Číslo: 4
24.01.2000
Článků: 79

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Nejlepší fotbalistka ČR pochází z Částkova
Slovácká šabla pro Trubačíka
Krajské přebory ve stolním tenisu
Moravský pohár v Prostějově
Mistrovství České republiky v krasobruslení
Březolupská "Slovácká rokle" nenašla podporu
Okresní přebory škol
Úřední zpráva OFS UH
Kunovjanky v Praze překvapily
Parádní výkon před prázdnými tribunami
V sobotu přijede Veselí
St. Město nedorazilo k zápasu do Benátek - důvod sněhová kalamita
Žáci Slovácké vítězí v Hluku
Mladší žáky má nejlepší Slovácká
Okresní a krajský stolní tenis
Oblastní přebor ve volejbalu
Derby pro Staré Město
Synot převálcoval brněnské Bobíky
FC Synot - Dolní Kounice 4:0 (2:0)
V Kunovicích to berou vážně
Zimní turnaj v Moravském Písku
Turnaj žáků ve Veselí
Hokejové soutěže mládeže
Povinné body z Kopřivnice
HC Poruba - HC Uherské Hradiště 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Půltucet branek v blanenské síti
HC Velká Bíteš - HC Uh. Brod 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
V souboji o první příčku rozhodly brejky hostů





Nejlepší fotbalistka ČR pochází z Částkova

Už sedmý rok střílí Iveta Dudová góly za DFC Compex Otrokovice. - Foto: Jaroslav Valenta senior
Částkov - V prosinci byla v Praze slavnostně vyhlášena anketa o nejlepší fotbalistku za rok 1999. Po letech nadvlády sparťanských hráček v uplynulém roce triumfovala částkovská rodačka, hráčka DFC Compexu Otrokovice - Iveta Dudová (nar. 26. 12. 1977).
Trenérům Otrokovic padla Iveta do oka hned, když přišla v patnácti letech poprvé na trénink do tamního dívčího klubu ukázat, co umí. "Od malička jsem u nás doma v Částkově hrála s klukama na plácku fotbal. První mistrák přišel na řadu samozřejmě až v Otrokovicích. Začínala jsem tam v sezóně 93 - 94, tehdy jsme hráli ještě druhou ligu. Byl to krásný rok, manšaft vykopal první ligu, mně se dařilo, dávala jsem spoustu gólů," vzpomíná na své fotbalové začátky sympatická hráčka, která nastřílela v prvním roce své kariéry neuvěřitelných 52 gólů. DFC Compex Otrokovice je samostatný dívčí klub. Hlavním sponzorem se od prvních let stala zlínská firma Compex, kde pracuje jako účetní i Iveta Dudová. Na chodu oddílu se podílí i další drobní podnikatelé z Otrokovic a blízkého okolí.
"V roce 1992 se chlapi v hospodě dohodli, že založí v Otrokovicích ženskou kopanou," komentuje s úsměvem vznik otrokovického dívčího fotbalového klubu Iveta Dudová. Že se jim to povedlo opravdu na jedničku, dokazují i výsledky klubu v posledních letech. "V našich prvoligových začátcích jsme hrály tak páté, šesté místo tabulky. Největšího úspěchu jsme zatím dosáhly loni, to jsme skončily na krásné bronzové příčce. Letos jsme rozjely už naši šestou prvoligovou sezónu ještě lépe. Po podzimu jsme druhé, šest bodů za vedoucí Spartou a před tak silnými kluby, jako jsou Slavia či Brno. Jestli si druhou příčku udržíme i na konci sezóny, bude to super!" neskrývá svou spokojenost mladá fotbalistka, jejíž ligová bilance je vskutku obdivuhodná. Ve 119 zápasech nastřílela 128 gólů!
Talent střelkyně otrokovického klubu nemohl uniknout ani trenérům reprezentačního družstva. Ti Ivetu už v 16 letech povolali do reprezentace. Po počátečním zahřívání lavičky naskočila do základu poprvé v Čelákovicích proti Běloruskám. Nasázela jim tehdy čtyři góly a od té doby patří k základním pilířům naší reprezentace. V anketě o nejlepší fotbalistku stoupala nezadržitelně rok od roku výš a výš. V roce 1994 skončila 11., v dalších letech 8., 6., 3., 2., až konečně přišel loňský triumf. "Je to můj největší úspěch, za který bych chtěla poděkovat hráčkám Compexu, reprezentace, trenérům Petrovi Vymazalovi a Jiřímu Tylovi, mým rodičům, kteří mi hlavně v začátcích velmi pomohli," říká hráčka, která je stále věrná otrokovickému klubu a kterou nezdolalo ani vábení pražské Slavie, klubu, kterému od malička fandí.
"Myslím si, že náš ženský fotbal šel v posledních letech výkonnostně hodně navrch. V lize je pět, šest kvalitních vyrovnaných týmů. Velký posun vpřed znamenal i vznik reprezentačních celků šestnáctky a osmnáctky. Mladé hráčky hrají kvalifikaci a získávají tak cenné zkušenosti. To nám dřív trošku chybělo. Snad se v budoucnu konečně podaří postoupit do první evropské divize," hodnotí situaci v našem ženském fotbalu dnes už (i přes svůj věk) zkušená třicetinásobná reprezentantka. "V současné kvalifikaci se nám však rozjezd příliš nepovedl. Po prohře 1:2 ve Skotsku a domácí remíze s Irskem se nám příliš šancí na postup do baráže o 1. divizi nedává, a tak asi dojde v týmu k výraznému omlazení," dodává částkovská rodačka.
V lednu se zúčastnila naše ženská reprezentace na pozvání Australského fotbalového svazu předolympijského turnaje v Austrálii. Reprezentantky se tak mohly utkat s týmy, které jsou v ženské kopané skutečným pojmem: USA, Švédskem a Austrálií. I když reprezentantky všechny tři zápasy prohrály, přivezly si jistě z této užitečné konfrontace velmi cenné zkušenosti.
"V prvním zápase jsme podlehly USA 1:8. Kádr mistrů světa tvořily především hráčky univerzit, ovšem i ty představují velkou kvalitu, vždyť se fotbalu věnují prakticky denně. Výsledek tak docela neodpovídal dění na hřišti, ale Američanky nás tvrdě trestaly za každou chybu, všechny byly strašně rychlé a důrazné. Mě těší, že jsem pět minut před koncem dávala náš čestný gól. Druhý zápas s domácí Austrálií jsme hrály daleko důrazněji do těla a v prvních dvaceti minutách australanky vůbec nepustily ke hře. Jenže pak přišlo přísné vyloučení na naší straně. 60 minut jsme sice držely bezbrankovou remízu, ale v poslední půlhodině jsme ve velkém vedru fyzicky odpadly a prohrály 0:3. Nejvydařenější zápas jsme sehrály se čtvrtým týmem MS, Švédskem. Dobře jsme se držely taktických pokynů, sehrály vyrovnaný zápas a konečná prohra 0:2 je pro nás slušným výsledkem. Turnaj vyhrála o skóre Amerika před Švédskem. My skončily čtvrté za Austrálií. Hrálo se na krásných stadionech v Melbourne a Adelaide, zápasy nebyly příliš navštěvované, ale příjemné bylo, že na naše zápasy chodila fandit hrstka krajanů s českými vlajkami," popisuje turnaj v Austrálii česká reprezentantka.
"Ženská kopaná je u nás malým a čistě amatérským sportem. Těžko se kdy budeme moci srovnávat s popularitou tohoto sportovního odvětví v Německu či USA, kde mají profesionální hráčky, plné stadiony. Ale hrajeme pro radost a z lásky k fotbalu. Já mám navíc to štěstí, že se mohu s reprezentací podívat do světa a třeba na takový zájezd do Austrálie se hned tak nezapomímá," říká na závěr Iveta Dudová.
Petr Chudomel







Slovácká šabla pro Trubačíka
Uh. Hradiště (MT) - 16. ledna proběhl v hradišťské sportovní hale turnaj Českého poháru v šavli seniorů. Opět (stejně jako na posledním turnaji v Písku) se potvrdilo výsadní postavení šermířů Slovácké Slavie. Dobrý výkon podal Dušan Pavlíček, který postupně vyřadil A. Sirotu a poté i několikanásobného mistra ČR V. Plcha (oba AMU Praha) a až ve finále podlehl oddílovému kolegovi Michalovi Trubačíkovi. Ten prošel turnajem hladce až do finále, kde vítěztvím 15:9 potvrdil své suverenní postavení v republikovém žebříčku (z pěti turnajů Českého poháru zvítězil čtyřikrát).
Konečné pořadí:
1. Michal Trubačík (Slovácká Slavia), 2. Dušan Pavlíček (Slovácká Slavia), 3.-4. Petr Halámek (Sokol Brno), Vít Plch (AMU Praha).







Krajské přebory ve stolním tenisu
Brno (k) - Krajských přeborů ve stolním tenisu v Brně se zúčastnili i čtyři nadějní hráči Spartaku Hluk, kteří svými výkony jistě nezklamali.
Ve dvouhře mužů reprezentoval třináctiletý Miroslav Janča. V základní skupině sice prohrál s pozdějším finalistou L. Skořepou z Hodonína, ovšem ve svém druhém zápase si poradil s M. Odstrčilem z Holešova, kterého zdolal ve dvou setech. Vítězství si připsal také hned v prvním kole hlavní soutěže, když přehrál Horta z ligových Hustopečí ve dvou setech. V osmifinále pak prohrál s brněnským Zikmundem. Přesto je jeho konečné 9. - 16. místo skvělým výsledkem. Mezi dvaatřicítkou nejlepších skončil i další hráč Hluku Z. Dufka. Celkové pořadí: 1. Kanta (Hustopeče), 2. Skořepa (Hodonín), 3. Janoušek (Hustopeče) a Polák (Fryšták).
Ve dvouhře žen si M. Smištíková (Hluk) poradila ve své skupině se Zikuškovou (Brno) a Hřebačkovou (Hodonín). V osmifinále však podlehla své kadetské kolegyni z reprezentace Vacenovské (Hodonín) 19:21 a 17:21. Mezi nejlepší šestnáctkou skončila také Šárka Pospíšková, která po dvou výhrách a jedné porážce v základní skupině skončila na pálce zkušené Adámkové (Brno). Celkové pořadí žen: 1. Jirůšková (S. Brno), 2. Vacenovská (Hodonín), 3. Adámková (Brno) a Kubišová (Dubňany).
Ve čtyřhře žen se blýskl hlucký pár Smištíková - Pospíšková. Po výhrách nad dvojicí Adámková - Gajanová (Brno) a Hřebačková - Vacenovská (Hodonín) podlehly Hlučanky v semifinále Hortové s Hamanovou (S. Brno) 1:2. Vybojovaly si tak bronzové medaile.
Ve čtyřhře mužů překvapivě zdolali Janča s Dufkou fryštácký prvoligový debl Škrla - Polák 2:1. Ve druhém kole však podlehli páru Smejkal - Laicman (Žabovřesky) a skončili na celkovém 5. - 8. místě. Stejného umístění dosáhl i mix Smištíková - Janoušek (Hustopeče).







Moravský pohár v Prostějově
Prostějov (hors) - Dne 15. ledna se uskutečnil první ze seriálu čtyř turnajů o "Moravský pohár", který se uskutečnil v Prostějově za účasti 18 - ti čtyřčlenných týmů. Tohoto klání se zúčastnily i dvě družstva Slovácké šachové školy Jiskry Staré Město.
"A" družstvo SŠŠ Jiskry Staré Město, které hrálo v sestavě: Pavel Trubačík 3b, Tomáš Hlaváček 3b (host z Polešovic), Zbyněk Trubačík 4b a Josef Trubačík 7b, nepodalo očekávaný výkon a obsadilo až třetí místo. "B" družstvo SŠS Jiskry Staré Město dokázalo v posledním kole remizovat s dosud vedoucí Náměšťí nad Oslavou v čele s účastníkem MS Kaňovským a obsadilo pěkné páté místo. Béčko hrálo v sestavě: Radek Stodůlka 2b, Petr Hlaváček 4b (host z Polešovic), Jan Horsák 3b, Václav Stodůlka 6b.
Pořadí prvních pěti družstev v turnaji:
1. Sokol Bedřichov, 2. Náměšť nad Oslavou, 3. SŠŠ Staré Město, 4. Veselí nad Moravou, 5. SŠŠ Staré Město.
Vítězem 4. šachovnice se stal Josef Trubačík 100% ziskem 7 bodů a Václav Stodůlka obsadil 3. místo - 6 bodů, oba SŠŠ. Tuto akci sponzorovala firma ATP UH pana Ivana Hráčka, za což jí vedení Slovácké šachové školy děkuje.







Mistrovství České republiky v krasobruslení
Uh. Hradiště (Koll) - Letošního Mistrovství České republiky seniorů a juniorů v krasobruslení, které se konalo v Mladé Boleslavi, se zúčastnily i závodnice Slovácké Slavie. V kategorii seniorek se představila obecenstvu Marcela Gábrová (na snímku). Své soutěžní vystoupení ukončila krátkým programem. Do hlavní soutěže se neprobojovala. O mnoho lépe se vedlo juniorce Tereze Kahánkové, která po krátkém programu byla hodnocena na 18. místě. Po volné jízdě si o jedno místo pohoršila. Již však samotná nominace dvou závodnic Slovácké Slavie je považována za velký úspěch.







Březolupská "Slovácká rokle" nenašla podporu
Březolupy - Když se řeklo Březolupy, tak se většině motoristů ihned vybavil populární motokrosový závod Slovácká rokle. Jenže motoristický sport začínal být finančně stále náročnější. Peněz se však nedostávalo. Snad i právě proto byla v roce 1984 motokrosová trať v březolupských Chrástkách uzavřena. Poslední závod se zde jel 2. července 1984. Pokus o vzkříšení této trati se objevil až za dlouhých 11 let, v roce 1995. V tu dobu však referát životního prostředí Okresního úřadu v Uh. Hradiště tomuto projektu vystavil stop. Na základě tohoto vyjádření vydalo zamítavé stanovisko i obecní zastupitelstvo v Březolupech. O čtyři roky později se stejný pokus místního Autoklubu opakoval.
"Oslovil mne člen Autoklubu Josef Mizera," říká starosta Březolup Petr Kukla, "co bych říkal znovuoživení motoristického areálu v Chrástkách. Já jsem jej vyzval, že je nutné vypracovat nějaký záměr, který musí být dán ke zvážení radě a zastupitelstvu obce. Ke všemu se následně musí vyjádřit místní složky a také samotní občané." To se psal červenec 1999. O dva měsíce později předseda Autoklubu Alois Hrabec předložil zpracovaný záměr o provozu moto a bikrosové trati v Chrástkách obecní radě.
"Chtěli jsme obnovit tradici Slovácké rokle. Měli jsme v plánu zde postavit i novou závodní dráhu pro horská kola, upravena měla být příjezdová vozovka i terén pro diváky, zatrubněna kanalizace i místní potok. Předpokládali jsme zde investici asi za 2,5 milionu korun," dokresloval situaci Hrabec.
Již v roce 2000 se zde mělo podle Hrabce odjet 6 závodů horských kol a šest finančně dobře zajištěných motokrosových závodů. Jenže neodjede. V obci totiž nastala celobřezolupská diskuze, zda ano či ne. "Všechny zainteresované místní složky se nakonec vyjádřily nekompromisně proti," konstatoval Kukla. Těmi složkami byli kynologové, rybáři, myslivci, střelci a včelaři. Žádná z těchto složek, které nyní využívají areál, se nechtěla vzdát svého klidného prostředí. Motivací jim nebyly ani možné finanční příjmy. "Kolik místních občanů bude využívat této trati? Kolik občanů Březolup je v Autoklubu? Takové byly hlavní argumenty zástupců místních složek," komentoval situaci starosta Březolup. "Musel jsem jim dát za pravdu," dodal.
Možnost vyjádřit se měli i občané v anketě. Ti se však rozdělili na dvě poloviny. Jedni bez výhrad či jakéhokoliv doplnění návrhu Autoklubu souhlasili. Druzí - odpůrci - naopak argumentovali ochranou životního prostředí, přetížením komunikací a zrušením přírodní oddychové zóny.
"Na základě všech pro a proti rozhodlo obecní zastupitelstvo neuskutečnit záměr oživení motokrosové Slovácké rokle," dodal Kukla.
Březolupská motokrosová trať tak zůstává i nadále spát v zarostlé, ale poklidné přírodě rajónu Chrástek. "Na jedné straně můžu být rád, že mně ubylo spoustu starostí a snad i nepříjemností. Chtěl bych však připomenout, že Březolupský drak se dlouho a možná už nikdy nezvedne," konstatoval trochu se smutkem v hlase předseda Autoklubu Hrabec.
Vojtěch Johaník







Okresní přebory škol
Staré Město (hors) - Slovácká šachová škola TJ Jiskra Staré Město ve spolupráci s okresní radou asociací školských sportovních klubů a okresním školským úřadem uspořádala Okresní kolo přeboru v šachu čtyřčlenných družstev. Zúčastnilo se ho 22 týmů ze 14 škol v počtu 86 dětí. Konečné pořadí:

Kategorie 1. - 5. třída ZŠ

1.	I. ZŠ Staré Město	14
2.	ZŠ Boršice u Buchlovic	13
3.	ZŠ Ostrožská Lhota	4,5
4.	II. ZŠ Staré Město	4
5.	ZŠ kombinované		2,5
Sestava I. ZŠ Staré Město - 1. místo: O. Gurecký 2b, V. Trubačík 4b, I. Trubačíková 4b, K. Hubáček 4b.
Sestava ZŠ Boršice - 2. místo: R. Stodůlka 4b, T. Brázdil 3b, D. Ryšavý 3b, M. Tichopádek 3b.
Obě tato družstva postupují do krajského kola.

Kategorie 6. - 9. třída ZŠ

 1.	ZŠ Staré Město		20,5
 2.	ZŠ Boršice u Buchlovic	19,5
 3.	ZŠ Uh. Ostroh		18,5
 4.	II. ZŠ Kunovice		17
 5.	ZŠ Uh. Brod		16,5
 6.	ZŠ Polešovice		14,5
 7.	ZŠ Osvětimany		14,5
 8.	ZŠ UH - Východ		11,5
 9.	ZŠ Velehrad		11,5
10.	I. ZŠ Kunovice		11,5
11.	I. ZŠ Ostr. Lhota	9,5
12.	II. ZŠ Ostr. Lhota	5
Sestava ZŠ Staré Město - 1. místo: J. Trubačík 5,5b, M. Smělík 4b, V. Hrobař 5,5b, J. Trubačík 5,5b.
Sestava ZŠ Boršice - 2. místo: V. Stodůlka 4,5b, M. Ryšavý 7b, D. Tříska 3b, S. Volčík 5b. Obě tyto družstva postupují do krajského přeboru.







Úřední zpráva OFS UH
č. 22 - ročník 1999/2000 ze dne 20. ledna 2000
OV OFS ze dne 18. ledna 2000
a) Vzal na vědomí zprávu o konání valných hromad oddílů. Přítomnost delegáta OFS je nutno vyžádat telefonicky nebo písemně. Je nutno zasílat hlášení z valných hromad na OFS.
b) TJ Sokol Kněžpole zaslal žádost možnost zajištění DRUŽBY 1999-2000 mezi OFS Uh. Hradiště a OFZ Trenčín. Další zájemci o pořádání této akci se mohou přihlásit na OFS do 28. února 2000.
c) Předseda TMK Petr Klauda informoval o přípravě výběru žáků nar. po 1.1.87 z oddílů okresních přeborů pro připravované turnaje ve Veselí nad Moravou. Jména vybraných žáků budou oddílům zaslána písemně.
d) Seminář okresních rozhodčích se uskuteční ve dnech 18. a 19. února 2000 v rekreačním středisku Kločkov - Košíky. Zahájení v pátek 18. února v 16.00 hodin.
e) VV OFS rozhodl, že všechna přípravná, přátelská i turnajová utkání musí být písemně nebo telefonicky (0632/54 04 61) nahlášena na sekretariát OFS pro obsazení rozhodčími. okud nebude splněno, bude postupováno vůči odddílům fotbalu a svazovému rozhodčímu, který bude zápas pískat a nebude delegován, dle hospodářských směrnic SR.
f) Oddíly, které doposud nesplnily doplnění finační hotovosti do vkladů do soutěží (termín byl do 15. ledna 2000), mají do konce měsíce ledna poslední šanci tak učinit, jinak bude postupováno dle hospodářský směrnic trestního sazebníku.

Sekretariát OFS ze dne 20. ledna 2000

Sekretariát upozorňuje všechny oddíly fotbalu na novou registraci a přestupy, které schválil VV ČMFS na zasedáních dne 9.11. a 17. 12. 1999. Celá zpráva byla zveřejněna v týdeníku Dobrý den, Slovácko dne 3. ledna 2000. Je nutno pečlivě prostudovat.

TMK OFS ze den 20. ledna 2000

Okresní výběr žáků, jejichž seznam byl předán oddílům fotbalu, se zúčastní turnaje předsedy StFŽ ve Veselí nad Moravou dne 29. ledna 2000. Dopravu žáků zabezpečí dle dohovoru jednotlivé oddíly. Turnaj se hraje ve sportovní hale Odborného učiliště ve Veselí nad Moravou. Sraz vybraných žáků je do 8.00 hodin. Cestovné bude proplaceno. Fotbalisté musí mít s sebou: platné registrační průkazy, halovou obuv, vlastní chrániče, brankáři plnou výzbroj. Vedoucí výpravy: Zdeněk Petráš - sekretář VV OFS UH, trenéři: P. Klauda, P. Ondra, J. Bařina, J. Kočenda, J. Audi.

Zpracoval Zdeněk Petráš - sekretář VV OFS UH








Kunovjanky v Praze překvapily
Slavia Praha - LEX Kunovice 22:19 (13:11)
Praha (JOH, VT) - Proti favorizované Slavii Praha nastoupily hráčky Kunovic se snahou co nejméně inkasovat. To zřejmě tušily i domácí házenkářky, které úvod zápasu dost podcenily. Kunovjanky začaly velmi bojovně a v 9. minutě vedly 4:3. "Holky hrály v první půli více než vyrovnanou partii a Slavii pěkně potrápily," konstatovala trenérka Kunovic Věra Tománková po utkání. Štěstím domácích bylo, že ještě řadu brankových příležitostí nedokázaly hostující hráčky proměnit. Domácí naopak spoléhaly na brejky, ze kterých často skórovaly. "Měli jsme smůlu i v tom, že Gábina Kotačková měla problémy s ramenem, takže chodila pouze do obrany a naše nejlepší střelkyně ze zápasu s Ostravou Andrea Jakubíčková nastupovala s teplotou," postěžovala si Tománková.
V začátku druhé půle kunovické házenkářky však ubraly na nasazení a Slavie rychle odskočila na vedení 17:11. Svůj náskok si pak udržovala až do stavu 22:16. V závěrečných pěti minutách Kunovjanky třemi brankami korigovaly na konečných 22:19. V utkání podaly hráčky hostí velmi dobrý kolektivní výkon, který byl milým překvapením pro házenkářské odborníky. "Za svůj bezchybný výkon zaslouží pochvalu určitě gólmanka Ťoková, která měla 50% úspěšnost, což proti Slavii je opravdu super. Dobře však zahrálo celé družstvo, které se ani za nepříznivého stavu 17:11 nevzdalo a bojovalo až do závěrečného hvizdu."
Vyloučení: 2:4, sedmičky 7/5 : 6/6, diváků 50. Rozhodčí Karel a Petr Šulcovi.
Sestava a branky Kunovic: Kudrová, Ťoková - Štěrbová 2, Skřivanová 4, Štefková 1, Kotačková, Šáchová, Jakubíčková 1, Májíčková 5/3, Poláchová, Romanová 6/3. Trenérka Věra Tománková.

Výsledky 12. kola extraligy žen: Ostrava - Cheb 11:23, Slavia Praha - Kunovice 22:19, Zlín - Veselí 23:17, Střešovice - Olomouc 21:22.


	1.	Veselí		8	2	 2	257:215	18
	2.	Olomouc		8	2	 2	285:248	18
	3.	Slavia Praha	8	0	 4	251:211	16
	4.	Cheb		8	0	 4	234:287	16
	5.	Zlín		5	2	 5	255:229	12
	6.	Kunovice	3	2	 7	220:238  8
	7.	Střešovice	3	2	 7	242:268  8
	8.	Ostrava		0	0	12	182:330  0







Parádní výkon před prázdnými tribunami
Praha (JOH) - Slavie Praha patří určitě mezi špičku naší ženské házené, jenže její divácké zázemí je více než žalostné. Na utkání s Kunovicemi přišlo pouhých 50 diváků. "V takovém prostředí se nehraje dobře. Akce nemají žádnou odezvu a po celý zápas byly slyšet jen pokyny trenérů," popsala atmosféru utkání hostující trenérka Tománková. "Vinu na tom má hlavně Český házenkářský svaz, který nemá zájem propagovat házenou," dodala. Stejného názoru byl i trenér domácích "mařatický" Jiří Zerzáň.
"Já si myslím, že těch platících diváků tam nebylo ani padesát, ale tak pět. A určitě to nebylo proto, že přijely Kunovice. Stejný počet by zde byl třeba i na Veselí. Jak mají diváci chodit v Praze na házenou, když naposledy jsme hráli na domácí palubovce 7. listopadu s Ostravou, předtím 29. září s Chebem. To znamená tři ligová utkání doma za čtyři měsíce. To je katastrofa. Odpuzuje to diváky a bohužel také sponzory. Proto tvrdím, že ligová soutěž je špatná, pokud se hraje takovým systémem. Vždyť přece házenou hrajeme hlavně pro diváky. Nesmíme však také zapomínat na sponzory. Jestliže nebudeme mít sponzory, tak házená skončí."
I přesto, že diváci si cestu do haly Slavie nenašli, předvedly Kunovjanky jeden ze svých nejlepších zápasů v tomto ročníku.
"Musím Kunovice velice pochválit za předvedený výkon. Opravdu v Praze překvapily a jsem rád, že moje rodné družstvo jde svým výkonem dopředu. Já jim moc fandím. Je vidět, že se naplnily moje prognózy, které jsem o tomto celku vyslovil již před soutěží," vyslal svou poklonu hostujícímu celku trenér Slavie Jiří Zerzáň. Přiznal však také, že jeho mužstvo Kunovjanky trochu podcenilo a zaostalo za ním hlavně v nasazení. "Kunovice se o mnoho zlepšily a už nejsou tím obětním beránkem. Věřím, že se určitě zachrání v extralize," dodal na závěr Zerzáň.







V sobotu přijede Veselí
Uh. Hradiště (JOH) - Velká divácká kulisa se očekává v sobotu ve Sportovní hale v Hluku. Kunovické házenkářky zde přivítají vedoucí celek extraligy z Veselí nad Moravou. V tomto střetnutí budou chtít hostující hráčky jistě odčinit svou víkendovou prohru ve Zlíně a udržet si tak vedoucí postavení v tabulce. Naopak skvělý výkon Kunovjanek na Slavii Praha je tou nejlepší pozvánkou pro diváky na toto střetnutí.
"Bereme tento zápas jako každé jiné utkání doma. Na vlastní palubovce se nám zatím daří. Hodně bude záležet na tom, jak nám zachytají brankařky," svěřila se trenérka Kunovic Tománková. O tom, že hala v Hluku bude praskat ve švech, není třeba pochybovat. Veselští fanoušci jsou známi svým bubnovým "peklem" a nejinak tomu bude i v sobotu v Hluku.
"Doufám, že ani naši příznivci se nedají přehlušit a povzbudí holky proti favoritkám z Veselí. Obecenstvo v tomto boji bude hrát nemalou roli," dodala Tománková. "Pokud Kunovjanky zahrají tak, jako v sobotu proti nám, tak bude mít Veselí hodně práce, aby bodovalo," vyjádřil svůj názor trenér Slávie Praha Jiří Zerzáň. Utkání TJ LEX Kunovice - Veselí nad Moravou začíná v sobotu 29. ledna 2000 od 17.00 hodin.







St. Město nedorazilo k zápasu do Benátek - důvod sněhová kalamita
Karbo Benátky - St. Město nehráno
Technika Praha - St. Město 3:0 (22, 13, 15)

Praha (PS) - Víkendové zápasy staroměstských volejbalistů v Benátkách a Praze předznamenala kalamitní situace na silnicích, když sněhová bouře v pátek ochromila téměř celou republiku. Autobus s výpravou uvízl na dálnici před Jihlavou v koloně, kterou zapřičinila havarie zhruba 30 automobilů. Zatarasení dálnice v obou směrech a uzavření provozu způsobilo, že se hráči VSK vůbec nedostavili k pátečnímu zápasu do Benátek. Nabídku St. Města odehrát ligový zápas v sobotním dopoledni funkcionáři Benátek odmítli, takže o osudu zápasu bude rozhodovat řídící komise soutěže, stejně jako o utkání Technika Praha - Poštorná, k němuž hosté ze stejných důvodů nedorazili.
V sobotní duelu s Technikou nastoupili hosté v sestavě Kamler, Kouba, Chmela, Zábranský, Dosoudil, na liberu ne zcela zdravý Jurek. Velmi vyrovnaný první set přinesl oboustranně výborný volejbal, ve kterém se domácí prosazovali především útokem středem, zatímco hosté hráli více po kůlech, když se dařilo nejvíce Kmentovi. V koncovce úvodního setu ujeli domácí o tři body až k setovému vítězství. Bezchybný výkon vysokoškoláků pokračoval i ve druhém setu, hosté i přes bojovný výkon nestačili.
Rozdíl byl především ve vynikajícím příjmu domácího libera a vzápětí rychlém útoku středem, ve kterém byli domácí nechytatelní. Razance jejich servisu a horší příjem hráčů VSK jejich herní převahu ještě více zvýraznily. Po jasném setovém vítězství domácích se hosté ve třetím setu zlepšili až v jeho polovině za stavu 7:17, ale to již na rozehraný celek Techniky nestačilo. V průběhu setu ještě vystřídal Kmenta Erman a Zábranského Číž, ale vedlo to již jen ke zmírnění bodového rozdílu. Mužstvu VSK citelně chyběl blokař Dziacký, a když k tomu připočteme páteční zážitky z čekání v koloně na dálnici, nenastupovali hráči k zápasu v dobré pohodě. Přesto odvedli dobrý výkon. Domácí tentokráte odehráli svůj nejlepší zápas a v souboji byli lepší celkem. V dalším kole se v hale na Širůchu odehraje soubouj dvojičky. V pátek od 18.00 hod. hostí VSK mužstvo Poštorné.
Výsledky:
EGE České Budějovice - Tábor 2:3, Česká Třebová - Dobřichovice 3:2, Havířov - MFF Praha 0:3, Technika Praha - Poštorná a Benátky - St. Město nesehráno.
Česká Třebová - MFF Praha 3:1, Havířov - Dobřichovice 3:1, Technika Praha - St. Město 3:0, Benátky - Poštorná 3:1.

	1.	Havířov		22	18	 4	57:26	40
	2.	Dobřichovice	22	15	 7	57:33	37
	3.	MFF Praha	22	15	 7	50:36	37
	4.	Benátky		20	13	 7	44:39	33
	5.	Č. Třebová	22	10	12	45:46	32
	6.	St. Město	21	10	11	42:43	31
	7.	Poštorná	21	 9	12	39:49	30
	8.	Technika Praha	20	 7	13	37:44	27
	9.	EGE Č. Buděj.	21	 6	15	33:50	27
	10.	Tábor		21	 3	18	22:60	24







Žáci Slovácké vítězí v Hluku
Hluk (JOH) - V sobotu uspořádala Slovácká Slavia ve sportovní hale v Hluku fotbalový turnaj žáků ročníku 1987. I když se kvůli chřipkové epidemii některá mužstva z turnaje odhlásila, přesto měl turnaj velmi dobrou úroveň. V semifinále přehrála Slovácká A tým Hulína 3:1 a Zlín mužstvo Synotu 4:1. V souboji o třetí místo zvítězil Synot nad Hulínem 5:3. Ve finále pak Slovácká A po dramatickém boji porazila Zlín 3:2.
Mezi střelce Slovácké se zapsali: Slavík 5, Melichárek 6, Mikulčík 5, Dvořáček 5, Hlaváček 3, Kubíček 3, Přílučík 1. Střelci Synotu: Eliáš 6, Crla 2, Dufka 5 a Kudela 2.
Nejlepším střelcem turnaje se stal Petr Marčík z FK Zlín se sedmi brankami, nejlepším brankářem Radek Láník z TJ Sp. Hulín a cenu pro nejlepšího hráče si odvezl Miloš Hlaváček z FC Synot Slovácká Slavie.







Mladší žáky má nejlepší Slovácká
Hluk (RL) - V neděli 23.1. se ve sportovní hale v Hluku uskutečnil tradiční halový turnaj mladších žáků ročníku 1988.
V nejlepším světle se zde představili mladší žáci FC Synot Slovácká Slavia, kteří i přes značně kombinovanou sestavu kvůli chřipkové epidemii obsadili první místo. Po předsvědčivých výhrách v základní skupině porazili v semifinále SK Zlín 4:1 a ve finále nakonec remizovali s Uherským Brodem 2:2. O výhře 3:1 v penaltovém rozstřelu rozhodly jejich pevnější nervy. B mužstvo nemělo ve druhé skupině velkou šanci proti silnějším soupeřům, ale svou bojovností kluci rozhodně nezklamali. Také oni se v penaltovém rozstřelu o sedmé místo s Hanáckou Slávií Kroměříž radovali z výhry.

Výsledky skupiny A: Slovácká - Synot 5:2, - Kroměříž 8:1, - Prostějov 5:1.
Pořadí: 1. Slovácká A, 2. Synot, 3. Prostějov, 4. Kroměříž.
Výsledky skupiny B: Slovácká B - Přerov 0:8, - Zlín 0:7, - Uherský Brod 0:8.
Pořadí: 1. Uh. Brod, 2. Zlín, 3. Přerov, 4. Slovácká B.
Zápas o sedmé místo: Slovácká B - Kroměříž 4:4, na pok. kopy 3:1, o páté místo Prostějov - Přerov 3:2.
Semifinále: Slovácká A - Zlín 4:1, Uh. Brod - Synot 8:1. Utkání o třetí místo: Zlín - Synot 4:1.
Finále: Slovácká A - Uh. Brod 2:2, na pok. kopy 3:1.
Nejlepším hráčem byl vyhlášen Jiří Perůtka z FC Synot Slovácká Slavia, cenu pro nejlepšího brankáře turnaje převzal Jakub Noha z FC Synot. Nejvíce branek na turnaji (8) vstřelil Martin Radoch z ČSK Uh. Brod.
Góly za Slováckou A stříleli: 8 - Jiří Perůtka, 6 - Lukáš Nečas, 5 - Ondřej Vašek, 3 - Jaromír Peprníček a Marek Žák.
Za Slováckou B skórovali: 2 - Petr Kašný, 1 - Michal Krčmář a Ondřej Brím. S přehledem rozhodovala trojice rozhodčích V. Hlaváč, R. Kotačka a V. Šumšal.
Poděkování patří též rodičům žáků 4. a 5. třídy ZŠ na náměstí Míru za přípravu bohaté tomboly a cen pro nejlepší kolektivy a hráče.







Okresní a krajský stolní tenis
Krajský přebor II. třídy mužů - skupina C
12. kolo: Kunovice - Dolní Němčí 11:7, Dolní Němčí B - Hluk B 7:11, Strážnice - Ratíškovice B 9:9, Hustopeče D - Hodonín C 12:6, Břeclav A - Kobylí 12:6, Hodonín D - Dubňany A 5:13.

	1.	Strážnice	10	2	0	170:46	34
	2.	Hluk B		9	2	1	138:78	32
	3.	Břeclav		7	3	2	120:96	29
	4.	Dubňany		5	5	2	121:95	27
	5.	Hodonín C	6	2	4	114:102	26
	6.	Kobylí		6	1	5	115:101	25
	7.	Hustopeče D	3	4	5	94:122	22
	8.	Ratíškovice B	2	4	6	92:124	20
	9.	Kunovice A	4	0	8	79:137	20
	10.	Hodonín D	3	1	8	86:130	19
	11.	Dolní Němčí	2	1	9	88:128	17
	12.	Dolní Němčí B	2	1	9	79:137	17

Vedoucí Strážnice remizovala s Ratíškovicemi B, tím se naskytla šance pro Hluk B zaútočit na první místo. Závěr tabulky tvoří obě družstva Dolního Němčí. Nejméně dvě družstva budou sestupovat do okresního přeboru. Zachráněny nejsou ani Kunovice.

Okresní přebor žáků - finálová skupina
3. kolo: Bojkovice - Dolní Němčí C 9:1, Dolní Němčí - Nivnice 8:2, Kunovice - Dolní Němčí B 3:7.
1. D. Němčí 3 0 0 28:2 9 2. D. Němčí B 2 1 0 20:10 8 3. Kunovice 2 0 1 17:13 7 4. Bojkovice 1 0 2 11:19 5 5. Nivnice 0 1 2 11:19 4 6. D. Němčí C 0 0 3 3:27 3

1. třída okresního přeboru mužů
12. kolo: Traplice - Újezdec 5:13, Uh. Brod - Drslavice 5:13, Vlčnov - Hluk C 11:7, Kunovice B - D. Němčí C 10:8, Jarošov - Bojkovice 6:12, Ostr. Nová Ves - Nivnice 5:13.

Antonín Vlk








Oblastní přebor ve volejbalu
Mladší dorostenky
Slovácká Slavia - Univerzita Brno 2:3 a 0:3.
Domácí celek sehrál s vedoucím družstvem soutěže vyrovnaný první zápas, ve kterém se rozhodovalo až v dramatické koncovce pátého setu. Sestava: Grondžáková, Vitásková, Vycudilíková, Nováková, Kundratová, Krystová, Miklová, Trtková, Obdržálková a libero L. Němcová.
Do druhého utkání nasadili trenéři Tejnil a Málek výhradně družstvo žákyň hrajících oblastní přebor. Zvlaště poslední dva sety dokazují, že naše mladé žákyně jsou schopné podat slušný výkon i proti kvalitnějšímu soupeři. Sestava: Hrubošová, Burešová, Mašurová, Němcová, Kročilová, Jandrušáková, Trtková, Sluková. Další utkání hrají ml. dorostenky v neděli 30. 1. v Brně ve Starém Lískovci.
V sobotu 29. 1. proběhne ve Sportovní hale v Uh. Hradišti 1. zimní kolo okresního přeboru žákyň 1. výkonostní pětky za účasti družstev z Nivnice, Bojkovic, ZŠ Uh. Hradiště - Za Alejí, AC Uh. Brod a B družstva Slovácké Slavie. Začátek turnaje je v 9 hodin.
(nil)

Mladší žákyně (pohár 7. tříd):

V šestnáctičlenné skupině se dobře daří žákyním Slovacké Slavie, které soutěž hrají se třemi družstvy. Slovácká A soutěž suverenně vede, Slovácká RASTR je v průběžném hodnocení čtvrtá, Slovácká WAJMA je sice zatím na 15. místě, ale průměrný věk děvčat je o dva roky nižší než u ostatních. Další kolo OP ml. žákyň se hraje v neděli 6. února. Áčko Slovácké hraje v Třebíči, RASTR v Brně a Wajma v Uh. Brodě.
(kl)

Český pohár ve volejbalu žákyň (Havlíčkův Brod):

Výsledky družstva žákyň Slovácké Slávie: Bolevec Plzeň 0:2, Havl. Brod 2:1, Dansport Praha 0:2, Frýdek - Místek 2:1, Slavia Praha 1:2, Česká Třebová 2:1, Agro Kolín 2:1. 3. kolo ČP ve volejbalu žákyň hrají děvčata Slovácké 12. - 13. února v Ústí nad Labem.
Družstva žákyň a žen Univerzity Brno se ke svým mistrovským utkáním v sobotu 22. 1. do Uh. Hradiště nedostavila (údajně pro sněhovou kalamitu).

(kl)








Derby pro Staré Město
Šesté kolo šachové divize přineslo vzájemný souboj zástupců našeho regionu a v něm vítězství St. Města B nad Veselím n. M. 5:3, o což se výhrou přičinili V. Blaha, M. Staufčík, Vacula a R. Omelka, za Veselí bodovali J. Galuška a Hudaček. Remízou skončily partie Hudeček - P. Blaha a Plšek - R. Staufčík.
Ke změně došlo na čele tabulky, kam se po prohře Litovle 3,5:4,5 s Podhradní Lhotou vyhouplo opět Veselíčko, které zdolalo Šumperk 6:2. Zaváhání Litovle využil také Prostějov a po výhře 4,5:3,5 nad Bzencem postoupil na druhé místo. Ve zbývajícíh utkáních Hodonín porazil Olomouc 4,5:3,5 a Kroměříž Val. Meziříčí 6:2, čímž se velmi vyrovnalo pořadí na konci tabulky. Šesté Veselí dělí od poslední Podhradní Lhoty pouze jediný bod.

	1.	Veselíčko	30,5	15
	2.	Prostějov	30	14
	3.	Litovel		29	13
	4.	Kroměříž	27	10
	5.	Šumperk		20,5	9
	6.	Veselí n. M.	22,5	7
	7.	St. Město B	22	7
	8.	Bzenec		24	6
	9.	Olomouc		24	6
	10.	Val. Meziříčí	20	6
	11.	Hodonín		20	6
	12.	Podhradní Lhota	18,5	6
JO







Synot převálcoval brněnské Bobíky
Boby Brno - FC Synot 0:2 (0:1)
Brno (Mil) - Ani ve čtvrtém utkání brněnského turnaje nenašel Synot přemožitele, když na jeho účet přibyly další body za výhru nad domácím prvoligovým celkem. Zledovatělý umělý trávník činil aktérům značné potíže, proto některé zákroky připomínaly spíše taneční kreace. Skórovat mohl již ve 12. minutě Soldán, který po Zapletalově centru přehlavičkoval prázdnou branku. Ve 28. po narážečce s Mílem vnikl do vápna Kopačka a jeho umístěná střela poslala hosty do vedení. V závěru půle vychytal Ondrůšek gólovou šanci osamoceného Bartese.
Jestliže se v první půli hrála vyrovnaná partie, tak po změně stran získali brněnští územní převahu. Jejich snahu po vyrovnání však hatilo nepřesné zakončení. Nedokázali proměnit ani dva pokutové kopy. Nejprve v 52. Siegl branku hostí minul a v 71. střelu Palinka skvěle zneškodnil Macko. Na druhé straně se v 57. ve stejné situaci nemýlil Kowalík a penaltu bezpečně proměnil. FC Synot tak ze čtyř zápasů získal 10 bodů, má aktivní skóre 10:1 a zaujímá první příčku Radegast cupu.
Branky: 28. Kopačka, 57. Kowalík z pokutového kopu.
Sestava FC Synot: Ondrůšek (41. Macko) - Soldán (41. Videman) - Vojtěšek (41. Trousil), Veselý (41. Beníček) - Bosák (61. Míl), Hlahůlek (61. Kopačka), Zapletal (41. Němčický), Kopačka (41. Lysáček), Vajda (61. Zapletal) - Malár (41. Kowalík), Míl (41. Faldyna). Trenér František Komňacký.
Boby Brno: Přibyl (41. Vlasák) - Palinek - Křivánek, Cihlář - Bartes, Zubek, Maroši, Baštář (41. Břežný), Zbončák - Siegl, Holomek.







FC Synot - Dolní Kounice 4:0 (2:0)
Brno (Mil) - Při návratu ze soustředění nebyl úterní přípravný zápas v Uničově z důvodů špatného terénu hrací plochy sehrán. Proto Synot nastoupil až ve středu k dalšímu turnajovému utkání Radegast cupu v Brně. S účastníkem MSFL neměl na umělém trávníku žádný problém a po zásluze zvítězil čtyřbrankovým rozdílem. První gól vsítil FC Synot až v závěru první půle, když Faldynovu střelu tečoval Lysáček. Ten měl v předcházejícím průběhu hry ještě tři gólové příležitosti, které však nedal. Těsně před ukončením poločasu zvýšil na 2:0 ze skrumáže Veselý. Po obrátce se hrálo již za svitu reflektorů a Synot své vítězství pečetil brankami Míla a Kowalíka po rychlých protiútocích.
Branky: 37. Lysáček, 39. Veselý, 59. Míl, 54. Kowalík.
Sestava FC Synot: Macko (41. Ondrůšek) - Soldán (41. Videman) - Beníček (41. Trousil), Veselý (41. Vojtěšek) - Bosák (61. Němčický), Němčický (41. Kopačka), Hlahůlek (61. Lysáček), Lysáček (41. Zapletal), Vajda - Faldyna (41. Kowalík), Míl (61. Faldyna) Trenér František Komňacký.







V Kunovicích to berou vážně
Kunovice (JOH) - Pro dvanáct hráčů základního kádru Kunovic vytvořilo vedení fotbalového klubu takové podmínky, že se mohou plně věnovat fotbalu. Tito hráči uzavřeli s klubem tzv. "Smlouvu o sportovní činnosti". Mezi vyvolenou dvanáctkou jsou tato jména: Sebera, Polášek, Kopčil, Řezník, Malůš, Žák, Šimeček, Mačuga, Kachlík, Charvát, Zlínský, Březík. Ze základního kádru zde schází Skovajsík, Strakáč a Svoboda. "Tito tři hráči mají buď své firmy anebo taková zaměstnání, která nechtějí opustit," konstatoval manažer Kunovic Jiří Cochlar.
Své účinkování v Kunovicích již ukončil Pavel Nechala, který ochutnal ligu na Slovensku. "Oznámil nám, že se vrací zpět, protože zjistil, že má u nás problémy. Myslel si, že se zde tolik netrénuje. Na Slovensku se podle něj tak náročně netrénuje ani ve druhé lize," řekl Cochlar. Do svých klubů se také vrátili Huťka a Šebesta. U hráčů, kteří se nedostanou na soupisku Kunovic, se předpokládá, že by měli odejít buď do Polešovic nebo O. N. Vsi.
Největší problém poslední doby však v Kunovicích způsobuje chřipka, která minulý týden schvátila i trenéra Blahu. Domácí soustředění, které hráči měli absolvovat o minulém víkendu, bude dle slov Cochlara přeloženo na jiný termín.







Zimní turnaj v Moravském Písku
M. Písek (DG) - Dalšími šesti zápasy pokračoval o uplynulém víkendu zimní turnaj v Moravském Písku pořádaný místním fotbalovým klubem TJ Kovoděl. I přes veškerou snahu domácích funkcionářů se nepodařilo upravit terén tak, jak by si představovali.
Výsledky:
Kordárna Velká n. Vel. - TJ Tupesy 1:1 (0:1), Branky Kohút - M. Matoušek z PK., SK Zlechov - Kovoděl M. Písek 4:1 (2:0), Branky Machala 2, Rosůlek, Zajíc - Čížek, SK Jalubí - SK Boršice 3:0 (0:0), Branky: Kolemaz 2, Škrabal, Lokomotiva Uh. Ostroh - TJ Sokol Nedakonice 2:1 (1:1), Prchlík 2 - Bábík, TJ Buchlovice - TJ Tupesy 4:0 (2:0), Branky Marek B., Marek J., Bartoň, Obdržálek, TJ Ořechov - Kovoděl M. Písek 3:6 (2:1), Branky Mazáč, Kuchař, Vyskočil - Korvas 2, Dobešek 2, Šiška, Čech.
Herní řád na příští týden:
Sobota 29.1.: TJ Boršice - SK Zlechov v 9 hod, Lokomotiva Uh. Ostroh - Kordárna Velká n. Vel. v 11 hod, TJ Sokol Nedakonice - SK Jalubí ve 13 hod.
Neděle 30.1.: TJ Buchlovice - Lokomotiva Uh. Ostroh v 11 hod, Kordárna Velká n. Vel. - SK Jalubí ve 13 hod.







Turnaj žáků ve Veselí
Veselí n. M. (LV) - V neděli se konal ve Veselí nad Moravou fotbalový turnaj žáků čtyř okresů. Pořadatelem byl OFS Hodonín a probíhal ve sportovní hale ligových hazenkářek Veselí. Dobře zorganizovaný turnaj s řadou kvalitních zápasů přinesl tyto výsledky:
Uh. Hradiště - Senica 1:3, - Hodonín (r.87) 0:4, - Hodonín (r.88) 3:0, - Břeclav 1:0. Střelci branek za výběr okresu: Ant. Brzica 2, T. Stojaspal 2 a J. Škrabal 1. Nejlepším hráčem výběru byl T. Stojaspal, brankář P. Hruboš. Pořadí: 1. Hodonín (87) 10, 2. Senica 8, 3. Uh. Hradiště 6, 4. Břeclav 3, 5. Hodonín (88) 1.
Výběr hráčů okresu Uh. Hradiště tvořili: J. Černoch, M. Palica (Medlovice), P. Hruboš (Podolí), L. Málek (Strání, J. Žampach (Šumice), M. Varga (Bojkovice), Tomáš Ondra (Prakšice), R. Janča, A. Brzica (Jarošov), J. Hoferek (Topolná), J. Škrabal (Jalubí), M. Lopata, Lukáš Zbyněk (Uh. Ostroh), T. Stojaspal, P. Ježek (Dol. Němčí).
Poděkování za reprezentaci patří trenérům P. Klaudovi (Újezdec), J. Kočendovi (Zlechov), P. Ondrovi (Prakšice), J. Audimu (Strání) a za organizaci výběru sekretáři OFS Zd. Petrášovi.







Hokejové soutěže mládeže
Liga ČR, skupina B - dorost:
Žďár n. Sáz. - Uh. Hradiště nehráno. Z důvodu sněhové kalamity bylo utkání odloženo. Přerov - Uh. Hradiště 3:4 (0:1, 2:2, 1:1). Daněk, Barák, R. Pšurný a Kovář - Pšurný, M. Bursík, P. Krystýnek, Horsák a Fišer. Hosté, které v roli trenéra vedl Mir. Stavjaňa, Vodák a Šnoblt byli v Kopřivnici s muži, vedli 3:0, ale drama vyvrcholilo vítězným gólem za stavu 3:3.

Jihomoravský přebor - junioři:
Blansko - Uh. Hradiště 4:8 (0:3, 2:3, 2:2). Peprníček 2, kapitán družstva Slezák 2, P. Fornůsek, Opravil, Kučera a Chaloupka - Slezák 2, Fornůsek, T. Kartusek, Červenka, Drobný, Andrýsek a Chaloupka. Hosté sice vedli 4:0, ale potom to bylo horší než očekávali.

Liga ČR, skupina E - starší žáci 8. tříd:
Uh. Hradiště - Znojmo 3:0 (0:0, 0:0, 3:0). Kapitán družstva Ťok, P. Šupka a Novotný - Žaluda, Bodiš a Šupka. Výborně chytal talentovaný brankář Tomáš Juříček, který spoluhráče podržel a byl neprůstřelný.

Liga ČR, skupina E - starší žáci 9. tříd:
Uh. Hradiště - Znojmo 6:3 (0:0, 3:2, 3:1). Husák 3, Králík, Ingr a kapitán družstva J. Stašek - Helísek 2, K. Polehňa 2 a T. Stašek. Domácí vedli 2:0, 3:2, hosté vždy stačili vyrovnat, ale dramatický závěr rozhodl.

Jihomoravská liga - žáci 6. tříd:
Znojmo - Uh. Hradiště 13:2 (7:1, 3:0, 3:1). Adam Bruckner 2 - Husek. Příčinou dvouciferné prohry byla neúčast celé řady hráčů včetně brankářů z důvodu nemoci a zranění. Uh. Hradiště - Třebíč 1:10 (1:3, 0:6, 0:1). Husek - Franěk. Domácí kolektiv bez nemocných a zraněných 10 hráčů na vedoucí družstvo tabulky, tedy favorita stačil pouze v I. a III. třetině.

Jihomoravská liga - žáci 7. tříd:
Znojmo - Uh. Hradiště 9:2 (3:2, 2:0, 4:0). M. Kočiš a Svadbík - P. Hamrlík. S oslabeným hostujícím družstvem bylo vítěztví zasloužené. Uh. Hradiště - Třebíč 1:10 (1:3, 0:6, 0:1). Domácí vedli 1:0, ale hosté, kteří ještě neprohráli, otočili skóre a s nekompletním družstvem domácích zaslouženě zvítězili. SK HS Třebíč vede tabulku bez ztráty bodu.

Jihomoravský přebor - žáci 4. tříd:
Blansko - Uh. Hradiště 0:10 (0:4, 0:3, 0:3). Křiva 3, Krsička 3, Krystýnek, Trněný, Kresinger a Musil - Krystýnek 4, Křiva 2, Razima, Jar. Zapletal a Karlík 2. Hosté si udrželi 2. místo v tabulce za vedoucí Jihlavou.

Jihomoravská soutěž žáků 3. tříd v minihokeji - Pořadatel HC Rebel Havlíčkův Brod:
Znojmo A - Uh. Hradiště A 1:9, Havl. Brod A - Uh. Hradiště A 4:2, Znojmo B - Uh. Hradiště B 4:2, Havl. Brod B - Uh. Hradiště B 2:4, Uh. Hradiště A - Znojmo B 3:2, Havl. Brod A - Uh. Hradiště B 7:1. Pořadí: 1. HC Uh. Hradiště A, 2. Znojmo B, 3. Havl. Brod A, 4. HC Uh. Hradiště B, 5. Znojmo A, 6. Havl. Brod B.

Jihomoravská soutěž žáků 3. tříd v minihokeji - Pořadatel HC Haná VTJ Kroměříž:
Vyškov - Uh. Brod 4:10, Uh. Brod - Kometa Brno B 7:1, Kometa Brno A - Uh. Brod 8:2. Pořadí: 1. Kometa Brno A, 2. Uh. Brod, 3. Prostějov, 4. Vyškov, 5. Kometa Brno B, 6. Kroměříž.

(JB)








Povinné body z Kopřivnice
Kopřivnice - HC Uh. Hradiště 1:4 (0:0, 1:4, 0:0)
Kopřivnice (JOH, LS) - Pro povinné vítězství si zajeli hokejisté Uherského Hradiště v neděli k desátému celku druholigové tabulky Kopřivnici. V první třetině domácí začali značně agresivně, což jim rozhodčí Mikula usnadnil. Ve druhé části však hosté po úvodní rychlé brance Tesaříka zrychlili bruslení a domácí přehrávali ve všech směrech. Svou převahu také vyjádřili dalšími brankami. V poslední třetině zkušení hosté pozornou obranou své vítězství již uhájili.
Branky: 22. Tesařík (as. Blaťák) - 0:1, 28. Sladký (Pavel) - 0:2, 29. Boháč (Hoza) - 0:3, 38. Okál (Šnoblt) - 0:4, 40. Dostál - 1:4. Vyloučení 5:6, využití 0:1, střely 14:24. Diváků 350.
Sestava Uh. Hradiště: Nečas - Vrla, Vavřík, Svoboda, Blaťák (junior ze Zlína), Sladký, Šik - Okál, Šnoblt, Hoza, Tesařík, Jenáček, Boháč, Pavel, Šebestů, Trojek (11. Matlach). Trenér Jiří Vodák.







HC Poruba - HC Uherské Hradiště 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Poruba (RH) - Hradišťané nastoupili k utkání 33. kola v Porubě ve značně kombinované sestavě, doma zůstali nemocní Adamec, Šebestů, Matlach, Jenáček, Boháč, Mir. Stavjaňa, v útoku museli nastoupit obránci Honysz a Vavřík, v brance dostal poprvé příležitost Emil Hrazdíra, hostující junior ze Zlína. Hosté se ujali vedení po střele Tesaříka v 6. minutě zápasu. 12. minuta přinesla vyrovnání, to za domácí skóroval Hašek.
Závěr třetiny přinesl hostům další smolné okamžiky. Kvůli zranění v obličeji musel z utkání odstoupit Pasmínka, po protestech ve 20. minutě dostal Vrla trest do konce zápasu. Od této chvíle museli hrát hosté pouze na čtyři obránce. V závěru třetiny porubští Pavlačkou využívají přesilovku pěti proti třem a ujímají se vedení 2:1. Ve 25. minutě sice Honysz vyrovnává na 2:2, ale o 5 minut později jdou domácí brankou Konštátského opět do vedení - 3:2. Po této brance si hosté vytvořili velkou územní převahu, leč z dobrých příležitostí skórovat nedokázali.
Ve třetí třetině se šance střídaly na obou stranách, branka však už nepadla, a tak hosté nezaslouženě prohráli 2:3. Za předvedený výkon v oslabené sestavě by si minimálně bod zasloužili.
Branky a nahrávky: 6. Tesařík (Záhorovský) - 0:1, 12. Hašek - 1:1, 20. Pavlačka - 2:1, 25. Honysz (Záhorovský) - 2:2, 30. Konštátský - 3:2. Vyloučení: 2:5, Vrla 10 min. + do konce utkání. Využití: 1:0. Rozhodčí: Hradil - Kurajský, Lederer. Diváků: 500.
Sestava HC Uh. Hradiště: Emil Hrazdíra - Vrla, Fornůsek (junior UH), Hoza, Šnoblt, Okál - Svoboda, Pasmínka, Tesařík, Záhorovský (junior Zlína), Honysz - Sladký, Šik, Pavel, Trojek, Vavřík. Trenér: Jiří Vodák.







Půltucet branek v blanenské síti
HC Uh. Brod - ASK HC Blansko 6:1 (3:0, 0:1, 3:0)
Uh. Brod (VG) - Od úvodního hvizdu se domácí hokejisté do svého soupeře doslova zakousli, jejich útoky se valily na branku hostí. Nepřesná střelba však nevedla ke vstřelení branky. Až teprve v 10. minutě otevřel skóre zápasu Šolc, který po ideální přihrávce Mimochodka dostal brodské hokejisty do vedení. Neuplynula ani minuta a stav zápasu se zásluhou Kouřila změnil na 2:0, za asistence Kašného. Domácí uklidněni dvoubrankovým vedením předváděli pohledný hokej a v 19. upravil bombou pod horní tyčku Šolc na 3:0 po přihrávce Masaře.
Ve druhé třetině hosté zpřesnili hru a častěji se dostávali před domácího gólmana Vojtěcha. Ve 39. se Blanenským podařilo snížit Ševčíkem na 3:1.
Do závěrečné třetiny nastoupili Broďané s úmyslem k definitivnímu úderu. Stále častěji se usazovali v obranné třetině hostů. Jejich tlak zakončil ve 45. nekompromisně Kouřil po přihrávce Kašného. Čtvrtá branka zlomila šance soupeře na změnu výsledku a domácí zcela ovládli hru. V 58. zvýšil Hasoň na 5:1, přihrával Masař. Tečku za utkáním, po vzorné přihrávce Obadala, udělal kapitán domácího týmu Zavadil a stanovil stav na konečných 6:1.
Vítězství brodských hokejistů bylo zcela zasloužené. Výborný výkon podal brankář Vojtěch, který vychytal několik samostaných nájezdů hostujícíh hráčů, své mužstvo podržel a byl také vyhodnocen nejlepším hráčem utkání. Diváci: 320.
Sestava domácích: Vojtěch - Masař, Hefka, Zavadil, Hasoň, Tkadlčík - Uhříček, Peterka, Šolc, Obadal, Mimochodek - Surý, Novotný, Kašný, Kunorza, Kouřil. Trenér J. Vančura.
Další utkání sehraje Uh. Brod ve čtvrtek 27.˙1. a jejich hostem bude vedoucí oddíl HC Nedvědice. V neděli 30. 1. hrají Broďané na domácím ledě s HC Tetčice.
Zápasy finál. skupiny Jm přeboru
1. kolo: Tetčice - Boskovice nedohráno, Velká Bíteš - Nedvědice 1:6, Uh. Brod Blansko 6:1.
2. kolo: Nedvědice - Boskovice 5:7, Vel. Bíteš - Uh. Brod - 3:0, Blansko - Tetčice 3:3.







HC Velká Bíteš - HC Uh. Brod 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
V. Bíteš (VG) - Hokejisté Uh. Brodu nastoupili k utkání bez čtyř hráčů základní sestavy - Hefky, Zavadila, Pagáče a Novotného. Hrálo se na otevřeném stadionu za mírného sněžení. ještě neuplynula ani první minuta zápasu a domácí se ujali vedení 1:0 po nedorozumění brodských hráčů na ledě. Pak se hra vyrovnala, ale nepřesná a špatná střelba hostujících útočníků ke skórování nevedla. Hra byla poznamenaná častým vylučováním na obou stranách. Brodským se vůbec nevedla střelba, což se nedá říct o domácích, kteří ve 31. zvýšili své vedení K”rbrem na 2:0. Za tohoto stavu skončila druhá třetina.
Ani v poslední části střetnutí se obraz hry nezměnil, domácí rozvlnili síť brodské branky potřetí a stanovili tak konečné skóre. Jejich vítězství bylo naprosto zasloužené.
Sestava Uh. Brodu: Vojtěch - Masař, Surý, Mimochodek, Hasoň, Tkadlčík - Uhříček, Peterka, Kostelecký, Obadal, Kouřil - Heča, Polášek, Kašný, Kunorza, Janouš. Trenér Jiří Vančura.







V souboji o první příčku rozhodly brejky hostů
Lokomotiva Uh. Ostroh - Hokej Brno 4:9 (1:1, 1:3, 2:5)
Uh. Ostroh (RP) - Prestižní souboj o první příčku v krajském přeboru svedl na zimní stadion v Uh. Ostrohu domácí Lokomotivu a celek Hokeje Brno. Utkání přilákalo na tribunu 260 diváků, kteří očekávali od domácího celku jedině vítězství. Ostrožané si odvezli z Brna krutou poražku 1:9 a měli soupeři co oplácet. Úvodní třetina začala zcela v režii domácího celku a už ve 32 vteřině se dostal do první brankové příležitosti Mika, ale hostujícího gólmana nepřekonal. O minutu později se před brankářem objevil tentokrát D. Lekeš, ale ani on nebyl úspěšný. Poté co A. Lekeš v 7. minutě ani nadvakrát nedokázal dopravit puk do sítě začali ukazovat svoji sílu hosté, a to byly rychlé brejky. Domácí gólman Hříbek byl úspěšný po nájezdu tří brněnských hráčů na jediného obránce, ovšem sólový nájezd Hyrše několik minut poté již zlikvidovat nestačil. Naštěstí pro domácí ihned po vhazování unikl Foret, ten naservíroval kotouč dojíždějícímu D. Lekešovi a bylo srovnáno na 1:1. Lokomotiva mohla jít ještě v závěru třetiny do vedení, ale A. Lekeš a Bílek se svých šanců zalekli.
V úvodu druhé třetiny se dostal, tak jako při své první brance, do brejku Hyrš a získal Brňanům vedení. V pětiminutovce vylučování domácí nevyužili více než minutové přesilovky 5 na 3. Poté předvedli Ostrožané ukázkovou akci, když poslal Slaný do rychlého protiútoku Dobřeckého, který ještě nahrál volnému Němčickému, a ten bez problému zasunul do prázdné branky. O dvě minuty později hosté vytvořili závar před Hříbkovou svatyní a Živný zvýšil na 2:3. Po dalších dvou minutách dovršil Hyrš hattrick a upravil na 2:4.
Hned v úvodu poslední části hry si dal nešťastně domácí A. Lekeš vlastní a ostrožská loď se začala pomalu potápět. Hosté bránili ve čtyřech hráčích a čekali na chyby domácích obránců. A těch bylo v tomto utkání příliš mnoho. Hostům stačilo pět brejků ke skórování. Branky Slaného a Dobřeckého už jen zmírnily krutou prohru. Tímto utkáním skončila základní část , ve které Lokomotiva skončila druhá se ztrátou dvou bodů na Hokej Brno. O postup do KP I. se střetne z celky Ivanovic, Koměříže a Hokej Brno.
Trenér R. Kučera po utkání: "K dnešnímu výkonu a plnění taktických úkolů se bohužel nedá nic říci."
Sestava domácích: Hříbek, Kolář - Větříšek, Uherek, Mika, Bílek, A. Lekeš, Vodný, Weintritt, Dobřecký, Němčický, Slaný, Kaláč, Foret, D. Lekeš, Procházka, Kroča.







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund