Číslo: 20
17.05.1999
Článků: 58

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Tři mistrovské tituly pro novoveské kanoisty
Mládežnická kopaná
Slovácká šachová škola se vrací do extraligy
FK Přerov - FC Synot 2:6 (0:4)
FC Sl. Slavia - SK Sigma Olomouc B 3:3 (0:3)
Fotbalový servis





Tři mistrovské tituly pro novoveské kanoisty
Ústí nad Labem (vp) - V minulém vydání našeho týdeníku jsme přinesli informace o úspěchu novoveských kanoistických barev při mistrovství republiky na dlouhých tratích. Dnes se k jejich úspěchu vracíme. Novovešťané si svým vystoupením na severu Čech udrželi pozici jednoho z nejlepších oddílů České republiky. Za dvojicí pražských gigantů USK a KVS svádí vyrovnaný boj s děčínskými kajakáři a jihočeským Týnem nad Vltavou. Dá se předpokládat, že v dalších pohárových kláních se mezi absolutní špičku prosadí ještě pražská Dukla, která udává tón v kategorii dospělých.
Petr Pospíšil, první letošní mistr republiky z Ostrožské Nové Vsi, oplatil na deblkajaku spolu s děčínským Zavřelem porážku olomoucké posádce Šváb - Princ. Na singlkajaku přidal navíc bronz, když ještě v posledních metrech pětikilometrového závodu držel krok s prvními dvěma závodníky.
Svůj první titul v životě vybojoval chylický Lubomír Botek s děčínským Dudou na deblkajaku mezi žáky. Poprvé si pocity vítěze a mistra ČR vychutnal na deblkajaku i Ondřej Šišpera, svěřenec trenéra Luďka Ondračky. Podařilo se nám vytvořit nejlepší posádku v žákovských deblkanoích, prohlásil trenér Vít Pjajčík v narážce na Martina Rajnocha, Ondřejova spolujezdce. Ondra si to určitě zaslouží. V tréninku je vzorem, přidal Pjajčík.
Medaile putovala na Slovácko i zásluhou dvojice Pavel Kusák (ONV) - Svatopluk Baťka (KVS Praha). Drželi jsme se ve skupině s vedoucí posádkou, ale na poslední obrátce nás potkala kolize. Soupeře jsme sice dojeli, ale na víc než na stříbro to nestačilo, zalitoval Kusák.
Své postavení z prvního závodu Českého poháru obhájily ziskem bronzu i žákyně Petra Basovníková a Iveta Kusáková.
O tom, že v Ostrožské rostou další a další talenty, svědčí i výsledky vloženého závodu mladších žáků a žaček na dva kilometry. Dvanáctiletý Josef Klimosz jednou vyhrál a jednou skončil druhý, Martina Machalová získala bronz.







Mládežnická kopaná
Historický úspěch mladšího dorostu Slovácké
NH Ostrava - Slovácká Slavia 1:2 (0:0)
Finále Poháru Českomoravské stavební spořitelny a ČMFS Praha mladšího dorostu se hrálo na kvalitním trávníku stadionu ostravské Nové huti, což bylo pro domácí kolektiv výhodou. Před 100 diváky se poprvé ke slovu dostali Severomoravané. Ve 20. minutě Michal Sionko brankáře Křivánka nepřekonal. Nervozita hráčům na obou stranách svazovala ruce i nohy. Hra byla nepřesná a rozkouskovaná. Ve 36. minutě hostující Válek nastřelil tyč a ve 40. brankáře Jelínka nepřekonal. Po přestávce se obraz hry změnil. V 55. nachytal na hruškách gólmana Křivánka Svoboda a domácí vedli 1:0. Ale už o minutu později bylo srovnáno. Po rohovém kopu Valenty a hlavičce Botka to bylo 1:1. V 63. minutě byl faulován hradišťský Hrbek, ale z následující penalty Chytil zaváhal. V 68. rozhodčí Novák z Bludova neuznal, podle názoru hostů, regulerní branku Valentovi. V 79. nádhernou střelou z 16 metrů rozhodl vítězným gólem o osudu celého utkání Hrbek. Slovácká Slavia Uh. Hradiště se stala mistrem Moravy a Slezska, což je v kategorii mladšího dor ostu historickým úspěchem. Vítězná sestava Slovácké: Křivánek - Havlík, kpt. družstva L. Soviš (jun.), Štach, Janoušek - Zalubil (45. Botek), Chytil, Valenta, Zlatý (64. Lachout) - Hrbek, Válek. Trenér J. Horák a V. Valštýn. V úterý 25. května bude bojovat Uh. Hradiště o titul mistra ČR mladšího dorostu s vítězem Českého poháru Mladou Boleslaví, a to na Strahovském stadionu v předzápase finále Poháru ČMFS Slavia Praha - Liberec. JB

MSFL, sk. C - starší dorost
Slovácká Slavia - Svitavy 0:0. Na stadionu v Ostr. Lhotě měli domácí výraznou, místy až drtivou převahu, ale střelecky totálně zklamali. Nastřelili dvě břevna a celkem 9 vyložených šancí nedokázali proměnit.

MFSL, sk. C - mladší dorost
Slovácká Slavia - Svitavy 5:0, nedohráno a ve 35. minutě předčasně ukočeno, což je škoda, neboť za dané situace mohlo být konečné vítězství domácích fotbalistů ještě výraznější a možná i dvouciferné. Branky: Valenta 2, Koníček, Zalubil a Krysta. Podle předběžné informace STK ŘKF Přerov bude tento výsledek Uh. Hradišti přiznán.

MFSL, sk. D - finále mladších žáků
Zlín - Slovácká Slavia 2:0 (0:0)

Finále starších žáků
Zlín - Slovácká Slavia 4:2 (2:0). Šálek a J. Machala. JB

Župní přebor - starší a mladší dorost
Bystřice p./H. - Kroměříž 1:1 a 2:1, Šardice - Vacenovice 3:0 a 2:1, Slušovice - Hulín 2:0 a 0:2, Brumov - J. Otrokovice 3:2 a 0:0, Kunovice - Slavičín 3:4 a 2:1, Kyjov - Uh. Brod 2:2 a 4:1, Holešov - Morkovice 1:4 a 1:0. Dohrávka 17. kola: Kyjov - Vacenovice 2:0 a 6:0.

Župní soutěž dorostu - skupina B
St. Veselí n/M. - Hluk 3:0, Jalubí - Zborovice 1:0, Bánov - D. Němčí 5:0, Polešovice - Šumice 3:2, Havřice - Rataje 3:2, Bojkovice - FC Veselí n/M 0:1, Nedachlebice - Jarošov 3:0

Župní soutěž dorostu - skupina C
Hovorany - Bukovany nehlášeno, Lipov - Hr. Lhota 1:1, Tupesy - Prušánky 1:1, Dubňany - Strání 2:1, Mutěnice - Rohatec 6:0, Vnorovy - Velká n/V 2:4, Strážnice - Ždánice 2:0. Oprava výsledku 17. kola: Tupesy - Bukovany 3:0 kont.

Župní přebor starších žáků
St. Město - Brumov 3:1 a 3:1, Uh. Hradiště B - Kyjov 1:5 a 0:3, Slavičín - Ratíškovice 1:1 a 3:1, Štítná n/Vl. - Vik. Otrokovice 2:1 a 1:0, Kroměříž - Šardice 1:0 a 1:1, Zlín B - Morkovice nehlášeno. Dohrávky: FC Vsetín - Slavičín 0:0 a 1:0 (12. kolo), FC Zlín - Kyjov 0:1 a 5:1 (17. kolo).

Župní soutěž žáků - skupina B
Lipov - Kvasice 2:1 a 0:1, Kunovice - Uh. Ostroh odloženo, Újezdec - O. N. Ves 7:0 a 2:0, Hluk - Šumice 3:0 a 6:0, Bojkovice - Strání 4:2 a 4:1, D. Němčí - Zborovice 2:1 a 3:1. 15. kolo, Zborovice - Lipov 3:3 a 2:0.

Okresní přebor dorostu
Huštěnovice - Nedakonice 1:1 (0:0), Zezula # Lenhard, Kněžpole #Bystřice 2:2 ((0:0), Kovář, Lysák # Beníček, Murárik O.N.Ves # Uh. Ostroh 0:2 Peprníček, Horák Březová # Suchá Loz 4:2 (0:0) Pomajbík D. 4 # Haloda, Hodulík Topolná # Buchlovice nedohráno. Výsledek z˙minulého týdne: Suchá Loz # Topolná 5:2, Boršice # Újezdec 2:3 (2:3) Kempa, Holán # Škrabola, Mařica, Novosad, Drslavice # Prakšice 2:1 (0:1) Šrámek, Maleňák # Man

Okresní soutěž dorostu
Slavkov # Traplice 9:2, Kostelany # Mistřice hosté nepřijeli, Březolupy # Vlčnov 2:1, Babice # Ostr. Lhota 2:1, Osvětimany # Zlechov 2:12, Zlechov # Mistřice 3:1, Bílovice # Popovice nehlášeno

Okresní soutěž sk. A # žáci
Traplice # Bílovice 1:4, Březolupy # Mistřice 1:1, Topolná # Nedachlebice 0:4, Babice # Jalubí 3:3, Ostr. Lhota # Jarošov 1:1, Bílovice # Mistřice nehlášeno, Huštěnovice # Jalubí nehráno, Traplice Jarošov 0:1, Kudlovice # Ostr. Lhota 3:1, Kněžpole # Babice nehráno, Březolupy # Topolná 9:2

Okresní soutěž sk. B
Polešovice # Nedakonice 4:1, Buchlovice # Zlechov 2:2, Kostelany # Osvětimany 4:0, Boršice # Podolí nehlášeno, Tupesy # Slovácko 2:3, Velehrad # Břestek 5:2

Okresní soutěž sk. C
Bystřice # Březová 0:3, Vlčnov # Prakšice 7:3, Suchá Loz # Bánov 0:5, Havřice # Slavkov 2:2, Nivnice # Strání B 5:0, Záhorovice # Hradčovice 4:5, Hor. Němčí # Bánov nehlášeno, Prakšice # Slavkov nehlášeno, Březová # Strání B 3:11, Bystřice # Záhorovice hosté nepřijeli, Vlčnov # Nivnice 0:2, Suchá Loz # Havřice 3:0







Slovácká šachová škola se vrací do extraligy
Ostrava (aho) - Slovácká šachová škola Jiskra Staré Město se po dvou letech opět vrací mezi 12 nejúspěšnějších šachových družstev v České republice. Postup do extraligy si svěřenci trenérů Antonína Horsáka a Vratislava Hory vybojovali vítězstvím v Moravskoslezské lize mladšího dorostu šestičlenných družstev. Poslední tři kola odehráli mladí šachisté v Ostravě Svinově. Ve střetnutí 9. kola zvítězila Jiskra nad Slezanem Opava 5 : 1 (vyhráli J. Sháněl, C. Serdamba, J. Trubačík, Z. Borošová, remizovali R. Studený, M. Noha). Staroměšťané si zbytečně zkomplikovali život v 10. kole. Po neuvěřitelných hrubých chybách na první, třetí a čtvrté šachovnici jen remizovali s družstvem Lokomotivy Brno 3 : 3 (vyhráli C. Serdamba, J. Trubačík, Z. Borošová). Touto remízou se Jiskra připravila o vedení v soutěži, které přenechala družstvu VOKD Poruba v čele s mistrem republiky Martinem Václavíkem.
A právě tyto dva celky svedl los k poslednímu a rozhodujícímu duelu o postup do extraligy. Katastrofální hra v zahájení, opět hrubé chyby na první a páté šachovnici (J. Trubačík dokonce ztratil dámu) znamenaly téměř ztrátu všech nadějí. Tolik potřebné štěstíčko se nakonec přece jen přiklonilo na stranu reprezentantů Starého Města. Ti po pěti hodinách hry porazili VOKD Poruba 3,5 : 2,5 (vyhráli R. Studený, M. Noha, Z. Borošová, vyhranou partii pro jistotu zremizoval C. Serdamba). Na vynikajícím úspěchu jak hráčů samotných, tak i trenérů se bodově podíleli: 1. J. Sháněl (6), 2. C. Serdamba (6), 3. R. Studený (9,5), 4. M. Noha (7,5), 5. J. Trubačík (7,5) a Z. Borošová (11 bodů - 100 procent).
Záloha Slovácké šachové školy už tolik úspěšná nebyla. V oslabené sestavě prohrála vyhraný zápas s Lokomotivou Brno 2,5 : 3,5 (vyhráli R. Stodůlka, I. Trubačíková a remizoval P. Dvouletý). V 10. kole se staroměstská rezerva statečně držela proti VOKD Poruba. Výsledkem byla prohra 2:4 (vyhrála I. Trubačíková, remizovali P. Dvouletý a V. Stodůlka). Prohra přišla i do třetice, a to s Lokomotivou Brno B 2:4 (zvítězili P. Kapusta, P. Dvouletý). Touto porážkou si oslabené družstvo zkomplikovalo cestu k udržení v náročné soutěži a musí ještě čekat, zda z extraligy nesestoupí Náměšť nad Oslavou. Tím by stejný osud stihl i staroměstské béčko.
Slovácká šachová škola děkuje firmě Dicom za částečné sponzorování celé akce.







FK Přerov - FC Synot 2:6 (0:4)
Přerov (Mil) - O vysoké výhře Synotu a všem podstatném rozhodla úvodní půlhodina zápasu. V této době připomínali domácí spíše dobrého tréninkového sparingpartnera než celek, který se ve druhé lize zachraňuje. Brankovou úrodu začal v 17. minutě Soldán, jehož hlavička po rozehraném signálu z trestného kopu neměla chybu. O pět minut později vyslal Bužek do gólové šance Kowalíka a ten s přehledem vsítil jubilejní padesátý gól Synotu v tomto druholigovém ročníku. Ve 26. se technicky trefil z trestného kopu Zapletal, aby o dvě minuty na to zúročil v další branku přihrávku od Hlahůlka. Domácí se dostali ke slovu až ve 36., kdy po Bosákově kiksu Cigánek upaloval sám na Ondrůška, ale ten jeho sólo zlikvidoval. Když v 50. zvýšil na 5:0 hezkou střelou pod břevno přerovský odchovanec Bosák, vypadalo to s domácími na vhození ručníku. Pak však hosté ubrali na plynu a po obranných chybách dovolili domácím dvakrát skórovat.
Další bonbónek přišel ze strany Synotu v závěrečné minutě. Vajda si ze tří domácích hráčů udělal slalomové tyče, přihrávkou našel na rohu velkého vápna nabíhajícího Vojtěška a kapitán hostů technickou střelou přes celou branku vymetl šibenici. Čtyři kola před koncem získal Synot 57 bodů, tedy přesně tolik, kolik stačilo v uplynulém ročníku Karviné k postupu do I. ligy.
Branky: 60. Štěpaník, 78. Kocián - 26. a 28. Zapletal, 17. Soldán, 22. Kowalík, 50. Bosák, 90. Vojtěšek. ŽK: Bužek. Rozhodčí: Bouše (známka 8,5) - Legierský a Kašper. Diváci: 400.
Sestava FC Synot: Ondrůšek - Soldán - Vojtěšek, Veselý (46. Němčický) - Bosák , Hlahůlek, Bužek, Zapletal, Vajda - Holomek (60. Blaha), Kowalík (72. Lysáček). Trenér František Komňacký.
Po utkání trenér FK Přerov Milan Gajdůšek řekl: Proti kvalitnímu soupeři bylo naší snahou uhrát bod, který nám měl pomoci v záchranářské práci. Po inkasování druhého gólu nebylo co řešit a hráči rezignovali, protože na Synot jednoznačně neměli. Hosté byli lepší ve všech směrech a uštědřili nám krutý výprask. František Komňacký, FC Synot: Potěšilo mě, že hráči přistoupili k tomuto duelu velmi zodpovědně a zachaňujícímu se soupeři nedali šanci. O výsledku se prakticky rozhodlo v průběhu úvodních třiceti minut. Pod vědomím náskoku jsme pak ve druhé půli trochu polevili a Přerov po našich chybách zkorigoval výsledek.







FC Sl. Slavia - SK Sigma Olomouc B 3:3 (0:3)
Uh. Hradiště (JOH) - Do dalšího střetnutí MSFL nastoupila Slovácká před liduprázdnými ochozy bez zraněného Kuzmy, ale se snahou přehrát mladíky z Olomouce bojovností a zkušeností. I když průměrný věk mužstva Olomouce byl 19 let (u domácích 26), přesto celek hostí měl několik borců s prvoligovými minutami z A týmu (Kovář, Kováč, Ujfaluši, Chmelíček, Látal#). Úvod utkání však patřil Slovácké, když hned ve 2. po centru Mikuláška napálil Strakoš míč do pravé tyče branky hostí. Ti, kdo očekávali, že domácí budou v náporu pokračovat, byli ovšem na velkém omylu. Taktovky se totiž ujali hosté a v 6. minutě také poprvé skórovali Chmelíčkem - 0:1. Ve 12. přišel o míč domácí obránce Beníček a Ševela nedal gólmanovi Bartošovi šanci - 0:2. Další pohroma přišla ve 36. kdy domácí obrana opět zaváhala a Chmelíček dělovkou z hranice trestného vápna upravil na 0:3. Při střele se naštěstí pro Slováckou kanonýr hostí zranil, musel být vystřídán, a tím také kanonáda Olomouce skončila.
Slovácká pak již svůj katastrofický výkon první půle dokočírovala do přestávky bez další inkasované branky. O přestávce všichni hráči očekávali, že bude v kabině dusno stejně jako v Kyjově, řekl po zápase trenér domácích Franěk, ale tentokráte jsem zvolil jinou metodu a snažil jsem se hráče uklidnit a vsadit nejen na bojovnost, ale také na podcenění druhé půle ze strany soupeře. Přesně tak se i stalo. Hosté vstoupili do druhé části jako mistři světa a hned za čtyři minuty je za to potrestal krásnou střelou Strakoš - 1:3. V 58. po rohovém kopu Nekardy a střele hlavou Beníčka to bylo již 2:3 a hostům se sevřela prdelka. Tlak Slovácké pokračoval a v 82. nejprve stačil gólman hostí Jurčík Buchtovu technickou střelu vytlačit na roh, jenže na ten se postavil Nekarda, před brankou našel Chlachulu a bylo vyrovnáno - 3:3. Rozhodnout mohl ještě v 88. Strakoš, ale z hranice penalty branku hostí přestřelil.
Branky: 6. Chmelíček - 0:1, 12. Ševela - 0:2, 36. Chmelíček - 0:3, 49. Strakoš - 1:3, 58. Beníček - 2:3, 82. Chlachula - 3:3. ŽK: Vařecha (UH). Rozhodčí: Možiš - Kordula, Geňa. Diváci: 110.
Sestava Slovácké Slavie: Bartoš - Hodúl - Beníček, Minář, Lysoněk - Chlachula, Buchta, Strakoš (89. Orlovský), Mikulášek - Melichárek (73. Vařecha), Lukůvka (46. Nekarda). Trenér Pavel Franěk.
Trenér Olomouce Leoš Kalvoda po utkání řekl: Naši hráči ve druhé půli propadli na celé čáře, jestli chtějí v takových výkonech pokračovat, tak ať zapomenou na to, že by se mohli fotbalem živit.
Trenér Slovácké Pavel Franěk: Před utkáním, když jsme viděli, kolik ligistů v celku hostí nastupuje, tak jsme mysleli na bod. Naše první půle však byla strašná. Oživení do hry přinesl příchod Nekardy a také rychlá branka Strakoše po přestávce.
K dalšímu utkání zajíždí Slovácká na hřiště Baníku Ostrava B.







Fotbalový servis
II. liga
Přerov - St. Město 2:6, Vítkovice - Č. Lípa 4:2, Bohemians - Ml. Boleslav 2:1, Chrudim - NH Ostrava 3:2, Most - LeRK Prostějov 3:2, L. Bohdaneč - Fr. Místek 0:0, Poštorná - Zlín 0:0, Třinec - Č. Budějovice 0:1,
St. Město - Třinec 4:1, Přerov - Most 0:0, Č. Budějovice - Chrudim 1:0, NH Ostrava - Bohemians 0:0, Ml. Boleslav - Vítkovice 0:0, Č. Lípa - Poštorná 2:2, Zlín - L. Bohdaneč 2:0, Fr. Místek - LeRK Prostějov 1:0.

	1.	Bohemians	22	2	3	59:11	68
	2.	Č. Budějovice	20	5	2	61:18	65
	3.	St. Město	18	6	3	58:24	60
	4.	Most		15	7	5	41:25	52
	5.	Vítkovice	13	7	7	39:30	46
	6.	NH Ostrava	8	9	10	21:26	33
	7.	L. Bohdaneč	8	9	10	20:28	33
	8.	Poštorná	8	7	12	28:35	31
	9.	Ml. Boleslav	8	6	13	29:35	30
	10.	Fr. Místek	8	6	13	20:27	30
	11.	Zlín		8	6	13	24:32	30
	12.	Chrudim		8	4	15	25:44	28
	13.	Přerov		7	5	15	24:48	26
	14.	LeRK Prostějov	7	4	16	21:36	25
	15.	Třinec		6	6	15	25:46	24
	16.	Č. Lípa		4	7	16	16:46	19


MSFL
Uh. Hradiště - Olomouc B 3:3, Kunovice - Uničov 0:1, Boby Brno B - Krnov 4:1, SK Hranice - Ostrava B 1:0, D. Kounice - Vratimov 2:0, Jihlava - Ratíškovice 0:1, Zeman Brno - Kyjov 2:2.

	1.	Ratíškovice	18	2	5	50:22	56
	2.	D. Benešov	14	5	5	47:21	47
	3.	Jihlava		13	5	7	40:27	44
	4.	Uničov		9	11	4	36:33	38
	5.	Ostrava B	11	4	9	29:15	37
	6.	Boby Brno B	10	7	8	32:30	37
	7.	Olomouc B	9	9	7	46:37	36
	8.	Vratimov	9	9	7	38:33	36
	9.	D. Kounice	10	5	10	28:26	35
	10.	Kyjov		9	7	9	36:37	34
	11.	Zeman Brno	9	5	11	27:33	32
	12.	Kunovice	9	3	13	38:41	30
	13.	SK Hranice	8	6	11	25:34	30
	14.	D. Hranice	8	3	13	30:31	27
	15.	Uh. Hradiště	4	6	15	17:55	18
	16.	Krnov		3	3	19	22:66	12


Divize D
Uh. Brod - Bystrc 3:1, Polešovice - Svitavy 2:0, D. Němčí - Mysločovice 3:2, ČAFC Židenice - Slušovice 0:2, Břeclav - V. Pavlovice 1:1, Slavičín - Brumov 0:5, Zlín B - BOPO Třebíč 1:0, VTJ Znojmo - Napajedla 2:4.

	1.	Brumov		20	1	4	64:24	61
	2.	Mysločovice	12	6	7	47:35	42
	3.	Napajedla	11	7	7	42:29	40
	4.	Slavičín	10	8	7	34:29	38
	5.	Svitavy		11	5	9	33:32	38
	6.	Břeclav		11	5	9	37:40	38
	7.	Polešovice	12	2	11	39:47	38
	8.	Bystrc		8	9	8	24:31	33
	9.	D. Němčí	10	2	13	36:35	32
	10.	Zlín B		8	6	11	43:32	30
	11.	BOPO Třebíč	6	11	8	26:24	29
	12.	Slušovice	8	5	12	27:30	29
	13.	VTJ Znojmo	8	5	12	24:38	29
	14.	V. Pavlovice	7	7	11	31:44	28
	15.	ČAFC Židenice	9	1	15	27:49	28
	16.	Uh. Brod	7	4	14	24:39	25


Župní přebor
Hluk - Kateřinice 1:0 (0:0) Domácí nastoupili v kombinované sestavě bez několika hráčů základní sestavy. Byli po celý zápas lepším mužstvem, ale o výsledku rozhodli až v 90. minutě brankou Kaštánka. Předcházející šance spálili Konečný, Běhunčík a Soviš. Rozhodoval Neubauer ze Zlína, 100 diváků.
Morkovice - Hradčovice 3:2 (2:0) Domácí začali mohutným náporem a v 15. se ujali vedení Janeckým. Od tohoto okamžiku se hra vyrovnala, ale opět to byli domácí, kteří v 25. zvýšili Šimčíkem na 2:0. Závěr poločasu patřil již jasně lepším domácím, kteří spálili tři jasné gólové šance. Ve druhé půli chtěli hosté uhrát co nejlepší výsledek a také se jim podařilo v 56. snížit Dýmalem. Další minuty patřily aktivnějším hostům a když už se zdálo, že dojde k vyrovnání, Morkovičtí v 80. zvýšili z pokutového kopu na 3:1. Autorem branky byl Handl. Hostům se podařilo v 84. opět zužitkovat rohový kop Dýmalem a tím se dostat do hry. Závěr utkání patřil hostům, ale největší jejich šanci na vyrovnání v 90. spálil Hořák. Diváků 220, rozhodčí Blahůšek z Hodonína.
Mikulčice - Břestek 1:1 (1:0) Vyrovnané utkání, ve kterém obě mužstva postrádala několik hráčů základní sestavy. Domácí se ujali v I. poločase vedení 1:0. Hostující Sonntág po změně stran srovnal na zaslouženou remízu. Rozhodčí Šafář, 200 diváků.
Kostelec - V. Karlovice 5:0, Hulín - V. Otrokovice 5:1, Hodonín - Veselí 2:3, Podlesí - Bystřice 0:10 (předčasně ukončeno pro malý počet domácích hráčů), Šardice volno.
Tabulka střelců: 22 - Lehký (Kostelec), 18 - Skopal (Bystřice), 17 - Šimčík (Morkovice), 16 - Zetek (Kateřinice), 15 - Janouškovec (Šardice), 14 - Hořák (Hradčovice), 13 - Novotný (Morkovice), 12 - Čagan (Bystřice), Koníček (Hradčovice), 11 - Olša (Bystřice), Ondřejka (V. Karlovice), 10 - Grigar (Hulín), Kovář (Kateřinice), Soviš (Hluk).

	1.	Bystřice	16	2	4	55:19	50
	2.	Kostelec	14	4	6	48:26	46
	3.	Hluk		14	4	6	33:23	46
	4.	Hulín		13	6	5	49:24	45
	5.	Kateřinice	12	2	9	40:40	38
	6.	Morkovice	11	4	8	48:39	37
	7.	V. Otrokovice	10	5	8	32:37	35
	8.	Veselí n.M.	10	3	10	33:43	33
	9.	Hradčovice	9	3	11	39:47	30
	10.	Šardice		7	6	10	35:34	27
	11.	Mikulčice	7	4	12	21:31	25
	12.	V. Karlovice	7	2	14	32:43	23
	13.	Břestek		6	4	13	25:39	22
	14.	Hodonín		5	5	14	27:43	20
	15.	Podlesí		3	6	14	27:56	15


I. A třída sk. B
Prakšice - Nedakonice 1:1 (0:0)
Utkání skončilo spravedlivou remízou. Na vedoucí branku hostujícího Bábíka z 50. odpověděli Prakšičtí brankou Gajdůška v 84 min.
Jalubí - Kvasice 0:2 (0:0)
Hosté si vypracovali více střeleckých příležitostí a byli důraznější v pokutovém území. Jejich branky dali Vojtášek a Droběna.
O. N. Ves - Uh. Ostroh 2:2 (2:1)
Domácím chybělo několik hráčů zásluhou disciplinárních trestů z minulého utkání. O. N. Ves šla do vedení v 10. Zajíčkem J. starším a ve 21. zvýšil Nikl na 2:0. Ještě do poločasu hostující Vaculík upravil na 2:1. Po změně stran utkání ovlinila 53., kdy uviděl domácí gólman červenou kartu a do branky se postavil kapitán mužstva Josef Zajíček starší. Hostům se podařilo využít přesilovku a v 71. srovnali Juráskem na konečných 2:2.
Boršice - Újezdec 1:2 (1:1)
Vyrovnané utkání, o výsledku rozhodli hosté v 90. brankou Luxe. V I. půli měla hra vyrovnaný průběh, domácí šli do vedení v 18. J. Mojžíšem, za hosty v 35. vyrovnal Jančář.
Nedachlebice - Ždánice 4:2 (2:0)
Domácí měli po celé utkání více ze hry a své šance postupně zužitkovali Jakšík, Šuranský, Kubíček a Vašek. Hostům se podařilo v poslední pětiminutovce vstřelit dvě branky.

	1.	Vracov		15	4	2	55:10	49
	2.	Boršice		11	3	7	36:24	36
	3.	Kvasice		10	4	7	40:32	34
	4.	Bzenec		9	6	6	50:33	33
	5.	O.N.Ves		10	3	8	47:37	33
	6.	Nedakonice	8	7	6	35:28	31
	7.	Uh. Ostroh	9	4	8	40:40	31
	8.	Vacenovice	6	9	6	32:32	27
	9.	Rohatec		7	6	8	22:28	27
	10.	Nedachlebice	7	6	8	25:40	27
	11.	Újezdec		7	4	10	34:38	25
	12.	Prakšice	6	6	9	29:34	24
	13.	Ždánice		4	8	9	23:49	20
	14.	Jalubí		1	4	16	12:55	7


I. B třída sk. B
Všetuly - Jarošov 1:0 (0:0)
Hosté byli v utkání lepším mužstvem, ale potýkali se se špatnou střeleckou koncovkou. Domácí v 60. minutě neproměnili pokutový kop, který kryl gólman hostí Slavík. O výsledku utkání rozhodla náhodná branka téměř z poloviny hřiště v 70. minutě, která za podpory větru překvapila hostujícího brankáře. Jarošovští poté měli několik šancí ke skórování, ale Hotař, Strapina, ani Komárek své šance neproměnili.
Morkovice B - Koryčany 0:1, Luhačovice - Žeranovice 4:3, SKP Zlín - Roštění 0:0, Lužkovice - Střílky 1:0, Zdounky - Lubná 0:0, Mladcová - Malenovice 1:0.

	1.	Mladcová	15	2	4	55:22	47
	2.	Koryčany	11	6	4	46:29	39
	3.	Lužkovice	11	5	5	41:20	38
	4.	Malenovice	11	4	6	42:19	37
	5.	Luhačovice	11	4	6	49:34	37
	6.	Morkovice B	9	8	4	36:29	35
	7.	Jarošov		10	3	8	41:25	33
	8.	SKP Zlín	9	4	8	28:31	31
	9.	Zdounky		8	2	11	27:25	26
	10.	Žeranovice	6	7	8	36:40	25
	11.	Roštění		6	4	11	15:37	22
	12.	Střílky		5	6	10	19:43	21
	13.	Všetuly		2	4	15	22:60	10
	14.	Lubná		1	5	15	11:54	8


I. B třída sk. C
Kněždub - Slavkov 1:1 (0:0)
Domácí měli v utkání průměrné úrovně mírnou převahu. Do vedení šli však hosté v 55. zásluhou Machálka, domácí Hudeček v 70. vyrovnal na spravedlivou remízu.
Dubňany - Strání 0:3 (0:0)
Domácí nehrají na jaře v pohodě, toho využil zachraňující se celek Strání, který si po změně stran třemi brankami zajistil důležité tři body. Branky Sviták, Mikláš, Petlach.
Tupesy - Zlechov 2:2 (2:1)
Vyrovnané a bojovné utkání, ve kterém tři branky padly z pokutových kopů. Za domácí se trefili ze značky PK Ludvíček a Vaněk, za hosty nejdříve v I. půli Rosůlek brankou ze hry krásnou střelou z hranice velkého vápna vyrovnal na 1:1. Dvě minuty před konce to byl opět Rosůlek, který z pokutového kopu zařídil spravedlivou remízu 2:2.
Milotice - Mutěnice 1:1, Lipov - Hr. Lhota 1:2, Kyjov B - Velká n.V. 0:2, Strážnice - Žarošice 0:6.

	1.	Mutěnice	17	2	2	61:17	53
	2.	Hr. Lhota	11	6	4	30:20	39
	3.	Slavkov		9	9	3	43:23	36
	4.	Žarošice	11	3	7	39:33	36
	5.	Kněždub		10	4	7	23:23	34
	6.	Kyjov B		9	6	6	28:23	33
	7.	Velká n.V.	9	4	8	39:33	31
	8.	Milotice	8	6	7	34:27	30
	9.	Dubňany		8	1	12	24:35	25
	10.	Tupesy		6	6	9	27:25	24
	11.	Zlechov		5	6	10	33:38	21
	12.	Lipov		4	4	13	25:39	16
	13.	Strání		5	1	15	32:66	16
	14.	Strážnice	4	4	13	14:50	16


Okresní přebor
V okresním přeboru se vše schyluje k derby mezi dvěma vedoucími celky, které by mohlo hodně napovědět o postupujícím. V 22. kole ale dosud vedoucí Buchlovice nečekaně klopýtly (na svědomí to má stále lepší Pitín) a vyměnily si pořadí s uherskohradišťskou rezervou. Po sedmi kolech se z výhry radovalo hlucké béčko, které ještě nemíní vzdát boj o záchranu. K zajímavostem kola patří výsledek 6:3, který se urodil hned na dvou hřištích. Kanonýrům se dařilo. Taťák skóroval pětkrát, Čevela se trefil čtyřikrát a tři branky si na své střelecké konto připsal i Opletal.
Traplice - Horní Němčí 6:3 (2:1) Jednoznačná záležitost domácích. Hosté zklamali. Branky Čevela 4, Rosík 2 - Horsák 2 (1 z PK), Ondra. Sledovalo 100 diváků, řídil Moravanský z Kunovic.
Kudlovice - D. Němčí B 1:2 (0:2) Hosté vstřelili své branky po hrubých chybách domácí obrany. Tlak domácích ve druhé půli nestačil na víc než na snížení. Branky Hruška - Světinský a Macků. Vidělo 80 diváků, řídil Mahdal z Bystřice.
Buchlovice - Pitín 0:0 Domácí se celé utkání trápili a proti dobře bránícím hostům se nedokázali prosadit. 100 diváků, řídil Melichárek z Nedachlebic.
Březolupy - Uh. Hradiště B 0:2 (0:0) Hosté byli lepší a zaslouženě zvítězili. Jejich branky vstřelili Langr a Remeš. 100 diváků, řídil Kostelníček z Jalubí.
Hluk B - Vlčnov 2:0 (1:0) V první půli si šance vytvořila obě družstva, využít je ale dokázali jen domácí. Ve druhém poločase už dominovali Hlučané, což potvrdili další brankou. Domácí tak opět po 7 kolech zvítězili. Obě jejich branky zaznamenal Vaculík. Před 70 diváky řídil Šťastný z Uh. Hradiště.
Nivnice - Šumice 0:0 Zápas průměrné úrovně skončil zaslouženou dělbou bodů. Sledovalo 80 diváků, řídil Kotačka ze Slavkova.
Ořechov - Ostr. Lhota 6:3 (4:0) Domácí předvedli svým věrným divákům pohlednou hru a zaslouženě zvítězili. Předvedl se kanonýr Taťák, který zároveň zaútočil na titul krále střelců. Branky Taťák 5, Janás - Opletal 3. Sledovalo 60 diváků, řídil Hůlka z Uh. Hradiště.

	1.	Uh. Hradiště B	13	6	3	55:27	45
	2.	Buchlovice	12	8	2	47:26	44
	3.	Nivnice		9	9	4	37:24	36
	4.	O. Lhota	10	4	8	50:42	34
	5.	Ořechov		9	4	9	48:37	31
	6.	Šumice		7	9	6	32:31	30
	7.	Traplice	8	5	9	40:40	29
	8.	Kudlovice	7	7	8	44:43	28
	9.	Březolupy	7	6	9	32:35	27
	10.	D. Němčí B	7	5	10	28:45	26
	11.	Vlčnov		5	9	8	27:32	24
	12.	Hluk B		6	4	12	34:44	22
	13.	H. Němčí	7	1	13	25:59	22
	14.	Pitín		4	9	9	23:37	21


III. třída sk. A
Kněžpole - Osvětimany 2:0, Kostelany - Bílovice 5:4, Topolná - Huštěnovice 1:3, Babice - Mistřice 7:0, Medlovice - Slovácko 4:0, Sušice - Jalubí B 5:0.

	1.	Kněžpole	13	2	3	44:13	41
	2.	Kostelany	10	4	4	44:30	34
	3.	Babice		11	0	7	47:28	33
	4.	Bílovice	11	0	7	36:28	33
	5.	Jalubí B	10	3	5	35:31	33
	6.	Medlovice	8	4	6	45:40	28
	7.	Sušice		8	1	9	45:45	25
	8.	Slovácko	7	3	8	31:40	24
	9.	Osvětimany	7	1	10	29:32	22
	10.	Huštěnovice	5	2	11	27:43	17
	11.	Topolná		4	2	12	27:45	14
	12.	Mistřice	2	2	14	21:56	8


III. třída sk. B
Suchá Loz - Starý Hrozenkov 6:1, Podolí - Drslavice 0:2, Havřice - Březová 6:0, Boršice u Blat. - Bánov 0:1, Bystřice p. Lop. - Korytná 1:0, Přečkovice - Hradčovice B nehlášeno.

	1.	Drslavice	11	5	2	42:18	38
	2.	Bystřice p. L.	10	5	3	42:21	35
	3.	Havřice		10	4	4	39:21	34
	4.	Bánov		10	4	4	44:29	34
	5.	Suchá Loz	7	7	4	35:25	28
	6.	Korytná		7	5	7	39:35	26
	7.	Přečkovice	7	4	6	31:32	25
	8.	Podolí		8	0	10	20:33	24
	9.	Březová		4	4	9	29:42	16
	10.	Boršice u Bl.	4	3	10	27:36	15
	11.	Hradčovice B	3	2	12	16:41	11
	12.	St. Hrozenkov	2	3	13	29:63	9


IV. třída sk. A
Boršice B - Jankovice 8:0, Zlámanec - Popovice 2:1.

	1.	Zlámanec	12	3	1	37:12	39
	2.	Popovice	9	3	4	34:25	30
	3.	Boršice B	8	2	6	34:23	26
	4.	Jankovice	7	2	7	37:38	23


IV. třída sk. B
Rudice - Nezdenice 0:12, Žitková - Záhorovice 4:1.

	1.	Žitková		12	1	0	37:5	37
	2.	Záhorovice	7	2	5	31:20	23
	3.	Nezdenice	7	1	6	43:21	22
	4.	Rudice		5	2	7	21:39	17
Fotbalové výsledky připravili: Radek Lukáš a Ladislav Vacenovský







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund