Číslo: 19
09.05.2000
Článků: 96

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Synot otevřel prvoligové brány
Je to krásné, nic lepšího jsme si už nemohli přát, říká Libor Soldán
Fotbalové tabulky
V derby Slovácká nezaváhala
Zeman Brno - FC Kunovice 2:2 (1:1)
FC Dosta Bystrc - FC SSS 1:0 (0:0)
Slavkov - Dolní Němčí 3:1 (0:0)
ČAFC Židenice - 1. FC Polešovice 3:1 (1:1)
Rozloučení se sportovci
Bude se hrát I. liga na Širůchu?
Jak pokračovaly postupové oslavy?
Fotbalové soutěže mládeže
Kunovské házenkářky skončily šesté
Opět skvělá Ludmila Kaňovská
Májový volejbal na Slovácké
Mládežnická házená
Okresní stolní tenis
Prohráli, ale nezklamali
Hokejoví reprezentanti
Soustředění juniorek
Úřední zpráva OFS UH
Armwrestling: nový sport na výsluní
Delegace rozhodčích na utkání hraná v okrese dne 14.5.2000
Kam za sportem
Dnes tipuje: Miroslav Kučera
7. ročník memoriálů v atletice
Výsledky turnaje UHAMAKO
Třetiligové premiéry softbalistů
Trubačík vyhrál mistrovství Rakouska
Střípky z mládežnického šachu
Okresní přebor žactva v lehké atletice





Synot otevřel prvoligové brány
FC Synot - FC Viktoria Plzeň 3:1 (2:1)

Třetí branka Bosáka byla pojistkou postupu. Radost hráčů proto propukla ve velkou valnou hromadu.
Branky: 1. Smíšek 0:1, 29. a 33. Malár obě z penalty 2:1, 84. Bosák 3:1. ŽK: Kowalík - Pleško, Babka, Jindra, Zapomněl. Rozhodčí: Kafka (známka 7) - Hanovský, Pokorný, delegát: G”rner a Severín. Diváků 3100.
Sestava FC Synot: Ondrušek - Soldán - Veselý, Hlahůlek, Němčický - Vajda, Zapletal, Lysáček (78. Kopačka), Míl (68. Bosák) - Kowalík (88. Faldyna), Malár. Trenér František Komňacký.
FC Viktoria Plzeň: Vosyka - Slabý - Jindra, Čihák - Bečka, Šedivec (80. Diepold), Babka, Šelicha, Pleško - Kašťák (65. Zákostelecký), Smíšek (65. Zapomněl). Trenér Zdeněk Michálek.

St. Město - Již před zápasem bylo všem jasné: Pokud Synot zvítězí, stane se jistým postupujícím do I. ligy. "Se mnou to nehýbe nijak. Je to normální zápas. Musím říct, že ať to dneska dopadne jak to dopadne, tak už je to rozhodnuté. Ten postup nám už nikdo nevezme. To je to co jsem ale nechtěl nikdy říkat. Nejsem proto ani nervózní," říkal před utkáním prezident FC Synot Miroslav Valenta. "Spokojen budu jen s vítězstvím, ale pokud nezvítězíme, tak bych bral, jesliže budeme hrát hezky," pronesl těsně před úvodním hvizdem hlavního rozhodčího Kafky trenér Komňacký.
První minuta však byla pro všechny šokem. Po levé straně se vřítil do vápna Synotu Pleško, jeho střela proletěla kolem Ondrůška, odrazila se od tyče přímo k volnému Smíškovi, a ten poslal Plzeň do vedení - 0:1. O tři minuty později to mohlo být 0:2. Naštěstí však po centru Kašťáka Bečkova střela jen těsně minula branku Synotu. Domácí se nemohli zbavit nervozity a hra se jim nedařila. Hráči často diskutovali s rozhodčím. Bojovně nažhavený Hlahůlek si za to vysloužil od trenéra Komňackého přímo na hřiště ostrá slova: "Miro, ještě jednou a půjdeš ven!"
Převaha domácího celku narůstala a pomalu se začaly rodit i šance. Ve 29. tlak Synotu vyvrcholil. Po pravé straně zatáhl míč Kowalík a jeho centr si plzeňský obránce srazil na ruku. Nebylo co řešit, kopala se penalta. Vladimír Malár nedal Vosykovi v brance hostí šanci - 1:1. Hosté v těchto chvílích nevěděli kam skočit. Ve 33. rozhodčí Kafka nařídil druhou penaltu. Ta byla za zákrok Bečky na pronikajícího Vajdu. Malár si vybral opačný roh a domácí vedli 2:1.
Hra se pak značně uklidnila. Ve 41. hostující Šeliga z dobré pozice přestřel branku Ondrůška. A když se neujaly ani šance staroměstského Zapletala a Kowalíka, šlo se do kabin. Po přestávce to byl opět Synot, který diktoval průběh zápasu. Jedna z nejkrásnějších akcí přišla v 52., kdy po trase Kowalík, Hlahůlek, Lysáček zakončoval Zapletal. I když jeho střela branku hostí minula, přesto si akce vysloužila potlesk i značně chladné hlavní tribuny. Rozuzlení sobotního utkání přinesla 84. minuta. Kowalík vysunul pasem Bosáka, ten na vápně obešel i Vosyku a v pohodě stanovil konečný účet 3:1 pro Synot.
František Komňacký, trenér FC Synot: "Utkání se nezačalo vyvíjet pro nás dobře. Po inkasované brance jsme si však vyvořili tlak a díky pokutovým kopům otočili výsledek. Věřím, že i kdyby ty penalty nepřišly, tak bychom dali jiné branky. Myslím si, že jsme dnes viděli kvalitní fotbal a já jsem rád, že jsme své tažení dotáhli až do konce. Chtěl bych proto poděkovat svým hráčům za jejich výkony a také vedení klubu za podmínky které nám vytvořilo."
Zd. Michálek, trenér FC Plzeň: "Blahopřeji Synotu k postupu do I. ligy. Já mám pochybnosti o třetí brance. Že rozhodčí zapískal ty penalty? Inu, někteří pískají nastřelené ruky, jiní je nepískají. Vždy to záleží na rozhodčím."







Je to krásné, nic lepšího jsme si už nemohli přát, říká Libor Soldán

Postupové oslavy pokračovaly v sobotu koupáním hráčů v kašně na Mariánském náměstí - Foto: M. Sladký
St. Město - Širůch - Radost po utkání byla v sobotu na Širůchu ve Starém Městě převeliká. Nebylo se čemu divit, po Slovácké Slavii je mužstvo FC Synot teprve druhým celkem z našeho regionu, kterému se tento husarský kousek podařil. Jaké byly ohlasy po utkání?

Libor Soldán, kapitán mužstva: "Myslím si, že je super, že jsme právě proti Plzni potvrdili postup do I. ligy. Byla to smůla, hned v úvodu dostat takový nešťastný gól. Nakonec se nám výsledek podařilo otočit. Je to krásné, nic lepšího jsme si nemohli už přát."

Mirek Hlahůlek: "Myslel jsem si, že dnešní zápas bude těžší, podali jsme však uvolněný výkon a po zásluze celkem bez problémů zvítězili. V první půli se hrál výborný fotbal, ve druhé tempo za obrovského vedra trošku upadlo. Všichni hráči na trávníku toho měli plné zuby. Jsme rádi, že o postupu se rozhodlo už tak brzo. Na první ligu zatím moc nemyslím, tři měsíce jsou ještě dlouhá doba."

Roman Veselý: "Pro mě je postup největším životním úspěchem. Zatím si to moc neuvědomuji, ono to přijde později. Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem to nečekal. Už po zápase s Ratíškovicemi jsem věřil, že nám postup vyjde, protože naše mužstvo je opravdu nejlepší."

Vladimír Malár: "To, že obě moje branky padly z pokutových kopů a ne ze hry mě nemrzí, protože za dva roky už si na to nikdo nevzpomene. Gól jako gól. Při první penaltě jsem kopal na jistotu, při té druhé jsem se rozhodoval kam. Nakonec jsem zvolil druhý roh branky a bylo to."

Tomáš Vajda: "Řekl bych, že pokud dostanu šanci v první lize, tak zřejmě budu nejmenším prvoligovým hráčem. Plzeňáci si sice stěžovali na ty penalty, ale já tvrdím, že byly obě dvě zcela jasné. První byla evidentní ruka a druhá penalta za faul na mě byla také bez řečí. Já nejsem hráč, který padá v šestnástce úmyslně. Soupeř mne stáhl za dres ve vápně, rozhodčí stál hned za mnou a neměl co řešit."

Jiří Kowalík: "Mé pocity z postupu jsou fantastické. Chtěli jsme rozhodnout už dnes. Věřím však, že i kdybychom dnes prohráli, tak nám stejně neunikl."

Jiří Vosyka (FC Plzeň): "Byl to pro nás smolný zápas. Celé utkání ovlivnily dvě penalty v rychlém sledu za sebou. Tu první bych uznal, ta byla spravedlivá, druhou už ne."

Pavel Němčický: "Úroveň zápasu byla kvalitní, zaslouženě jsme zvítězili. Věděli jsme, že Plzeň hraje hlavně nakopávané míče a že spoléhá na své vysoké beky. Pocity mám zatím úplně normální, asi mi to ještě nedochází. Samozřejmě, že to bouřlivě oslavím."

Miroslav Ondrůšek: "Začali jsme velmi špatně. Potom jsme vlastní vůlí a nasazením stav otočili, díky Láďovi Malárovi jsme proměnili dvě jasné penalty. Pak už byla jen otázka času, kdy vstřelíme třetí gól. Na první ligu se těším. Nechci to zakřiknout, ale byl bych rád, kdybych v týmu zůstal a svými výkony přispěl k dobrým výsledkům."

Libor Bosák: "V samotném utkání jsme byli hodně nervózní, bylo třeba dát rychle gól abychom se chytli, a pak už to šlo samo. Při své brance jsem viděl, že gólman Vosyka vyběhl proti mně, tak jsem zvolil kličku a bylo to tam."

Petr Videman: "Myslím si, že náš postup byl zasloužený. Plzeň dnes byla dobrým protivníkem. Věřím, že jsme dnes všem dokázali, kdo je nejlepší mančaft ve druhé lize."

Petr Faldyna: "Ten postup je paráda. Něco podobného jsem ještě nezažil a tak doufám, že to také pořádně oslavíme."

František Slavík, starosta Starého Města: I˙přesto, že starosta Starého Města František Slavík se v době zápasu nacházel s delegací ve Francii, ihned po utkání se spojil s Jaroslav Hastíkem, kterému řekl: "Blahopřeji celému kolektivu mužstva FC Synot k postupu do první ligy. Je to velký úspěch staroměstské kopané. Věřím, že hráčům, funkcionářům i celému vedení budu moci osobně poděkovat a poblahopřát při společném setkání na radnici."

František Komňacký trenér FC Synot: "Pro mne dnešní den končí tiskovou konferencí, pak odjíždím domů. Nejsem příznivcem skoků do kašny a ani toho být do rána na diskotéce. To už není na můj věk. Hráčům samozřejmě do toho mluvit nebudu."

Jaroslav Hastík, asistent trenéra FC Synot: "Jsem rád, že vedoucí branka Plzně nás nevyvedla z míry a výsledek jsme otočili. Že to bylo právě z penalt, to jistě nebylo příjemné hlavně pro lavičku hostů. Soupeř, ale i jeho trenér se však musí vyrovnat s tím, že když jedno mužstvo kope penalty a druhé ne, tak to může být způsobeno tím, že někdo hraje víc útočně než ten druhý."

Ivo Valenta, majitel FC Synot: "Je to super úspěch, zvláště se mi líbilo toto vítězství s Plzní, které bylo tou pravou hrozinkou na postupovém dortu. Zda hráči dostanou speciální prémie? Ano dostanou. Jak budou velké? Tak asi dvojnásobek normálu. Dnes budou slavit hráči. Necháme kluky vyřádit, ale ty oficiální oslavy budou až po posledním zápase s Poštornou."

Miroslav Valenta senior: "Pocity jsou fantastické. Teď už to ze mě všechno spadlo, ale musím přiznat, že po té první brance jsem myslel, že dostanu infarkt. Stejně jako pan Komňacký po zápase odjíždím. Těším se, že si dva dny odpočinu na chalupě, protože potřebuji dát svým nervům trochu toho klidu. Kluci určitě oslavovat budou."

Milan Omelka, vedoucí mužstva: "O postupu se rozhodlo už v Ratíškovicích, takže ta největší radost ze mě už vyprchala. Jsem z toho však naměkko, i nějaké slzičky ukáply. Tito hráči tvoří dobrou partu a já věřím, že v lize obstojí."

Laďa Štefka, jeden z fanoušků: "Klukom sem moc fandíl a na staroměstskú jedničku já nedám dopustit. A přeju jim aj ten postup do téj ligy, sú to šikovní kluci."








Fotbalové tabulky
II. liga
Prostějov - Třinec 2:4, M. Boleslav - Bohdaneč 2:0, Xaverov - Karviná 2:0, Poštorná - Ratíškovice 1:1, Zlín - Most 2:2, Frýdek-Místek - Neratovice 1:3, NH Ostrava - Vítkovice 6:1, Synot - Plzeň 3:1.

	1.	Synot		19	4	2	66:25	61
	2.	Plzeň		13	7	4	40:18	46
	3.	Ratíškovice	12	7	6	41:27	43
	4.	Most		9	12	4	38:28	39
	5.	NH Ostrava	10	9	6	40:31	39
	6.	Zlín		8	10	7	38:29	34
	7.	Neratovice	9	6	10	37:39	33
	8.	Bohdaneč	8	8	9	28:32	32
	9.	Třinec		8	8	8	34:47	32
	10.	Xaverov		8	6	11	30:37	30
	11.	Prostějov	7	8	10	32:38	29
	12.	M. Boleslav	6	9	10	26:36	27
	13.	Vítkovice	6	8	11	20:36	26
	14.	Karviná		6	7	12	37:45	25
	15.	Poštorná	5	10	10	28:38	25
	16.	Frýdek-Místek	4	3	18	22:51	15
MSFL
SK Hranice - Brno B 0:0, Vratimov - D. Kounice 3:1, Uničov - Ostrava B 1:2, Jihlava - D. Hranice 4:1, Brumov - Olomouc B 1:0, Zeman Brno - Kunovice 2:2, Holice - D. Benešov 2:1, Jihlava - Brumov 1:3, dohrávka.

	1.	Jihlava		14	5	4	41:18	47
	2.	Kyjov		10	9	3	19:12	39
	3.	Holice		11	6	5	38:35	39
	4.	D. Benešov	9	9	4	26:18	36
	5.	Uničov		10	5	8	30:28	35
	6.	Ostrava B	8	8	6	34:23	32
	7.	Brno B		8	8	7	29:22	32
	8.	Kunovice	9	4	9	27:30	31
	9.	SK Hranice	8	5	9	31:39	29
	10.	D. Kounice	7	5	10	27:38	26
	11.	Brumov		7	4	12	25:39	25
	12.	Vratimov	6	6	11	29:31	24
	13.	D. Hranice	6	6	10	25:33	24
	14.	Olomouc B	5	8	9	32:31	23
	15.	Zeman Brno	3	6	14	17:33	15

DIVIZE D
Znojmo - Mysločovice 0:0, Bystrc - Uh. Hradiště 1:0, Třebíč - Slušovice 0:0, Napajedla - Zlín B 0:2, Svitavy - Slavičín 1:0, Chropyně - Břeclav 1:2, Židenice - Polešovice 3:1, Slavkov - D. Němčí 3:1, Uh. Hradiště - D. Němčí 1:0, dohrávka, Třebíč - Chropyně 1:0, dohrávka, Zlín B - Břeclav 0:0, dohrávka, Napajedla - Svitavy 3:4, dohrávka.


	1.	Svitavy		13	8	3	33:15	47
	2.	Třebíč		12	7	5	33:23	43
	3.	Židenice	12	5	7	39:24	41
	4.	Uh. Hradiště	12	5	7	30:22	41
	5.	Slavkov		11	6	7	31:25	39
	6.	Zlín B		9	10	5	29:15	37
	7.	Slavičín	10	6	8	37:22	36
	8.	D. Němčí	9	7	8	31:29	34
	9.	Bystrc		9	6	9	27:28	33
	10.	Napajedla	9	4	11	32:34	31
	11.	Chropyně	9	3	12	37:33	30
	12.	Břeclav		8	6	10	29:31	30
	13.	Slušovice	7	8	9	33:37	29
	14.	Znojmo		5	7	11	28:39	22
	15.	Mysločovice	5	5	14	18:48	20
	16.	Polešovice	3	5	16	11:53	14

Župní přebor

Hluk - Šardice 1:1 (0:0). První půle patřila jednoznačně domácím, kterým se však podařilo spálit čtyři vyložené šance. Ve druhém poločase hosté hru vyrovnali a jejich nejlepším hráčem Matulou šli do vedení, Hlučanům se podařilo vyrovnat až v samém závěru utkání Kučerou. Rozhodčí Šafář, 100 diváků.

V. Otrokovice - Uh. Brod 1:0 (1:0). O osudu utkání rozhodla již 4. minuta, kdy domácí Kvapil vstřelil rozhodující branku zápasu. Hosté se po většinu hry zaměřovali na obranu, jejich snaha o rychlé brejky končila před vápnem Otrokovic. Jejich jedinou šanci spálil v 75. Mahdalík. Rozhodčí Kurcik, 100 diváků.

Břestek - Kostelec 1:2 (0:1). Z mírné převahy vytěžili domácí pouze dvě šance Sonntága, ke skórování to však nevedlo. Naopak to byl Kostelec, který v závěru poločasu skóroval Korvasem. V 55. se sice Břestku podařilo vyrovnat aktivním Sonntágem, o pět minut později však hosté znovu udeřili. Z rychlého brejku vstřelil vítěznou branku Tomšů. V nervózním závěru se domácí ze všech sil snažili o vyrovnání, Kostelečtí však taktickou hrou cenné tři body uhájili. Před 200 diváky řídil Dohnálek.

Hradčovice - Veselí n/M. 4:2 (3:1). V utkání velmi dobré úrovně patřil úvod favorizovaným hostům, domácí však postupem času hru vyrovnali a brankami Dynka, Hořáka a Koníčka si vypracovali dokonce tříbrankové vedení. V závěru poločasu hosté alespoň snížili hrozivé skóre Zubatým. Po vyloučení domácího Dynky v 59. získalo Veselí výraznou územní převahu, kterou dokázalo využít již o minutu později Zpěvákem. Drtivý tlak favorita však k vyrovnání nevedl, naopak na konečných 4:2 upravil domácí Michalčík. Sledovalo 150 diváků.

Velké Karlovice - Vracov 1:1, FC Vsetín - Hulín 1:2, Morkovice - Hodonín 8:1, Kateřinice - Mikulčice nehráno, hosté nepřijeli.

Pondělní dohrávka 17. kola

Vracov - Hluk 4:0 (3:0) Úvod zápasu byl pro hosty šokující. Za půl hodiny prohrávali již 3:0, a tím vlastně bylo o výsledku rozhodnuto. Po změně stran hra upadla do průměru. Nakonec ještě domácí své vítězství potvrdili další brankou. Hlučané tento zápas nezvládli a do gólové šance se za celý zápas nedostali. Branky: M. Kulyk 2, Basta a Podrazil. Rozhodčí Šarman. Diváků 200.

Uh. Brod - Veselí n. M. 2:0 (1:0) V poli byl zápas vyrovnaný, ale před brankou byli Broďané o mnoho důraznější. To nakonec rozhodlo o dělbě bodů. Domácí se dostali do vedení zásluhou Šenkeříka, který proměnil pokutový kop. Po změně stran si domácí, kteří nastoupili s několika dorostenci, vítězství pojistili brankou Mahdala. Branky: Šenkeřík z penalty, Mahdal. Rozhodčí Šafář. Diváků 200.

Šardice - Hradčovice 0:1 (0:1) Už v 10. minutě dal Koníček vedoucí gól Hradčovic. Hosté si pak udržovali mírnou převahu. V závěru poločasu se domácí začali zlepšovat, gól však nedokázali vstřelit, především zásluhou brankáře Fornůska, který i ve druhé půli několikrát své spoluhráče podržel. Hosté po změně stran z rychlých brejků mohli přidat další branky. Šanci měl Koníček a v 80. minutě Michalčík nastřel tyč domácí branky. Konečný výsledek je velkým překvapením tohoto kola. Branka: Koníček. Rozhodčí Mikoška. Diváků 300.

FC Vsetín - Břestek 1:1 (0:0) V první půli utkání velmi vyrovnané. Po změně stran se domácí dostali do vedení zásluhou Zámečníka. Hosté v mohutném náporu v poslední minutě vyrovnali svým nejlepším střelcem Sonntágem. Branky: Zámečník - Sonntág. Rozhodčí Malota. Diváků 100.

Hodonín - Kostelec 3:0, Hulín - Mikulčice 4:1, V. Otrokovice - Kateřinice 2:0, Morkovice - V. Karlovice 2:1.


1.	Hulín		18	3	3	51:19	57
2.	Veselí		14	3	7	55:34	45
3.	Morkovice	13	5	6	61:33	44
4.	Uh. Brod	13	3	7	29:27	42
5.	V. Otrokovice	12	4	7	33:27	40
6.	Vracov		10	8	6	39:25	38
7.	Hluk		11	5	8	35:32	38
8.	Šardice		10	7	7	39:30	37
9.	Kostelec	10	2	12	33:32	32
10.	Hradčovice	10	2	12	40:42	32
11.	Kateřinice	9	4	10	37:36	31
12.	V. Karlovice	7	5	12	37:39	26
13.	Břestek		7	5	12	25:41	26
14.	FC Vsetín	5	7	11	22:34	22
15.	Mikulčice	4	1	17	13:52	13
16.	Hodonín		3	2	19	24:69	11

I. A třída sk. B

Nedakonice - Ždánice 1:2 (0:2). Domácí bez pěti hráčů základní sestavy podali pouze průměrný výkon, který nestačil na nadšeně bojující hosty. O osudu utkání rozhodla 25., ve které Ždáničtí získali dvěma slepenými góly rozhodující náskok. Domácí stačili brankou Reinberka ze 60. pouze snížit.

Bojkovice - Nedachlebice 2:2 (1:1). Hosté byli na počátku utkání lepším mužstvem a v 19. šli do vedení brankou Křenka. Těsně před odchodem do kabin domácí vyrovnali skóre Kaplanem. V 50. Fojtík strhl opět vedení na stranu Nedachlebic. Domácím se přece jen podařilo, v 63. vyrovnat na 2:2 Kubenou, navíc však už nestačili.

Rohatec - Boršice 3:0 (2:0). O dvoubrankovém náskoku v prvním poločase rozhodl větší důraz domácích v pokutovém území. Po změně stran Rohatec ještě vystupňoval svou převahu a potvrdil své vítězství třetím gólem. Oba celky dohrávaly zápas bez vyloučených Domanského a Mojžíše.

Újezdec - Uh. Ostroh 1:3 (0:1). Hosté v tomto zápase vytěžili z minima maximum a po dvou přesných trefách Tománka a jedné Molka překvapivě zvítězili. Domácí snížili až v 80. Kučerou.

Kvasice - O. N. Ves 1:1 (1:1). Domácí šli do vedení již v 6. brankou Chytrého, hosté vyrovnali ve 30. Zajíčkem, poté hra upadla do podprůměru. Ve druhé půli Kvasice nezužitkovaly několik dobrých šancí a skóre tak zůstalo nezměněno.

Prakšice - Mutěnice 0:1 (0:0). Nadšeně bojující domácí byli suverénovi soutěže dlouho vyrovnaným soupeřem. O osudu utkání se rozhodlo až v závěru, to se v 83. přesně trefil kanonýr Matušek. Domácí si za předvedený výkon zasloužili remizu.

Bzenec - Vacenovice 1:2.


	1.	Mutěnice	16	2	2	64:14	50
	2.	Vacenovice	13	3	4	46:25	42
	3.	Kvasice		10	3	7	34:27	33
	4.	O. N. Ves	10	2	8	37:27	32
	5.	Nedakonice	9	4	7	28:21	31
	6.	Boršice		9	4	7	33:29	31
	7.	Bzenec		8	4	8	21:27	28
	8.	Újezdec		8	3	9	28:46	27
	9.	Bojkovice	7	4	9	23:32	25
	10.	Rohatec		7	3	10	29:38	24
	11.	Uh. Ostroh	6	2	12	35:44	20
	12.	Ždánice		6	2	12	24:41	20
	13.	Prakšice	6	1	13	25:43	19
	14.	Nedachlebice	4	5	11	22:35	17

I. B třída sk. B

Lužkovice - Jarošov 2:0 (0:0). Již v 5. minutě zahodil hostující Hotař tutovku. Od této chvíle převzali taktovku zápasu domácí a po zásluze zvítězili.

Morkovice B - Jalubí 3:1 (2:0). Ve vyrovnaném utkání se opět ukázalo, jak Jalubí chybí koncový hráč. Hostům se podařilo snížit hrozivé skóre až Bičánkem v samém závěru.

Koryčany - Hřiv. Újezd 2:1, Holešov - Zdounky 2:1, Zborovice - Malenovice 3:1, Žeranovice - Roštění 3:0, SKP Zlín - Střílky 3:1.


	1.	Holešov		14	6	0	50:16	48
	2.	Lužkovice	9	6	5	38:26	33
	3.	Žeranovice	9	5	6	36:24	32
	4.	Koryčany	8	5	7	25:22	29
	5.	Zdounky		8	4	8	21:23	28
	6.	Zborovice	8	4	8	26:29	28
	7.	H. Újezd	8	4	8	28:33	28
	8.	Morkovice B	8	3	9	33:34	27
	9.	Jalubí		8	3	9	26:30	27
	10.	Jarošov		7	6	7	24:28	27
	11.	SKP Zlín	5	7	8	19:20	22
	12.	Roštění		7	1	12	18:36	22
	13.	Malenovice	7	0	13	36:44	21
	14.	Střílky		6	2	12	25:40	20

I. B třída sk. C

Tupesy - Hr. Lhota 2:1 (0:1). První poločas patřil důrazným hostům, kteří se již ve 13. ujali vedení Šimlíkem. Lhoťané měli i další šance ke zvýšení náskoku, chybělo jim však více klidu při zakončení. Karta se však obrátila ve druhém poločase, kdy v 55. Petrem Dudou a v 75. Pekárkem domácí skóre otočili.

Strání - Kyjov B 2:1 (1:0). Hosté posíleni o čtveřici fluktuantů "áčka" působili fotbalovějším dojmem, v koncovce se však prosadili domácí, jejichž góly zaznamenali Popelka a Zderčík.

Zlechov - Dubňany 3:2 (0:1). Hosté svého soupeře zaskočili již ve 4. minutě vedoucí brankou. Po změně stran domácí skóre brzy otočili. Hostům se sice ještě podařilo vyrovnat, ale závěr patřil Zlechovu. Branky domácích Kedra 2, Rosůlek.

Uh. Hradiště B - Strážnice 4:1. Domácí rozhodli o svém výrazném vítězství třemi brankami v úvodní čtvrthodince druhé půle. Branky hradišťské rezervy Chaloupka, Žitňanský, Remeš a Zemánek.

Milotice - Slavkov 1:0 (0:0). V nervózně hraném utkání dvou vyrovnaných družstev rozhodla o osudu zápasu 55. minuta a branka Chlustiny. Pod sprchy musel předčasně odejít hostující matador Machálek.

Velká n/V. - Kněždub 3:0, Vnorovy - Žarošice 1:1.


	1.	Tupesy		14	3	3	46:28	45
	2.	Hr. Lhota	11	5	4	42:21	38
	3.	Milotice	9	6	5	35:30	33
	4.	Kněždub		9	5	6	32:22	32
	5.	Strání		8	8	4	29:21	32
	6.	Velká n. V.	8	5	7	29:26	29
	7.	Slavkov		7	6	7	17:20	27
	8.	Kyjov B		6	6	8	26:22	24
	9.	Dubňany		6	6	8	29:26	24
	10.	Žarošice	5	8	7	19:28	23
	11.	Strážnice	5	6	9	24:38	21
	12.	Zlechov		5	4	11	21:31	19
	13.	Uh. Hradiště B	4	5	11	30:43	17
	14.	Vnorovy		2	9	9	16:39	15

Okresní přebor

Březolupy - Dol. Němčí B 2:0 (2:0). Po nervózním začátku zápasu se domácí od 20. rozehráli k velmi dobrému výkonu a již do poločasu rozhodli o svém zaslouženém vítězství dvěma brankami Janíka. Ve druhém poločase měli další šance, ale bez střeleckého zakončení. Řídil Šimon z Jarošova, 150 diváků.

Ostr. Lhota - Traplice 1:3 (1:1). Hosté byli lepším mužstvem a zaslouženě zvítězili. Domácím se nedaří, neproměnili ani pokutový kop a jejich šance na záchranu se rozplývá. Branky za domácí Opletal J., za hosty Skopal, Slavík, Golien. Řídil Šeďa z Hodonína, 120 diváků.

Drslavice - Nivnice 3:0 (0:0). Po oboustranně vyrovnaném poločase se domácí probudili střelecky, když ještě dvakrát nastřelili tyč. Branky za domácí Kočica Jar., Šrámek P. a Vacula. 290 diváků, řídil Šumšal z Dol. Němčí.

Buchlovice - Hor. Němčí 1:2 (1:0). Domácím i přesto, že byli po celý zápas lepším mužstvem, se nepodařilo udržet jednobrankové vedení a v závěru utkání dvakrát zbytečně inkasovali. Branku za domácí vstřelil Marek J., za hosty Velecký a Michalec. 150 diváků, řídil Vlašic z Uh. Hradiště.

Šumice - Hluk B 3:0 (2:0). Domácí vyhráli po velké převaze a další šance neproměnili. Branky za domácí Šmíd, Vykydal a Machálek. 200 diváků, řídil Šumšal z Dol. Němčí.

Kudlovice - Kněžpole 1:1 (0:0). Utkání slabé úrovně. Domácí se ujali vedení a hosté v poslední minutě vyrovnali. Branku domácích dal Hruška M., za hosty Kašný R. Řídil Strapina z Jarošova, 150 diváků.

Vlčnov - Ořechov 1:2 (1:1). Za letního počasí sehráli hosté výborný zápas, který se vyznačoval bojovností a touhou po vítězství. Branku za domácí Mikulec Jar., za hosty Janás a Sklenka. Řídil Mahdal z Bystřice, sledovalo 120 diváků.


	1.	Březolupy	12	4	4	34:19	40
	2.	Šumice		11	4	5	40:20	37
	3.	Traplice	10	5	5	36:25	35
	4.	Buchlovice	10	5	5	44:38	35
	5.	Ořechov		9	7	4	40:24	34
	6.	Vlčnov		7	5	8	23:24	26
	7.	Hluk B		7	5	8	29:37	26
	8.	Kudlovice	7	4	9	27:31	25
	9.	Drslavice	7	3	10	30:31	24
	10.	Nivnice		6	6	8	25:28	24
	11.	Kněžpole	7	3	10	27:39	24
	12.	D. Němčí B	6	4	10	30:42	22
	13.	H. Němčí	5	5	10	27:33	20
	14.	Ostr. Lhota	2	8	10	14:35	14

III. třída

Sušice - Zlámanec 4:1, (2:0), Stašák 3, Geitler - Masařík, Korytná - Babice 3:1, (2:1), Mlynarciz, Skopalík, L. Popelka - Adamík, Žitková - Bílovice 2:1, (1:0), Šedivý Ivan 2 - Hoferek, Bánov - Havřice 4:1, (2:1), Buják 4 - P. Slavíček, Jalubí B - Bystřice 2:1, (1:1), M. Dobiáš, R. Andrýsek - F. Král, Přečkovice - Kostelany 1:1, (1:0), Voda - Hladiš, Medlovice - Pitín 4:1, (2:1), Vaculík 2, Juřík, Verbík - M. Kafka.


	1.	Bánov		14	4	2	75:11	46
	2.	Havřice		13	2	5	54:22	41
	3.	Korytná		12	3	5	45:30	39
	4.	Přečkovice	9	5	5	36:36	32
	5.	Kostelany	9	3	8	38:33	30
	6.	Bystřice	8	6	6	30:35	30
	7.	Žitková		9	2	9	26:38	29
	8.	Jalubí B	9	1	10	30:36	28
	9.	Sušice		8	2	10	40:36	26
	10.	Zlámanec	5	6	8	27:35	21
	11.	Babice		5	4	11	30:49	19
	12.	Pitín		6	1	13	23:48	19
	13.	Bílovice	5	3	12	23:44	18
	14.	Medlovice	4	4	12	30:54	16

IV. třída sk. A

Částkov - Osvětimany nehlášeno, Huštěnovice - Topolná 4:2, Slovácko - Mařatice 4:2, Mistřice - Košíky 6:1, Boršice B - Popovice 2:2, Podolí - Kněžpole B 3:0, Jankovice - Ořechov B 2:2.


	1.	Huštěnovice	14	4	2	65:26	46
	2.	Podolí		14	2	4	61:32	44
	3.	Mistřice	13	2	5	57:35	41
	4.	Topolná		11	3	6	70:43	36
	5.	Slovácko	10	3	7	51:34	33
	6.	Mařatice	9	3	8	38:33	30
	7.	Popovice	9	2	9	39:43	29
	8.	Jankovice	7	7	6	48:46	28
	9.	Boršice B	8	3	9	35:39	27
	10.	Osvětimany	6	4	9	40:35	22
	11.	Ořechov B	4	6	9	32:43	18
	12.	Kněžpole B	5	1	13	26:56	16
	13.	Košíky		3	5	12	23:44	14
	14.	Částkov		2	1	16	17:93	7

IV. třída sk. B

Záhorovice - Suchá Loz 3:1, St. Hrozenkov - Vlčnov B 5:1, Březová - Podolí B 3:1, Nezdenice - Boršice 1:2, Krhov - Komňa 1:5, Rudice - Krhov 1:3, výsledek z minulého týdne.


	1.	Boršice		11	2	1	80:15	35
	2.	Březová		11	2	2	67:17	35
	3.	Komňa		10	0	5	45:31	30
	4.	St. Hrozenkov	9	2	4	63:23	29
	5.	Suchá Loz	9	2	3	50:15	29
	6.	Záhorovice	9	0	6	42:28	27
	7.	Nezdenice	6	1	8	35:42	19
	8.	Vlčnov B	4	2	8	26:51	14
	9.	Rudice		2	1	11	25:53	7
	10.	Krhov		2	0	13	19:116	6
	11.	Podolí B	1	0	13	16:77	3

Výsledky připravili: L. Vacenovský a R. Lukáš








V derby Slovácká nezaváhala
FC SSS - TJ Dolní Němčí 1:0 (1:0)
Uh. Hradiště (JOH) - V pravém Slováckém derby se v dohrávce divize střetla Slovácká s celkem Dolního Němčí. Domácí, kteří posledními výsledky značně oživili své postupové naděje, do utkání vstoupili s větším nasazením a aktivitou. Již v 11. minutě se do velké šance dostali po centru Buchty Blaha s Rackem, jenže místo míče na malém vápně se srazili navzájem a bylo po příležitosti. "Výkony Racka nejsou na jaře takové, jak bychom si představovali, bohužel dalšího útočníka k Blahovi na lavičce nemáme," zhodnotil situaci trenér Vařecha.
Hosté však měli velké potíže i s jedním domácím útočníkem, synoťáckým Blahou. Ve 22. se ocitl sám před brankou Dolního Němčí opět Blaha, jenže tentokrát hlavou branku ještě přestřelil. Jinak tomu bylo ve 39. kdy Slovácká po faulu na něj zahrávala trestný kop. Ten naservíroval do vápna Nekarda a kdo jiný než Blaha poslal hlavičkou domácí do vedení 1:0. Hosté sice v poli nehráli špatně, ovšem před brankou Slovácké byli neškodní. Ve 44. mohl zvýšit vedení Slovácké opět Blaha, avšak sám proti gólmanu Kadlčkovi napálil míč jen do jeho nohou.
Po přestávce převaha domácích pokračovala. V 54. Nekardův střílený centr Kadlček vyrazil přímo před Racka, ale tomu se míč zapletl pod nohy a o šanci přišel. O čtyři minuty později zahrozili i hosté. Bobčík se proháčkoval mezi třemi obránci, přiťukl míč Švardalovi, jehož střela jen těsně minula branku domácích. V 60. Poláškovu táhlou pumelici vytáhl gólman Slovácké do břevna. V závěru hosté přitlačili na pilu a před brankou domácích bylo rušno. Jiskření však vyvrcholilo jen dvěma červenými kartami. To si v polovině hřiště na sebe vyšlápli domácí Nekarda s dolněmčanským Fibichrem a oba se odporoučeli do sprch. Když v 85. nedokázal Švardala hlavou překonat domácího Macka, mohla se Slovácká radovat.
Branka: 39. Blaha. ŽK: Buchta, Nekarda, Herodes - Stojaspal, Švardala. ČK: 81. Nekarda - 81. Fibichr. Rozhodčí: Brtníček - Houška, Herman. Diváků 472.
Sestava D. Němčí: A. Kadlček - P. Kadlček - Urbanec, Fibichr, Stojaspal - Polášek (71. Zimčík), Zajíc (87. Bahulík), Tinka, Švardala - Antl, Bobčík. Trenér Antonín Kadlček.
FC Synot Slovácká Slavia: Macko - Palčík - Lysoněk, Beníček, Herodes - Obal, Nekarda, Buchta, Chlachula - Racek (72. Bičánek), Blaha. Trenér Petr Vařecha.
Po utkání trenér hostí A. Kadlček řekl: "Po naší úspěšné sérii, kdy jsme se vlastně v utkání se Znojmem již zachránili, jsme přijeli odehrát důstojně toto utkání. Myslím si, že se nám to podařilo. Domácí dali gól a proto vyhráli. Utkání by však lépe slušela remíza."
Trenér Slovácké Petr Vařecha: "Bylo to derby, které nemá nikdy favorita. Hosté se představili jako velmi silné mužstvo. Škoda však, že jsme v první půli nedokázali využít všechny své šance. Mohlo se nám hrát lépe. Po přestávce jsme přenechali iniciativu hostům, ale i přesto si myslím, že naše výhra je zasloužená."







Zeman Brno - FC Kunovice 2:2 (1:1)
Brno (FŠ) - Kunovice zajížděly na hřiště posledního celku tabulky s jasným cílem, odčinit předešlé neúspěšné výsledky a konečně naplno bodovat. Na trávník však nastoupily hodně nekoncentrovaně a domácí šli do vedení již v 7. minutě, to napřáhl z hranice šestnáctky domácí kapitán Šíma a přízemní střelou nedal Seberovi v brance hostí šanci - 1:0. V dalším průběhu utkání se hrál sotva průměrný fotbal s řadou nepřesností na obou stranách, přesto se Kunovicím podařilo z ojedinělého protiútoku srovnat skóre zápasu. Šimeček rozehrál trestný kop z rohu pokutového území, odražený míč přiťukl Svoboda Charvátovi, a ten se nemýlil - 1:1. Ani tato branka neprobudila hosty k lepšímu výkonu, a tak domácí mohli jít opět do vedení. Staněk tváří v tvář Seberovi ale střelil vedle. Ještě před odchodem do šaten se zranil Zlínský v souboji s domácím Frýbortem (odchovanec Uh. Hradiště) a tržnou ránu na hlavě mu museli šít v místní nemocnici.
Do druhé půle nastoupili hosté přece jen s větším elánem, zpřesnili kombinaci, byli daleko častěji u míče a vytvořili si také brankové příležitosti. V 60. se ocitl sám před hostujícím gólmanem Kachlík, s jeho střelou si však Hložánek poradil. V 67. se uvolnil Malůš, přihrál do šestnáctky Boďovi, ten přiťukl Charvátovi, který se opět nemýlil a poslal hosty do vedení. Domácí v těchto chvílích působili naprosto odevzdaným dojmem, jenom nakopávali míče na půlku Kunovic a zdálo se tak, že výhru hostů už nemůže nic ohrozit. Opak byl pravdou. Z ojedinělého protiútoku již v nastaveném čase domácí vybojovali roh, po jeho zahrání se míč dostal ze skrumáže k Milotínskému, ten po zemi prostřelil Seberu, a upravil tak stav na konečných 2:2.
Branky: Šíma, Milotínský - Charvát 2. ŽK: Staněk (Zeman). Rozhodčí: Sedláček. Diváků: 100.
Sestava Kunovic: Sebera - Uhlíř - Kopčil, Svoboda, Řezník - Malůš, Šimeček, Mačuda, Kachlík - Charvát, Zlínský (44. Boďa). Trenér Lubomír Blaha.
V příštím mistrovském zápase přivítají Kunovice na svém hřišti v neděli 14. 5. v 10.15˙h Brumov.







FC Dosta Bystrc - FC SSS 1:0 (0:0)
Bystrc (JB) - Po pěti vítězných utkáních jdoucích za sebou Slovácká okusila hořkost divizní prohry. Hosté bez zraněného Bičánka a Poláška se doslova předháněli v neproměňování vyložených příležitostí. Slovácká měla více ze hry, ale scházela finální přihrávka. V úvodu zápasu měli šance Mikulášek a Orlovský, jenže nedokázali přesně zakončit. Stejně se vedlo později Palčíkovi a Blahovi. Ve 35. zahrozili i domácí, jenže Macko byl při střele Zachra na místě. Když ve 45. po rohu Nekardy mířil Chlachula hlavou vedle, skončila I. půle 0:0.
Převaha Slovácké, ale také její střelecká nemohoucnost pokračovala i po přestávce. Naopak to mohli být domácí, kterým jen levá tyč Mackovy branky zabránila jít do vedení po střele Dujky. Šance se pak střídaly na obou stranách, aby o konečném výsledku rozhodla 89. minuta. Po rohovém kopu nechala obrana Slovácké volného Kašíka, který po 269. minutách překonal Macka a vsítil vítěznou branku domácích. "Bohužel, na šance se nevyhrává," řekl po utkání smutný trenér Slovácké Petr Vařecha a pokračoval: "o výhru jsme se připravili laxním přístupem ke hře. Po celý zápas jsme tlačili a měli převahu, jenže před koncem si necháme dát gól. Hlavně středová řada nesplnila mé očekávání."
Branka: 89. Kašík. Rozhodčí: Krejčí - Přibyl, Kratochvíl. ŽK: Srb, Pokorný - Nekarda. Diváků 150.
Sestava Slovácké: A. Macko - Palčík - Orlovský, Lysoněk - Herodes (46. Obal), Buchta, Beníček, Nekarda, Mikulášek (54. racek) - Chlachula, Blaha. Trenér Petr Vařecha.
JB







Slavkov - Dolní Němčí 3:1 (0:0)
Slavkov u Brna (JD) - Utkání se hrálo v sobotu již ve 13 hodin z důvodu televizního přenosu prvoligového utkání mezi Spartou a Slavií Praha. Hosté nastoupili bez Fibichra a Romana Bobčíka, který se zranil při zápase s Uh. Hradištěm. Obě mužstva začala opatrně, hra se odehrávala převážně ve středu hřiště. Ve 12. minutě se po přihrávce Antla do šance dostal Švardala, střílel však vedle domácí branky. Ve 14. hosty podržel brankář Kadlček, když zneškodnil sólo Petra Šilera a vzápětí střelu Matochy. V 18. se do střelecké pozice propracoval Zajíc a jeho střelu domácí brankář Plchut chytil. Domácí pak hosty herně přehrávali a vytvořili si několik brankových příležitostí bez brankového efektu. Na druhé straně Petr Kadlček z trestného kopu prověřil kvalitu brankáře Plchuta. Dvě minuty před koncem prvního poločasu předvedli pohlednou akci Zajíc a Švardala, ale bez přesného zakončení, takže první poločas skončil 0:0.
V první minutě druhé půle se dostal do šance Polášek, ale Plchuta v brance nepřekonal. Ve 49. prošel obranou hostů Šiler, po jeho přesném centru Strnad překonal brankáře Kadlčka a otevřel stav utkání - 1:0. Hosté nerezignovali a přidali na důrazu. V 65. Petr Kadlček zahrál trestný kop a Zajíc po jeho přihrávce trefil břevno domácí branky. Slavkovští měli několik dalších šancí, ty však končily u brankáře Kadlčka. V 72. odstoupil z mužstva Dol. Němčí Zajíc a nastoupil Bahulík. Po zaváhání obrany i brankáře hostů zvýšil Strnad na 2:0 v 74. minutě. Vzápětí Antl nůžkami vymetl šibenici domácí branky a snížil na 2:1. V 77. si s obranou hostů pohrál Šiler a Matocha zvýšil na 3:1. Trenér hostů provedl dvojí střídání, za zraněného Tinku nastoupil Ježek a za Stojaspala přišel Skopal. V 86. Kadlček zneškodnil střelu Kameníka a těsně před koncem utkání vystřelil Bahulík jen do rukou brankáře Plchuta. Před 250 diváky řidil rozhodčí Miroslav Juránek z Prostějova.
Sestava: Kadlček Ant. - Tinka (83. Ježek), P. Kadlček, Stojaspal (83. Skopal), Urbanec - Švardala, Polášek, Cmol, Zimčík Radek - Zajíc (72. Bahulík), Antl. Trenér František Kadlček.
V neděli 14. 5. hrají v Dolním Němčí Židenice, začátek utkání v 16.30 hodin.







ČAFC Židenice - 1. FC Polešovice 3:1 (1:1)
Brno (AS, ela) - K utkání 24. kola zajížděly Polešovice do Brna na hřiště čtvrtých Židenic. Hned v úvodu utkání se Polešovským přilepila smůla na paty, když se ve 4. nešťastně zranil Janík. "Podle prvních zpráv má natržený sval. K několika dalším indisponovaným záložníkům tak přibyl další, také klíčový hráč, takže nevím, kdo za týden nastoupí proti Chropyni," posteskl si trenér Samsonek.
Utkání probíhalo za mírné převahy domácích, kterým vydatně pomáhal vítr v zádech. Židenice této podpory využily ve 20. ke vstřelení první branky, kdy na centrovaný míč nedosáhl gólman Skovajsík a po nedorozumění v hostující obraně skóroval Palinek - 1:0. Polešovice odpověděly již o dvě minuty později. To centr Jedelského neudržel v rukou domácí brankář a Omelka srovnal na 1:1. Těsně před odchodem do kabin měl po zaváhaní hostující obrany šanci Zavřel, ale jeho střela jen těsně minula Skovajsíkovu svatyni.
Židenice otevřely druhou půli náporem. V 50. vyzkoušel Zavřel brankáře Skovajsíka, který jeho střelu stačil vyrazit. V 59. po chybě v hostující obraně napřáhl z hranice šestnáctky Palinek a nechytatelnou bombou zvýšil na 2:1. Vyrovnáno mohlo být již čtyři minuty později, kdy po přímém kopu Korandy trefil Omelka pouze ležícího brankáře. V 65. opět polešovská obrana zazmatkovala a brankový účet uzavřel Zavřel střelou do téměř prázdné brány. Konec zápasu se díky nepřesným výrokům sudího Kříže dohrával zbytečně tvrdě, výsledek však ani jedno z mužstev nezměnilo.
"První poločas měl stejný průběh jako minulé utkání se Slavkovem, ve kterém jsme hráli velmi dobře. Druhá půle už nesplňovala moje představy. Navíc je naše lavička náhradníků prázdná, máme tolik zraněných hráčů, že se na příští týdny nedívám moc optimisticky," konstatoval Antonín Samsonek.
Sestava Polešovic: Skovajsík - Holaň, Koranda, Jedelský, Lahola - Omelka, Janík (5. Vojtek), Kreisl, Bartošík (75. Macháček) - Novotný, Suchý.
Branky: 20. a 59. Palinek, 65. Zavřel - 22. Omelka. ŽK: Koranda, Lahola, Jedelský, Kreisl. Rozhodčí Kříž. Diváků 100.
V sobotu 13. května přijede do Polešovic Chropyně, začátek v 16.30.







Rozloučení se sportovci
Řady sportovců TJ Vlčnov v těchto dnech navždy opustili František Moštěk a František Horňáček. Upřímnou soustrast rodinám kondolují hráči a funkcionáři TJ Vlčnov, společně s OFS Uh. Hradiště.







Bude se hrát I. liga na Širůchu?
St. Město (JOH) - Rozhodující zápas o postup do I. ligy zvládli fotbalisté FC Synot na výbornou. Postup je tedy zajištěn. Před vedením klubu se však nyní staví nové problémy. Bude zcela jistě potřeba posílit kádr mužstva. Stále ještě se nezačalo také s avizovanou rekonstrukcí stadionu v Uh. Hradišti, který by se měl stát prvoligovým fotbalovým stánkem celého našeho regionu. Jaký má na tyto otázky názor generální manažer Jaroslav Hastík?

"Jsme si vědomi toho, že bude třeba kádr doplnit. Určité kroky jsme již učinili v průběhu minulého týdne. Máme vybráno asi sedm hráčů, kteří by měli do mužstva přinést určitou kvalitu. V žádném případě to nejsou jména nějakých odložených prvoligových hráčů, ale je pravdou, že někteří mají ligové zkušenosti."

Kde se bude hrát I. liga?
"V úterý jsme společně s Ladislavem Minářem navštívili místostarostu Uh. Hradiště pana Tichavského, se kterým jsme projednali možnost hraní na stadionu v Uh. Hradišti. Jsme si vědomi toho, že na tomto stadionu, než by se zde dala hrát I. liga, je třeba učinit spousty úprav. Odhadujeme je asi v ceně dvou milionů. Město se zatím k těmto pracem staví dost macešsky. Proto jsme začali zvažovat tu možnost, že bychom I. ligu zahájili ve Starém Městě. Do Hradiště by jsme se přestěhovali v době, až bude stadion skutečně připraven na I. ligu. Já jsem se byl podívat na utkání Slovácké s Dolním Němčím v Hradišti. Když vidím ty zanedbané ochozy, tu škvárovou dráhu, když vidím, že zde stále fouká vítr, kabiny jsou v dezolátním stavu, je to špatné."

Kdo by měl financovat přestavbu v Uh. Hradišti?
"Na přestavbě tohoto stadionu, neboť je v majetku města, by se mělo určitě podílet hlavně město. Je jasné, že do tribuny investovat nebude, neboť ta je zastavená Komerční bankou. Do té asi nepůjde nikdo, neboť to by byly téměř vyhozené peníze."

Ubránil by se Širůch řáděním fanoušků Sparty, Brna, Ostravy?
"Ve Starém Městě je to otázka preventivních opatření. Kluby totiž nevyužívají svých možností. Jestliže přijedou problémoví fanoušci, tak není třeba je na stadion vůbec pouštět. Dokonce ani samotné město nemusí tyto lidi pouštět na půdu svého města. Toto se dá všechno zabezpečit. Tyto otázky máme všechny prověřeny s p. Drábem předsedou technické komise, který má na starost bezpečnost a techické vybavení stadionů."

Který stadion je schválen pro I. ligu?
"Stadiony ve Starém Městě, ale ani v Uh. Hradišti zatím ještě nejsou schváleny pro I. ligu. Komise, která toto má na starost se měla dostavit na tyto stadiony koncem dubna, avšak zatím se tak nestalo. Předběžně se p. Dráb, který byl zde na soukromé návštěvě, vyjádřil, že on by schválil oba stadiony. Provizorně Staré Město do roku 2003."

Kdy by se mohla hrál I. liga v Uh. Hradišti?
"Přechod do Uh. Hradiště by vlastně přicházel až v době, kdy by byl rekonstruovaný stadion. Tato rekonstrukce se však zcela jistě nezačne ještě ani letos. V tomto roce je zatím jen příslib projektu inženýrských sítí. V příštím roce by měl být snad projekt celé stavby, možná inženýrské sítě a projekt na další stavbu. Vše je otázkou města, které je majitelem celého areálu."

Co si o tom myslíte Vy?
"Osobně jsem byl trochu zklamán. Místostarosta Tichavský nám dal najevo, že město do toho zřejmě nepůjde. Proto jsme začali zvažovat variantu hraní ve Starém Městě. Muselo by zde však určitě dojít k rozšíření tribun, vytvoření protilehlé tribuny. Zvažujeme postavení nové věže s digitálním ukazatelem a velkou informativní tabulí. Já věřím, že po rekonstrukci stadionu na Širůchu by zde vznikla kapacita asi pro šest tisíc diváků. Máme zde již připravenu možnost pro provizorní parkoviště. Výhodou pro hosty by byl jistě zdejší hotel, který je v areálu stadionu. Všechno je však zatím ještě v jednání, i když varianta hraní I. ligy na Širůchu se zdá být zatím reálnější."








Jak pokračovaly postupové oslavy?
Staré Město - Jelikož výsledek utkání s Plzní se nedal dopředu odhadnout, tak také oslavy případného postupu nebyly naplánovány. Přesto se však v zákulisí mluvilo o případné projížďce na vozu s koňským zápřahem. Jenže majitel koňského povozu zřejmě nevěřil ve vítězství domácího celku anebo zahájil oslavy již sám bez účinkujících, a nepřijel. Hráči proto vzali za vděk odvoz tranzitem.
"Napřed jsme projeli staroměstské hospody, Špicu, Klub a Lapač, kde jsme poděkovali našim fanouškům za podporu," svěřil se druhý den Miroslav Hlahůlek. Na Špici hráči rozdali fanouškům vlastnoručně podepsané dresy. Společně si zde také připili na postup do I. ligy, když sponzorem přípitku byl samotný Ivo Valenta. Nechyběly zde ani slzičky štěstí a radostné vítězné pokřiky vyvolávající jednotlivé hráče či vedení FC Synot.
Vítězná cesta pokračovala jízdou do Uh. Hradiště, se zastávkou na Mariánském náměstí. "Tam jsme naskákali do kašny. Voda byla šíleně studená. Na někom to uschlo, někdo se převlekl a jelo se na diskotéku "K šesti". Návrat domů byl různý. Musím říct, že oslavy se tentokrát vydařily. Při postupu ve Slovácké jsme tyto oslavy podcenili a pak z toho nebylo vůbec nic," pochvaloval si staroměstské postupové radovánky Miroslav Hlahůlek.







Fotbalové soutěže mládeže
Okresní soutěž - dorost
H. Němčí - Slavkov 3:1, O. Lhota - Traplice 4:1, Mistřice - Babice 3:3, Kudlovice - Kostelany 1:2, Vlčnov - Popovice 1:0, Vlčnov - Mistřice 3:0.

	1.	Vlčnov		13	3	1	57:12	42
	2.	Kostelany	11	1	4	46:25	34
	3.	O. Lhota	9	2	5	53:26	29
	4.	Popovice	8	3	5	57:33	27
	5.	Kudlovice	6	4	6	26:26	22
	6.	Traplice	6	2	7	34:27	20
	7.	Babice		6	2	8	36:41	20
	8.	Slavkov		6	1	8	39:46	19
	9.	Strání B	5	1	7	24:38	16
	10.	Mistřice	4	4	9	32:47	16
	11.	H. Němčí	4	1	11	29:87	13
	12.	Bílovice	4	0	11	27:52	12

OP žáci sk. A
Březolupy - Jarošov 0:4, Ostr. Lhota - Nedachlebice 4:9, Huštěnovice - Jalubí 0:7, Mistřice - Traplice 1:2, Babice - Topolná 2:4, Kudlovice - Kněžpole 0:2, Jankovice - Bílovice hosté nepřijeli, Březolupy - Mistřice 1:0, Topolná - Huštěnovice 11:0, Kudlovice - Ostr. Lhota hosté nepřijeli, Jankovice - Jarošov 1:7.


	1.	Nedachlebice	16	1	2	117:18	49
	2.	Jarošov		16	1	3	108:18	49
	3.	Kněžpole	13	1	3	76:10	40
	4.	Kudlovice	10	2	7	75:26	35
	5.	Jalubí		10	4	5	52:23	34
	6.	Bílovice	10	1	5	41:36	31
	7.	Ostr. Lhota	9	3	7	59:42	30
	8.	Topolná		8	2	10	58:58	26
	9.	Traplice	7	3	7	49:37	24
	10.	Babice		5	4	10	41:64	19
	11.	Březolupy	6	0	14	20:74	18
	12.	Jankovice	3	4	12	22:75	13
	13.	Mistřice	2	0	17	11:117	6
	14.	Huštěnovice	2	0	17	8:139	6

OP žáci sk. B
Nedakonice - Slovácko 1:2, Tupesy - Polešovice 4:3, Břestek - Boršice 0:2, Buchlovice - Podolí 1:0, Velehrad - Kostelany 2:1, Nedakonice - Buchlovice 0:0, Velehrad - Tupesy 2:1, Medlovice - Slovácko 3:2, Kostelany - Boršice 2:3.


	1.	Slovácko	16	0	3	108:20	48
	2.	Boršice		15	1	2	47:13	46
	3.	Medlovice	13	1	4	59:17	40
	4.	Nedakonice	12	4	1	41:8	40
	5.	Velehrad	10	1	8	36:27	31
	6.	Polešovice	8	5	5	42:24	29
	7.	Buchlovice	7	5	6	30:30	26
	8.	Kostelany	7	1	10	37:47	22
	9.	Břestek		5	0	12	31:49	15
	10.	Tupesy		4	2	13	22:61	14
	11.	Podolí		3	2	12	25:53	11
	12.	Zlechov		2	1	14	14:83	7
	13.	Osvětimany	1	1	13	9:69	4

OP žáci sk. C
Prakšice - Vlčnov 4:0, Suchá Loz - Nivnice 1:2, Březová - Havřice 0:2, Bánov - Bystřice p. Lop. 10:0, Hradčovice - Slavkov 1:1, Bystřice p. Lop. - Vlčnov 0:3.


	1.	Nivnice		13	1	0	77:9	40
	2.	Záhorovice	10	3	0	52:20	33
	3.	Suchá Loz	9	1	5	48:18	28
	4.	Bánov		9	0	6	39:23	27
	5.	Prakšice	8	2	5	34:31	26
	6.	Vlčnov		6	5	4	22:25	23
	7.	Havřice		6	4	4	46:26	22
	8.	Slavkov		4	2	9	26:40	14
	9.	Hradčovice	2	3	10	29:44	9
	10.	Březová		0	3	12	5:67	3
	11.	Bystřice p.Lop.	0	2	13	6:81	2
MSDL, sk. C - starší dorost
FC Synot - Zeman Brno 3:4, branky Synotu: Křemeček, Kunovský, Vlček.
Stavo Artikel Brno B - FC SSS 0:2 (0:1). Branky: Hrbek a Obal.

MSDL, sk. C - mladší dorost
FC Synot - Zeman Brno 0:1.
Stavo Artikel Brno B - FC SSS 3:4 (2:0). Branky Slovácké: Prachař 2, Havlík a Procházka.

MSŽL, sk. E - starší žáci
FC Synot - Zeman Brno 1:0, branka Malina.
Sparta Brno - FC SSS 1:2 (0:1). Branky za Slováckou: 34. Macko a 52. Straka.

MSŽL, sk. E - mladší žáci
FC Synot - Zeman Brno 3:0, branky: Sukup 2, Crla.
Sparta Brno - FC SSS 0:1. Branku dával Zelík z pokutového kopu po sražení Slavíka v šestnáctce.

Župní přebor - starší a mladší dorost
Slušovice - Bystřice p/H. 2:2 a 0:6, Holešov - FC Vsetín 2:1 a 2:4, J. Otrokovice - Kyjov 3:2 a 2:3, Napajedla - Uh. Brod 2:1 a 1:4, Hulín - Brumov 0:3 a 6:2, Karolínka - Morkovice 1:3 a 1:2, Šardice - Kunovice 2:3 a 2:2. Oprava výsledku: Uh. Brod - Morkovice (mladší) 3:0 kont.

Župní soutěž dorostu - sk. A
Choryně - Kelč 1:0, Bojkovice - Mysločovice 0:0, Poličná - Podlesí 1:2, St. Vsetín - Štítná 0:1, Vlachovice - Malenovice 1:3, Všetuly - Slavičín 3:0, SKP Zlín - Bylnice 4:3.

Župní soutěž dorostu - sk. B
Hluk - Jarošov 9:2, Tupesy - Nedachlebice 2:5, Strání - Jalubí 1:1, Drslavice - Havřice 4:8, Zborovice - Bánov 2:1, Kvasice - Polešovice 4:0, Šumice - Dol. Němčí 5:1. Dohrávka: Drslavice - Tupesy 9:2. Oprava výsledku: Zborovice - Jalubí 3:0 kont.

Župní soutěž dorostu - sk. C
Vnorovy - Ždánice 5:1, Mutěnice - Hr. Lhota 0:2, Rohatec - Prušánky 5:0, Velká n/V. - Vacenovice 1:4, Lipov - Dubňany 2:3, Hovorany - Strážnice 2:3, Veselí - Mikulčice 3:2. Z minulého kola: Ždánice - Mutěnice 3:0 kont.

Župní přebor starších a mladších žáků
Brumov - Kroměříž 2:0 a 2:3, Bystřice p/H. - Šardice (odloženo), Hluk - Uh. Hradiště B 0:1 a 1:14, Hodonín - Štítná 0:3 a 5:1, Slavičín - Morkovice 7:0 a 5:3, Kyjov - Zlín B 2:1 a 2:2, FC Vsetín - Veselí 4:3 a 2:2.

Župní soutěž žáků - sk. B
Kvasice - Strání 0:1 a 2:0, Dol. Němčí - Zborovice 3:2 a 1:2, O. N. Ves - Újezdec 2:5 a 2:2, Bojkovice - Uh. Ostroh 2:3 a 1:0, Lipov - Šumice 3:2 a 1:3, Kunovice - Luhačovice 1:2 a 1:2.

Okresní přebor - dorost
Nedakonice - Březová 1:1, (0:1), nehlášeno, Březolupy - Buchlovice 1:0, (1:0), Blažek, Újezdec - Uh. Ostroh 4:2, (2:1), Coufalík, Bachůrek, Nýzner, Slynták - Majerčík, Hruška, Boršice - O. N. Ves 0:7, (0:3), Peprníček 2, Botek 2, Z. Slezák, V. Slezák, Franěk, S. Loz - Kněžpole 3:3, (2:0), Gregárek 2, M. Špaček - Lysák, Kašný, Řezníček.


	1.	Újezdec		15	1	0	96:18	46
	2.	Uh. Ostroh	12	3	3	84:21	39
	3.	S. Loz		10	6	2	59:24	36
	4.	Březolupy	11	1	4	52:19	34
	5.	O. N. Ves	10	4	4	60:27	34
	6.	Zlechov		9	1	7	32:35	28
	7.	Buchlovice	5	2	11	22:42	17
	8.	Nedakonice	4	4	8	25:34	16
	9.	Topolná		5	1	10	33:51	16
	10.	Boršice		4	0	13	25:63	12
	11.	Kněžpole	2	2	14	16:74	8
	12.	Březová		2	1	13	26:122	7







Kunovské házenkářky skončily šesté
TJ LEX Kunovice - HC Novesta Zlín 21:30 (9:13)
Hluk (JOH) - V souboji o 5. místo extraligové tabulky přivítaly v pátek v Hluku Kunovjanky hráčky Zlína. Jelikož první zápas vyhrál Zlín 23:17, doufali domácí příznivci, že tentokrát to budou kunovské hráčky, které budou tahat za delší konec. První branku utkání vstřelila Majíčková, jenže hostující hráčky brzy otočily na 1:3 v jejich prospěch. "Utkání jsme stejně jako ve Zlíně začaly velmi dobře. Šly jsme do vedení, jenže pak přišla křeč. Holky začaly mít strach, nedařilo se našim brankařkám, a toho všeho dokázaly hráčky Zlína využít," zhodnotila první půli trenérka Kunovic Věra Tománková.
První poločas vyzněl ve prospěch hostí 13:9. "I když bylo vidět, že Kunovice za poslední rok udělaly velký pokrok, a hrají kvalitní házenou, přesto jim naše děvčata nedala šanci. Našim holkám to nyní hraje," radoval se trenér hostí Jiří Sotorník. Také ve druhé půli měly navrch hráčky Zlína, u nichž střelbou vynikala hlavně reprezentantka Vašková. Když na domácí kanonýrku Lenku Romanovou hosté nasadili osobku, nenašla se v dresu Kunovic žádná z hráček, která by dokázala převzít vůdčí roli na sebe.
"Jsme rádi, že jsme dokázali v Kunovicích zvítězit a vybojovat celkové páté místo v extralize, které však za úspěch považovat nemohu. Doufám, že ještě uhrajeme něco v poháru," řekl po utkání Sotorník. "Myslím si, že Zlín vyhrál zaslouženě. Naše hráčky se nedokázaly vypořádat s agresivní hrou soupeřek," složila hostujícím hráčkám poklonu trenérka Tománková.
Sled utkání: 1:0, 1:3, 5:7, 4:1, 7:11, 9:13, 11:16, 12:18, 14:23, 15:26, 19:27, 21:29. Rozhodčí: Macharáček a Dostál. Sedmičky: 8/5 - 2/2. Vyloučení: 2:5. ČK: Simerská (Zlín). Diváci: 250. Konečný stav série: 0:2.
Sestava a branky Kunovic: Kudrová, Ťoková, Šudřichová - Majíčková 6/3, Romanová 6/2, Štefková, Skřivanová 3, Poláchová, Jakubičková 4, Štefková 2, Kotačková. Trenérka Věra Tománková.
Nejlepší střelkyně Zlína: Vašková 10, Handlová 5/2, Zámorská 5.







Opět skvělá Ludmila Kaňovská
Kvasice (LK) - Turnaj kategorie Masters v moderních šipkách zavítal o tomto víkendu do nedalekých Kvasic. Z našeho regionu přijeli sbírat body T. Kotásek (Malibu UH) a trojice nivnických šipkařů P. Věrný, M. Smetana, M. Lukeš. V konkurenci 65 hráčů celé Moravy se opět výrazně prosadil Tomáš Kotásek, který porážel jednoho soupeře za druhým a ve finále se jako již tradičně střetl se svým věčným rivalem R. Benischkem (Saker Hulín). Úspěšnější byl tentokrát "Beny", T. Kotásek skončil druhý, třetí místo obsadil Skořepa (VK Valmez).
Mezi 17 ženami opět uspěla Ludmila Kaňovská (Malibu UH). Po třetím kole se sice dostala do levé půlky "hracího pavouka", vyhrála v něm však následující tři zápasy a dostala se tak do finále. Tam se střetla se svou velkou rivalkou R. Pukovou ze Zlína, se kterou bojuje o účast na mistrovství světa. Hlavně díky výborné hře na "double" přesvědčivě porazila svou soupeřku dvakrát 3:0 a získala tak páté vítězství na Masters v řadě.







Májový volejbal na Slovácké
Svátek lásky 1. máj oslavili volejbalisté Slovácké Slavie a VSK St. Město spolu se svými přáteli z blízkého a dalekého okolí turnajem smíšených družstev (3 ženy a 3 muži).
V 9.00 hodin se k turnaji přihlásilo 10 celků a až v 17.00 byli známi vítězové soutěže. Družstva hrála ve dvou 5 členných skupinách. O prvá dvě místa, která určovala finalisty, se tvrdě bojovalo. Ve skupinách skončila velmi dobrá družstva z Břeclavi, Nového Mesta n. Váhom, dorosti z Uh. Hradiště a St. Města a další.
V utkání o 1. místo se utkali vítězové skupin - družstva sestavené z hráček Slovácké Slavie a hráčů VSK St. Město. Ve velmi vyrovnaném boji vyhrálo družstvo ve složení: Magdálková, Psotková, Šustrová, Dosoudil, Sirla a Erman, nad partou Zuntová, Taftová, Malečíková, Dziacký, M. Tomáš a Číž 2:1 (25:23, 19:25 a 15:10). Finále bylo velmi bojovné, vyrovnané, stejně jako v sobotu 30. 4. (turnaj žen a mužů) a poskytlo aktérům i divákům velmi dobrý volejbalový a sportovní zážitek.
V boji o 3. místo vyhrála společnost hráčů a hráček z Brna, Nivnice a Slovácké Slavie nad celkem z Uh. Brodu, Nivnice a Slov. Slávie 2:0.
V 17.00 byli vyhlášeni vítězi celého turnaje, kteří za svůj výkon obdrželi od pořadatelů velmi hodnotné ceny. Organizátorům turnaje přispěly ke zdárnému průběhu i zakončení firmy: DVS line a. s., pan Šustr, OLGECO, pan Bělovský, Macek s. r. o. - leasing, paní Zapletalová, COLORLAK a. s., Kamenictví Trtek, O. K. Bar Kunovice a MATEX Uh. Hradiště.
Další programy volejbalistů již budou na venkovních pískových i antukových kurtech.
k.l.







Mládežnická házená
Dorostenecká liga - mladší dorostenci
Slovácká - Zubří 12:32 (1:16). Tvrdou lekci házené dostali dorostenci Slovácké v dalším ligovém kole od soupeře z Valašska, který je převyšoval ve všech směrech, ale hlavně v chuti do hry. Sestava a branky: Kotásek, Vala - Blaha 4, Bellovič 3, Vacula 2, Macháček 1, Prokop 1/1, L. Svoboda 1/1, Helia, Machynka, Soukup, Zlámalík.
Sled: 0:10, 2:17, 5:25, 10:30.
Trenér Zbyněk Krystýnek: „Čeká nás těžký úkol dát družstvo dohromady do nedělního důležitého duelu s Brnem, který chceme vyhrát. Dnes jsme zaslouženému vítězství Zubří pouze přihlíželi se značným respektem…“
Zbyněk Krystýnek







Okresní stolní tenis
Okresní přebor III. třídy, sk. A,
úspěšnost v procentech za sezonu 1999 - 2000 jednotlivých hráčů.

	1.	Mičola V. (O. N. Ves B)		60:2	96,8
	2.	Mahdalíček J. ml. (O. N. Ves B)	58:4	93,6
	3.	Čápek P. (O. N. Ves B)		59:11	84,3
	4.	Kutálek M. (Polešovice)		47:12	79,7
	5.	Mléčka Zd. (Kunovice D)		51:16	76,1
	6.	Smištík R. (Kostelany B)	38:14	73,1
	7.	Korvas P. (Polešovice)		35:13	72,9
	8.	Hrabec M. (Polešovice)		48:19	71,6
	9.	Burda Zd. (Kostelany B)		35:17	67,3
	10.	Janík R. (Polešovice)		35:20	63,6
	11.	Jančar A. (Kunovice D)		45:26	63,4
	12.	Varmuža M. (Polešovice)		34:21	61,8
	13.	Šálek T. (O. N. Ves B)		19:15	55,9
	14.	Malík K. (Kunovice D)		26:22	54,2
	15.	Moštěk M. (Vlčnov C)		30:29	50,9
	16.	Urbančík Zd. (Kostelany B)	32:40	44,4
	17.	Juříček M. (Vlčnov C)		29:38	43,3
	18.	Bachan M. (Vlčnov C)		27:36	42,9
	19.	Neuberger L. (Slovácko)		29:42	40,9
	20.	Válek M. (Vlčnov C)		17:27	38,6
	21.	Pospíšil Fr. ml. (Bílovice B)	9:41	18
	22.	Schottl Teodor (Slovácko)	12:55	17,9
	23.	Laga Z. (Slovácko)		11:56	16,4
	24.	Šimek T. (Bílovice B)		5:31	13,9
	25.	Mrkva D. (Slovácko)		4:32	11,1
	26.	Bozděch T. (Kostelany B)	5:43	10,4
	27.	Omelka R. (Bílovice B)		4:38	9,5

Dalších 12 hráčů sehrálo méně než 50 % utkání a do hodnocení nebylo zařazeno.
Za svaz stolního tenisu zpracoval p. Kolůch.
Antonín Vlk







Prohráli, ale nezklamali
SK Sigma Olomouc - FC SSS 2:0 (0:0)
Olomouc (JB) - Ve finálovém utkání o titul mistra Moravy a Slezska mladšího dorostu v poháru Českomoravské stavební spořitelny a ČMFS hosté nezklamali, čestně prohráli a v žádném případě neudělali ostudu.
Proti vedoucímu týmu 1. ligy začali nebojácně, dařila se jim kombinace a důsledná obranná taktika. Sigma se tak za celý 1. poločas nedostala do žádné šance a s jedinnou přímou střelou si bravurně poradil brankář Křivánek. Hosté měli také jednu šanci, leč Valenta při ní zaváhal.
Úvod druhé půle patřil opět hostům, Šálek však spálil vyloženou šanci. Naopak v 54. po chybě levé strany obrany a nepovedené střele hráče Sigmy prudký vítr změnil směr míče, a ten už pak domácí pohodlně dopravili za Křivánkova záda - 1:0. Hosté poté začali hrát na tři útočníky, domácí kontrovali rychlými brejky. Po jednom z nich si musel Zalubil pomoci "malou domů" a z nařízeného nepřímého kopu v 62. pak domácí rozhodli o osudu celého finálového zápasu a postoupili tak do finále poháru ČR, tak jako před rokem Slovácká Slavia.
Trenér hostů Václav Bednařík nebyl smutný, ale naopak řekl: "Klukům je potřeba poděkovat, že dali do hry srdce, příkladně bojovali a rozhodně ostudu mládežnickému fotbalu na Slovácku neudělali, přestože kvalitní soupeř byl tentokrát nad jejich síly."
Před 50 diváky řídil rozhodčí Peřina.
Sestava FC SSS: Křivánek - Zalubil - Havlík, Machala (72. Holeček) - Šálek (66. Koníček), Kapitán Sýkora, Procházka (62. Tyl), Kadlec (69. Rak), Slezák - Valenta, Prachař. Trenér: V. Bednařík.







Hokejoví reprezentanti
Ve dnech 20. 4. až 28. 4. se na ledě ZS HC Rosice uskutečnilo hokejové tur-né výběru Severní Ameriky - Team Minnesota - USA, ročníků 1987 a 1986. Tento výběr sehrál serii utkání na mezinárodní úrovni s výběrem reprezentantů Jižní Moravy a Jižní Moravy - Východ.

Výsledky jednotlivých utkání:
Team Minnesota - Jižní Morava 4:6. Asistenci při druhé brance si připsal reprezentant Jižní Moravy Petr Hamrlík z HC Uh. Hradiště. Team Minnesota - Jižní Morava - Východ 1:5. Team Minnesota - Jižní Morava 0:1. Toto utkání bylo po 15. minutách předčasně ukončeno. Trenér týmu Minnesoty nesouhlasil s výrokem rozhodčího proti jeho družstvu a hráči odjeli z ledu do šatny a na led se už nevrátili.
Dne 29. 4. odjeli hráči reprezentačního výběru Jižní Moravy na 10 denní hokejové turné do Anglie a Skotska včetně nominovaného Petra Hamrlíka a Martina Kočiše. Do výběru Jižní Morava - Východ byli nominováni: Petr Bartošík a Tomáš Slunečko. Všichni jsou talentovanými hráči HC Uh. Hradiště. Do ČR se vrátí dnes v úterý 9. 5. 2000.
JB







Soustředění juniorek

Pět juniorek z Uherského Hradiště se ve středu vrátilo ze soustředění pořádaného Beachvolejbalovou asociací Českého volejbalového svazu. Připravovaly se týden na plážích Alcudie na Mallorce pod vedením nejzkušenějších trenérů a hráčů české reprezentace (M. Horáček, P. Šafář, L. Felbábová, M. Džavoronok, M. Palinek). Do konce června absolvují čtyři turnaje Českého poháru v kategorii kadetek a juniorek. Šestnáct nejlepších dvojic se pak sejde 17. 6. na Mistrovství ČR juniorek v Uh. Hradišti. Čtyři nejlepší dvojice si vybojují účast v evropské juniorské lize.

Na fotografii zleva: Pavla Vycudilíková, Lucie Vycudilíková, Milan Džavoronok (olympionik Sydney 2000), Petra Nováková, Eva Šimíčková, Michaela Petříková.
Foto: D. Vycudilíková







Úřední zpráva OFS UH
č. 35 - ročník 1999/2000 ze dne 4. května 2000
Zpráva sekretariátu OFS UH
a) Důležité upozornění oddílům fotbalu OP muži a dorost. 25. června 2000 se uskuteční mezinárodní družební utkání ve fotbalu mezi OFS UH a OFZ Trenčín - dorost od 14.00 a muži od 16.00 na stadionu TJ Sokola Kněžpole. Dle RS 99-2000 čl. 13 str. 6 se stanoví, že reprezentací mužů a dorostu budou pověřeni vítězové OP mužů a dorostu, doplněni těmi nejlepšími jednotlivci z okresních soutěží. Organ. zajištění sekretariát OFS. Tel. 0632/54 04 61 - sekretář Zdeněk Petráš.
b) StFŽ zve na letní fotb. tábor žáky nar. po 1.1.87 a po 1.1.88, který se koná ve dnech 14.8. - 18.8. na stadionu v Mor. Písku. Pořadatelem je opět KM StFŽ - ved. Sklenář Roman - informace 0632/55 21 74, 0601/54 21 97. Pozvánky s návratkou je možno získat na sekretariátu OFS UH - Tyršovo nám. 440, UH. Přihlášky odevzdat nejpozději do 20. května.

Zpráva STK OFS UH

a) Schválila výsledky mistr. utkání ze dne 30. dubna dle došlých zápisů o utkání. Neschvaluje utkání ZT sk. B Komňa - Záhorovice pro nezaslání zápisu o utkání.
b) Schvaluje zápasy ČP Janáček Cup hrané dne 1. května na stadionu v Ořechově.
c) STK uděluje pořádkovou pokutu TJ Rudice 50,- za nenahlášení výsledků mistr. utkání do Dobrý Den Slovácko ze dne 30.4. Bude odečteno z vkladu do soutěží.
d) Schvaluje změnu zač. OP mužů mezi TJ Drslavice - Sp. Hluk B. Bude sehráno 21.5. v 16.30 na hřišti v Drslavicích.
e) Schvaluje změnu zač. OS mezi TJ Pitín - TJ Přečkovice. Bude sehráno 14.5. v 10.00 na hřišti Pitína.

Zpráva z jednání KM OFS

a) Dorost OP - 19. kolo: Zlechov - Březolupy 0:6 - schválen výsledek dosažený na hřišti. Průběh po skončení utkání bude projednán v DK - KM žádá Březolupy o nahlášení střelců branek.
Dorost OP - 19. kolo: Uh. Ostroh - Boršice 9:1 - schválen výsledek dosažený na hřišti (utkání ukončeno v 75. min. pro malý počet hráčů hostí)
Dorost OS - 17. kolo: Traplice - Strání B 3:0 (K). Nedostavení se FC Strání B, které uhradí 300 Kč pro TJ Traplice do 30.5.
b) Příprava reprez. družstva OFS UH pro družební utkání s OFZ Trenčín byl pověřen trenér Sokola Újezdec - Těšov - p. Chovanec Ladislav.
c) KM prověřila plnění delegací rozhodčích na OP dorostu. Nesplněno Sokol - Újezdec - Těšov - SK Zlechov dne 22.4. - projedná OKR OFS.
d) TJ Ostr. Lhota uhradí 100 Kč za neodeslaný zápis utkání žáků 12. kola Ostr. Lhota - Bílovice ze dne 24.10.
TJ Traplice uhradí 100 Kč za neodeslaný zápis utkání žáků 15. kola TJ Traplice - TJ So. Kněžpole ze dne 2.4.
TJ Osvětimany uhradí 100 Kč za neodeslaný zápis utkání žáků 15. kola Osvětimany - Nedakonice ze dne 2.4.
FC Target Břestek uhradí 100 Kč za neodeslaný zápis z utkání žáků 15. kola Břestek - Buchlovice ze dne 2.4.
TJ Slavkov uhradí 100 Kč za neodeslaný zápis o utkání žáků Slavkov - Bánov ze dne 3.10.99-
Rozvoj Záhorovice uhradí 100 Kč a 100 Kč za neodeslané zápisy utkání Záhorovice - Bystřice (9.4.) a Záhorovice - Prakšice (16.4.).

Zpráva DK OFS

Odvolání p. Zdeňka Hubáčka k udělenému trestu DK vzala na vědomí.
Jurčík Vlastimil, r.č. 840309-4590 Sokol Nedakonice, vyloučen za kritiku rozhodčího bez hanlivého výroku (dorost). Trestá se nepodm. 4 týdny do 29.5. - jmenovaný se nacházel v podm. trestu čl. 6a a podm.
Gorčík Otto, r.č. 630316-999 TJ Přečkovice vyloučen za úmyslné hraní rukou. Trestá se důtkou čl.1.
Elis Petr, r.č. 770402-4603 TJ Osvětimany, vyloučen za podražení soupeře zezadu v nepřerušené hře po předchozí ŽK. Trestá se podm. 2 týdny do 4.8. čl. 6a
Bušo Jiří, r.č. 741115-4201 TJ Přečkovice, žádosti o prominutí zbytku trestu se vyhovuje. Činnost uvolněna od 4.5.
Burián Jiří, r.č. 710806-4530 So. Kostelany n. M. vyloučen za kritiku rozhodčího bez hanlivého výroku po předchozí ŽK. Trestá se pod. 2 týdny do 4.8. čl. 6a
Vyorálek Milan, r.č. 611217-416 So. Kněžpole, vyloučen za podražení soupeře z boku po předchozí ŽK. Trestá se podm. 2 týdny do 4.8. čl. 6a
Zlámal Radomil, r.č. 670209-1792 Rozvoj Záhorovice, vyloučen za nebezpečné vrážení do soupeře v souboji o míč po předchozí ŽK.
Trestá se podm. 2 týdny do 4.8. čl. 6a (pro nezaslané podklady pro potrestání udělena fin. částka k placení 50 Kč a 50 Kč).
Disc. komise zve na příští schůzi DK dne 11. května v 16.30 na sekretariát OFS: Hl. rozhodčí Radim Šebestík, r.č. 810917-4612, Jarošov. Hl. pořadatel Ohera Jaroslav - SK Zlechov, zajistí jmenovitě diváka, který udeřil po zápase rozhodčího p. Šebestíka.
Neprojednáváno pro nepředložení dokladů: Šuranský Petr, r.č. 770425-4635 TJ Sokol Částkov.
Rokyta Martin, r.č. 780503-4600 TJ Ořechov B.

Sekretář OFS UH Zdeněk Petráš








Armwrestling: nový sport na výsluní
Ústí n. Labem (JOH) - O minulém víkendu dosáhl klub armwrestlingu Ocelová ruka TJ Spartak Hluk historického úspěchu na Mistrovství ČR v Ústí n. Labem, které probíhalo současně jako nominace na ME. To se koná od 2. do 6. června v tureckém Istanbulu. V Ústí n. Labem zástupci hluckého klubu dosáhli pěkných výsledků, když v kategorii juniorů nad 72 kg zvítězil Miroslav Mitáček, v kategorii žen do 55 kg obsadila Daniel Kolníková druhé místo. Také Monika Slováková mezi ženami do 70 kg s přehledem vyhrála, stejně jako Martin Zábojník v kategorii vozíčkářů. Radek Salanci mezi muži do 90 kilogramů obsadil 9. místo. Déky těmto výsledkům získali Hlučané 1. místo mezi družstvy. Zeptali jsme se tedy trenéra Antonína Podškubky na podrobnosti tohoto úspěchu a na další cíle.

Jaké pocity má trenér, jehož svěřenci dosáhnou takových výsledků?
Nádherné. Vynahradí mi to všechny problémy a starosti, které tomu předcházejí. Zároveň cítím tak trochu smutek, protože náš klub nemá finanční prostředky, aby mi uhradil dvěstě korun za jeden tréninkový den v týdnu, a tak nemohu dál do Hluku dojíždět vzhledem k mému vytížení jako reprezentačního trenéra. Tuto funkci zastávám rovněž dobrovolně a zdarma.

Co předcházelo tomuto úspěchu ve sportu, který nemá u nás na růžích ustláno?
Předcházela mu účast na MS juniorů v Mikulově, kde jediný zástupce našeho okresu Miroslav Mitáček dokázal, že mu tento sport sedí a jen závodnická nezkušenost a psychika jej připravily o medaili. Rovněž výhra Daniely Kolníkové signalizovala, že její forma graduje.

Byl průběh mistrovství republiky takový, že se daly očekávat tyto výborné výsledky?
Začnu opět u Mitáčka. Ten startoval s těžšími závodníky v kategorii nad 72 kg a obával jsem se jeho souboje s Prnickým, který je mistrem ČR a váží o 15 kil víc. Přesto, že si jej vylosoval jako prvního, perfektně se soustředil a jasně jej porazil. Také Kolníková měla dobrý vstup do soutěže, ale pak se bohužel nevyhnula zranění a o titul již bojovala s bolestí a bez koncentrace. Doufejme, že se do mistrovství Evropy vyléčí. U Moniky Slovákové je vždy otazníkem její psychika, takže když je v pohodě, je k neporažení. Zábojník měl na MR jediného soupeře, bývalého kulturistu O. Popelku, nad kterým zvítězil 2:1 na zápasy.

Jaké výsledky se na ME v Istanbulu dají předpokládat?
Věřím minimálně ve dvě medaile z kategorií juniorů a juniorek, ve kterých jsme ukázali svoji sílu na MS v Mikulově. V ženách máme také velké šance uspět a získat alespoň jeden titul. V mužích sice nastupuje mládí, ale želízkem v ohni je zkušený harcovník František Živný v kat. nad 100 kilogramů. Jak jste se již zmínil, trápí Vás nedostatek sponzorů. Opravdu není v našem okrese nikdo, kdo by klub podpořil? Lhal bych, kdybych řekl, že zde není nikdo. Třeba reprezentaci velmi vkusně oblékla firma Hary Sport paní Haragové z Brumova v celkové ceně asi 80 tisíc korun. Naši cestu do Ústí sponzorovala Autopůjčovna p. Podškubkové z Vések, která nám zdarma poskytla na tři dny osobní auto.

Kdyby se přece jen našel ještě jiný zájemce o sponzoring, kam se má obrátit?
Kontaktovat lze přímo mě na tel. 0632/54 96 01. Kdybychom našli dalšího mecenáše, bylo by to skvělé.








Delegace rozhodčích na utkání hraná v okrese dne 14.5.2000
OP - 21. kolo: č. 1 Vlčnov - Březolupy Strapina J., č. 2 Ořechov - Kudlovice HO, č. 3 Kněžpole - Šumice Vlašic, č. 4 Hluk B - Buchlovice (10.15) Katrňák, č. 5 Hor. Němčí - Drslavice Hůlka, č. 6 Nivnice - Ostr. Lhota Šťastný, č. 7 Traplice - Dol. Němčí B Janča (Hubál).
III. třída - 21. kolo: č. 8 Medlovice - Sušice Vacenovský, č. 9 Pitín - Přečkovice Mahdal, č. 12 Kostelany - Jalubí B HO, č. 11 Bystřice - Bánov Šimon, č. 12 Havřice - Žítková Huška, č. 13 Bílovice - Korytná Katrňák, č. 14 Babice - Zlámanec Kostelníček.
IV. třída sk. A - 21 kolo: č. 15 Jankovice - Částkov Mrázek, č. 16 Ořechov B - Podolí A (10.00) Šťastný, č. 17 Kněžpole B - Boršice B (10.30) Šebestík, č. 18 Popovice - Mistřice Hanák, č. 19 Košíky - Slovácko Strapina M., č. 20 Mařatice - Huštěnovice Zámečník, č. 21 Topolná - Osvětimany Sedlář.
IV. třída sk. B - 17. kolo: č. 22 Krhov - Záhorovice (10.00) Mahdal, č. 23 Rudice - Nezdenice Janulík, č. 24 Boršice - Březová Turchan, č. 25 Podolí B - St. Hrozenkov Bičánek, č. 26 Vlčnov B - Suchá Loz (10.00) Hanák.
OP dorost - 21. kolo: č. 27 Suchá Loz - Nedakonice (13.00) Šimon, č. 28 Kněžpole - Boršice Vlašic, č. 29 O. N. Ves - Újezdec Zich, č. 30 Uh. Ostroh - Březolupy Konrád, č. 31 Topolná - Březová Sedlář.
Výměna okres HO: č. 374 Nes. Hodonín - Ježov Šumšal, č. 382 Vlkoš - St. Podvorov Ondráš.
Pokud není uvedeno jinak, je začátek dorostu ve 14.15, dospělých v 16.30.







Kam za sportem
Sobota 13. května
Fotbal:
FC Synot Slovácká Slavia - Mysločovice (16.30), divize D
Polešovice - Chropyně (16.30), divize D
FC Synot Slovácká Slavia - Drnovice, MSFL staršího (10.15) a mladšího (12.30) dorostu na stadionu v Ostr. Lhotě
Župní přebor: Uh. Brod - Šardice (16.30).
Uhamako: MK Sušice - Eurotel (8.00), Orel - Likvidus (8.50), Unikov - Eurostyl, HK Liďák - Likvidus (10.30), Unikov - J. Walker, Frost - Trin (12.10), Flamengo - Johnnie Walker (13.00), TJ 13 Kunovice - Orel (13.50), Flamengo - Pepa Bar (14.40), TJ 13 Kunovice - Dat (15.30), Johnnie Walker - Pepa Bar (16.20), Orel - Dat (17.10).

Neděle 14. května
Fotbal:
Kunovice - Brumov (10.15), MSFL
Dolní Němčí - Židenice (16.30), divize D
FC Synot Slovácká Slavia - FC Synot, MSFL mladších (10.00) a starších (11.30) žáků
Župní přebor: Hradčovice - Hluk, Veselí n.M. - Kateřinice (16.30).
I. A. třída sk. B: Prakšice - Nedakonice, O. N, Ves - Újezdec, Uh. Ostroh - Bzenec, Boršice - Bojkovice, Nedachlebice - Ždánice (16.30).
I. B třída sk. B: Jalubí - Koryčany (16.30).
I. B třída sk. C: Slavkov - Uh. Hradiště B (16.30).
Okresní přebor: Vlčnov - Březolupy, Ořechov - Kudlovice, Kněžpole - Šumice, Hor. Němčí - Drslavice, Nivnice - Ostr. Lhota, Traplice - Dol. Němčí B (16.30), Hluk B - Buchlovice (10.15).
III. třída: Medlovice - Sušice, Pitín - Přečkovice, Kostelany - Jalubí B, Bystřice - Bánov, Havřice - Žítková, Bílovice - Korytná, Babice - Zlámanec (16.30).
IV. třída sk. A: Jankovice - Částkov, Popovice - Mistřice, Košíky - Slovácko, Mařatice - Huštěnovice (10.15), Topolná - Osvětimany (16.30), Ořechov B - Podolí (10.00), Kněžpole B - Boršice B (10.30),
IV. třída sk. B: Rudice - Nezdenice, Boršice - Březová, Podolí B - St. Hrozenkov, Vlčnov B - Suchá Loz, (16.30), Krhov - Záhorovice (10.00).

Plavání pro veřejnost
Pondělí až pátek 6.00 - 7.30, pondělí 14.00 - 16.00 a 18.00 - 21.00, úterý 14.00 - 19.00, středa 14.00 - 21.00, čtvrtek - sudý 14.00 - 15.00, 18.00 - 21.00, lichý 14.00 - 16.00, 18.00 - 21.00, pátek 14.00 - 21.00, sobota - velký baz. 8.00 - 21.00, malý baz. 12.30 - 21.00, neděle - velký baz. 10.00 - 21.00, malý baz. 11.30 - 21.00.

Squash ve Sportovní hale v Uh. Hradišti: pondělí až pátek 13.00 - 22.00, sobota a neděle 8.00 - 22.00.








Dnes tipuje: Miroslav Kučera

Tipy pro osmé kolo Slovácké sedmy nám poskytl Miroslav Kučera, bývalý hráč VTJ Tachov, Uherského Hradiště a Uh. Brodu, který v současnosti nastupuje za mužstvo Hluku. V minulém kole získal Jaroslav Valenta 5 bodů.
Pořadí osobností po šesti kolech: Miroslav Valenta senior, Jaroslav Boček, Dušan Gabriel po 6, Aleš Zlínský, Ladislav Soviš, Jaroslav Valenta po 5.

1. Třinec - Synot
Jednoznačný zápas pro lídra II. ligy. Hosté nezaváhají a odvezou si tři body.

Tip: 0:3, dvojka

2. Kunovice - Brumov
Brumov se na jaře značně zlepšil, ale v Kunovicích po velkém boji prohraje o jeden gól.

Tip: 2:1, jednička

3. FC SSS - Mysločovice
Věřím, že Slovácká si v tomto zápase vylepší skóre. Hosté budou odevzdaným soupeřem.

Tip: 4:0, jednička

4. Veselí - Kateřinice
Znám kvalitu obou mužstev a ta hovoří jednoznačně pro domácí, kteří s přehledem vyhrají.

Tip: 4:1, jednička

5. Nedachlebice - Ždánice
Souboji o Černého Petra, zápas hodně napoví o sestupujícím. Věřím ve střelecké schopnosti Dušana Klvani.

Tip: 2:0, jednička

6. Horní Němčí - Drslavice
V boji mužstev zespodu tabulky se oba soupeři podělí o body.

Tip: 1:1, nula

7. Boršice - Březová
Ve šlágru IV. třídy se bude bojovat o každý metr hřiště. Hosté však neodjedou s prázdnou.

Tip: 2:2, nula







7. ročník memoriálů v atletice
Uh. Hradiště (ela) - 30. dubna se na stadionu Slovácké Slavie v Uherském Hradišti konal 7. ročník memoriálů a rámcových závodů v atletice - sdružené přebory okresů Kroměříž, Uh. Hradiště, Zlín a Vsetín. Uherskohradišťští závodníci dosáhli v mužských i ženských kategoriích některých velmi dobrých výsledků. J. Blaha a T. Chlachula doběhli v 1. a 3. rozběhu na 100 m první a zajistili si tak účast ve finále. Zde svými časy 11,3 a 11,2 s nestačili na vítězného Šroma (10,9 s). V běhu na 800 m dominoval šestnáctiletý Jan Vávra, který po výkonu 2:04,5 skončil na prvním místě. Na bronzové příčce skončil další hradišťský atlet M. Šuránek (2:06,1).
Další prvenství zaznamenala Sl.Slavia v hodu oštěpem, kterou vyhrál R. Sklenář (58,65 m). Jeho oddílový kolega Michal Gregárek v této disciplíně obsadil příčku třetí (39,03 m) a ve skoku do výšky se umístil na druhém místě s výkonem 190 cm. J. Blaha (skok do dálky) si skokem 636 cm zajistil stříbrnou příčku. Skvělého úspěchu dosáhl dvaatřicetiletý Robert Sklenář, když ve vrhu koulí po výkonu 13,55 m vystoupil na nejvyšší stupínek. Navíc získal další prvenství v diskařské disciplíně (41,96 m).
Štafetu 400-300-200-100 zcela ovládli zástupci našeho okresu. První příčku si výkonem 2:11,2 zasloužili M. Šuránek, Tomeček, Blaha a Chlachula následování čtyřkou D. Šuránek, Vávra, Skalák a Náplava, kteří doběhli pouze o šest setin vteřiny později. V ženách byly výraznější úspěchy zaznamenány ve finále na 100 m, kde Lenka Švábíková skončila druhá (12,8 s). Vše si vynahradila ve skoku do dálky (556 cm) a ve finále na 200 m (27,0 s), kde jí první místa již neunikla. Vrh koulí také velkou měrou přispěl k pěknému skóre hradišťských atletů. Barbora Blahová (10,94 m) a Jana Tichavská (9,14 m) si zajistily první a druhou příčku. Blahová si navíc zapsala další vítězství, když hodila diskem 32,69 m. Štafeta na 400-300-200-100 m patřila také ženám Slovácké ve složení Vaculíková, Švábíková, Novotná a Vlčková, které si za 2:29,2 doběhly pro prvenství.







Výsledky turnaje UHAMAKO
Vésky (ela) - 17. kolo: Orel - 1. HK Liďák Nedakonice 7:1 (3:0). Hladiš 4, Kup 2, Tureček - Horák. LH 24:02 - Pepa Bar 1:2 (0:1). Trojek - J. Johaník, Kaňovský. Yes - Frost 5:0 kontumačně. Yes - Trin 8:2 (3:1). Jos. Mojžíš 4, Mich. Otto 2, Hráček, Jul. Mojžíš - Osoha, Gerža. Unikov - Eurostyl 0:5 kontumačně. Frost - Flamengo 1:1 (1:1). Medek - Rožňák. Unikov - Eurotel 0:5 kontumačně. Frost - MK Sušice 2:7 (1:3). Medek, Lysoněk - Švejčara M. 5, Geitler, Švejčara P. Flamengo - MK Sušice 1:5 (1:3). Schnrmacher - M. Švejčara 3, Geitler, Kaštánek.
Tabulka střelců: 36 - Mich. Otto (Yes), 33 - J. Johaník (Pepa Bar), 32 - Bábík (Nedakonice), 30 - M. Švejčara (Sušice), 24 Třetina, Šácha (oba DAT), 23 - Drobil (Eurotel), 20 - Soviš (Eurotel), 19 - Pelka (Pepa Bar), 18 - I. Ondřej (Nedakonice), Skopal (Sušice), 17 - P. Šťastný (Yes).

	1.	Yes		17	3	3	119:53	54
	2.	Eurostyl	16	3	2	92:35	51
	3.	Sušice		13	3	4	89:61	42
	4.	Eurotel		13	3	7	92:76	42
	5.	DAT		13	1	6	85:56	40
	6.	J. Walker	12	2	6	80:60	38
	7.	Pepa Bar	10	4	8	78:59	34
	8.	Nedakonice	9	3	7	66:71	30
	9.	Flamengo	9	1	9	65:59	29
	10.	LH 24:02	8	5	9	51:57	29
	11.	Orel		6	5	12	56:75	23
	12.	Likvidus	6	2	13	46:87	20
	13.	Trin		6	1	15	67:84	19
	14.	13 Kunovice	4	3	13	26:67	15
	15.	Unikov		4	1	18	50:111	13
	16.	Frost		3	2	17	49:91	11







Třetiligové premiéry softbalistů
Kunovice - Prvními zápasy zahájili 3. ligu softbalu - Velkomoravský přebor kunovičtí "Šneci".

Opava - Snails Kunovice A 4:12
V utkání Kunovice vedly od začátku až do konce. Přes veškerou snahu si však po celý zápas nevytvořily dostatečný náskok a definitivní pojistka vítězství tak přišla až na začátku poslední směny.

Snails Kunovice A - Č. Těšín 10:0
Nováček na favorita soutěže nestačil a v páté směně bylo utkání pro desetibodový rozdíl předčasně ukončeno.

Ostrava - Snails Kunovice A 0:7
Také v tomto utkání nebylo o vítězi pochyb. Ostrava zklamala zejména na pálce, několikrát se sice dostala do skórovací pozice, ale nikdy nedotáhla svůj útok do konce. Šnekům tak k vítězství stačil sotva průměrný výkon.

Snails Kunovice A - Opava 5:7
O osudu utkání rozhodla již první směna, kterou Kunovice prohrály 1:4. Opava hrála dobře jak v poli, tak i na pálce a za předvedený výkon si skalp favorita zasloužila.

Zlín - Snails Kunovice B 14:21
Po vlažném začátku byl stav 1:1. Poté však začaly bodové dostihy, ze kterých vyšly lépe Kunovice.

Snails Kunovice B - Uh. Brod 22:12
Brod začal lépe a vedl již 9:3. Pak přišel veliký obrat ze strany Kunovic a zápas byl nakonec ukončen předčasně po páté směně. V obou zápasech za B-tým Kunovic nastoupili tři nadějní junioři.

Rostislav Klimánek








Trubačík vyhrál mistrovství Rakouska
Villach - Velmi dobrých výsledků dosáhl trojlístek šavlistů Slovácké Slavie Uh. Hradiště Trubačík, Vyskočil, Štulíř ve Villachu, na nejkvalitněji obsazeném turnaji roku u našich jižních sousedů - Mezinárodním mistrovství Rakouska.
Mezi 48 startujícími z 5 zemí (Rakousko, Itálie, Německo, Chorvatsko a Česká republika) se neztratil nejmladší účastník finálového klání, třináctiletý Vojtěch Štulíř, který byl velkým překvapením turnaje. Předvedl nebojácný, inteligentní šerm a prošel tak prvním kolem s vyrovnanou bilancí, třemi výhrami a třemi porážkami. Znamenalo to postup do kola druhého z 21. pozice. Tam narazil na zkušeného Paschapoura z Rakouska, se kterým prohrál až po velkém boji 12:15, což znamenalo konec jeho spanilé jízdy a celkové 22. místo, které je ovšem velikým úspěchem tohoto mladičkého závodníka. "Vojta jel do Villachu především na zkušenou a rozhodně se nepočítalo, že dosáhne takových výsledků, vždyť motal hlavu všem, se kterými šermoval. Prohrál jen kvůli tomu, že je na tom ve svém věku fyzicky hůře, než třeba třicetiletý zkušený závodník," vysmekl poklonu mladému šermíři Michal Trubačík.
Další šermíř Slovácké Slavie Zdeněk Vyskočil skončil na 19. místě. Prošel prvním kolem se 4 výhrami a 2 prohrami, což mu přisoudilo 18. místo při nasazení do druhého kola. To pro něho znamenalo konečnou, prohrál v něm totiž s Rakušanem Tanzmeistrem 13:15. "Zdeněk prohrál po mírně řečeno problématických výrocích rozhodčího, ale přesto si myslím, že má zkušenosti a výkonnost na to, aby i taková utkání vítězně zvládl. Musí jen víc trénovat a ne se pořád vymlouvat. Ať si vezme příklad z Vojtěcha. Přitom by tomu mělo být naopak," odkrývá Zdeňkovi rezervy jeho zkušenější kolega Trubačík.
Posledním zástupcem Slovácké v soutěži byl Michal Trubačík. Prvním kolem prošel s pěti vítězstvími a jednou porážkou a byl tak pro další boje nasazen jako číslo 5. "Prohra mě trošku mrzela, vždyť jsem vedl už 4:1 a nepříjemná byla také proto, že poměr vítězství a porážek má vliv na nasazení v dalším průběhu turnaje," vysvětluje Trubačík. Vyřazovací boje začal Michal ve velkém stylu a porazil neznámého Ortnize 15:1. V boji o osmičku se však už pořádně zapotil s přemožitelem Vojty Štulíře Rakušanem Paschapourem 15:13, jak se ukázalo, bylo to pro něj nejtěžší utkání celého mistrovství. "Paschapoure není ani tak dobrý šermíř, jako mně spíš jeho styl nevyhovuje. Když k tomu přidal své oblíbené divadýlko s ošetřováním, tak mi to na psychice moc nepřidalo. Stěžoval si i na můj prý brutální šerm. Opravdu jsem na to přitlačil, ať si pamatuje, s kým má tu čest. On sám si však nemá na co stěžovat, protože šermuje hodně tvrdě, což mohou potvrdit i někteří šermíři Slovácké, kteří se s ním už šermovali," říká o svém osmifinálovém soupeři hradišťský šermíř.
Čtvrtfinálový soupeř Rakušan May byl nepříjemný hlavně pro svou více jak dvoumetrovou postavu. Michal ho však uběhal a i když May za stavu 5:14 zdramatizoval zápas šňůrou sedmi bodů, konečný stav 15:12 znamenal semifinále. "Tam mě čekala nasazená jednička po prvním kole, domácí Lindner. Na něho ovšem umím a vyhrál jsem bez problémů 15:8," okomentoval svůj postup do finále Michal Trubačík. Tam narazil na rakouskou jedničku Kreigera, kterému nedal nejmenší šanci a hladce zvítězil 15:7! "Měl jsem z utkání velké obavy, ale jak se ukázalo, tak zbytečné. Musím ale podotknout, že mně vyšlo všechno, na co jsem sáhl. Vítězství v Rakousku je zatím mým největším letošním úspěchem a současně také patří k nejlepším výsledkům celé mé kariéry," řekl po vydařeném finále náš nejlepší šermíř, který vítězstvím na mistrovství Rakouska zvýšil už tak velký náskok v bodování Českého poháru. V soutěži družstev nastoupil český tým ve složení M. Trubačík, Z. Vyskočil (oba Slovácká Slavia), Typl, Sirota (oba AMU Praha). Skončil na druhém místě, když podlehl až ve finále Villachu 43:45. Soutěž družstev tak jen podtrhla vydařené vystoupení našich šavlistů na turnaji.
Michal Trubačík, Petr Chudomel







Střípky z mládežnického šachu
Petr Kapusta přeborníkem okresu
S pověřením okresního šachového svazu uspořádala Slovácká šachová škola Jiskra Staré Město okresní přebor dorostenců v šachu. Startovali hráči narození v roce 1983 a mladší, kteří hráli každý s každým, časový limit byl 90 minut na partii. Přeborníkem okresu se stal Petr Kapusta (Spartak Uh. Brod). Postupuje tak do červencového přeboru Moravy a Slezska, který se bude konat v Rýmařově. Konečné pořadí turnaje: 1. Petr Kapusta (Spartak Uh. Brod), 2. Jaroslav Sháněl, 3. Michal Noha, 4. Josef Trubačík, 5. Cege Serdamba, 6. Jiří Vavřík (všichni SŠŠ Jiskra St. Město).

Žákovský turnaj v Bzenci

Pod záštitou města Bzence uspořádala místní TJ Sokol Bzenec, oddíl šachu, 1. ročník žákovského turnaje chlapců a dívek do 15 let. Hrálo se švýcarským způsobem na 7 kol, 2x15 minut na partii. Celkový vítězem turnaje se stal Václav Stodůlka - 6 bodů, před Jiřím Vavříkem 5 bodů (oba SŠŠ). Výborné třetí místo a vítězství v kategorii do 12 let získal stále se lepšící desetiletý Jakub Uřičář (Veselí n. M.). Umístění na dalších místech: 4. Martin Smělík, 5. Pavel Dvouletý (2. místo do 12 let), 6. Josef Trubačík - (všichni SŠŠ), atd. Velmi dobře si počínali v kategorii do 9 let veselští hráči, když zvítězil Chalabala před Večerkovou. Bronzovou příčku obsadil staroměstský Igor Štefanko, který byl současně nejmladším účastníkem turnaje.
Antonín Horsák







Okresní přebor žactva v lehké atletice
Uh. Hradiště (JB) - Ve čtvrtek 4. května se v Uherském Hradišti uskutečnil okresní přebor jednotlivců - starších a mladších žáků a žákyň v lehké atletice za účasti 376 soutěžících ZŠ.

Kategorie starších žáků:

Běh - 60 metrů: 1. Spazier - (3. ZŠ UH) 7,6 s, 2.-5. Kalous (Šumice), Botek (Ostr. N. Ves), Chvilíček, Malina (oba St. Město) - 7,9 s.
Koule: 1. Duda (3. ZŠ UH) - 13,75 m, 2. Čambal (Ostr. N. Ves) - 13,68 m, 3. Boček (Unesco UH) - 13,37 m.
Běh - 1500 metrů: 1. Křivánek (3. ZŠ UH) - 4:52,7 s, 2. Lekeš (St. Město) - 4:53,2 s, 3. Prajza (Větrná UH) - 4:58,9 s.
Dálka: 1. Spazier (3. ZŠ UH) - 567 cm, 2. Vitásek (Uh. Brod) - 542 cm, 3. Chvilíček (St. Město) - 512 cm.
Výška: 1. Martišek (Uh. Brod) - 176 cm, 2. Chvilíček (St. Město) - 165 cm, 3. Popelka (Větrná UH) - 160 cm.
Běh - 300 metrů: 1. Spazier (3. ZŠ UH) - 38,9 s, 2. Kropáč (St. Město) - 43,4 s, 3. Klimek (3. ZŠ UH) - 44,6 s.
Štafeta 4 x 60 metrů: 1. St. Město - 30,4 s, 2. III. ZŠ "A" UH - 30,6 s, 3. Ostr. N. Ves - 31,1 s.

Kategorie starších žákyň:

Běh - 60 metrů: 1.-3. Dostálková (Nivnice), Mudráková (Šumice), Mazáčová (3. ZŠ UH) - 8,4 s.
Koule: 1. Mikošková (Uh. Brod) - 10,20 m, 2. Vrbová (Mojmír UH) - 9,49 m, 3. Chovancová (Uh. Brod) - 9,19 m.
Běh - 800 metrů: 1. Vávrová - 2:33,3 s, 2. Malovaná - 2:42,4 s, 3. Balášová - 2:45,6 s (všechny 3. ZŠ UH).
Dálka: 1. Garžíková (Uh. Brod) - 489 cm, 2. Mudráková (Šumice) - 463 cm, 3. Mazáčová (3. ZŠ UH) - 462 cm.
Výška: 1. Smýkalová (3. ZŠ UH) - 150 cm, 2. Garžíková (Uh. Brod) - 145 cm, 3. Kotradyová (Kunovice) - 145 cm.
Běh - 300 metrů: 1. Pijáčková (Uh. Brod) - 45,8 s, 2. Zýková (Uh. Brod) - 47,5 s, 3. Stašková (3. ZŠ UH) - 48,6 s.
Štafeta 4 x 60 metrů: 1. Uh. Brod"A" - 32,5 s, 2. III. ZŠ UH - 33,2 s, 3. Uh. Brod "B" - 33,7 s.

Kategorie mladších žáků:

Výška: Hastík (Ostr. N. Ves) - 145 cm, 2. Salvet (Bojkovice) - 145 cm, 3.-4. Škoda (Bojkovice), Hastík (St. Město) - 140 cm.
Štafeta 4 x 60 metrů: 1. Bojkovice - 33,9 s, 2. III. ZŠ UH - 34,5 s, 3. Uh. Brod - 34,6 s.
Kriketový míček: 1. Halámek (Ostr. N. Ves) - 59 m, 2. Hlaváček (Boršice) - 52,5 m, 3. Kudela (Bojkovice) - 51 m.
Běh - 60 metrů: 1. Salvet (Bojkovice) - 8,4 s, 2. Hastík (Ostr. N. Ves) - 8,5 s, 3. Slavík (3. ZŠ UH) - 8,6 s.
Dálka: 1. Salvet (Bojkovice) - 464 cm, 2. Hastík (St. Město) - 464 cm, 3. Hlaváček (Boršice) - 450 cm.
Běh - 1500 metrů: 1. Čevela (Uh. Brod - Pod Vinohrady) - 5:05,3 s, 2. Malůš (3. ZŠ UH) - 5:08,4 s, 3. Krč (Bojkovice) - 5:09,1 s.
Běh - 150 metrů: 1. Škoda (Bojkovice) - 21,3 s, 2. Slavík (3. ZŠ UH) - 21,3 s, 3. Novák (Šumice) - 21,9 s.

Kategorie mladších žákyň:

Výška: 1. Horndlová (Uh. Brod) - 140 cm, 2. Mikulcová (Kunovice) - 140 cm, 3. Novotná (3. ZŠ) - 140 cm.
Běh - 800 metrů: 1. Stašková - 2:39,6 s, 2. Kubíková - 2:41,1 s (obě 3. ZŠ UH), 3. Němcová (Mojmír UH) - 2:48,7 s.
Běh - 150 metrů: 1. Borková (3. ZŠ UH) - 21,5 s, 2. Urbanová - 21,7 s, 3. Selucká - 21,8 s (obě Větrná UH).
Běh - 60 metrů: 1. Berková (3. ZŠ UH) - 8,8 s, 2. Urbanová (Větrná UH) - 8,9 s, 3. Mikulincová (Kunovice) - 8,9 s.
Kriketový míček: 1. Novotná (3. ZŠ UH) - 45 m, 2. Botková (Uh. Brod) - 44 m, 3. Dzurová (Mojmír UH) - 43 m.
Štafeta 4 x 60 metrů: 1. III. ZŠ UH - 33,7 s, 2. Uh. Brod - 34,7 s, 3. Kunovice - 35,0 s.
Dálka: 1. Mikulincová (Kunovice) - 430 cm, 2. Kubíková - 424 cm, 3. Fornůsková - 416 cm (obě 3. ZŠ UH).







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund