Číslo: 4
26.01.1998
Článků: 47

Titulní
Uherskohradišťsko
Ze
Kultura
Pro
Pošta
Horoskop
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Jirka Pavlíček se stal Mistrem ČR
FÓR TÝDNE





Jirka Pavlíček se stal Mistrem ČR
Až téměř neuvěřitelně zní zpráva z Mistrovství republiky ve sportovní disciplíně kliky, které se konalo uplynulý víkend v Českých Budějovicích, a jehož vítězem se stal čtyřletý Jirka Pavlíček z Uherského Hradiště. Soutěže se zúčastnilo celkem 85 závodníků ze všech míst České republiky, kteří se utkali nejprve v v kvalifikaci, ve které postup do finále zaručoval výkon 400 kliků za dvanáct minut. Tento limit nejlépe zvládl reprezentant regiónu Uherského Hradiště, 28 letý Miloš Malina z Kunovic, který 400 kliků celkem v pohodě odcvičil za 7:21 minuty. Do finále se probojovalo nejlepších 12 borců, kteří si to rozdali v časovém limitu 2 hodin. Vítězem se stal ten, kdo udělal nejvíce kliků. K překvapení všech tím nejlepším byl nakonec ten nejmladší, čtyřletý Jirka Pavlíček z Uherského Hradiště, který zvítězil fantastickým výkonem 6 564 kliků.
Jak nám samotný Jirka po vítězném závodě prozradil, tak chodí ještě do mateřské školky ve Štěpnicích, kde jej učí paní učitelka Mrkvová. Nejraději má skládání stavebnice Lego, ale rád si také zahraje bojové hry na počítači. Na otázku, jestli jej vítězství překvapilo, nám Jirka řekl: Abych se přiznál, tak ani né. Vždyť já jsem vyhrál toto mistrovství i v loňském roce, jenže tenkrát se o tom moc nepsalo. S taťkou si po večerech často zaklikujeme a můj domácí rekordní výkon je ještě o mnoho větší.
Za své vítězství obdržel Jirka nejen krásný pohár, ale také peněžitou odměnu v hodnotě 200 000 Kč. Co s penězmi udělá? Asi si koupím největší Lego, které mají v Hradišti a zbytek nechám rodičům, kteří si chtějí pořídit ojetého Favorita, řekl nám Jirka Pavlíček.
Svým utajeným loňským vítězství Jirka Pavlíček však způsobil problémy i pořadatelům ankety o nejlepšího sportovce okresu Uh. Hradiště za rok 1997. Jeden z činovníků z pořádajících novin Dobrý den Slovácko doslova řekl: To je teda pěkný trapas, my jsme se o tom dozvěděli až nyní a do ankety jsme jej vůbec nezařadili. Nedá se nic dělat, budeme se muset sejít znovu a výsledky přehodnotit. Ještě že jsme je oficiálně nevyhlásili.
Svým vítězstvím si Jirka Pavlíček zaručil také účast v reprezentačním výběru České republiky, který se ve dnech 25. až 29. března letošního roku zúčastní Mistrovství světa v klikách, jež se bude konat ve francouzském městě Nantes.
Pavel Slavík







FÓR TÝDNE

„Já sa ho zeptám, jak sa menuje a vy si zatím vymyslete další otázku.“
Bača z Lopeníka si vyjél do Brodu a když sa vracál, tož ho zastihla veliká búřka. Když býl asi sto metrů od salaša, tož blesk švácl do stáda ovcí a všecky zabíl. Bača na to enom pravíl:
No toto!
Když býl asi padesát metrů od salaša, tož blesk zas švácl přímo do salaša a ten začál hořat a bača na to:
No toto!
Ze salaša vyběhla bačova roba a švác, blesk ju také trefíl... A bača na to:
No proto!

JEDNA HÁDANKA
Víte, jaký je rozdíl mezi doktorem a architektem? No přeca doktoři schovávajú svoje zmetky pod zem!

BAVILI SA DVÁ MALOŠI
Ptál sa Jurka Trčkú malého Janka Berkového: Ty, Janku, nevíš z kolika částí sa skládajú plíce? Já myslím, že ze dvúch. A jak si na to přišél? No, včéra sem viděl našu Mařku, jak sa kúpala!

PŘEKVAPÉNÍ
Mami, já bych chtěla bratříčka, pravila malá Anička Sýkorova. Včíl ho nemožeme mět, protože náš tata je přeca v Německu na montáži. Mami nečekajme na něho, šak ho možem přeca překvapit!

VRÁCENÉ
Jane, vrátíls súsedovi ty vidle? To víš, že vrátíl. A co říkál? ÁÁÁÁÁÁÁ....

U DOKTORA
Doktór sa jednú ptál Jurky Bečici: A Juro, od kdy tys vlastně přestál pit? Od té doby, co sem tchýňu viděl dvakrát!

NA KONTROLE
Babka Odložilová sa po dlúhé době ukázala u doktora, kerý jí říkál: A babko, co že ste u nás tak dlúho nebyla? Jáj, byla sem chorá, pane doktore, chorá sem byla!

TŘI OBDOBÍ ŽIVOTA ŽENY
Život ženy sa dělí na tři období: V tom prvním ide na nervy svojému otcovi, v tom druhém svojému mužovi, v tom třetím zeťovi.

ZÁVIST
Na zamčené dveře od záchodu buší strýc Otrusina a křičí: Otevřete, mám strašnú sračku! Z druhé strany sa enom ozvalo: Tož to vám velice závidím!

ESTLI CHCEŠ, TOŽ MOSÍŠ
Černoch Bobo sa zamilovál do Mařky Trnokové z Veletin. Došél teda za jejím otcem a žádál ho o její ruku. Otcovi sa to ale moc nezdálo, a tak pravíl: Estli chceš moju céru, tož mosíš byt pracovitý a postavit barák vlastníma rukama! Bobo na to:Bobo miluje, Bobo postavi. A opravdu, za nejaky čas měl Bobo postaveny nádherný dům. Otec ale měl další podmínku. Estli chceš moju céru, tož mosíš byt bohatý a mět přepychové auto. Bobo miluje, Bobo koupi. A druhý deň Bobo prijél v nádherném přepychovém Mercedesovi. Otci to však eště nestačilo: Estli chceš moju céru, tož mosíš mět toho svojého orgána dva metry. Bobo miluje, Bobo zkrátí...

MODLITBA DŮCHODCŮ
Pane Bože, když si mně sebral sílu, proč mně nevezneš aj chuť!

DOBRÉ SLÉPKY
Přišél jednú redaktor Dobrého dňa do Prakšic ke strýcovi Hruškovému a prohlédál si ty jeho slépky. Po chvilce pravíl: Strýcu, máte velice pěkné slépky. Mne, ale určitě aj naše čtenáře by zajímalo, kolik snesú? Tož to máte různé, pán redaktor, říkál strýc Hruškú, většinú tak litr a půl, ale potom už zvracajú!

KDYŽ MOŽE POMOŽE
Šél jednú večér Jura Klobáskú v Hradišti po parku a byla tam tma jak v pytli. Najednú šlápl nejakému chlapovi na holú řiť a z té tmy sa enom ozvál ženský hlas: Děkuju ...!

U ROZVODU
Po rozvodovém procesu. Proč sas rozvédl? Ále, moja stará strašně pila! No ale ty také piješ! No šak právě proto, scházaly nám peníze!

U SÚDU
Obžalovaný, co ste udělál s tú ukradnutú slivovicú. No, prodál sem ju. A co ste udělál s tema penězma? No, propíl sem jich!

ZAJÍC A KOZA
Zajíc si tak pokuřovál na mezi fajku. Šla okolo koza a pravila mu: Že sa nestydíš, takový malý a už kúříš! Zajíc sa na ňu dopáleně podívál a říká: Že sa ty nestydíš, taková veliká a chodíš s holýma ceckama!

LETĚLO JEDNÚ LETADLO
Letělo jednú letadlo nad naším regiónem a najednú sa nad cestujícíma ozvalo z reproduktora: Vážení cestující, podíváte-li sa okénkem napravo, teda na západ, tož to co vidíte, tak to néni záře z buchlovského hradu, ale záře od hořícího motoru pod pravým křídlem. Podíváte-li sa okénkem doleva, teda na východ, tož to co vidíte, tak to néni záře novoveských jezer, ale záře hořícího motoru pod levým křídlem. A podíváte-li sa okénkem v pilotní kabině důle pod letadlo, tož to co vidíte néni kupovitá oblačnost, ale padáky posádky našého letadla, kerá sa týmto s váma lúčí a přeje vám další příjemný let.

V HUSTÉ MLZE
Tetina Buršová jela v hustéj mlze, a tak pro jistotu sa zavěsila na koncové světla jedného mercedesa, co jél před ňú. Najednú ale mercedes prudko zastavíl a tetina to už nestíhala. Ozvál sa veliký rachot a řinčení pokřiveného plechu, šak to všeci poznáte. Tetina rychlo vyletěla z auta, a hneď sa pustila do řidiča teho mercedesa: Sakra, proč ste tak prudko zastavíl? No proto, že se vjél do svojí garáže!

DVÁ BAČOVÉ
Dvá staří bačové sa zajeli podívat na Lopeník na místa, kde dřív pásli ovce. Přišli tam a první říká: Éééj tak tam pod tým stromem sem sa pomilovál s jednú mladú, a tam za tým druhým stromem stála její matka a dívala sa. Ééééj a co ti na to pravila? Bééééééé ...







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund