. To se kvůli vysílání derby Sparty se Slávií hraje na Širůchu ve St. Městě již od 13.30 hod. V úterý 2. května sehraje Synot přípravný zápas s juniorkou ostravského Baníku od 14.30 hod.
Branky: 63. Lysáček, 90. Kowalík. ŽK: Derych, Vybíral - Zapletal, Trousil, Vojtěšek, Bosák. Rozhodčí Marada - Legierský, Hruška. Diváků 595.
Sestava: Ondrůšek - Soldán - Trousil, Veselý - Vojtěšek (57. Bosák), Hlahůlek, Lysáček, Zapletal (84. Němčický), Vajda - Míl (69. Faldyna), Kowalík. Trenér František Komňacký.
Vítězslav Kolda (FC Vítkovice): "Nepodali jsme takový výkon, jaký mužstvo předvedlo před týdnem s Plzní. V současné době nemáme útočníka, který by byl schopný vstřelit gól, a bez toho vyhrát nelze. Na Synot momentálně herně nemáme."
František Komňacký (FC Synot): "Předpokládal jsem, že zápas bude mít vyšší kvalitu. Vzhledem k tomu, že Ratíškovice doma pouze remizovaly, naši výhru beru. K výkonu však budu mít při hodnocení tohoto utkání připomínky."







FC Kunovice - FC Kyjov 1:2 (0:1)
Kunovice (JOH) - Ve 23. kole se představilo na Bělince třetí mužstvo tabulky MSFL, fotbalisté z Kyjova. V domácím celku po dvou porážkách došlo ke změnám. Na lavičce zůstali Malůš, Mačuda i Žák. Vstup do zápasu měli lepší hosté, kteří se již v 8. minutě ujali vedení, když Rozsypal z deseti metrů podstřelil domácího gólmana Seberu. Kunovice si v první půli sice vytvořily optickou převahu, ale hra jejich útočníků byla zoufalá. Charvát se více věnoval řečnění než hraní a Zlínský dostával od hostující obrany jednu lekci za druhou v hlavičkových soubojích. Snad jedinou šanci domácích v 31. zahodil střelou do oblak z trestného kopu Kachlík.
Po přestávce poslal trenér Blaha na hřiště Mačudu a Malůše, jenže na hře se nic nezměnilo. Hosté předváděli pohlednější kopanou a v 73. zatloukli druhý hřebíček do kunovské rakve. Štěpanovský našel ve vápně nekrytého Šťastného, a ten lobem nad padajícím Seberou zvýšil jejich vedení na 2:0. V 85. se sice Kunovicím podařilo z penalty za faul na Charváta snížit Kopčilem na 1:2, ale to bylo z jejich strany vše.
Branky: Kopčil z penalty - Rozsypal, Šťastný. ŽK: Charvát, Mačuda - Macek, Kowalík, Trávníček. Rozhodčí: Teplý - Laca, Vaculín. Diváků 380.
Sestava Kunovic: Sebera - Uhlíř - Kopčil, Svoboda, Řezník - Boďa (46. Mačuda), Julina (46. Malůš), Šimeček, Kachlík - Zlínský (74. Hanák), Charvát. Trenér Lubomír Blaha.
Jiří Fryš, trenér Kyjova, po utkání řekl: "Myslím si, že jsme viděli na derby celkem pohledné utkání. Měli jsme lepší vstup do obou poločasů, a to rozhodlo."
Trenér Kunovic Lubomír Blaha: "Naše mužstvo, když dostane na domácím hřišti první branku, tak se dostane do křeče a je to problém. Schází nám kvalitní útočník, nyní můžeme jen vzpomínat třeba na Radka Vlka. Z výsledku jsem velmi zklamán."
K dalšímu utkání zajíždí Kunovice v sobotu 6. 5. na Zeman Brno. Začátek utkání je v 16.30 hodin.







FC SSS - BOPO Třebíč 1:0 (0:0)
Uh. Hradiště (JB) - Domácí tým který nastoupil do utkání bez distancovaného Lysoňka a zraněného Chlachuli, čtvrté utkání za sebou neprohrál. V brance se poprvé představil Andrej Macko (bratr Martina z FC Synot), který udržel čisté konto. Až do 28. minuty se převážně hrálo v poli bez vzruchu, hráči taktizovali a čekali na chybu soupeře. Ve 33. po centru Pokorného do velkého čtverce si poprvé sáhl na míč Macko. Ve 36. z 18 metrů vypálil Nekarda, míč se odrazil od levé tyče znovu na jeho kopačky, ale následný centr zlikvidoval brankář Fiala.
Nástup do druhé půle se Slovácké vydařil. V 51. minutě kapitán Palčík přihrál míč Blahovi, který v koncovce nezaváhal a zaznamenal vedoucí a současně vítězný gól. BOPO otevřelo hru a snažilo se o vyrovnání. Rušné momenty se střídaly na obou stranách. V 71. adresoval míč Nekarda Rackovi, ten sice dopravil míč do sítě, ale branka nebyla uznána pro ofsajd. Závěr utkání patřil domácímu celku, který zasloužené jednobrankové vítězství udržel.
Domácí trenér P. Vařecha po utkání řekl: "Třebíč byla kvalitním mančaftem a potvrdila, že ne náhodou je na druhém místě divize. Dobře organizovaná obrana nám dělala problémy. Zasloužené vítězství o gól odpovídá průběhu celého utkání. S výhrou jsem spokojen, nejlepším naším hráčem byl Palčík."
Trenér BOPO Zd. Bárta dodal: "Přijeli jsme z Horácka na Slovácko s taktikou uhrát alespoň bod, ale nepodařilo se nám to. Hráli jsme na 0:0, bohužel technicky vyspělý soupeř byl o ten gól lepší."
Branka: 51. Blaha. Rozhodčí: Herman - Brtníček a Hruška, všichni z Vyškova. ŽK: Blaha -Pokorný, Nahodil, Kohlstrom, Vacek a Valenta. Diváků: 281. Sestava FC SSS: Macko - Palčík - Orlovský, Herodes - Mikulášek (82. Bičánek), Buchta, Beníček, Nekarda, Polášek (50. Obal) - Blaha, Racek (90. Machala). Trenér: P. Vařecha.
Dohrávka 17. kola: FC Synot SS - D. Němčí ve středu 3. 5. v 16.30.







Dolní Němčí - Znojmo 1:0 (1:0)
D. Němčí (AD) - Dolní Němčí hrálo v neděli i za Polešovice, neboť Znojmo je jedním z kandidátů na sestup. Domácí začali zápas ofenzivně a vypracovali si řadu šancí. Střely Tinky, Bobčíka, Kadlčka a Stojaspala však do sítě nedoletěly. Hosté ohrozili domácího gólmana Kadlčka poprvé ve 26. jenže ten střelu Ostrého zneškodnil. Rozhodnutí padlo ve 31. kdy Švardala dostal domácí celek do vedení 1:0.
Převaha domácích pokračovala i ve druhém poločase, ale střelecká potence jejich kanonýrů byla velmi špatná. V posledních dvaceti minutách se dostali ke slovu i hosté, kteří si vytvořili značný tlak. V 84. domácí přečkali závar před vlastní brankou a z protiútoku jen štěstí stálo na straně Znojma při střele Bobčíka. O dvě minuty později se vyznamenal domácí gólman Kadlček po akci Spišiaka. Když v závěru neproměnil své dvě tutovky ani domácí Švardala, zůstal poločasový výsledek 1:0 i po devadesáti minutách.
Branka: Švardala. Diváků 370, rozhodčí Hadaščok z Opavy.
Sestava D. Němčí: Kadlček - Tinka - P. Kadlček, Stojaspal, Urbanec - Švardala, Polášek (77. Cmol), Bobčík, Zajíc (85. Skopal) - Fibichr, Antl (63. R. Zimčík). Trenér A. Kadlček.
K příštímu utkání zajíždí Dolní Němčí v neděli 7. 5. do Slavkova.







1. FC Polešovice - SK Slavkov 0:1 (0:0)
Polešovice (rub, AS) - "Jednoznačně nejlepší výkon mužstva, nemohu vytknout ani jednomu hráči snahu, aktivitu, bojovnost. Byli jsme lepším celkem, vypracovali jsme si několik brankových situací, nepustili jsme hosty do vážnější akce, ale takový už je fotbal." To byla slova trenéra Samsonka po dalším existenčím utkání. Domácí kolektiv dřel, hráči bojovali, hýřili aktivitou, ale fotbalové štěstí se od nich odvrátilo. Z několika rohových kopů v úvodu zápasu vytěžil v 11. Jedelský pouze nastřelenou tyč. V 18. Kreisl z hranice 20˙m nebezpečně vystřelil, ale hostující golman jeho dělovku vyrazil. Ve 28. minutě přehlédl hlavní rozhodčí evidentní ruku jednoho ze slavkovských hráčů a v 35. byl sražen Kreisl rovněž v pokutovém území, ale píštalka hlavního rozhodčího zůstala němá. Hosté se dostali do jediné, o to nebezpečnější akce, minutu před koncem poločasu. Žižlavský po centru ze 6˙m trefil golmana Skovajsíka do obličeje a následně Lahola odkopem zachránil.
Úvod do druhé půle se domácím vyvedl. V 51. minutě byl stažen ve vápně Jedelský a rozhodčí Dubčák nařídil pokutový kop. Jedinečné příležitosti ale Janík nevyužil, slavkovský brankář byl na místě. Zákonitě musel přijít trest. Přišel v 79., kdy po nepřímém kopu ve zdi tečovaný míč dorazil pohodlně Říha za záda Skovajsíka. "Mrzí mě prohra. Za týden v sobotu hrajeme v Židenicích, uvidíme, naděje umírá poslední", řekl rozmrzele trenér Samsonek.
Sestava 1. FC: Skovajsík - Holaň, Koranda, Lahola (60. Omelka) - Červinka (52. Vojtek), Janík, Jedelský, Kreisl - Suchý, Novotný.
Branka: 79, Říha. ZK: Koranda, Bartošík, Omelka, Vojtek - Hrda, Matocha, Záleský, Jelínek.
Rozhodčí: Dubčák. Diváků: 250.







FOTBALOVÉ VÝSLEDKY
II. liga
Vítkovice - Synot 0:2, Ratíškovice - Zlín 0:0, Bohdaneč - Xaverov 3:1, Prostějov - M. Boleslav 2:1, Neratovice - NH Ostrava 2:1, Most - Frýdek-Místek 2:1, Karviná - Poštorná 2:1, Třinec - Plzeň odloženo, pro nemoc domácích na 9.5.

	1.	Synot		18	4	2	63:24	58
	2.	Plzeň		13	7	3	39:15	46
	3.	Ratíškovice	12	6	6	40:26	42
	4.	Most		9	11	4	36:26	38
	5.	NH Ostrava	9	9	6	34:30	36
	6.	Zlín		8	9	7	36:27	33
	7.	Bohdaneč	8	8	8	28:30	32
	8.	Neratovice	8	6	10	34:38	30
	9.	Prostějov	7	8	9	30:34	29
	10.	Třinec		7	8	8	30:45	29
	11.	Xaverov		7	6	11	28:37	27
	12.	Vítkovice	6	8	10	19:30	26
	13.	Karviná		6	7	11	37:43	25
	14.	Poštorná	5	9	10	27:37	24
	15.	M. Boleslav	5	9	10	24:36	24
	16.	Frýdek-Místek	4	3	17	21:48	15

MSFL
D. Benešov - SK Hranice 0:0, Kunovice - Kyjov 1:2, Olomouc B - Zeman Brno 1:1, D. Hranice - Brumov 2:1, Ostrava B - Jihlava 2:2, D. Kounice - Uničov 2:2, Brno B - Vratimov 0:2, Holice volno, Vratimov - Kyjov 0:0, dohrávka, Brumov - Uničov 3:1, dohrávka.


	1.	Jihlava		13	5	3	36:14	44
	2.	Kyjov		10	9	3	19:12	39
	3.	D. Benešov	9	9	3	25:16	36
	4.	Uničov		10	5	7	29:26	35
	5.	Holice		10	5	5	35:33	35
	6.	Brno B		8	6	7	28:21	30
	7.	Kunovice	9	3	9	25:28	30
	8.	Ostrava B	7	8	6	32:22	29
	9.	SK Hranice	8	4	9	31:39	28
	10.	D. Kounice	7	5	9	26:35	26
	11.	D. Hranice	6	6	9	24:29	24
	12.	Olomouc B	5	8	8	32:30	23
	13.	Vratimov	5	6	11	26:30	21
	14.	Brumov		5	4	12	21:38	19
	15.	Zeman Brno	3	5	14	15:31	14

DIVIZE D
D. Němčí - Znojmo 1:0, Polešovice - Slavkov 0:1, Břeclav - Židenice 1:1, Slavičín - Chropyně 2:0, Zlín B - Svitavy 1:1, Slušovice - Napajedla 0:0, Uh. Hradiště - Třebíč 1:0, Mysločovice - Bystrc 1:1.


	1.	Svitavy		11	8	3	28:12	41
	2.	Třebíč		11	6	5	32:23	39
	3.	Uh. Hradiště	11	5	6	29:21	38
	4.	Židenice	11	4	7	36:23	37
	5.	Slavkov		10	6	7	28:24	36
	6.	D. Němčí	9	7	6	30:25	34
	7.	Slavičín	9	6	7	36:21	33
	8.	Zlín B		8	9	5	27:15	33
	9.	Napajedla	9	4	9	29:28	31
	10.	Chropyně	9	3	10	36:30	30
	11.	Bystrc		8	5	9	26:28	29
	12.	Slušovice	7	7	9	33:37	28
	13.	Břeclav		7	5	10	27:30	26
	14.	Znojmo		5	6	11	28:38	21
	15.	Mysločovice	5	4	14	18:48	19
	16.	Polešovice	3	5	15	10:50	14

Župní přebor
Veselí n. M. - Hluk 3:0 (1:0). Domácí měli po celé utkání trvalou převahu, do vedení šli ve 29. Zpěvákem. Tentýž hráč v nástupu do druhé půle vsítil druhou branku. Hosté se pouze bránili a do šancí se dostávali jen sporadicky. Veselané v 75. pečetili vítězství Grabcem. Hluk podržel gólman Janča. Rozhodčí Vojvodík, 250 diváků.

Mikulčice - Hradčovice 0:4 (0:3). Domácí tým po dvou výhrách chtěli hrát vyrovnanou partii i s Hradčovicemi, ale od úvodních minut měly Hradčovice herně navrch a vypracovávaly si jednu šanci za druhou. Střelecky se prosadil ve 14. Michalčík, o deset minut později přidal druhou branku Plevák. Když ve 38. Michalčík svou druhou brankou zvýšil na 3:0, bylo o výsledku rozhodnuto. Zvlášť když ve 45. domácí Rusňák uviděl za hrubý faul červenou kartu. Ve druhé půli hra upadla, do šancí se dostávali i domácí hráči, ale brankově se neprosadili. Svůj výborný výkon korunoval Michalčík třetím gólem. Sudí Hulcký, 100 diváků.

Vracov - Břestek 2:1 (2:0). Vracov měl v první půli územní převahu, ze které vytěžil dvě branky Hozákem a Kulykem. V 55. Břestečtí snížili stav utkání Kaštánkem, to však bylo z jejich strany vše. U hostů podal výborný výkon brankář Konečný. I další minuty patřily Vracovským, kteří svého soupeře k vyrovnání nepustili. Rozhodčí Chramcov, 300 diváků.

Uh. Brod - Vsetín 0:0. V průměrném utkání se oba celky nakonec rozešly smírně. První poločas patřil překvapivě hostům, kteří byli fotbalovější a vypracovali si dvě dobré střelecké příležitosti Macečkem. Gólman Kubiš byl ale na místě. Broďané dali o sobě vědět až ke konci poločasu, kdy kanonýr Michalčík přehazoval lobem hostujícího golmana, míč skončil pouze na břevně. Po obrátce Brod svého soupeře zatlačil na jeho polovinu, vstřelit branku se mu však nepodařilo. Rozhodčí Daněk, 200 diváků.

Kostelec - Kateřinice 4:1, Hulín - Morkovice 1:0, Šardice - V. Otrokovice 0:2, Hodonín - Vel. Karlovice 1:4. Dohrávka 19. kola: Uh. Brod - Kateřinice 1:0. Branka Šenkeřík. I v dohrávce 16. kola: Mikulčice - Uh. Brod 0:1 dal branku Šenkeřík.


	1.	Hulín		16	3	3	45:17	51
	2.	Veselí		14	3	5	53:28	45
	3.	Uh. Brod	13	3	6	28:26	42
	4.	Morkovice	11	5	6	51:31	38
	5.	Hluk		11	4	7	34:27	37
	6.	Šardice		10	6	6	38:28	36
	7.	Vracov		9	7	6	34:24	34
	8.	V. Otrokovice	10	4	7	30:27	34
	9.	Kateřinice	9	4	9	37:34	31
	10.	Kostelec	9	2	11	31:28	29
	11.	Hradčovice	8	2	12	35:40	26
	12.	V. Karlovice	7	4	11	35:36	25
	13.	Břestek		7	4	11	23:38	25
	14.	FC Vsetín	5	6	10	20:31	21
	15.	Mikulčice	4	1	17	13:51	13
	16.	Hodonín		2	2	18	20:61	8

I. A třída sk. B
Mutěnice - Nedakonice 1:0 (1:0). V přímém souboji se utkala dvě mužstva s nejlepšími obranami v soutěži, které také v tomto duelu dominovaly. Mutěnice vsítily jedinou branku utkání ve 29. Matuškem. Do vyložených šancí se útočníci obou celků přes dobře hrající defenzívní řady dostávali velice těžko.

O. N. Ves - Prakšice 5:0 (1:0). V první půli měla hra vyrovnaný průběh, Novovesští šli do vedení v 11. Juráskem. Po změně stran drželi otěže zápasu ve svých rukou domácí, kteří svou převahu vyjádřili i brankově. O ty se podělili Nikl 2, Svoboda a Zajíc.

Vacenovice - Újezdec 8:1 (3:1). Hosté ve Vacenovicích zcela herně propadli, domácí hráči byli při chuti a vytvářeli si jednu šanci za druhou. U hostů podal nejlepší výkon gólman, který zabránil několika dalším příležitostem.

Uh. Ostroh - Kvasice 1:2 (1:0). Utkání dvou rozdílných poločasů, v prvním měli domácí výraznou převahu, ale trefili se pouze jednou ve 43. Chvilíčkem. Kvasice zaskočily svého soupeře hned v úvodu druhé půle, kdy během pěti minut otočily skóre. Ostrožané se v závěru snažili o vyrovnání, hostující obrana však byla pozorná.

Boršice - Bzenec 0:0. Domácí nastoupili bez tří hráčů základní sestavy, což bylo znát na jejich hře. I v oslabené sestavě měly však Boršice místy drtivou převahu, ze které kýžený gól nevytěžily. Navíc spálily několik příležitostí.

Nedachlebice - Rohatec 0:0. V souboji týmů ze dna tabulky měli domácí stálou převahu. Hosté hráli od 5. bez vyloučeného Domanského a v 10. zahodil domácí Fojtík pokutový kop.

Ždánice - Bojkovice 2:1. Ve vyrovnaném zápase byli domácí borci důraznější v pokutovém území a získali si dvoubrankový náskok. Hosté snižovali v 80. Valtrem z pokutového kopu.


	1.	Mutěnice	15	2	2	63:14	47
	2.	Vacenovice	12	3	4	44:24	39
	3.	Kvasice		10	2	7	33:26	32
	4.	O. N. Ves	10	1	8	36:26	31
	5.	Nedakonice	9	4	6	27:19	31
	6.	Boršice		9	4	6	33:26	31
	7.	Bzenec		8	4	7	20:25	28
	8.	Újezdec		8	3	8	27:43	27
	9.	Bojkovice	7	3	9	21:30	24
	10.	Rohatec		6	3	10	26:38	21
	11.	Prakšice	6	1	12	25:42	19
	12.	Uh. Ostroh	5	2	12	32:43	17
	13.	Ždánice		5	2	12	22:40	17
	14.	Nedachlebice	4	4	11	20:33	16

I. B třída sk. B
Jalubí - Holešov 1:1 (0:1). Souboj dvou vyspělých kolektivů měl vyrovnaný průběh. Holešovští se ujali vedení v závěru první půle Soldánem. Za domácí srovnával v 80. Bičánek.

Jarošov - Koryčany 0:2 (0:1). Ve vyrovnaném duelu byly Koryčany střelecky úspěšnějším celkem a po zásluze si odváží tři body.

Střílky - Lužkovice 3:2, Roštění - SKP Zlín 4:1, Malenovice - Žeranovice 1:3, Zdounky - Zborovice 0:3, Hřiv. Újezd - Morkovice B 1:1.


	1.	Holešov		13	6	0	48:15	45
	2.	Lužkovice	8	6	5	36:26	30
	3.	Žeranovice	8	5	6	33:24	29
	4.	Zdounky		8	4	7	20:21	28
	5.	H. Újezd	8	4	7	27:31	28
	6.	Jalubí		8	3	8	25:27	27
	7.	Jarošov		7	6	6	24:26	27
	8.	Koryčany	7	5	7	23:21	26
	9.	Zborovice	7	4	8	23:28	25
	10.	Morkovice B	7	3	9	30:33	24
	11.	Roštění		7	1	11	18:33	22
	12.	Malenovice	7	0	12	35:41	21
	13.	Střílky		6	2	11	24:37	20
	14.	SKP Zlín	4	7	8	16:19	19

I. B třída sk. C
Slavkov - Vnorovy 1:0 (0:0). Po vyrovnaném prvním poločase nastoupil do utkání nestárnoucí Machálek, jehož příchodem se hra zlepšila. V 56. nacentroval a Zámečník vstřelil vítěznou branku.

Dubňany - Uh. Hradiště B 1:1 (1:0). V prvním poločase byli herně lepší domácí. Po přestávce hosté přidali, jejich tlak se stupňoval a v závěru zápasu na spravedlivou remízu vyrovnal Králík.

Kněždub - Zlechov 1:0. Utkání průměrné úrovně, o výsledku rozhodl už ve 26. z trestného kopu Chromeček.

Hr. Lhota - Strání 2:2 (0:1). Dramatický souboj, ve kterém byli v první půli lepší hosté a šli do vedení Svitákem. Po obrátce domácí zpřesnili kombinaci, následujících 15 minut diktovali tempo hry a vyrovnali Šimlíkem. Poté straňanský Zderčík z ojedinělého brejku dostal svůj tým znovu do vedení. V 80. byl vyloučen jeden z hostujících hráčů a domácí přesilové hry využili k vyrovnání.

Žarošice - Tupesy 1:0 (1:0). O překvapivé vítězství nad vedoucím celkem se postaral Maleňák.

Strážnice - Milotice 0:2, Kyjov B - Velká n. Vel. 0:1.


	1.	Tupesy		13	3	3	44:27	42
	2.	Hr. Lhota	11	5	3	41:19	38
	3.	Kněždub		9	5	5	32:19	32
	4.	Milotice	8	6	5	34:30	30
	5.	Strání		7	8	4	27:20	29
	6.	Slavkov		7	6	6	17:19	27
	7.	Velká n. V.	7	5	7	26:26	26
	8.	Kyjov B		6	6	7	25:20	24
	9.	Dubňany		6	6	7	27:23	24
	10.	Žarošice	5	7	7	18:27	22
	11.	Strážnice	5	6	8	23:34	21
	12.	Zlechov		4	4	11	18:29	16
	13.	Uh. Hradiště B	3	5	11	26:42	14
	14.	Vnorovy		2	8	9	15:38	14

Okresní přebor
Ořechov - Březolupy 2:2 (1:1). V utkání vynikající úrovně vidělo 300 diváků výborný nástup domácích. Hosté do konce poločasu srovnali nejen hru, ale i skóre. Ve druhé půli se hra přelévala z jedné strany na druhou a utkání tak mělo správný náboj až do konce. Branky vstřelil Mazáč, Oharek - Hubáček D. 2. Řídil Vlašic z Uh. Hradiště.

Kněžpole - Vlčnov 0:2 (0:2). Ve vyrovnaném duelu byli hosté střelecky lepší, domácím se nepodařilo proměnit žádnou šanci. Branky: J. Koníček 2. Sledovalo 100 diváků, řídil Šimon z Jarošova.

Hluk B - Kudlovice 0:5 (0:2). Domácí podali nejhorší výkon jara a hosté zaslouženě zvítězili. Branky: Nikl 2, Pálka, Šilc a Obdržálek. Rozhodčí Strapina z Jarošova.

Hor. Němčí - Šumice 1:2 (0:1). Pohledné utkání z obou stran pro diváky, se šťastnějším koncem pro hosty. Branku za domácí Tureček, za hosty Synčák a Vykydal. 200 diváků, řídil Šťastný z Uh. Hradiště.

Nivnice - Buchlovice 2:3 (1:1). Šťastné vítězství hostujícího mužstva, které dokázalo využít chyb domácího celku. Branky za domácí Soukeník S., vlastní. Za hosty Březina 2 a Úradníček. 150 diváků, řídil Malík z Kněždubu.

Traplice - Drslavice 3:0 (1:0). Branky za domácí Slavík J., Čevela O., Pekárek R. Řídil Mahdal z Bystřice, 300 diváků.

Dol. Němčí B - Ostr. Lhota 4:0 (2:0). Domácí byli po celý zápas lepší a zaslouženě zvítězili. Branky za domácí Kadlček R. 2, Kubeš, Macků. 100 diváků, řídil Hůlka z Uh. Hradiště.


	1.	Březolupy	11	4	4	32:19	37
	2.	Buchlovice	10	5	4	43:36	35
	3.	Šumice		10	4	5	37:20	34
	4.	Traplice	9	5	5	33:24	32
	5.	Ořechov		8	7	4	38:23	31
	6.	Vlčnov		7	5	7	22:22	26
	7.	Hluk B		7	5	7	29:34	26
	8.	Nivnice		6	6	7	25:25	24
	9.	Kudlovice	7	3	9	26:30	24
	10.	Kněžpole	7	2	10	26:38	23
	11.	D. Němčí B	6	4	9	30:40	22
	12.	Drslavice	6	3	10	27:31	21
	13.	H. Němčí	4	5	10	25:32	17
	14.	Ostr. Lhota	2	8	9	13:32	14

Pohárové výsledky
Semifinále poháru StFŽ mužů:Dol. Němčí B - Vracov 0:1 (0:0). Branka Basta. Rozhodčí Bednář, 200 diváků.

Čtvrtfinále poháru předsedy ČMFS starších žáků: Velká n. Vel. - Uh. Hradiště B 0:7, Šumice - Luhačovice 0:4, Boršice - V. Otrokovice 0:10, Dubňany - Mutěnice 0:2.

Semifinále se hraje 11.5. v 17.00: V. Otrokovice - Luhačovice, Mutěnice - Uh. Hradiště B.

III. třída
Pitín - Sušice 1:0, (0:0), Peřestý, Kostelany - Medlovice 3:1, (2:0), Smělík, Černý, Bureš - Vaculík, Bystřice - Přečkovice 1:1, (0:0), J. Baný - O. Daněk, Havřice - Jalubí B 8:0, (3:0), M. Slavíček 3, D. Sedláček 2, Slavíček, Kubáň, P. Botek, Bílovice - Bánov 0:8, (0:4), Vaňhara 3, Vacula 2, J. Beníček, Piška, Novák, Babice - Žitková 0:1, (0:0), Havier, Zlámanec - Korytná 1:2, (0:1), Pekárek - Skopalík, Mikláš.


	1.	Bánov		13	4	2	71:10	43
	2.	Havřice		13	2	4	53:18	41
	3.	Korytná		11	3	5	42:29	36
	4.	Přečkovice	9	4	5	35:35	31
	5.	Bystřice	8	6	5	29:33	30
	6.	Kostelany	9	2	8	37:32	29
	7.	Žitková		8	2	9	24:37	26
	8.	Jalubí B	8	1	10	28:35	25
	9.	Sušice		7	2	10	36:35	23
	10.	Zlámanec	5	6	7	26:31	21
	11.	Babice		5	4	10	29:46	19
	12.	Pitín		6	1	12	22:44	19
	13.	Bílovice	5	3	11	22:42	18
	14.	Medlovice	3	4	12	26:53	13

IV. třída sk. A
Ořechov B - Částkov 6:0, Kněžpole B - Jankovice 2:5, Popovice - Podolí 1:4, Košíky - Boršice B 0:3, Mařatice - Mistřice 0:4, Topolná - Slovácko 7:3, Osvětimany - Huštěnovice 0:3.


	1.	Huštěnovice	13	4	2	61:24	43
	2.	Podolí		13	2	4	58:32	41
	3.	Mistřice	12	2	5	51:34	38
	4.	Topolná		11	3	5	68:39	36
	5.	Slovácko	9	3	7	47:32	30
	6.	Mařatice	9	3	7	36:29	30
	7.	Popovice	9	1	9	37:41	28
	8.	Jankovice	7	6	6	46:44	27
	9.	Boršice B	8	2	9	33:37	26
	10.	Osvětimany	6	4	9	40:35	22
	11.	Ořechov B	4	5	9	30:41	17
	12.	Kněžpole B	5	1	12	26:53	16
	13.	Košíky		3	5	11	22:38	14
	14.	Částkov		2	1	16	17:93	7

IV. třída sk. B
Komňa - Záhorovice 1:3, Rudice - Krhov nehlášeno, Podolí B - Nezdenice 2:3, Vlčnov B - Březová 1:6, Suchá Loz - St. Hrozenkov 4:0, Březová - Suchá Loz 1:2, z minulého kola, Nezdenice - Vlčnov B 4:0, z minulého kola.


	1.	Boršice		10	2	1	78:14	32
	2.	Březová		10	2	2	64:16	32
	3.	Suchá Loz	9	2	2	49:12	29
	4.	Komňa		9	0	5	40:30	27
	5.	St. Hrozenkov	8	2	4	58:22	26
	6.	Záhorovice	8	0	6	39:27	24
	7.	Nezdenice	6	1	7	34:40	19
	8.	Vlčnov B	4	2	7	25:46	14
	9.	Rudice		2	1	10	24:50	7
	10.	Podolí B	1	0	12	15:74	3
	11.	Krhov		1	0	12	15:110	3

Výsledky připravili: L. Vacenovský a R. Lukáš








Rychlý zásah zachránil život hráče na hřišti
Byla neděle odpoledne 30.˙4.˙2000. Běžela 90 minuta mistrovského zápasu okresní soutěže III. třídy mužů mezi TJ Sokolem Bystřice p. L. a TJ Přečkovice. Stav zápasu byl 1:1. Do velkého vápna směřoval centr. Na míč si nabíhal hráč Přečkovic Mirek Šenkeřík a domácí Luděk Jankůj. Ve výskoku se srazili hlavami. Šenkeřík zůstal ležet na trávníku bez pohybu. Rozhodčí Kostelníček přerušil hru. Ležící hráč se nehýbal, byl v bezvědomí a měl zapadlý jazyk. První pomoci se ujal domácí hráč František Král, který se mu snažil vytáhnout zapadlý jazyk.
Mezi diváky byla naštěstí přítomná lékařka MUDr. Jana Mahdalíková. I když je v pokročilém stupni těhotenství, jednala velmi rychle. Po několika minutách se jí s pomocí dalších aktérů podařilo uvolnit Mirkovi dýchací cesty. Pořadatelé mezitím přivolali záchranku, která na hřiště přijela za 13 minut. Do sanitky usedl nejen otřesený Mirek Šenkeřík, ale také Luděk Jankůj, který se necítil po srážce dobře. Sanitka oba odvezla do nemocnice a všichni jen doufali, že vše dopadne bez dalších komplikací. Zápas skončil a mnozí si uvědomili, že nebýt rychlé a odborné pomoci, mohl tento zápas skončit tragédií.
TJ Sokol Bystřice p.L. děkuje touto cestou doktorce Janě Mahdalíkové a všem ostatním, kteří pomohli při nedělním zápase v záchraně života.
Karel Matucha - předseda TJ Sokol Bystřice p.L.







Byli jsme při tom
TJ Mařatice - So. Mistřice 0:4 (0:2)
Derby utkání IV. třídy mužů skupiny A se hrálo na travnatém hřišti Slovácké Slavie, které skvěle připravil hospodář Miroslav Bráblík. V úvodu utkání si více brankových příležitostí vytvořili hostující hráči, kteří se také ve 22. minutě dostali do vedení po hlavičce Plška - 0:1. Sokol byl lepší i v dalších minutách, kdy jeho hru režíroval exligový dirigent a hrající trenér Vojtěch Ondroušek. Hrálo se převážně na polovině Mařatic. Domácí se před branku hostí dostali až v závěru poločasu, kdy ve 37. střílel Šťastný těsně vedle a o minutu později svou šanci zahodil Rídl. Tři minuty před koncem poločasu však opět udeřili hosté. Surový napálil míč hlavou a Talášek v domácí brance neměl šanci - 0:2.
Po přestávce tlak hostí pokračoval. V 63. byl Michal Ondroušek ve vápně faulován a Vyorálek z nařízené penalty zvýšil vedení Mistřic na 3:0. V závěru utkání to byl opět Vyorálek, který uzavřel střelecký den Mistřic na 4:0. V celku domácích vynikl gólman Talášek.
Branky: 22. Plšek, 42. Surový, 63. a 82. Vyorálek (jedna z penalty). Rozhodčí: R. Šebestík z Jarošova - M. Sklenář z Mistřic a A. Pálka z Mařatic. ŽK: Hatoň a Mikuš - Plšek. Diváků: 205.
Sestava Mařatic: Talášek - Knapčík - Hubík (67. Blažek), Hatoň - Mauer, Mikuš, Jakšík, Rídl (67. Kadlček) - Janál (46. Slavičinský), Petrželka, Šťastný. Trenér: Josef Horký.
Mistřice: Jurča - Voj. Ondroušek - Polášek, Vaněk (46. Sklenář) - Tománek (78. Běťák), Michal Ondroušek, Vyorálek, Surový - Hájek, Plšek (67. Blaha). Trenér: Vojtěch Ondroušek.
Trenér Mařatic Josef Horký po utkání řekl: "Soupeř nás jasně přehrál po všech stránkách. Zvláště druhá branka je posadila do sedla. Našim hráčům scházel pohyb bez míče, bojovnost a aktivita. Od větší prohry nás zachránil skvělý výkon gólmana Taláška. Je velkou chybou, že nemáme vlastní hřiště a spousta našich hráčů odchází do okolních oddílů."
Trenér Mistřic Vojtěch Ondroušek: "Myslím, že to byla hra na jednu branku a naše vítězství je zasloužené. Mnoho šancí jsme soupeři nedovolili a naopak my jsme řadu příležitostí nedali. Na kvalitním hřišti se nám hrálo nesrovnatelně lépe než na našem hřišti. Doma jsme nyní méně trénovali a více budovali. Začínáme vlastně od začátku. Do vyšší soutěže se netlačíme. Chceme hrát hlavně fotbal pohledný pro diváky."
Jaroslav Boček







O putovní pohár Kunovic
Kunovice (JO) - V neděli 30.4. se sešlo 29 hasičských družstev při pátém ročníku soutěže O putovní pohár Kunovic. V novém rekordu soutěže zvítězilo družstvo SDH Petrovice okr. TR (19,26˙s) před Vacenovicemi okr. HO (19,60˙s) a SDH Milenovem okr. PR (21,59˙s). Okres UH na šestém místě zastupovaly Vésky (23,25˙s). Velkým plusem soutěže byla nová digitální časomíra s obřím displejem, která je vdržení SDH Kunovice. Sponzoři soutěže: Fixelová - Lékárna Kunovice, fa Zahas Lipník n. B. a město Kunovice







ŠK Synot na bronzové příčce
Uh. Hradiště (pech) - Náš poslední okresní zástupce v šipkové 1. lize Střední Moravy ŠK Synot nestačil v semifinále na Moravii Stars a potvrdil tak umístění ze základní části, tedy třetí místo. Nejprve doma podlehl Moravii Stars 4:7 (Chlad 1,5 Skládal 1, Čevela 1, Berka 0,5) a poté utržil těžkou porážku v Hulíně 1:10 (Berka 1).
"Soupeři to tam prostě padalo, neměli jsme šanci," zhodnotil semifinálové zápasy Petr Chlad. Hráči Synotu však nemusí být smutní, protože třetím místem si vybojovali účast na republikovém finálovém turnaji. Ve druhém duelu potvrdil úlohu favorita vítěz základní části Saila Kroměříž, když hladce přešel přes svého městského rivala Arénu po výhrách 8:3 a 9:2. Do finále se tedy probojovaly celky Saily Kroměříž a Moravie Stars.







Mladí ragbisté v Bystrci
Brno (IP) - Ragbyový klub ZŠ Za alejí Uh. Hradiště zajížděl ke druhému jarnímu ligovému kolu tentokrát do Brna - Bystrce. Turnaje se zúčastnili ragbisté Havířova, Olomouce, Vyškova, Zlína, Ingstavu a Dragonu Brno. Starší žáci (A-tým) v prvním zápase skupiny podlehli Vyškovu 0:2, když dlouho drželi bezbrankový stav, ale po chybách v závěru zbytečně ztratili dobře rozehrané utkání. Ve druhém zápase proti domácímu Ingstavu Brno se od samého začátku utkání nevyvíjelo pro hosty dobře a po boji plném tvrdých zákroků a faulů zvítězil Ingstav 5:3 (M. Kováč 3). Na závěr Uh. Hradiště prohrálo s Dragonem Brno opět po fatálních chybách 2:3 (M. Kováč 1, P. Maňásek 1) a skončilo tak na konečném pátém místě.
"Přestože jsme všechno prohráli, hráči odvedli slušný výkon," zhodnotil účinkování A-týmu trenér Postránecký. Co se nepovedlo "áčku", napravil B-tým - mladší žáci. Po výborných výkonech porazil všechny soupeře: Vyškov 6:1 (J. Mrázek 2, V. Chvátal 2, V. Suchý, F. Čuma), Ingstav Brno 5:2 (B. Kunovjánek 3, V. Suchý, J. Ditrich), Zlín 2:0 (B. Kunovjánek, J. Ditrich) a ve finále Olomouc 2:1 (J. Ditrich, F. Čuma). U B-týmu stojí za pozornost, že v útoku hraje teprve 8-letý David Dlouhý a na tříčtvrtce "amazonka" Markéta Šábíková. "Finále v normální hrací době skončilo 1:1, pak se hrálo na náhlou smrt. Čelili jsme obrovskému tlaku, ale nakonec Franta Čuma utekl po skvělé příhře Honzy Ditricha a nezadržitelně skóroval," popsal infarktový závěr trenér Postránecký.







Hasiči zahájili
Kunovice (JO) - V pátek 28.4. se na cvičišti Bělinka v Kunovicích sešlo 8 hasičských drušstev okrsku č.1 při prvním kole soutěže v požárním sportu. V kategorii I, zvítězily Kunovice (PÚ 25,04), před družstvem Vések (26,00) a Mařaticemi (26,67). V kategorii nad 35 let byly první Kunovice II (33,16), před Uh. Hradištěm (45,70) a Mesitem. Drušstva na prvních místech postupují přímo do okresního kola, které se uskuteční 18.6. v D. Němčí.







Fotbalové soutěže mládeže
MSDL, sk. C - starší dorost
FC Synot Slovácká Slavia - Viktoria Otrokovice 4:1 (1:0). Dohrávka 17. kola. Branky: Valenta 2, Botek a Janoušek.
FC Synot Slovácka Slavia - FC Synot 5:1 (3:0). Branky vítězů: Valenta 2, Hrbek, Botek a Janoušek.
FC Synot - Slavia Třebíč 4:1.

MSDL, sk. C - mladší dorost
FC Synot Slovácká Slavia - Viktoria Otrokovice 5:0 (4:0). Branky v dohrávce: kapitán Sýkora, Krysta, Ctvrtníček, Pochylý a Salek.
FC Synot Slovácká Slavia - FC Synot 1:0 (0:0). Vítěznou branku vstřelil Kadlec.
FC Synot - Slavia Třebíč 1:1.
FC Synot Slovácká Slavia - Sigma Olomouc, finále Poháru ČMS spořitelny a ČMFS o mistra Moravy mladšího dorostu se hraje v úterý 2. května v 16.30 hod. v Olomouci.

MSŽL, sk. E - starší žáci
FC Synot Slovácká Slavia - Slavia Třebíč 3:0 (1:0). Branky: Macko 2 a Vávra.
FC Synot - Uh. Brod 3:1 (3:0). Branky: Horsák, Šnajdar a Vrága.

MSŽL, sk. E - mladší žáci
FC Synot Slovácká Slavia - Slavia Třebíč 1:2 (0:1). Dvouletý.
FC Synot - Uh. Brod 2:1. Máčal 2.

Župní přebor starších a mladších žáků:
Veselí - Brumov 1:0 a 1:4, Zlín B - FC Vsetín 0:0 a 5:0, Morkovice - Kyjov 1:5 a 0:7, Štítná - Slavičín 0:3 a 0:1, Uh. Hradiště B - Hodonín 3:0 a 1:2, Šardice - Hluk 3:0 a 4:0, Kroměříž - Bystříce p/H 6:0 a 6:1. Dohrávka 14. kolo: Slavičín - Hluk 3:1 a 3:1.

Župní soutěž žáků - sk. B:
Luhačovice - Kvasice 2:1 a 5:0, Šumice - Kunovice 9:2 a 0:3, Uh. Ostroh - Lipov 2:1 a 4:0, Újezdec - Bojkovice 1:0 a 2:2, Zborovice - O. N. Ves 10:0 a 1:0, Strání - Dol. Němčí 1:2 a 3:1.

Župní přebor staršího a mladšího dorostu:
Kunovice - Slušovice 2:1 a 3:0, Morkovice - Šardice 2:3 a 0:2, Brumov - Karolinka 5:0 a 5:0, Uh. Brod - Hulín 2:1 a 1:2, Kyjov - Napajedla 2:1 a 2:0, FC Vsetín - J. Otrokovice 1:0 a 0:0, Bystřice p/H - Holešov 1:4 a 5:1. Dohrávka 15. kolo: Uh. Brod - Morkovice 4:2 a 3:1.

Župní soutěž dorostu - sk. A:
Bylnice - Choryně 2:2, Slavičín - SKP Zlín 9:0, Malenovice - Všetuly 5:2, Štítná - Vlachovice 1:1, Podlesí - St. Vsetín 1:0, Mysločovice - Poličná 2:1, Kelč - Bojkovice 2:0. Dohrávka 14. kolo: Bylnice - Mysločovice 1:2.

Župní soutěž dorostu - sk. B:
Dol. Němčí - Hluk 2:2, Polešovice - Šumice 0:2, Bánov - Kvasice 2:1, Havřice - Zborovice 0:0, Jalubí - Drslavice 2:4., Nedachlebice - Strání 1:3, Jarošov - Tupesy 6:1.

Župní soutěž dorostu - sk. C:
Mikulčice - Vnorovy 2:0, Strážnice - Veselí 2:1, Dubňany - Hovorany 1:3, Vacenovice - Lipov 3:1, Průšánky - Velká n/V 1:1, Hroz. Lhota - Rohatec 2:1, Ždánice - Mutěnice 2:1.

Okresní přebor - dorost
Kněžpole - Nedakonice 3:0, (1:0), Macháček 2, Hruboš, O. N. Ves - S. Loz 1:1, (1:1), Vl. Slezák - Haloda, Uh. Ostroh - Boršice 9:1, (7:1), Peprníček 2, Majerčík 2, Kolář 2, Bartoň, Hanák, Kovařík - Gabriel, Zlechov - Březolupy 0:6, nehlášeno, Buchlovice - Újezdec 1:6, (1:3), Jošek - Coufalík 2, Bachůrek 2, Duda, Bartoš.


	1.	Újezdec		14	1	0	92:16	43
	2.	Uh. Ostroh	12	3	2	82:17	39
	3.	S. Loz		10	5	2	56:21	35
	4.	Březolupy	10	1	4	51:19	31
	5.	O. N. Ves	9	4	4	53:27	31
	6.	Zlechov		9	1	7	32:35	28
	7.	Buchlovice	5	2	10	22:41	17
	8.	Topolná		5	1	10	33:51	16
	9.	Nedakonice	4	3	8	24:33	15
	10.	Boršice		4	0	12	25:56	12
	11.	Kněžpole	2	1	14	13:71	7
	12.	Březová		2	0	13	25:121	6

Okresní soutěž - dorost
Popovice - H. Němčí 7:1, Kostelany - Vlčnov 1:1, Babice - Kudlovice 2:1, Bílovice - Mistřice 2:7, Slavkov - O. Lhota 4:2, Traplice - Strání B nehráno, hosté nepřijeli.


	1.	Vlčnov		11	3	1	53:12	36
	2.	Kostelany	10	1	4	44:24	31
	3.	Popovice	8	3	4	57:32	27
	4.	O. Lhota	8	2	5	49:25	26
	5.	Kudlovice	6	4	5	25:24	22
	6.	Traplice	6	2	6	33:23	20
	7.	Slavkov		6	1	7	38:43	19
	8.	Babice		6	1	8	33:38	19
	9.	Strání B	5	1	7	24:38	16
	10.	Mistřice	4	3	8	29:41	15
	11.	Bílovice	4	0	11	27:52	12
	12.	H. Němčí	3	1	11	26:86	10

OP žáci sk. A
Bílovice - Březolupy 3:1, Kněžpole - Jankovice 10:0, Babice - Kudlovice 2:5, Topolná - Traplice 3:0, Jalubí - Mistřice 3:0, Nedachlebice - Huštěnovice 10:0, Jarošov - Ostr. Lhota 7:2.


	1.	Nedachlebice	15	1	2	108:14	46
	2.	Jarošov		14	1	3	97:17	43
	3.	Kněžpole	12	1	3	74:10	37
	4.	Kudlovice	10	2	6	75:24	35
	5.	Jalubí		9	4	5	45:23	31
	6.	Bílovice	10	1	5	41:36	31
	7.	Ostr. Lhota	9	3	6	55:33	30
	8.	Traplice	6	3	7	47:36	21
	9.	Topolná		6	2	10	43:56	20
	10.	Babice		5	4	9	39:60	19
	11.	Březolupy	5	0	13	19:70	15
	12.	Jankovice	3	4	11	21:68	13
	13.	Mistřice	2	0	15	10:114	6
	14.	Huštěnovice	2	0	15	8:121	6

OP žáci sk. B
Kostelany - Medlovice 0:7, Osvětimany - Velehrad 1:2, Podolí - Zlechov 6:0, Boršice - Buchlovice 3:1, Polešovice - Břestek 4:0, Slovácko - Tupesy 11:0, Zlechov - Boršice 0:5.


	1.	Slovácko	15	0	2	104:16	45
	2.	Boršice		13	1	2	42:11	40
	3.	Nedakonice	12	3	0	40:6	39
	4.	Medlovice	12	1	4	56:15	37
	5.	Polešovice	8	5	4	39:20	29
	6.	Velehrad	8	1	8	32:25	25
	7.	Buchlovice	6	4	6	29:30	22
	8.	Kostelany	7	1	8	34:42	22
	9.	Břestek		5	0	11	31:47	15
	10.	Podolí		3	2	11	25:52	11
	11.	Tupesy		3	2	12	17:56	11
	12.	Zlechov		2	1	14	14:83	7
	13.	Osvětimany	1	1	13	9:69	4

OP žáci sk. C
Slavkov - Prakšice 0:1, Záhorovice - Hradčovice 7:3, Havřice - Bánov 2:4, Nivnice - Březová 7:0, Vlčnov - Suchá Loz 1:1.


	1.	Nivnice		12	1	0	75:8	37
	2.	Záhorovice	10	3	0	52:20	33
	3.	Suchá Loz	9	1	4	47:16	28
	4.	Bánov		8	0	6	29:23	24
	5.	Prakšice	7	2	5	30:31	23
	6.	Vlčnov		5	5	3	19:21	20
	7.	Havřice		5	4	4	44:26	19
	8.	Slavkov		4	1	9	25:39	13
	9.	Hradčovice	2	2	10	28:43	8
	10.	Březová		0	3	11	5:65	3
	11.	Bystřice p.Lop.	0	2	11	6:68	2







Zápas rozhodl první poločas
HC Novesta Zlín - TJ LEX Kunovice 23:17 (17:8)
Zlín (MS) - Kunovjanky začaly první utkání o 5. místo velice dobře a ve 3. minutě vedly 2:0. Důslednou obranou nedovolovaly vysokým hráčkám Zlína zakončovat akce, poprvé se prosadila až v 5. minutě šikovná Handlová. Až do 11. minuty bylo utkání velmi vyrovnané a tomu odpovídal průběžný stav - 5:5. Pak ale hráčky Novesty začaly hrát důraznou osobní obranu na Romanovou a Kunovice jakoby ztratily půdu pod nohama. Přestala se jim dařit rozehrávka a začaly kupit chybu na chybu. Toho dokázaly zkušené Zlíňanky využít a po šňůře deseti branek utekly až na 15:5. Sedmnáct minut (!) trvající střelecký půst protrhla až dvě minuty před koncem poločasu Skřivanová.
Do druhé půle nastoupily hráčky Kunovic s odhodláním zkorigovat hrozivý výsledek. To se jim i díky vlažnějšímu přístupu domácích celkem podařilo. Proti velmi tvrdé obraně to však měly velmi těžké, zvlášť když oba rozhodčí Zlínu tolerovaly zákroky na hranici regulérnosti. Nakonec Kunovice upravily skóre na přijatelných 23:17 a svým zlepšeným výkonem ve druhém poločase naznačily, že by celá série nemusela skončit už v pátek v Hluku.
Trenérka Kunovic Věra Tománková řekla po utkání: "Po dobrém začátku nás rozhodila osobní obrana na Lenku Romanovou. Ztratily jsme koncentraci, začaly doslova odevzdávat balóny a domácí toho dokázaly využít. Za výkon musím pochválit Romanovou a za druhou půli také brankářku Kudrovou." Trenér Zlína Jiří Sotorník zhodnotil zápas takto: "Poté, co jsme si v prvním poločase vytvořily velký náskok, jsme ve druhé půli zklamaly. Já vždycky počítám výsledky poločasů, takže spokojený být nemohu."
Sestava a branky Kunovic: Kudrová, Ťoková - Jakubíčková 2/1, Majíčková 4/2, Romanová 5/2, Skřivanová 2, Poláchová 1, Štefková 3/1, Štěrbová, Kotačková. Trenérka: Věra Tománková.
Sedmičky: 7/5 - 8/6. Vyloučení: 3 - 5. ŽK: Simerská, Nevařilová - Skřivanová, Romanová. ČK: Majíčková (Kunovice). Rozhodčí: J. Krejčí, P. Jaroň.







První titul novoveských kanoistů
Praha (vp) - O tomto víkendu zavítal druhý závod Českého poháru do Prahy na Císařskou louku. Kanoistům Ostr. N. Vsi se podařilo na dlouhých tratích (5 km) vybojovat pět medailí. Jedna z nich měla dokonce hodnotu zlata. Bylo tomu zásluhou juniora Pavla Kusáka na deblkajaku, který závod jel společně s F. Švábem. Pavel Kusák se prosadil i na singlkajaku, kde získal stříbrnou medaili, když ho přejel pouze jeho spolujezdec z deblu F. Šváb. Další stříbro pro ostrožskou loděnici vybojoval junior Martin Minařík na singlkanoi, který sahal po titulu, ovšem o ten jej připravila kolize na obrátce.
O bronz se zasloužili dorosteneci Petr Pospíšil - Lubomír Botek na deblkajaku a Ondřej Šišpera spolu se znojemským J. Homolkou na deblkanoe v téže kategorii. Dařilo se i novoveskému odchovanci Bohumilu Kusákovi, který společně s oddílovým kolegou z USK Praha Ježkem získal stříbro na deblkajaku.
Z dalších výsledků ostrožanů stojí za zmínku 4. místo Zbyňka Ondračky na singlkanoi a 5. místo téhož závodníka na deblkanoi (společně s pražským Hájkem). Bramborovou medaili získal i dorostenec Petr Pospíšil na singlkajaku a žák Klimosz na deblkajaku s hradeckým Fryčem. Dvakrát pátá byla žačka Petra Basovníková, a to na singlkajaku a na deblkajaku s Machalovou. Nejlépe z benjamínků skončil na sedmém místě Marek Jurásek na deblkajaku společně s Tošovským. Po druhém závodě Českého poháru je Ostrožská Nová Ves v bodování na průběžné páté příčce.







Mládežnická házená
Prague handball cup 2000
Praha (ZK) - Výsledky ml. dorostenců: Roedovre (Dán.) 12:13 (7:6), Olse Merksem (Bel.) 10:6 (7:4), TSV Viernsheim 7:20 (1:11), Lugi HF II (Šv.) 6:8 (3:4), HC Zemun (Jug.) 6:17 (4:7), Sittard (Hol.) 7:14 (4:8). Sestava: Kotásek, Vala - Vacula 14, Blaha 8, Soukup 5, Helia 4, Macháček 4, Prokop 4, Bellovič 3, Machynka 3, L. Svoboda 2, Kachtík 1.
Trenér Zbyněk Krystýnek: "Ze všech tří našich účastí na tomto turnaji považuji letošní za nejméně vydařenou, vždyť podobné výsledky jsme uhráli i vloni s o rok staršími soupeři. Chyběl bojovný duch a obarvené vlasy nám výhry nepřinesly."
Výsledky st. žáků: Vallekilde (Dán.) 12:18 (4:9), Dubrava Zagreg (Chorv.) 9:20 (5:9), Sparta Praha 12:8 (8:2), Aizkraukle (Lotyš.) 9:13 (7:5), Robertsau (Fr.) 14:9 (6:6), IK S„vehof (véd.) 8:12 (4:3), Pezinok 9:16 (5:9).
Sestava: Jarka, Vala - Gmenta 36, Kleiner 12, Polešovský 8, Jáně 6, J. Svoboda 5, Kudr 2, Synčák 2, Babáček 1, Mikuš 1, Ančík, Tvrdoň, Vaněk, Vozár, Zábrana.
Velkou pochvalu za předvedené výkony zaslouží brankář Igor Jarka.

Divize ml. žáků: Dřevohostice - Slovácká 16:6 (11:3).
Sestava a góly: Štěpán - Tvrdoň 2, J. Habarta 1, Helis 1, Jandásek 1, Koběluš 1, I. Bureš, Hospodářský, Juřička, Konečný, Růžička.

Dor. liga - ml. dorostenci: Hranice - Slovácká 27:19 (18:9.
Sestava a branky: Kotásek, Vala - Blaha 5, Vacula 5, Helia 2, Prokop 2, L. Svoboda 2, Bellovič 1, Macháček 1, Mikuš 1. Sled: 1:2, 6:2, 10:4, 13:5, 16:8, 21:10, 26:14, 26:18.
Trenér Zbyněk Krystýnek: "Stejně jako na turnaji v Praze nás o lepší výsledek připravily opakované individuální chyby jednotlivců. Z brankářů se poměrně dařilo Zbyňku Valovi."
Další ligové utkání sehrají dorostenci v sobotu 6. května v 16.00 proti Zubří ve sport. hale v UH.







Okresní stolní tenis
II. třída okresního přeboru mužů
Úspěšnost jednotlivých hráčů v mistrovských utkáních za sezonu 99-2000.

	1.	Kolůch A. (Kunovice C)		81:7	92,1%
	2.	Šopík M. (Bystřice p. Lop.)	77:7	91,7
	3.	Stojaspal J. (Dol. Němčí D)	49:10	83,1
	4.	Nožička J. (Kostelany)		70:18	79,6
	5.	Blaha J. (Bílovice)		35:9	79,5
	6.	Oharek L. (Ořechov)		69:16	78,4
	7.	Matějík R. (Bojkovice B)	68:20	77,3
	8.	Mahdal V. (Bystřice)		64:20	76,2
	9.	Kolaja R. (Vlčnov B)		63:25	71,6
	10.	Machynka J. (Ořechov)		59:25	70,2
	11.	Daněk J. (Dol. Němčí D)		30:14	68,2
	12.	Vráblík D. (Vlčnov B)		38:18	67,9
	13.	Adámek Š. (Drsl.- Vel.B)	59:29	67,1
	14.	Šmíd V. (Kostelany)		58:30	65,9
	15.	Machynka P. (Ořechov)		54:30	64,3
	16.	Pilka R. (Drsl.- Vel.)		47:29	61,8
	17.	Sklenář J. (Bílovice)		54:34	61,4
	18.	Haluza L. (Kunovice C)		51:33	60,7
	19.	Machala L. (Velehrad)		52:36	59,1
	-20.	Stehlík J. (Bojkovice B)	52:36	59,1
	21.	Hnilička J. (Bystřice p. Lop)	50:38	56,8
	22.	Oslzla J. (Zlechov)		47:37	56
	23.	Mlýnek R. (Vlčnov B)		40:32	55,6
	24.	Barcůch J. (Bílovice)		47:41	53,4
	- 25.	Kozina M. (Velehrad)		47:41	53,4
	26.	Skrežina P. (Zlechov)		46:42	52,3
	27.	Oharek P. (Ořechov)		45:43	51,1
	28.	Bureš P. (Kunovice C)		42:42	50
	-29.	Křiva Z. (Kunovice C)		40:40	50
	30.	Paška Z. (Zlechov)		32:36	47,1
	31.	Janča J. (Dol. Němčí D)		28:32	46,7
	32.	Ostrožík Z. (Bílovice)		39:45	46,4
	33.	Basovník K. (Jarošov B)		33:39	45,8
	-34.	Mikulec I. (Dol. Němčí D)	27:32	45,8
	35.	Martinec R. (Bojkovice B)	38:46	45,2
	36.	Tománek J. (Zlechov)		35:53	39,8
	37.	Kryštof R. (Drsl.- Vel. B)	29:47	38,2
	38.	Bartošík V. (Jarošov B)		30:50	37,5
	39.	Orlovský K. (Drsl.- Vel. B)	28:48	36,8
	40.	Tykal A. (Vlčnov B)		26:50	34,2
	41.	Urbánek J. ml. (Bojkovice B)	19:37	33,9
	42.	Procházka L. (Kostelany)	21:43	32,8
	43.	Šebesta P. (Velehrad)		28:60	31,8
	44.	Juriga J. (Dol. Němčí D)	10:33	23,3
	45.	Zálešák P. (Bystřice)		19:65	22,6
	46.	Marek M. (Jarošov B)		18:66	21,4
	47.	Kučera L. (Kostelany)		10:38	20,8
	48.	Podivínská M. (Jarošov B)	13:59	18,1
	49.	Kučera F. (Velehrad)		8:64	11,1

Dalších 37 hráčů sehrálo méně než 50% utkání a do žebříčku nebyli zařazeni.
Pro svaz stolního tenisu zpracoval A. Kolůch.
Antonín Vlk







ITS CUP 2000 pro Uh. Hradiště
Uh. Hradiště (KS) - Již III. ročník mezinárodního turnaje v házené mladších žaček a minižaček se uskutečnil v Uh. Hradišti. Turnaje se zúčastnilo celkem 30 nejlepších celků z Česka, Slovenska a Polska. Slavnostní ráz turnaje doplnilo vystoupení mažoretek z Ostrožské Lhoty, večerní diskotéka, slavnostní super ohňostroj, start největšího házenkářského létajícího balónu na světě a mnoho dalších atrakcí. Jednotlivé zápasy se hrály od soboty do pondělí na hřištích na Východě, na Slovácké Slavii a v Kunovicích.
Vítězem v kategorii mladších žaček se stal domácí tým HC ITS Uh. Hradiště. Na druhém místě skončil celek Slavoje Protivín, před mistry ČR Omnitech Písek. Čtvrté místo patřilo polskému celku SK Bukovia Buk. Nejlepší brankářkou se stala Monika Pavlíčková z ITS Uh. Hradiště a nejlepší hráčkou Veronika Sklenářová rovněž z HC ITS Uh. Hradiště.
HC ITS Uh. Hradiště hrálo v sestavě: M. Pavlíčková, J. Rrajnohová, V. Sklenářová 24 branek, K. Salčáková 23, I. Dedková 22, H. Štěrbová 21, K. Janásová 5, M. Soukupová 4, P. Střelcová 3.
V kategorii minižaček si vítězství vybojovala děvčata Sokola Písek před HC Háje Praha. Třetí místo patřilo domácímu celku HC ITS Uh. Hradiště. Nejlepčí střelkyně domácího týmu byla V. Křivová 29, K. Horáková 28, R. Burďáková 14, K. Hájková 12 atd.
Na tomto turnaji se potvrdilo, že hradišťská házená patří mezi nejlepší házenkářské bašty v České republice.







Finále ČP pro Ořechov
Ořechov (LV) - V pondělí 1.5.2000 se uskutečnilo finále ČP - Janáček Cup v kopané, které se hrálo v krásném prostředí sportovního areálu v Ořechově.

Šumice - Traplice 5:0 (3:0)
Na souboj o třetí místo se lépe připravili hráči Šumic a byli také po celý zápas lepším mužstvem. Branky za Šumice vstřelili: L. Šmíd 2, Synčák, Milička a Vykydal. Utkání řídila trojice rozhodčích Šumšal, Ondráš a Janča.

Ořechov - Drslavice 2:1 (1:0)
Ve finalovém zápase se hrál technický a rychlý fotbal. Diváci, kteří neváhali přijít na toto sportovní odpoledne, se určitě nenudili. Po dramatickém boji se štěstí nakonec přiklonilo na stranu domácích, kteří zvítězili brankami Mazáče a Kunta. Za hosty byl úspěšný Kočica. Před 300 diváky pískal Janča - Ondráš, Šumšal.

Velmi příjemným zpestřením bylo pěkné vystoupení mažoretek z Ostrožské Lhoty. Díky pořadatelům a sponzorům ČP pivovaru Janáček se sportovní odpoledne vydařilo.








Úřední zpráva OFS UH
č. 34 - ročník 1999/2000 ze dne 27. dubna 2000
Zpráva OFS UH
a) Reprezentace žáků nar. po 1.1.87: Na stadionu v Podolí se 26. dubna uskutečnil širší výběr talentů. Užší výběr bude 10. května od 15.00 na stadionu Sokolu Kněžpole, kde bude také sehráno přípravné utkání a proti reprezentaci nastoupí vybraní žáci z oddílů: So. Mistřice, Jarošov, Nedachlebice, Kněžpole, Březolupy.
Užší okresní reprezentace, do které byli nominováni: Bojkovice - M. Varga, L. Krahula. Dol. Němčí - M. Stojaspal, T. Stojaspal, P. Ježek. TJ Podolí - P. Hruboš. Medlovice - J. Černoch, M. Pavlica. Sl. Jarošov - R. Janča, A. Brzica. Prakšice - T. Ondra. Topolná - J. Hoferek. Jalubí - J. Škrabal, L. Gajdorus, A. Hejda. FC Strání - V. Houšť, L. Málek. Trenéři: P. Klauda J. Audy, P. Ondra a J. Kočenda. Vedoucí a org. zajištění: Zdeněk Petráš - sekretář OFS - tel. 54 04 61.

Zpráva STK OFS

a) Sokol Ořechov B - Kněžpole B se kontumuje 3:0 za nedostavení se hostů k mistr. utkání ZT sk. A. Sokol Kněžpole B uhradí do 15. května So. Ořechovu B fin. částku 400 Kč.
b) STK trestá fin. pokutou 50 Kč za nenahlášení výsledků mistr. utkání ze dne 23. dubna níže uvedené oddíly: So. Březová, TJ Nezdenice. HK odečte z vkladů do soutěží.

Zpráva KM OFS

a) Dorost OP - 23. kolo: Zlechov - Topolná bude po dohodě oddílů předehráno dne 8.5. se zač. v 10.00 na hřišti Zlechova.
b) Žáci OP B - 23. kolo Podolí - Slovácko nařizuje KM sehrát dne 27.5. v sobotu ve 14.30 na hřišti v Podolí. 25. kolo Podolí - Boršice nařizuje KM sehrát dne 10.6. v sobotu se zač. v 16.30 na hřišti v Podolí.

Zpráva DK OFS

Šnajdr Petr, r.č. 690912-4596 TJ Slovácko - Vážany, vyloučen za podražení protihráče bez míče v nepřerušené hře. Trestá se podm. dva týdny do 25.7. čl. 5a
Vlčnovský Zbyněk, r.č. 671117-1533 Dr. Popovice, žádost o prominutí zbytku trestu se vyhovuje, a to podm. dva týdny do 25.7.
Kurťanský Radek, r.č. 640802-696 TJ Topolná, vyloučen za kritiku HR bez hanlivých výroků po předchozích ŽK. Trestá se podm. dva týdny do 25.7. čl. 6a
Šebestík Radek, r.č. 810917-4612 (rozhodčí) pozvat do OKR pro nedostatek v zápise o utkání So. Mistřice - TJ Topolná.
Šudřich Patrik, r.č. 820917-4259 (dorost) Lok. Uh. Ostroh, vyloučen za úmyslné vrážení do soupeře po předchozí ŽK. Trestá se podm. dva týdny do 25.7. čl. 6a.
HK odečte odd. fotbalu zvýš. částku 100 Kč za projednání bez patřičných dokladů.
Oddíl fotbalu So. Březolupy se trestá fin. pokutou 500 Kč za nedostatečnou pořadatelskou službu po utkání So. Březolupy - SK Ostr. Lhota OP mužů. Uhradit na OFS do 15. května.
Hl. pořadatel Milan Hoferek, r.č. 550615-1222 se trestá zákazem vstupu na všechna mistr. utkání So. Březolupy doma i venku na jeden rok do 27.4.2001.
Divák So. Březolupy Zdeněk Hubáček se trestá zákazem vstupu na všechna mistr. utkání So. Březolupy OP mužů doma i venku do 27.4.2001.
Mikulka Robert, r.č. 730817-4588 TJ Bílovice, vystřídavší hráč ze střídačky náhradníků, urazil HR vulgárním výrazem. Trestá se nepodm. čtyři týdny od 20.4. do 18.5. čl. 3b
Elis Petr, r.č. 470402-4603 TJ Osvětimany neprojednáno pro nepředložení dokladů.
Bušo Jiří, r.č. 741115-4201 TJ Přečkovice, žádosti o prominutí trestu se nevyhovuje - důvod nedostavení se k DK osobně.
Oprava ÚZ č. 33-99-2000: u Pavlčka Radka je přesné znění: TJ Slovácko, podražení soupeře v souboji o míč po předchozí ŽK. Trestá se podm. dva týdny do 18.7.

Zdeněk Petráš








Dostihová sezóna začala i v mařatické TJ Monty

Na fotografii klisna Bagatella ze stáje ZOD Mír Kunovice. - Foto: archív TJ Monty
Mařatice (ela) - Před několika týdny se otevřela dostihová závodiště v celé České republice a byla odstartována letošní sezóna. Přední dostihová závodiště v Praze - Chuchli, Pardubicích, Lysé n. Labem, Mostě a Slušovicích zahájila svou činnost a ve svých prostorách přivítala milovníky sportu a koní. V našem okrese se tomuto zajímavému sportu již několik let věnují v mařatické jezdeckém oddílu TJ Monty, v rámci kterého působí dostihové stáje Nikole - TJ Monty, Inpost - TJ Monty a ZOD Mír Kunovice.
Po dvouměsíční zimní pauze začala ke konci února pro 6 závodních koní intenzivnější příprava. "Změnil se nejen jejich denní program co do přípravy a zatížení organismu, ale i jejich jídelníček. Krmivo je doplňováno speciálně namíchanými granulemi s vitamíny," objasňuje manažerka TJ Monty Světlana Mazáčová.
Uplynulou neděli měla veřejnost možnost navštívit dostihy ve Slušovicích, kterých se zúčastnili hned tři zástupci z Mařatic. Calamity Jane v sedle s amatérským jezdcem P. Míčou běžela v závodě pro čtyřleté a starší koně na 1600 m rovina o 20 tisíc korun a získala krásné třetí místo. Bagatella osedlaná T. Ševčíkem ve stejné věkové kategorii steeplechase na 3600 m o 25 tisíc korun závod bohužel nedokončila. Obě klisny patří ZOD Mír Kunovice. Poník Lucy s žokejem L. Sedlářem v dostihu poníků na 600 m vybojoval prvenství.
Další koně mají své dostihové dny teprve před sebou. Šestiletá klisna Librilla, kterou vlastní Nikole Valentová, se zúčastní dostihů v Mostě,a to 13. května. Poté pojede 28. května Cenu vytrvalců v Chuchli na 2600 m a 25. června na stejném závodišti Zlatý pohár o půl milionu korun.
Devítiletý Tack, jenž zastupuje stáj Inpost - TJ Monty, je zatím přihlášen do dvou dostihů konajících se 7. a 8. května v Pardubicích na 3500 a 4100 metrů. "Ještě taktizujeme, do kterého z těch dvou ho nakonec závazně přihlásíme," uzavírá Mazáčová.







Šachová extraliga skončila
Sedlčany (aho) - Ve dnech 14. - 16. dubna zajíždělo oslabené A družstvo Slovácké šachové školy Jiskra St. Město k posledním třem kolům České extraligy šestičlenných družstev dorostenců v šachu. Hrálo se v Sedlčanech a zde mohla SŠŠ ještě zasáhnout do medailového pořadí. Za předpokladu, že všechna svá utkání vyhraje, získá bronzové medaile.
V 9. kole se utkala se ŠŠ Union Plzeň a za stavu 1,5:1,5 se staroměstští hráči na 1. a 2. šachovnici dopustili hrubých chyb a prohráli 1,5:4,5. Výhrou bodoval Josef Trubačík a remizoval Dvouletý Pavel. Tato nešťastná prohra staroměstské šachisty natolik poznamenala, že se v 10. kole proti fovarozovanému Bohemians Praha úplně odevzdali a prohráli vysoko 1,5:4,5. Zvítězil pouze Martin Václavík a remizoval Pavel Dvouletý.
V posledním 11. kole Staré Město porazilo DDM Transportu Chrudim 3,5:2, a tím ji odsoudilo k sestupu. Vítězstvím se o to přičinili Michal Noha, Josef Trubačík a Pavel Dvouletý a remizoval Radovan Studený. Touto výhrou si SŠS zajistila konečné 6. místo v České republice. Její body: Martin Václavík 7 bodů, Josef Trubačík 7, Cege Serdamba 4,5, Jaroslav Sháněl 4, Pavel Dvouletý 4, Michal Noha 2, Radovan Studený 1,5. Konečné pořadí extraligy:

1. Rychnov n. K. 	21 	44,5
2. Fr.- Místek 		18 	46
3. Bohem. Praha 	16 	42
4. Union Plzeň 		13 	38
5. Bonex Teplice 	13 	34,5
6. SŠŠ St. Město 	12 	30
7. Inv. Příbram 	11 	36
8. Náměšt n.Osl. 	10 	32,5
9. Kobylisy 		8 	28,5
10. Tachov 		6 	29
11. DDM Chrudim 	3 	23,5
12. Havl. Brod 		1 	11,5
Do národních lig sestupují poslední 3 družstva. Do extraligy postupuje z Moravy TJ Sokol Postoupky okres Kroměříž a z Čech České Budějovice a Spolana Neratovice.







Delegace rozhodčích na utkání hraná v okrese 7.5.2000
OP - 20. kolo: č.1 Březolupy - Dol. Němčí B (SO) Šimon, č.2 Ostr. Lhota - Traplice HO, č.3 Drslavice - Nivnice (10.00) Šumšal, č.4 Buchlovice - Hor. Němčí Vlašic (Hubál), č.5 Šumice - Hluk B Janča, č.6 Kudlovice - Kněžpole Strapina J., č.7 Vlčnov - Ořechov Mahdal.
III. třída - 20. kolo: č.8 Sušice - Zlámanec Ondráš, č.9 Korytná - Babice HO, č.10 Žítková - Bílovice Šumšal, č.11 Bánov - Havřice Šťastný, č.12 Jalubí B - Bystřice (10.15) Vacenovský, č.13 Přečkovice - Kostelany (14.00) Huška, č.14 Medlovice - Pitín Kostelníček.
IV. třída sk. A - 20. kolo: č.15 Částkov - Osvětimany (10.15) Šebestík, č.16 Huštěnovice - Topolná Strapina M., č.17 Slovácko - Mařatice Bičánek, č.18 Mistřice - Košíky (Kněžpole) Šimon, č.19 Boršice B - Popovice (10.00) Strapina J., č.20 Podolí A - Kněžpole B (10.15) Sedlář, č.21 Jankovice - Ořechov B Zich.
IV. třída sk. B - 16. kolo: č.22 Záhorovice - Suchá Loz (14.00) Vacenovský, č.23 St. Hrozenkov - Vlčnov B Janulík, č. 24 Březová - Podolí B Mrázek, č.25 Nezdenice - Boršice (10.00) Huška, č.26 Krhov - Komňa (10.00) Mrázek.
OP dorost - 20. kolo: č.27 Nedakonice - Březová (13.30) Zich, č.28 Březolupy - Buchlovice (14.00) Šimon, č.29 Újezdec - Uh. Ostroh Prachař, č. 30 Boršice - O. N. Ves (14.00) Sedlář, č. 31 Suchá Loz - Kněžpole (13.00) Šťastný.
Výměna okres HO: č.324 Ježov - Uhřice Katrňák, č.329 Tvar. Lhota - Vracov Hanák.
Delegace na 8.5.2000: č.12 Zlámanec - Přečkovice (15.00) Huška, č.23 Komňa - Březová (14.00) Hanák.
Pokud není uvedeno jinak, je začátek dorostu ve 14.15, dospělých v 16.30.







Kam za sportem
Středa 3. května
Fotbal: FC Synot Slovácká Slavia - Dolní Němčí (16.30), dohrávka 17. kola divize

Sobota 6. května
Fotbal: FC Synot - Plzeň (13.30), II. liga
Okresní přebor: Březolupy - Dol. Němčí B (16.30)
Házená: TJ Lex Kunovice - HC Novesta Zlín (17.00), play off extaligy házené žen v Hluku
Uhamako: Orel - 1. HK Liďák Nedakonice (8.00), LH 24:02 - Pepa Bar (8.50), Orel - Likvidus DS (9.40), LH 24:02 volno, 1. HK Liďák Nedakonice - Likvidus DS (11.20), Pepa Bar volno, Unikov - Eurostyl (13.00), Frost - Flamengo UB (13.50), Unikov - Eurotel (14.40), Frost - MK Sušice (15.30), Eurostyl - Eurotel (16.20), Flamengo UB - MK Sušice (17.10).

Neděle 7. května
Fotbal: FC Synot - Zeman Brno, MSFL starších (10.15) a mladších (12.30) dorostenců
Župní přebor: Hluk - Šardice, Břestek - Kostelec, Hradčovice - veselí n. M. (16.30).
I. A třída sk. B: Nedakonice - Ždánice, Bojkovice - Nedachlebice, Újezdec - Uh. Ostroh, Prakšice - Mutěnice.
I. B třída sk. C: Tupesy - Hr. Lhota, Strání - Kyjov B, Zlechov - Dubňany, FC Synot Slov. Slavia B - Strážnice (16.30).
Okresní přebor: Ostr. Lhota - Traplice, Buchlovice - Hor. Němčí, Šumice - Hluk B, Kudlovice - Kněžpole, Vlčnov - Ořechov (16.30), Drslavice - Nivnice (10.00).
III. třída: Sušice - Zlámanec, Korytná - Babice, Žítková - Bílovice, Medlovice - Pitín, Bánov - Havřice (16.30), Přečkovice - Kostelany (14.00), Jalubí B - Bystřice (10.15).
IV. třída sk. A: Huštěnovice - Topolná, Slovácko - Mařatice, Mistřice - Košíky, Jankovice - Ořechov B, Částkov - Osvětimany (10.15), Boršice B - Popovice (10.00), Podolí - Kněžpole B (10.15).
IV. třída sk. B: St. Hrozenkov - Vlčnov B, Březová - Podolí B, Nezdenice - Boršice (10.00), Krhov - Komňa (10.00), Záhorovice - Suchá Loz (14.00). Volejbal: Okresní přebor mužů: Květná - Ostr. Lhota, St. Město C - Hluk, Uh. Ostroh - Tupesy (9.00).

Plavání pro veřejnost
Pondělí až pátek 6.00 - 7.30, pondělí 14.00 - 16.00 a 18.00 - 21.00, úterý 14.00 - 19.00, středa 14.00 - 21.00, čtvrtek - sudý 14.00 - 15.00, 18.00 - 21.00, lichý 14.00 - 16.00, 18.00 - 21.00, pátek 14.00 - 21.00, sobota - velký baz. 8.00 - 21.00, malý baz. 12.30 - 21.00, neděle - velký baz. 10.00 - 21.00, malý baz. 11.30 - 21.00.

Squash ve Sportovní hale v Uh. Hradišti:
pondělí až pátek 13.00 - 22.00, sobota a neděle 8.00 - 22.00.








Dnes tipuje: Miroslav Bednařík

Sedmé kolo Slovácké sedmy pro čtenáře Dobrého dne natipoval trenér fotbalového oddílu TJ Zlechov Miroslav Bednařík. V minulém kole získal boršický manažer Dušan Gabriel šest bodů, které jej zařadily mezi tři nejlepší tipující osobnosti. Pořadí osobností po pěti kolech: Miroslav Valenta senior, Jaroslav Boček, Dušan Gabriel po 6, Aleš Zlínský a Ladislav Soviš po 5.

1. Synot - Plzeň
Na toto utkání se těší celý fotbalový region. V přímém souboji s Plzní bude mít Synot možnost dokázat svou suverenitu v soutěži. Vítězství přijde, ale bude těžké.

Tip: 2:1, jednička

2. Židenice - Polešovice
Body potřebují obě mužstva, přestože každé z jiných důvodů. Přeji vítězství Polešovicím, ale zřejmě domácí využijí vlastního hřiště a získají tři body.

Tip: 2:0, jednička

3. Hluk - Šardice
V Hluku bude fotbal solidní úrovně a soupeři se o body rozdělí.

Tip: 1:1, nula

4. Lužkovice - Jarošov
Ve vyrovnaném zápase celků z popředí tabulky budou domácí o kousek šťastnějším týmem a vyhrají.

Tip: 2:1, jednička

5. Tupesy - Hroznová Lhota
V utkání, které hodně napoví o postupujícím z I. B třídy, využijí domácí svých fotbalových zkušeností a také domácího prostředí a zvítězí.

Tip: 3:1, jednička

6. Kudlovice - Kněžpole
Kudlovice ještě stále nemají jistou záchranu v soutěži. Tentokrát však nezaváhají a body zůstanou doma.

Tip: 3:1, jednička

7. Huštěnovice - Topolná
Pokud to domácí myslí s postupem vážně, pak musí zvítězit. Myslím si, že potvrdí svou vysokou střeleckou potenci, kterou jim momentálně můžu jen závidět.

Tip: 5:1, jednička







Volejbal Slovácké
Muži St. Města a ženy Slovácké
Uh. Hradiště (kl) - V sobotu 30.4. se sešlo na volejbalovém turnaji ve Sportovní hale v Uh. Hradišti 14 celků mužů a 9 družstev žen. V turnaji žen si vedla nejlépe Slovácká Slavie A, která přehrála Nové Mesto n.V. 2:0 a So Křenovice 2:1. Druhé v turnaji skončily Křenovice, třetí Nové Mesto, čtvrtá VŠ Brno, páté dorostenky Slovácké a šesté béčko Slovácké.
V turnaji mužů zvítězilo St. Město A před svojím béčkem, třetí skončila Nivnice. Další pořadí: 4. VŠ Brno, 5. Nové Mesto n.V., 6. Pálava Mikulov, 7. Květná, 8. Březolupy.

Nové gymnazistky nezklamaly
Uh. Hradiště (kl) - V OP žen ve volejbale nastoupila za zkušené hráčky Gymnázia děvčata, která se v přijímacích zkouškách do Gymnázia UH teprve dostala. V prvním zápase se děvčata proti ženám Veselí jen hledala a neuhrála ani set. Ve odvetě si mladé gymnazistky vše napravily a po dramatickém boji zvítězily. Gymnazium UH - So Veselí 0:3 (- 15, -26, - 22) 3:2 (22, 26, -17, -22, 14). Sestava UH: M. Sluková, K. Hašurová, M. Nabitá, J. Burešová, I. Hrubošová, M. Chromečková, S. křížová, S. Kročilová, H. Němcová, B. Svinková a M. Benešová. Trenér František Tejnil.

Žákyně Slovácké jdou do finále
Třebíč (kl) - Volejbalové mladší žákyně Slovácké absolvovaly o minulém víkendu semifinalový turnaj své kategorie v Třebíči. Po vítězství nad VCM Brno 3:0, S. Střelice 3:0, Slováckou RASTR 3:0 a OA Třebíč 3:0, se děvčata probojovala do finále, které sehrají proti SG Brno 13. května v rámci turnaj Spring Cup v Brně. Sestava Slovácké: Stránská, Opravilvá, Pařenicová, Švrčková, Novotná, Petrášová, Mitáčková, Močičková, Krystová. Trenér Pavel Jančář.








Turnaj Uhamako pokračuje
Vésky (pech) - 16. kolo: Likvidus - Trin 6:0 (3:0). Kosec 2, Kalabus 2, Horehleď, Velgo. Trin - Orel 5:0 (kontumačně). 13 Kunovice - J. Walker 2:4 (1:1). Hofman, Burian - Máčala 2, Kadlček 2. Frost - Likvidus 10:0 (5:0). Šturma 4, Lysoněk 2, Neubauer 2, Michalcio, Hájek. Sušice - YES 2:8 (0:3). M. Švejčara, Geitler - Otto 4, Pochylý 2, Janík, Fábry. Unikov - LH 24:02 2:5 (0:3). Dušek, Doležal - Zalubil, Chmelař, Kusák, Vojtek, Trojek. Unikov - DAT 1:8 (0:4). Korvas - Ševčík 3, Šácha 2, Černý, Třetina, Smělík. LH 24:02 - DAT 5:2 (2:0). Zalubil 2, Trojek 2, Chmelař - Šácha, Matějíček.
Tabulka střelců: 34 - Otto (YES), 32 - Bábík (Nedakonice), J. Johaník (Pepa bar), 24 - Třetina, Šácha (oba DAT), 23 - Drobil (Eurotel), 22 - M. Švejčara (Sušice), 20 - Soviš (Eurotel), 19 - Pelka (Pepa bar), 18 - I. Ondřej (Nedakonice), Skopal (Sušice), 17 - P. Šťastný (YES), 15 - Cakl (JW), D. Panáček (Orel), Novotný (Eurostyl), 14 - Doležal (Unikov), Hlůšek (Trin).

	1.	YES		15	3	3	106:51	48
	2.	Eurostyl	15	3	2	87:35	48
	3.	DAT		13	1	6	85:56	40
	4.	Eurotel		12	3	7	87:76	39
	5.	J. Walker	12	2	6	80:60	38
	6.	Sušice		11	3	4	77:58	36
	7.	Pepa bar	9	4	8	76:58	31
	8.	Nedakonice	9	3	6	65:64	30
	9.	LH 24:02	8	5	8	50:55	29
	10.	Flamengo UB	9	1	8	63:54	28
	11.	Orel		5	5	12	49:74	20
	12.	Likvidus	6	2	13	46:87	20
	13.	Trin		6	1	14	65:76	19
	14.	13 Kunovice	4	3	13	26:67	15
	15.	Unikov		4	1	16	50:101	13
	16.	Frost		3	2	15	47:79	11







Hradišťské ragby věří ve svou šťastnou hvězdu

Turnaj ve Francii. Jan Ditrich statečně odolává sevření lyonských obránců. - Foto: J. Dlouhý
Uh. Hradiště - Tato hra získala svůj název od středoanglického města Rugby, kde v tamní škole Rugby Public roku 1823 žák William Webb Ellis "nedbaje pravidel fotbalu" první uchopil míč do rukou a nesl jej dopředu. Tak vzniklo ragby - Rugby footbal, které se v 80. letech 19. století rozšířilo hlavně po Velké Británii, Austrálii a Novém Zélandu. Poté přeskočilo Lamanšský kanál, ujalo se ve Francii, Německu a odtud ragbyová vlna zasáhla celý evropský kontinent. Kolébkou tohoto sportu v naší republice bylo Brno, kde se také 9. 5. 1926 hrál první ragbyový zápas mezi brněnskými kluby Slavií a AFK Žižkov. Jedním z iniciátorů této hry u nás byl autor mnoha dětských knih Ondřej Sekora, který jako první přeložil pravidla ragby do češtiny. Tato hra se výrazněji uchytila i v našem regionu a v Uherském Hradišti se hrála těsně po válce pod hlavičkou VTJ dokonce první liga. Za komunistické éry ragby nepatřilo k oblíbeným "dělnickým" sportům, a tak byl před padesáti lety sehrán v Uh. Hradišti na dlouhou dobu poslední zápas a Uherskohradišťsko se stalo bílým místem na ragbyové mapě naší republiky.
Rok 1998 znamenal znovuzrození ragby v Uherském Hradišti. Mužem, který stál v pozadí této události, je bývalý ligový ragbysta Zbrojovky Brno a VTJ Přelouče Ivo Postránecký. "Ragby bylo u nás doma rodovým sportem. Hrál ho otec, zakládající člen Ingstavu Brno, hrál jsem ho od malička i já. Na Hradišťsku jsem s ním ztratil kontakt a začalo mně trošku chybět. A tak když mi začaly dorůstat děti, napadlo mě, že by se tu dal založit postupně od mládežnických kategorií oddíl, který by snad časem navázal na zašlou slávu hradišťského ragby," vzpomíná na dobu před dvěma lety Ivo Postránecký, který touží po setkání s pamětníky první ligy v Uherském Hradišti.
Na podzim 98 začal trénovat s devíti, deseti a jedenáctiletými kluky. Postupně se začali rozrůstat, až se 15. 12. 1998 přihlásili jako oddíl do české ragbyové unie. Zřizovatelem jim tehdy byla Soukromá svobodná ZŠ v Uh. Hradišti a uherskohradišťský oddíl se tehdy stal jedinným školním ragbyovým klubem v ČR. Plány ragbystů však začaly přerůstat možnosti této školy a po dohodě s jejím vedením došlo k přesunu pod křídla II. ZŠ na Mojmíru, takže od 1. 1. 2000 dostali vyznavači šišky nový název - Ragbyový oddíl Uherské Hradiště ZŠ Za alejí.
"Na jaře 99 jsme naskočili do prvního jarního kola moravské skupiny 1. ligy, kategorie mladších žáků - do 12 let, kde jsou našimi soupeři Ingstav Brno, Dragon Brno, Olomouc, Zlín, Havířov, Ostrava a Vyškov. Velmi nám pomohl zlínský oddíl, který nad námi drží patronát. Společně trénujeme jednou týdně ve Zlíně a jistě i díky této intenzivní přípravě jsme naše první jaro zvládli na výbornou," hovoří o soutěžních začátcích trenér Postránecký. Skutečně, posuďte sami! V celkovém hodnocení jarních 56 zápasů skončili hradišťí ragbysté na 2.-3. místě. Pořádali ligový turnaj v Uh. Hradišti, který dokonce vyhráli. V květnu obsadili 2. místo na olympiádě škol v Praze a na základě tohoto úspěchu společně se Zlínem dostali pozvánku na velký mezinárodní turnaj do francouzského Lyonu. "Francie, to je Mekka ragbistů a turnaj byl pro nás skutečným zážitkem. V krásném 10 hektarovém areálu s fotbalovými pažity, tenisovými kurty a 12 (!) ragbyovými hřišti si to rozdalo 119 týmů o pohár starosty Lyonu. Ten přivítal všechny celky opravdu jaksepatří a uspořádal velikou slavnostní večeři. Skončili jsme na pěkném 28. místě a porazili jsme i naše patrony ze Zlína, kteří tak skončili až za námi," pochvaluje si francouzský zájezd Ivo Postránecký.
Od podzimu 99 hrají ragbisté se třemi týmy. A-tým (12 - 13 let) hraje v kategorii starších žáků, B-tým (10 - 11 let) jsou mladší žáci a přípravka (do 10 let). "Starší jsou ve své kategorii nejmladší a nejlehčí, čtrnáctileté kluky prostě nemáme. A tak výsledky samozřejmě nejsou tak dobré jako na jaře. Přesto si z toho hlavu neděláme, je to dobrá sázka na budoucnost. Mladší patří ve své kategorii k nejlepším a přípravka, která hraje své zápasy pouze mimo soutěž, ještě neprohrála," hodnotí rozjetou sezónu trenér všech tří týmů. Od počátku roku funguje oddíl jako občanské sdružení v čele s předsedkyní p. Ditrichovou (tel.556205). Rok 2000 bude pro ragbisty opravdu nabitý.
"Kromě ligových turnajů nás čeká 5.-6. května mezinárodní turnaj A-týmů v Brně. Účast tam přislíbili i Italové, Litevci a Poláci. Na červnovém mistrovství republiky ve Vyškově bychom si chtěli polepšit loňské 14. místo a skončit v první osmičce. Každé prázdniny se koná v jihočeské Blanici za účasti francouzských a anglických koučů tréninkový kemp pro vybranné hráče. Letos by tam z našeho oddílu mělo odcestovat 14 chlapců, loni to byla pětice. V září nás čeká turnaj v chorvatské Makarské," vyjmenovává nejdůležitější akce oddílu Ivo Postránecký.
Oddíl by chtěl postupně vychovávat své svěřence pro všechny věkové kategorie. Takže v dohledné době bychom se mohli dočkat ragbyových kadetů (15 - 16 let), juniorů (17 - 18 let) a později i mužů. "I když se stále rozrůstáme, momentálně máme 35 dětí a nechybí mezi nimi i 5 děvčat hrajících v B-týmu. Potřebovali bychom nutně doplnit kategorii starších žáků 13 - 15 letými chlapci. Uvítali bychom i zájemce o trenérskou práci, a nemusí se jednat zrovna o trenéry ragby. Problémem jsou samozřejmě i peníze. Pomáhá nám škola, dostáváme přispěvek od unie, ale přesto většinu finančních nákladů hradí rodiče našich dětí sami, proto bychom uvítali každou formu sponzorinku" objasňuje palčivé problémy oddílu Ivo Postránecký.
Mladí ragbisté zatím užívají hřiště ZŠ Za Alejí, které však rozměrově stačí jen pro mladší žáky a navíc je velmi zdevastované. Cílem je tedy nový areál, který by měl vyrůst na místě současného hřiště a ve kterém by kromě ragbyového hřiště měla být i běžecká dráha a kurty na beachvolejbal. "Tvrdě na tom pracujeme. Poslali jsme žádost o grant celosvětové ragbyové organizaci - IRB, máme příslib od české unie, něco by mohlo přispět i Ministerstvo školství, jednáme i s městem," odkrývá smělé plány hradišťského ragby Ivo Postránecký.
Ragby vyžaduje rychlost, obratnost, odvahu, vytrvalost, tvrdost, ale i ohleduplnost a smysl pro fair play. Že tento sport přináší vhodnou protiváhu duševní práci, dokazují příklady vynikajících anglických, francouzských i našich týmů, v jejichž dresech převážně hrají studenti a nositelé akademických titulů. Herní situace, při nichž nezasvěcenému divákovi naskakuje husí kůže, jsou nekompromisně regulovány přísnými pravidly, o čemž svědčí v porovnání s jinými sporty i nizká úrazovost. "Ptáte se proč preferuji ragby? Je to férová tvrdá hra s přísnými pravidly. Trénink je všestranný, nechybí na něm gymnastika, běhy, cvičíme pády. Neexistuje zde simulace, hráč by totiž chyběl při bránění. Snažíme se navíc vymýtit unfair zákroky a sprosté výrazy. Vřele tento sport doporučuju každému," říká na závěr Ivo Postránecký (tel.62497).

Výsledky ragbistů v roce 1999:
Jaro 99 - Turnaje moravské skupiny 1. ligy mladších žáků: Brno (2. místo), Bystrc (3. místo), Vyškov (3. místo), Zlín (2. místo), Olomouc (2. místo), Uh. Hradiště (1. místo), Havířov (3. místo). Olympiáda škol v Praze (2. místo). Mez. turnaj v Lyonu (28. místo). Mistrovství republiky (14. místo).

Podzim 99 - Turnaje moravské skupiny
1. ligy starších žáků (A-tým): Brno (6. místo), Bystrc (3. místo), Vyškov (4. místo), Zlín (3. místo), Uh. Hradiště (3. místo). Mladší žáci (B-tým): Brno (3. místo), Bystrc (2. místo), Vyškov (3. místo), Zlín (2. místo), Uh. Hradiště (2. místo).
Petr Chudomel







Jan Železný 12. května v Uh. Brodě
V rámci 5. ročníku výškařského mítinku Domain pro sport 2000 se představí celá plejáda sportovních osobností. Hlavním tahákem bude jistě účast dvojnásobného olympijského vítěze v hodu oštěpem Jana Železného, dalšími hosty mítinku budou mistryně Evropy tyčkařka Hamáčková, skokani na lyžích Michal Doležal a Jakub Sucháček, bobisté Jiří Džmura a Pavel Polomský, kladivář Vladimír Maška.
V samotném závodě se tradičně představí celá naše výškařská elita v čele s bratry Janem a Tomášem Janků a Zuzanou Hlavoňovou. Pro všechny skokany to bude první závod letní sezóny, která vyvrcholí olympiádou v Sydney a zároveň i možnost splnit výkonnostní limit na tuto akci. Rovněž proběhne uherskobrodská specialita - pokus o překonání světového rekordu v duoskoku, který v roce 1997 výkonem 218 cm vytvořili bratři Janků. Od té doby rekord jejich pokusům odolal, takže se bude znovu na co těšit.
Pořadateli akce jsou ZŠ Pod vinohrady Uh. Brod a sportovní klub 1. AC Uh. Brod.
Podrobnější informace
- Mgr. Zdeněk Moštěk (0633-634322 a 0603-335689) a Mgr. Tomáš Králík (0606-135788).







O titulu v subbuteu rozhodnuto
Uh. Hradiště (dck) - Také odvetnou částí první subbuteové ligy ČR - stolního fotbalu, se Lukáši Opočenskému (SCT Uh. Hradiště) daří procházet bez ztráty jediného bodu. V nejspíš rozhodujícím utkání jarní části proti oddílovému kolegovi Davidovi Vackemu, druhému hráči prvoligové tabulky, dokázal zvítězit 3:1 a zvýšit tak svůj náskok před svým soupeřem pět kol před koncem na devět bodů. A jelikož poslední utkání sehrají oba uherskohradištští subbuteisté koncem května na domácích stolech (proti reprezentantům pražské Arkádie a berounského Astofu), zdá se, že je již o majiteli mistrovského titulu nejspíš rozhodnuto.







Softbalistky v Chocni
Choceň (KB) - Další prověrku výkonnosti před třetiligovými boji absolvovaly softbalistky TDH Snails Kunovice na kvalitně obsazeném turnaji v Chocni. "O velikonoční orlí vejce" se postupně utkaly v zápasech základní části s prvoligovým Trutnovem (1:3), Meteorem Praha (4:4), prvoligovým SaBaTem Praha (1:7), Univerzitou Ostrava (9:2), Pardubicemi (2:6) a v závěrečném boji o celkové umístění s Arows Ostrava (2:1). Toto vítězství jim zajistilo celkové sedmé místo na turnaji. "Turnaj v Chocni nám vyšel o poznání lépe, než ten předchozí brněnský. Holky se zlepšily po všech stránkách, zvlášť bych chtěl pochválit nadhoz," zhodnotil vystoupení svého celku trenér Snails Pavel Křivák.







Dukla přehrála učitele
Zlechov (JOH) - V první vzájemném jarním zápase se na hřišti ve Zlechově utkala mužstva tradičních rivalů FC Dukla (mužstvo hvězd okresních trávníků) a FC 1592 (mužstvo uherskohradišťských učitelů). V úvodních minutách zápasu si Dukla vytvořila téměř drtivou převahu, kterou hned v 5. minutě zužitkoval lodivod FC Synotu František Komňacký ve vedoucí branku. Když po deseti minutách přidal druhou branku Dukly Bumbálek, vypadalo to s učiteli nedobře. Jenže ti se nevzdali a ještě do poločasu snížili Beranem na 2:1.
Po přestávce hned z prvního protiútoku to bylo již 2:2, když vyrovnával Horehleď. V závěru se však projevila přece jenom větší touha po vítězství hráčů Dukly, kteří brankami Bednaříka a R. Nováka si připsali své první jarní vítězství. FC Dukla - FC 1592 4:2 (2:1).
Branky: Komňacký, Bumbálek, Bednařík, R. Novák - Beran, Horehleď. ŽK: 0, rozhodčí Sladký (známka 9), diváků 25.
Sestava FC 1592: Slavík - Vařecha - Melichárek, Pekáček, J. Králík - Motyčka (65. Z. Botek), P. Králík, Sýkora, Beran - Šácha, Horehleď. Trenér M. Šácha.
FC Dukla: Vojtěch - Johaník (65. R. Novák) - Bureš (46. Šojdr), Andrýsek, Krčmář - Burda, Komňacký, Bednařík, Bumbálek (64. Gášek) - Latýn, Nikl. Vedoucí mužstva: J. Hruška.
Řekli po utkání: M. Šácha trenér FC 1592: "Nehráli jsme v kompletní sestavě a to rozhodlo. V odvetě bude vše jinak."
FC Dukla trenér L. Sladký: "Bylo to naše jednoznačné vítězství, zápas jsme měli pod kontrolou."







V Buchlovicích doprali
Buchlovice (JOH) - Fotbalový oddíl TJ Buchlovice, který si asi před měsíce zakoupil novou automatickou pračku pro potřeby oddílu, již nyní má dopráno. Tuto novou pračku jim totiž neznámý pachatel před čtrnácti dny z fotbalových kabin odcizil a připravil tak oddíl o 14 tisíc korun. "Je to pro nás neštěstí. Od pračky nám zůstal pouze záruční list a potvrzení o zaplacení. Pokud by o ně měl "nový majitel" zájem, tak si je může vyzvednout každé úterý nebo pátek po 17 hodině v době tréninku I. mužstva v areálu stadionu," řekl pro Dobrý den s nádechem slováckého humoru sekretář fotbalového oddílu Buchlovic Jan Štokman.







Házenkářky ITS zazářily v Praze
Uh. Hradiště (pech) - Na turnaj Prague Handball Cup hned tak nezapomenou mladé hráčky HC ITS Uherské Hradiště. V základní skupině suverénně zdolaly francouzské, slovenské i české celky. Ve čtvrtfinálové bitvě vyřadily celek Topolčan po výsledku 18:14. Největší práci jim dal semifinálový soupeř Sokol Kobylisy nad kterým po boji zvítězily 13:11.
"Když jsem viděl, že při státní hymně před finálovým zápasem mají holky slzy v očích, věděl jsem, že to dobře dopadne," popsal předzápasovou atmosféru šéftrenér HC ITS Uh. Hradiště. Ve finále se potvrdila slova trenéra a hradišťská děvčata přesvědčivě porazila Slavii Praha 12:6. "Holky předváděly místy fantastickou házenou. Jsem na ně hrdý," neskrýval své nadšení po zápase trenér Střelec. Tunaj v Praze tak potvrdil výsadní postavení hradišťských děvčat u nás a jejich primát z loňského roku v minižákovské kategorii ČR.







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund