Číslo: 47
23.11.1998
Článků: 48

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Ligová premiéra v Blšanech se Marcelu Háblovi vydařila
Čtvrt století krasobruslení v Uh.Hradišti
Hokejový servis
Mládežnická kopaná Slovácké - MSDL
V Hluku vládne spokojenost
Na čele přezimuje tandem nováčků
Tabulky okresního přeboru





Ligová premiéra v Blšanech se Marcelu Háblovi vydařila

M. Hábl ve svém kabinetu TV na 3. ZŠ Uh. Hradiště. - Foto: mat
Uh.Hradiště (mat) - Marcel Hábl, ročník narození 1971. S fotbalem začínal v 5.třídě v Ostrožské Nové Vsi a pokračoval v Uh.Hradišti, kde nastupoval za mladší a starší žáky. Po krátkém intermezzu následovalo dorostenecké angažmá ve Starém Městě, kde ho trénoval současný manažer FC Synot J.Hastík. Nejvyšší soutěží, kterou si Marcel zahrál, byla druhá celostátní dorostenecká liga. To už se ale pomalu hlásily problémy s kotníky a pánví, a tak se vrací do Ostrožské Nové Vsi. Tady pak zasáhl Hábl starší, který pískal tehdejší Jihomoravský přebor a k rozhodování přivedl i svého syna. Marcelův vzestup byl skutečně strmý a letos v létě se ocitl na seznamu hlavních rozhodčích pro první a druhou ligu.

Očekával jsi něco podobného?
V minulé sezoně nebyly mé známky od delegátů nikterak slavné. Proto jsem spíš čekal, že se ocitnu na lajně. Tam jsem do té doby neměl žádnou ztrátu. Bylo to pro mě příjemné překvapení.

Počítal jsi už letos s nasazením do utkání 1.ligy?
Rozhodně ne. Jsem nováček ve druhé lize a nemám ani pořádné zkušenosti. Cítil jsem to asi tak, že hlavní jsou neoficiálně rozděleni na tři skupiny. V první jsem počítal s mezinárodními sudími, kteří budou pískat nejtěžší ligové zápasy. Ve druhé pak se zkušenými rozhodčími. Ti by měli řídit utkání první i druhé ligy. Do třetí kategorie jsem řadil sám sebe. Myslel jsem, že budu pískat jen druhou ligu a čas od času dostanu v této soutěži i příležitost při skutečně špičkovém souboji. Odhadoval jsem, že nejméně rok budu v této třetí skupině. Jenže už od začátku jsem dostával příležitost spíše při utkáních kvalitních mužstev - Bohemians, Staré Město, Vítkovice, Poštorná.

Uplynulý víkend přišla premiéra v roli hlavního při zápase Blšany - Opava. Kdy jsi vyjížděl?
V místě utkání musíme být nejpozději hodinu a půl před začátkem. Protože se hrálo ve dvě odpoledne, netroufal jsem si vyjet až v den utkání. Proto jsem jel už v pátek a shodou okolností jsem dvakrát pichl.

Z delegáta jsi strach neměl?
Ne, to nemá smysl. Sice víme, který delegát hodnotí přísněji, ale v podstatě je to úplně jedno. Rozhodující je, co odvedeš na hřišti. I delegát jede na sebe. Když se ti utkání nepovede, dostaneš, co si zasloužíš.

Měl jsi před utkáním nějakou speciální přípravu?
Že bych nějak dopředu seděl a díval se, jaká bude soupiska, tak to ne. Ale o určitých hráčích pochopitelně víš a je ti jasné, co od nich můžeš čekat.

Spolupráce s hráči a trenéry během zápasu?
Velice dobrá.

Trenér Opavy Bartl si na tiskovce po zápase trošku pobrečel, ale především na adresu tvého asistenta...
Těžko říct. Když jsem poté, co mi asistent signalizoval, že je všechno v pořádku, odpískal první gól, tak z hráčů Opavy vůbec nikdo neprotestoval. Přišli až po zápase. Kapitán se chvíli zdržel a říkal, že možná první branka byla z ofsajdu. Asi mu to vysvětlili funkcionáři. (Večerní televizní záznam opavským hráčům za pravdu nedal - pozn.autor.)

S hodnocením delegáta (známka 7) jsi spokojen?
Já si myslím, že na premiéru je to super. Jsem spokojen. Mohlo to být lepší, ale mohlo to být také horší.

Očekáváš v nejbližší době nějakou delegaci?
Druhá liga skončila a zbývající kola nejvyšší soutěže jsou už asi obsazena. Je fakt, že někteří kolegové dostali trest, takže jedině tak. To je ale těžké odhadovat.

P.S.: Marcelova očekávání byla správná. Komise rozhodčích mu místo jeho potrestaného kolegy Boušeho svěřila k řízení šlágr kola Slavia - Teplice.







Čtvrt století krasobruslení v Uh.Hradišti
Uh.Hradiště (koll) - Vznik organizovaného krasobruslení v Uh.Hradišti je datován do roku 1973, kdy byla dána do provozu nekrytá ledová plocha budoucího Zimního stadionu mládeže v okresním městě. Nadšenci krasobruslení - rodiče, jejichž děti bruslily v té době v jiných oddílech - se rozhodli založit v Uh.Hradišti vlastní krasobruslařský oddíl. Stalo se tak 15.listopadu 1973 na ustavující schůzi, která rozhodla o vzniku oddílu krasobruslení pod hlavičkou TJ Slovácká Slavia Uh.Hradiště. U zrodu nového oddílu stáli bývalí členové krasobruslařských oddílů Slovan Hodonín a Dynamo Pardubice - Ing.M.Sladkovský, K.Svobodová a Ing.J.Staněk,CSc., který byl zvolen i prvním předsedou oddílu. Je třeba vzpomenout i obětavé rodiče, kteří pomáhali překonávat počáteční problémy, spojené s oddílovou činností. Byli to Ing.Grauerová, D.Kuchařová, p.Běhunčíková, Ing.J.Martiška, Vl.Ovčáček, Ing.V.Protiva a další.
Prví trénink na ledě se uskutečnil 20.listopadu 1973 za účasti více než 20 dětí. V březnu příštího roku již byly uspořádány první oddílové závody, v nichž se představilo 46 malých krasobruslařů.
Koncem roku 1974 se vedení oddílu ujal Fr. Tomáš. I nadále přetrvávaly problémy, provázející činnost oddílu již od jeho založení. Chybělo zázemí, kolem ledové plochy bylo staveniště, děti se přezouvaly za mantinelem, ledová plocha byla nekvalitní.
Závěrem roku 1975 a po celý rok příští procházel oddíl nejtěžším obdobím svého krátkého působení. Po dobu zastřešování umělé ledové plochy byl tréninkový proces přesunut na ZS v Uh.Brodě. Tréninky v pozdních večerních hodinách byly pro malé krasobruslaře velmi náročné. Autobus přivážel pozdě v noci do Uh.Hradiště unavené a spící děti, které rodiče odnášeli v náručí domů. Odvrátit ukončení činnosti a zrušení oddílu krasobruslení se podařilo jen díky několika skalním nadšencům.
V prosinci 1976 se po zastřešení ledové plochy a obnovení provozu ZSM v Uh.Hradišti situace a podmínky částečně zlepšily. Oddíl navázal spolupráci s krasobruslaři v tehdejším Gottwaldově. Tamní oddíl vypomohl především v sezoně 1977/78, kdy byl provoz ZSM v našem městě z technických důvodů zastaven, jak pronájmem vlastní ledové plochy, tak i po stránce odborné, technické a organizační. Metodičkou oddílu se na jednu sezonu stala hlavní trenérka M.Tomaníková.
V tomto období, kdy jsme neměli vlastní ledovou plochu, bylo hlavním úkolem výboru oddílu pod vedením Ing.Zd.Volfa zajistit systematickou přípravu na ledě mimo Uh.Hradiště, zabránit poklesu členské základny, a tím zajištění dostatku finančních prostředků z vybíraných oddílových příspěvků, které tehdy činily 50 korun. Tréninkový proces tak probíhal na třech místech. Na ZS v Gottwaldově, v Uh.Brodě a na nekryté ledové ploše v Uh.Ostrohu, někdy i za nepříznivého počasí a na menší vrstvě vody, pokrývající ledovou plochu.
(pokračování příště)







Hokejový servis
HC Uh. Hradiště - Prostějov 1:7. Chaloupka (R. Kučera). Domácím chyběl zraněný P. Sakrajda, nemocný I. Kučera a Drobný, ale to neomlouvá špatný výkon družstav ve II. a III. třetině. O záchranu se musí bojovat jinak.
Přerov - HC Uh. Hradiště 4:4. Peprníček a Vjazanko, Holý 2 - Peprníček 2 a Andrýsek. Domácí za stavu 4:4 neproměnili trestné střílení. Hosté příkladně bojovali a nakonec se radovali se zisku bodu.

Jm přebor - junioři
Uh. Brod - HC Uh. Hradiště 2:1

Liga ČR, sk. E - st. žáci 8. tř.
Jihlava - HC Uh. Hradiště 5:2 (1:1, 2:1, 2:0). M. Pšurný, Ungerman - R. Pšurný, Ungerman.

Liga ČR, sk. E - st. žáci 9. tř.
Jihlava - HC Uh. Hradiště 7:2 (2:0, 3:2, 2:0). Končetík, Husák - Vávra, Daněk.

Jm liga - žáci 6. tř.
HC Uh. Hradiště - Jihlava 6:2. Kpt. družstva Obadal 3, V. Polách, Svadbík a Kočica - Gál, M. Dušek, Obadal, Svadbík a Kočica.

Jm liga - žáci 7. tř.
HC Uh. Hradiště - Jihlava 1:1. Chvostál. Utkání řídili M. Kellner a M. Stavjaňa, hokejista a sekretář HC UH, který slavil svoji premiéru ve funkci kvalifikovaného rozhodčího ČSLH Praha.

Jm přebor - žáci 4. tř.
HC Uh. Hradiště - Znojmo, nehráno. Hosté nepřijeli ani po čekací době. O výsledku rozhodne STK ČSLH Brno.

Jm přebor - žáci 5. tř.
HC Uh. Hradiště - Znojmo 3:2. Kropáček, R. Čech a Korda - M. Kočiš. JB

Kdy na hokej?
ZSM Uh. Hradiště - čtvrtek 16. 11. v 18.00 hod.: Frýdek-Místek - Uh. Hradiště, II. liga muži
Sobota 18. 11. od 10.00 do 14.15 hod.: HC Uh. Hradiště - Znojmo, liga žáků ČR 8. a 9. tř., HC Uh. Hradiště - Bulldogs Brno, Jm přebor juniorů v 15.00 hod.
Neděle 29. 11. od 9.30 do 13.45 hod.: HC Uh. Hradiště - YTONG Brno, Jm liga žáků 6. a 7. tř. HC Uh. Hradiště - Piešťany, přátelské utkání žáků 3. tř. v 16.00 hod.

Bruslení veřejnosti
Středa 25. 11. od 16.45 do 17.55 hod.
Neděle 29. 11. od 13.45 do 15.15 hod.







Mládežnická kopaná Slovácké - MSDL
Slovácká Slávia - Synot St. Město 3:0 (1:0)
Starší dorostenci Slovácké měli v úvodu převahu a ujali se vedení ve 22. minutě po akci Vyskočil - Hrbek skóroval Lukůvka. Vzápětí měl šanci Hrbek, ale mířil vedle. Druhý poločas začal aktivněji Synot za podpory silného větru. Přesto se do šancí dostávali domácí. V 57. měl vyloženou Hrbek, radost mu překazil brankář Rybníkář. Ke změně skóre došlo až v 63. zásluhou Válka, přihrával Lukůvka. V 78. minutě se Lukůvka ještě zastřeloval, ale vynahradil si to v 85. když zužitkoval přihrávku Vandy. V poslední minutě mohl Lukůvka dosáhnout třetí branky, ale z penalty minul branku.
Slovácká Slavia - Synot St. Město 4:1 (2:0)
Ve vyrovnaném utkání mladších dorostenců se domácí blýskli proměňováním trestných kopů. V 16. obstřelil zeď Hrbek a v 33. střelou přes zeď zavěsil Botek. V úvodu druhého poločasu hosté snížili po kopu z rohu na 2:1 a snažili se vyrovnání. Domácí Valenta však z tr. kopu po chybě brankáře zvýšil na 3:1. V poslední minutě pečetil výsledek Botek.







V Hluku vládne spokojenost
Ve srovnání s podzimní tabulkou se fotbalisté Spartaku Hluk posunuli o jedenáct příček nahoru. Po letech, kdy hráči nastupovali k zápasům pod tíhou uchování župního přeboru, se v letošní sezóně charakter mistrovských bojů zcela změnil.
Mimo samotných hráčů má tomto obratu zásluhu kolektiv lidí, kterým nebyla lhostejná stagnující úroveň hlucké kopané. Před zahájením letošních fotbalových bojů se dal dohromady nový výbor ve kterém zasedli P. Křivák - sportovní manažer, St. Vyskočil - ekonom, J. Hrabovský má na starost provozně - hospodářskou oblast, dalšími členy výboru jsou A. Zlínský a Z. Horák.
Prvním úkolem nového vedení bylo vhodné doplnění kádru A mužstva mužů, tak aby se vyhnulo bojům o záchranu. Konečným výsledkem bylo to, že v kolektivu nezůstal kámem na kameni. Mužstvo opustil Hubáček, který zamířil do Napajedel, Pálka našel angažmá v Rakousku, Pekárek dal přednost nižší soutěži v Boršicích, Valčík zanechal aktivní činnosti a odešli také hráči, kteří z různých důvodů neměli chuť dále pokračovat v hluckém dresu. Naopak do mužstva byli angažováni zkušení Běhunčík s Michalčíkem z Bojkovic, po letech se vrátil do mateřského klubu Laďa Soviš, který působil v Kunovicích, Gál přišel z hostování v Tupesích. Na hostování byli dále získáni Macháček a Vrzala z Napajedel, Ondroušek, Silný ze Slovácké Slavie a brankář Kundrata ze Synotu. Novým kormidelníkem se stal Pavel Soviš, který znal nejvyšší župní soutěž dokonale se svého působení v Hradčovicích.
Poněvadž se vlastně dával dohromady nový kolektiv, vytyčil si výbor oddílu za cíl hrát v klidném středu tabulky. Ale už po prvních odehraných kolech, kdy Hlučané vyhráli ve Vel. Karlovicích a v domácím vystoupení s přehledem přehráli vojáky z Hulína, Otrokovickou Viktorku a ambiciozní celek Kostelce, bylo všem jasné, že letošní fotbalové starosti budou přece jen příjemnější. Mužstvo se také usadilo tři kola na první příčce. Teprve v šestém kole našlo svého přemožitele na hřišti loni ještě divizního Veselí a o dvě kola později nestačilo na celkového podzimního mistra z Bystřice v jeho prostředí. V 10. kole měli Hlučané hostit na svém stadioně nováčka z Kateřinic, ten však požádal o přeložení místa utkání, a protože došlo k dohodě, tak se hrálo v obráceném pořadí na hřišti v Kateřinicích.
Domácí vůbec nepůsobili v roli vzorného hostitele a svěřenci trenéra Soviše nečekaně prohráli. Tuto prohru však Hlučané vzápětí odčinili výhrami v Bojkovicích a Podlesí. Vypadalo to, že mužstvo bude bojovat o příčku nejvyšší, jenže proti byl další nováček z Břestku, který v posledním podzimním utkání udělil domácím tvrdou lekci a postaral se o největší překvapení první poloviny soutěže, když zvítězil 1:2.
Hlučané na podzim těžili hlavně z dobré hry obranné řady, když inkasovali ze všech mužstev nejméně branek. Horší už to bylo s útokem, kde hráči nastříleli jen dvacet golů, když plnou čtvrtinu jich zařídil zkušený Soviš. Za ním následují se třemi zásahy Běhunčík, Michalčík a Pinkava.
Jak ukazuje konečná podzimní tabulka vytyčený cíl se podařilo splnit a oddíl se zařadil mezi kvarteto celků, které mezi sebou svedou boj o postup. Snahou vedení klubu je i nadále pokračovat ve vhodném doplnění hráčského kádru a kvalitní zimní přípravou, ke které mají hráči ideální podmínky, se připravit co nejlépe k odvetným jarním zápasům.
V hodnocení podzimní části fotbalových soutěží nelze však opomenout ani další mužstva Spartaku Hluk. Fanouškům dělala radost hlavně žákovská mužstva, která hrála pod dohledem zkušených trenérů St. Šimčíka, P. Zavadila, K. Vaculíka a dalších. Spokojenost vládne i přes drobné herní výpadky s umístěním dorostu, kde se projevila práce trenérů Z. Horáka a V. Prajzy.
Všech těchto výsledků by ale nebylo možno dosáhnout bez finanční a materiální pomoci sponzorů TEIKO Spytihněv, TJ Spartaku Hluk, Městskému úřadu v Hluku a řady dalších drobných přispěvatelů, za což jim patří velký dík.
Radek Lukáš







Na čele přezimuje tandem nováčků
Mistrovská soutěž I. A třídy - skupiny B byla od úvodního kola ve znamení ofenzivy dvou nováčků Vracova a Boršic. V první polovině podzimní části s vedoucím tandemem držel krok ještě Bzenec, ale ten nečekanými porážkami odpadl. O podzimním mistru se nakonec rozhodovalo až v posledním kole, kdy Vracov doma hostil Boršice a přesvědčivě zvítězil. Od třetí příčky Bzence je tabulka soutěže velmi vyrovnaná a mezi oddíly jsou jen nepatrné bodové rozdíly. Znatelný bodový odstup je pouze na chvostu žebříčku, kdy poslední Jalubí má už osmibodovou ztrátu na předposlední Újezdec. Většina oddílů si udržela své pozice z loňské sezóny. Výrazný propad zaznamenaly Ždánice, které minulý podzim skončily na bronzové příčce, a Nedachlebice, jež před rokem obsadily překvapivě čtvrtou příčku se ztrátou pouhého bodu na vedoucí Bzenec. V 91 utkáních byli domácí úspěšní v 60 utkáních, 15 krát vyhráli hosté a 16 utkání skončilo nerozhodně. Celkem padlo 319 branek v poměru 224:95, což představuje průměr 3,5 branky na zápas. Na fotbalové souboje bylo na podzim zvědavo 15˙977 diváků, tedy průměr na utkání 175 diváků. Největší návštěva, 800 diváků, byla na sousedském derby Bzenec - Vracov, kde se soupeři rozešli smírně 1:1. Nejlepší střeleckou formu měli hráči vedoucího Vracova - 37 branek, následuje Bzenec a O. N. Ves - 36 branek, na druhé straně jalubští diváci se radovali ze vstřelené branky pouze v sedmi případech. Také nejlepší obrana podzimu je z Vracova, soupeři dovolila skorovat sedmkrát. V první A třídě skupině B hraje 8 oddílů z uherskohradišťského okresu, tedy nejvíce ze všech soutěží v župě, proto je také tato skupina pro zástupce našeho okresu ekonomicky nejméně náročná. Nyní se pozorněji podíváme na umístění našich zástupců.
Nejlépe dopadly Boršice a potvrdily tak pravidlo, že nováčkovi se v této soutěži pravidelně daří. Také proto mohou být funkcionáři klubu s dosavadním průběhem spokojeni. Mužstvo mělo velmi dobrý začátek sezóny, a až do 6. kola bylo na čele soutěže. V domácím prostředí si svěřenci trenéra Hegera vedli velmi dobře. Škoda jediné nečekané prohry s Rohatcem, jinak mohla být jejich úspěšnost stoprocentní. Od chvíle, kdy se Boršice usadily na špici, se čekalo, že budou bodovat i na hřištích soupeřů. Tam to však už tak slavné nebylo. Překvapující byla ztráta bodů v Újezdci, a také v dohrávce v Nedachlebicích, kdy se hráči nedokázali vyrovnat s těžkým terénem. Výbor oddílu vytvořil pro hráče dobré podmínky, a není proto divu, že do Boršic se hráči sami nabízejí. Mezi opory mužstva patřili kapitán mužstva Kudela, Vrzala, Kuzma, v útoku se dařilo střelecky Pekárkovi. Určitou slabinou v mužstvu byl v některých utkáních post brankáře. Dle informace funkcionářů lze očekávat během zimní přestávky značný pohyb, kdy oddíly z vyšších soutěží by rádi ve svých mužstvech viděli některé z boršických opor. O pouhý bod méně mají na svém kontě hráči O. N. Vsi ve srovnání s podzimem minulého roku. To ještě tři kola před koncem měla O.N.Ves pouhých 12 bodů, jenže pak přišla tři výrazná vítěztví a mužstvo se přece jen posunulo o pár příček nahoru. Mužstvo posílili zkušení hráči Zajíček s Vlkem, což se projevilo i na počtu vstřelených branek. Horší to bylo ale s obrannou činností, která měla značné rezervy. Při hodnocení podzimní části sezóny je dobré připomenout domácí utkání s Bzencem, kdy ještě půlhodinu před koncem vedl soupeř o tři branky, aby nakonec prohrál 6:5. Na druhé straně v sousedském derby v Uh. Ostrohu vedli Novoveští už dvoubrankovým rozdílem, aby v závěru o výhru přišli. Sedmá příčka a dva kladné body v tabulce pravdy je pro oddíl Nedakonic velmi slušné. Mužstvo nebylo vůbec posíleno, naopak prvních pět kol se muselo obejít bez Reiberka, který byl na hostování v Kunovicích. Celý podzim odehrál jen velmi úzký kádr, takže zisk l9 bodů (plán byl 20) je solidní. Lví podíl na tom mají ostřílení borci Hábl, Beránek, Prajza a Bábík. V Nedakonicích vkládají naděje do dorosteneckého mužstva, které si vede dobře a už v zimní přípravě by chtěli nadějným hráčům dát šanci. Na podzim Lokomotiva Uh. Ostroh pokračovala v dobrých výkonech z jarní sezony, bodovat se dařilo hlavně doma, kdy neztratila ani bod. Nedaří se hra venku, odkud dovezla pouze jeden bod. Kádr trenéra Kovaříka je stabilizován, střelecky se dařilo hlavně Jurčekovi, autor 11 branek. V Prakšicích trenér Ivan vsadil na mládí, a ještě před sezónou zařadil do kádru čtyři dorostence, kteří byli pro mužstvo přínosem a stabilně nastupovali k utkáním, což bylo pro mnohé příjemné zjištění. Cílem bylo bojovat v klidném středu tabulky, což se také podařilo a v oddíle může panovat spokojenost. Prakšický fotbal žije ve skromných podmínkách a mužstvo dospělých sazí vždy na velkou bojovnost, což se projevuje hlavně v domácích utkáních, ve kterých pouze jednou remizovalo. Venku jsou výkony však poloviční, o čemž svědčí pouhý bod za remizu ve Ždánicích a skóre 0:15. K oporám patřili oba brankáři Čechman a Man, dále hráči Sedláček, Dynka, Hlavín a Jurák. Hlavním cílem do budoucna je stabilizovat kádr a postupně zařazovat do kádru další vlastní odchovance. Po podzimu jsou na 11. místě fotbalisté Nedachlebic, kterým začátek sezóny nevyšel dle jejich představ. Po kruté porážce 6:0 v Prakšicích se mužstvu nepodařilo uhrát žádný dobrý výsledek na hřištích soupeřů, snad jedině remíza 0:0 v Rohatci byla vyjímkou. Úplně jiné výkony však podávali hráči na svém vlastním hřišti, kde ani jednou neokusili hořkost porážky. Zvláště cenné jsou výhry nad vracovem a Boršicemi. Trenér Jiří Kraml má k dispozici vyrovnaný kádr, jehož největší zbraní je bojovnost, která v Nedachlebicích měla vždy svou tradici. Po sedmi letech účinkování v župním přeboru se museli fanoušci Újezdce spokojit s nižší soutěží. Propad újezdského fotbalu pokračuje i v I. A třídě, výkony mužstva stačily jen na předposlední místo po podzimu. Že nebude oddíl hrát na špici, to funkcionáři předpokládali, ale nesplnil se ani cíl uhrát alespoň 15 bodů. V konečném účtování chybí ke spokojenosti prohrané utkání s Bzencem a Nedakonicemi, na druhé straně je nutné přiznat, že v utkání s Boršicemi měli Úježďané štěstí vrchovatě. Od mužstva se více čekalo v domácích zápasech, když třikrát prohráli a třikrát zvítězili nejtěsnějším výsledkem 1:0. Trenér Odstrčil může být spokojen s výkony France a Kučery, kteří se uplatnili i střelecky. Tento kalendářní rok nedopadl pro Jalubí vůbec dobře, kdy mužstvo pouze jednou zvítězilo doma s Prakšicemi. Z kádru před sezónou odešli Sedláček a Strakoš do Uh. Hradiště, Dobiáš do Uh. Brodu, Škrabal do Příluk, Cimbálník do Zlechova. Na špatných výkonech mužstva se odrazila nevalná treninková morálka, ideální zrovna nejsou ani vztahy s B mužstvem mužů. Když k tomu přidáme ještě nepříznivé vylosování a první bodový zisk až v 7. kole je poslední místo v tabulce zcela zákonité. Pochvalu z kádru zaslouží za podzimní část jen nestarnoucí Slavík. RL

	Tabulky I. A třídy sk. B

Doma:
	1.	Vracov		6	0	0	25:1	18
	2.	Boršice		6	0	1	20:5	18
	3.	Uh. Ostroh	6	0	0	19:5	18
	4.	Prakšice	5	1	0	18:5	16
	5.	O.N.Ves		5	0	1	25:11	15
	6.	Nedachlebice	4	3	0	14:4	15
	7.	Kvasice		5	0	1	15:5	15
	8.	Bzenec		4	2	1	23:0	14
	9.	Vacenovice	4	2	1	14:9	14
	10.	Nedakonice	4	1	1	17:8	13
	11.	Rohatec		4	1	2	11:5	13
	12.	Ždánice		3	3	1	10:9	12
	13.	Újezdec		3	1	3	8:8	10
	14.	Jalubí		1	2	3	5:12	5

Venku:
	1.	Vracov		3	3	1	12:6	12
	2.	Bzenec		2	1	3	13:13	7
	3.	Rohatec		2	1	3	6:12	7
	4.	O.N.Ves		2	0	5	11:15	6
	5.	Boršice		2	0	4	7:12	6
	6.	Nedakonice	1	3	3	5:11	6
	7.	Kvasice		1	2	4	12:18	5
	8.	Vacenovice	1	1	4	8:13	4
	9.	Újezdec		1	0	5	7:18	3
	10.	Ždánice		0	2	4	4:22	2
	11.	Prakšice	0	1	6	0:15	1
	12.	Uh.Ostroh	0	1	6	6:24	1
	13.	Nedachlebice	0	1	5	2:21	1
	14.	Jalubí		0	0	7	3:24	0

Konečná tabulka podzim l998/99
	1.	Vracov		9	3	1	37:7	30
	2.	Boršice		8	0	5	27:17	24
	3.	Bzenec		6	3	4	36:21	21
	4.	O.N.Ves		7	0	6	36:26	21
	5.	Kvasice		6	2	5	27:23	20
	6.	Rohatec		6	2	5	17:17	20
	7.	Nedakonice	5	4	4	22:19	19
	8.	Uh. Ostroh	6	1	6	25:29	19
	9.	Vacenovice	5	3	5	22:22	18
	10.	Prakšice	5	2	6	18:20	17
	11.	Nedachlebice	4	4	5	16:25	16
	12.	Ždánice		3	5	5	14:31	14
	13.	Újezdec		4	1	8	15:26	13
	14.	Jalubí		1	2	10	7:36	5

Konečná tabulka podzim 1997/98
	1.	Bzenec		8	0	5	26:15	24
	2.	J.Otrokovice	7	3	3	26:17	24
	3.	Ždánice		7	2	4	29:19	23
	4.	Nedachlebice	7	2	4	18:14	23
	5.	Nedakonice	6	4	3	26:15	22
	6.	Kvasice		7	1	5	32:22	22
	7.	Břestek		6	3	4	23:20	21
	8.	O.N.Ves		6	2	5	19:19	20
	9.	Vacenovice	4	6	3	16:15	18
	10.	Rohatec		5	3	5	22:25	18
	11.	Prakšice	4	1	8	19:26	13
	12.	Jalubí		3	3	7	15:28	12
	13.	SKP Zlín	3	2	8	18:31	11
	14.	Uh.Ostroh	1	2	10	16:39	5







Tabulky okresního přeboru
II. fotbalová liga


III. třída skupina A - DOMA
	1.	Jalubí B	5	1	0	19:7	16
	2.	Kněžpole	5	0	0	21:1	15
	3.	Bílovice	5	0	0	12:3	15
	4.	Kostelany	4	1	0	13:5	13
	5.	Slovácko	4	1	1	14:11	13
	6.	Babice		4	0	2	17:8	12
	7.	Medlovice	3	1	2	15:13	10
	8.	Sušice		3	1	2	19:17	10
	9.	Osvětimany	3	0	2	13:10	9
	10.	Topolná		2	1	2	6:6	7
	11.	Huštěnovice	1	2	2	9:13	5
	12.	Mistřice	1	1	4	9:15	4

III. třída skupina A - VENKU
	1.	Kněžpole	4	1	1	11:5	13
	2.	Jalubí B	2	1	2	8:10	7
	3.	Kostelany	2	2	2	16:12	6
	4.	Babice		2	0	3	9:12	6
	5.	Bílovice	2	0	4	5:10	6
	6.	Mistřice	1	1	3	10:11	4
	7.	Slovácko	1	1	3	8:13	4
	8.	Topolná		1	1	4	13:19	4
	9.	Medlovice	1	1	3	12:19	4
	10.	Osvětimany	1	1	4	6:14	4
	11.	Huštěnovice	0	0	6	5:19	0
	12.	Sušice		0	0	5	5:22	0

III. třída skupina  A - CELKEM
	1.	Kněžpole	9	1	1	32:6	28
	2.	Jalubí B	7	2	2	27:17	23
	3.	Kostelany	6	3	2	29:17	21
	4.	Bílovice	7	0	4	17:13	21
	5.	Babice		6	0	5	26:20	18
	6.	Slovácko	5	2	4	22:24	17
	7.	Medlovice	4	2	5	27:32	14
	8.	Osvětimany	4	1	6	19:24	13
	9.	Topolná		3	2	6	19:25	11
	10.	Sušice		3	1	7	24:39	10
	11.	Mistřice	2	2	7	19:26	8
	12.	Huštěnovice	1	2	8	14:32	5

III. třída skupina B - DOMA
	1.	Drslavice	5	0	0	18:5	15
	2.	Přečkovice	4	1	1	15:9	13
	3.	Podolí		4	0	1	10:4	12
	4.	Bánov		3	2	1	17:6	11
	5.	S. Loz		2	4	0	11:7	10
	6.	Bystřice	3	1	1	9:4	10
	7.	Havřice		3	1	2	9:10	10
	8.	Březová		2	3	1	17:12	9
	9.	Korytná		2	1	3	14:12	7
	10	Hradčovice B	2	1	2	4:6	7
	11.	Boršice B	1	1	3	10:12	4
	12.	St. Hrozenkov	0	0	5	7:20	0

III. třída skupina B - VENKU
	1.	Bánov		4	0	1	14:8	12
	2.	S. Loz		3	2	0	14:5	11
	3.	Drslavice	2	4	0	9:5	10
	4.	Bystřice	2	2	2	12:12	8
	5.	Havřice		2	2	1	8:8	8
	6.	St. Hrozenkov	2	1	3	16:18	7
	7.	Korytná		2	1	2	9:12	7
	8.	Březová		2	0	3	7:10	6
	9.	Přečkovice	1	2	2	6:10	5
	10.	Boršice		0	1	5	6:18	1
	11.	Podolí		0	0	6	3:17	0
	12.	Hradčovice B	0	0	6	3:17	0

III. třída skupina B - CELKEM
	1.	Drslavice	7	4	0	27:10	25
	2.	Bánov		7	2	2	31:14	23
	3.	S. Loz		5	6	0	25:12	21
	4.	Bystřice	5	3	3	21:16	18
	5.	Přečkovice	5	3	3	21:19	18
	6.	Havřice		5	3	3	17:18	18
	7.	Březová		4	3	4	24:22	15
	8.	Korytná		4	2	5	23:24	14
	9.	Podolí		4	0	7	13:21	12
	10.	St. Hrozenkov	2	1	8	25:38	7
	11.	Hradčovice B	2	1	8	7:23	7
	12.	Boršice B	1	2	8	16:30	5







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund