Číslo: 50
14.12.1998
Článků: 54

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Michal Sladký chce i nadále hrát hokej v Uherském Hradišti
Ohlédnutí za Velkou cenou okresu Uh. Hradiště
Hokejový servis
Setkání s fanoušky FC Synot
Víte, že Uh. Hradiště má extraligového rozhodčího?
Sešla se valná hromada FC Slovácké
FC Synot zakončil sezónu
Okresní stolní tenis





Michal Sladký chce i nadále hrát hokej v Uherském Hradišti

Uh. Hradiště (mat) - Dvaadvacetiletý hráč HC Uherské Hradiště Michal Sladký je jedním z hradišťských odchovanců, kteří dostávají důvěru od trenéra Vodáka a nastupují (byť ne zcela pravidelně) k utkáním II. NL. Tohoto skromného obránce jsme vyzpovídali po remízovém utkání hradišťského celku se Šternberkem.

Michale, zkus zrekapitulovat svoji dosavadní hokejovou kariéru.
To nebude tak těžké. Začal jsem v pěti letech, kdy mě sem přivedl kamarád. Navíc bydlím hned naproti zimáku, takže jsem to měl kousek. A od té doby až dosud hraji stále v Hradišti.

Utkvěl ti v paměti nějaký úspěch?
Nějaký úspěch? Snad to, že v juniorech jsem byl nejlepší střelec družstva. S výjimkou posledních sezón, kdy nastupuji za muže, se mi vždy střelecky dařilo. Na žádný větší kolektivní úspěch si nevzpomínám.

Hovořil jsi o své vizitce střelce. Fanoušci tě ale znají jako obránce.
Už v přípravce jsem vždycky stával před kužely, před brankařem a zametal. Tak to také zůstalo, i když jsem, pochopitelně jako každý, chtěl i dávat góly, ale od začátku kariéry jsem obránce.

Považuješ se za ofenzivního, nebo defenzivního beka?
Býval jsem ofenzivnější. Má nynější pozice v mužstvu není ale taková, abych jím mohl být i nadále. Proto hraji momentálně spíše defenzivně.

Záleží i na tom, s kým tvoříš obrannou dvojici?
Na tom ani ne. Ale v poslední době hraji většinou ve třetí pětce a jsme nasazováni jen na pár vteřin. Naším hlavním úkolem je branku nedostat a na útočení velký prostor není. Nedostaneme se na led ani při přesilovkách, což také hraje svou roli.

Pokud by záleželo jen na tobě, s kým bys nejraději nastupoval na led.
V takové situaci určitě nejsem.

A kdyby přece?
Možná bych chtěl hrát v pětce, která chodí na přesilovky. Jenže první lajně to jde, je sehraná a já nemůžu říct, že bych chtěl hrát třeba místo Dana Vrly. To je nesmysl.

Mělo mužstvo před sezonou nějaký jasný cíl?
To je těžké. Celek se formoval vlastně do posledního dne. Dlouho jsme nevěděli, kdo tady vůbec bude hrát. Zda bude nastupovat třeba M. Stavjaňa a další kluci. Cíl se udával postupně. Tou jasnou metou byla osmička.

Co jsi od sezony očekával ty sám?
Ze začátku samozřejmě dostat se do kádru. Pak se mi ale dařilo v přípravě, dal jsem i nějaké góly. Bohužel, se začátkem mistrovské soutěže se forma někam vytratila. Proto se teď chci především udržet v kádru a být s mužstvem mezi nejlepšími osmi.

Jak po dnešním zápase vidíš další vývoj soutěže?
Myslím, že do osmičky se určitě dostaneme. Máme ještě tři utkání, z toho dvě doma. Stačí nám bod nebo dva.

Co hradišťské publikum a jeho srovnání s ostatními ve II. NL?
Záleží na tom, s kterým publikem bychom to naše srovnávali. Třeba v Šumperku přijde dva a půl tisíce diváků, je tam navíc menší stadion, tudíž i výborná atmosféra. Na hradišťském zimáku to ve srovnání s dřívější dobou rozhodně není špatné. Těch 50 kluků, kteří povzbuzují, vytváří celkem dobrou atmosféru. I když někdy by to chtělo, aby fandil celý stadion.

Tvá kariéra je těsně svázána s Hradištěm. Napadlo tě vůbec někdy, že bys odsud mohl odejít?
Dřív nějaké možnosti výběru byly. Všechny ale zanikly kvůli mým fyzickým parametrům. V mládí jsem byl podstatně menší. Později se už žádná nabídka nevyskytla.

Tvé další hokejové plány?
Pokud se tady najdou finance na II. NL a tato soutěž se zde bude i nadále hrát, rozhodně bych chtěl zůstat v Hradišti.

Závěrem jedna otázka takříkajíc na tělo. Co mám vyřídit těm slečnám, které na tobě mohou při zápase nechat oči?
Že ženatý sice ještě nejsem, ale již delší dobu je tu jedna dívka, kterou mám opravdu moc rád.







Ohlédnutí za Velkou cenou okresu Uh. Hradiště
Velká cena našeho okresu v požárním sportu oslavila letos již svůj devátý ročník. Stala se nedílnou součástí sportovního života regionu, především venkova. Požární sport zahrnuje štafetu 4 x 100 m, běh jednotlivce na 100 m, vždy s překážkami, a disciplínu nejatraktivnější - požární útok. Požární útok, to je dodávka vody dvěma proudy na cíl - terče ve vzdálenosti 110 m. Právě tato disciplína je náplní VC našeho okresu, a tak jsme se na letošní průběh zeptali osoby nejpovolanější, starosty Okresního sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, pana Václava Holáska: Stále náročnější činnost našeho dobrovolného hasičstva nás nutí jít pořád vpřed. Požární sport, zvláště disciplína požární útok, je ideální praktickou přípravou k provádění zásahové činnosti hasičstva. Jeho průběh je kombinací atletických disciplín, podmíněných velmi dokonalou technickou zručností v zacházení s výzbrojí.
Měřitelný výsledek, tj. požární útok s vodou, znamená dopravit 400 l vody na vzdálenost 110 m (ženy 90 m) v čase okolo 20 sekund. Přední výkonná družstva dosahují časů hluboko pod tuto hranici. Oblečení je zpravidla sice sportovní - tepláky, avšak požárnický opasek a přilba přece jen pohyb ztěžují, a samozřejmě nesené kotouče hadic ve váze okolo 20 kg značně zatěžují pohyb. Není jiný názor než ten, že sport je ideální prevencí proti drogám, a právě na našem venkově vyplňují soutěže v požárním sportu tu velkou mezeru, když mimo eventuální fotbal zde není žádná jiná možnost organizovaného sportovního dění. Navíc jsou dílčí pohárové závody v jednotlivých obcích významnou společenskou událostí.
Letošní Velkou cenu našeho okresu tvořilo 14 dílčích pohárových závodů, tj. závodů ve 14 obcích. Některé závody jsou navíc obeslány až neuvěřitelným množstvím družstev. Prim hrály v počtu startujících Mistřice, kam se letos sjelo 49 družstev mužů a 12 celků žen z celé naší vlasti, těch nejvýkonnějších. To proto, že Mistřice už několik let hrají v tomto sportovním odvětví první housle, a to jak muži, tak i ženy. Je vhodné dodat k dokreslení situace, že v extralize, kde navíc startují i vítězné Mistřice, startovalo letos 37 družstev mužů a 34 družstev žen z celé České republiky.
Ve Velké ceně našeho okresu startovalo letos 18 družstev mužů, to znamená v přepočtu na jednotlivce téměř 200 mužů. Tyto počty startujících vyžadují poměrně početné štáby velmi kvalifikovaných rozhodčích, a zcela samozřejmě zásadně elektrické měření, neboť není výjimkou, že do rozmezí jedné sekundy se vejde i pět družstev. A přesto tento výčet požárního sportu v našem okrese by byl neúplný, kdybych neuvedl, že v jarních měsících proběhly v tomto sportovním odvětví okrsková kola, kde startují všechny dobrovolné hasičské sbory našeho okresu a nejlepší se pak utkávají v okresním kole o titul Vítěz okresu.
Navíc ještě jsou každoročně uspořádány přebory regionu Moravské Slovácko, kde startuje vždy pět nejlepších z okresů Břeclav, Hodonín a Uh. Hradiště v závodu O Slovácký džbánek. Letošní ročník proběhl v našem okrese v obci Sušice a byl rovněž na vynikající sportovní úrovni. A kdybych měl uvést úplně všechno, pak bych dodal, že podhoubím této činnosti je naše práce s mládeží, mladšími a staršími žáky. Jejich obdobná sportovní činnost s názvem Plamen nám vychovává naše budoucí nástupce a i zde je úroveň našeho okresu dobrá a je potěšitelné, že žáci ze St. Města se na mistrovství regionu (kraje) umístili na krásném 4. místě.
Zdaleka se nedá v několika řádcích uvést veškerá sportovně odborná činnost dobrovolného hasičstva. Je naprosto jasné, že tréninková činnost tohoto sportovního odvětví je mnohem náročnější, a to nejen fyzicky, ale i časově. Vše je však nutné a žádoucí. Požáry, povodně, záchrana osob, to vše vyžaduje jedince fyzicky sportovně vyspělé, pevného charakteru, kteří i v mezních situacích plní vzorně své převzaté úkoly. Jsem tedy bez jakékoliv euforie přesvědčen, že požární sport je pro ostatní sportovní odvětví minimálně rovnocenným partnerem. Výsledky: 1. Mistřice I 70 bodů, 2. Mistřice II 64, 3. Kněžpole I 51, 4. Ořechov I 48, 5. Mařatice 46, 6. Hluk 33, 7. Strání I 30, 8. Ořechov II 29, 9. Kunovice 28, 10. Bojkovice 24, 11. Vésky 22, 12. Tučapy 21, 13. Kněžpole II 15, 14. Hostětín 12, 15. Dolní Němčí 7, 16. Zlechov 6, 17. Strání II 2,18. Částkov 0.
Rozmlouval M. Raštica







Hokejový servis
Liga dorostu ČR, sk. B
HC Uh. Hradiště - Sereza Ostrava 5:2 (3:0, 2:0, 0:2). Branky a asistence: P. Sakrajda 2, Andrýsek 2 a Bursík - kpt. mužstva Lysák, Peprníček 2, Bursík a Sakrajda. V dalším důležitém utkání o záchranu v ligové soutěži svěřenci trenéra P. Sakrajdy překvapili, hráli hlavně v první a druhé třetině a hostům nepomohla ani konfrontace hráčů HC UH v přestávce mezi II. a III. třetinou. Velmi dobře řídili M. Belák z Uh. Brodu a Mgr. M. Čech z Uh. Hradiště (srdečně blahopřejeme k 24. narozeninám) a K. Machálek z Kunovic.
Prostějov - Uh. Hradiště 6:2 (4:2, 1:0, 1:0). Chaloupka a R. Kučera - M. Kolařík a Fišer. Rozdíl ve výkonnosti a bojovnosti HC UH v pátek a v neděli byl úplně jiný. V tomto duchu dělali hosté hrubé chyby a inkasovali laciné a zbytečné góly. Domácí je předčili lepším bruslením, agresivitou a střeleckou koncovkou.

Jm přebor - junioři
Blansko - HC Uh. Hradiště 2:10 (0:1, 2.2, 0:7). Hofrichter 2, Slezák 2, Macháček, Plšek 2, Lysák 2 a Bíla.

Liga ČR st. žáků, sk. E - 8. tř.
HC Uh. Hradiště - Žďár n. S. 9:1 (3:1, 1:0, 5:0). Ungerman 3, M. Pšurný 2, R. Pšurný 2, Obadal a Kučík - R. Pšurný 3, M. Pšurný 2, kpt. mužstva J. Stašek, Ungerman 3, Kučík a Obadal. Nejlepší byli bratři Pšurní.

Liga ČR st. žáků, sk. E - 9. tř.
HC Uh. Hradiště - Žďár n.S. 1:3 (0:1, 1:1, 0:1). Daněk. Srdečně gratulujeme k 31. narozeninám Igoru Kellnerovi, asistentovi trenéra, které oslavil 12.12. Škoda že to domácím nevyšlo a nemohli věnovat dárek v podobě vítězství.

Jm liga žáci - 6. tř.
Žďár n.S. - HC Uh. Hradiště, nehráno a přeloženo na sobotu 19.12.

Jm liga žáci - 7. tř.
Žďár n.S. - HC Uh. Hradiště, nehráno a přeloženo na sobotu 19.12.

Jm přebor žáci - 4. tř.
Ytong Brno - HC Uh. Hradiště 1:2 (0:2, 1:1, 0:0). A. Bruckner a Krystýnek.

Jm přebor žáci - 5. tř.
Ytong Brno - HC Uh. Hradiště 7:4 (1:2, 3:0, 3:2). Kočiš 2, Kropáček a Franěk.

Kdy na hokej ?
ZSM Uh. Hradiště - čtvrtek 17.12. v 18.00 hod.: HC Uh. Hradiště - Nový Jičín, II. liga ČR mužů.
Pátek 18. 12. od 12.00 do 16.05 hod.: HC Uh. Hradiště - Kroměříž, Jm liga žáků 6. a 7. tříd.
HC Uh. Hradiště - Přerov, liga dorostu ČR v 17.00 hod.
Sobota 19.12. v 11.00 hod., přátelské utkání žáků 3. tř.
HC Uh. Hradiště - Karviná, II. liga ČR mužů, poslední utkání první části o postup do play off v 17.00 hod.

Bruslení veřejnosti ZSM Uh. Hradiště
Středa 16.12. od 16.45 do 17.55 hod.
Neděle 20.12. od 13.15 do 14.45 hod.

JB







Setkání s fanoušky FC Synot
St. Město (JOH) - V sobotu 12. prosince se uskutečnilo v Sokolovně ve Starém Městě setkání více než stovky fanoušků FC Synot s vedením staroměstského klubu. Hlavním tématem tohoto jednání bylo rozhodnutí vedení klubu o sehrání jarních druholigových zápasů v Uh. Hradišti. Jelikož vedení klubu již delší dobu nemohlo najít společnou řeč s místní radnicí, proto již dříve avizovalo, že o dalším fotbalovém bytí či nebytí rozhodnou komunální volby. Avšak i přesto, že volby ukázaly, že si lidé ve Starém Městě přáli změny na radnici, přesto výsledek byl zcela opačný, řekl Miroslav Valenta, viceprezident FC Synot. Skupina lidí fandící změnám sice dostala po lidovcích druhý nejvyšší počet hlasů, avšak KDU - ČSL se překvapivě spojila se svými dlouholetými oponenty s ČSSD a obsadila rozhodující posty na radnici.
Fotbalový klub měl zájem po volbách přejít na akciovou společnost, s velmi vysokým základním jměním. Vize vedení klubu byla pozvat do této společnosti majetkově obec, avšak obec, která by chtěla spolupracovat s fotbalem, přizváni měli být také další sponzoři. Avšak volby tento plán zcela zrušily, řekl prezident klubu Ivo Valenta. Naše firma do fotbalu ve Starém Městě investovala téměř 85 milionů korun, a pokud nevidíme podporu na radnici, pak nám to připadá zbytečné. Všude radnice přispívají na fotbal, v Hradišti to bylo třeba tři a půl miliónu korun, kdežto u nás pouhých třicet tisíc ve formě bezplatného používání haly. Město si navíc neoprávněně připsalo některé pozemky patřící fotbalu. Proto jsme se tedy rozhodli odehrát jarní zápasy mimo Staré Město, dodal Ivo Valenta. Zda se tomu však skutečně tak stane, o tom se možná bude ještě rozhodovat v těchto dnech. Jak jsme se dozvěděli, pak v pondělí, tedy právě dnes, má být dohodnuta případná schůzka mezi vedením FC Synot a staroměstskou radnicí.
O otázce fotbalu ve Starém Městě se jistě bude také jednat na zasedání zastupitelstva, které se uskuteční v úterý, což je zítra, 15. 12. od 18.00 hodin na radnici ve Starém Městě. Jelikož toto zasedání je veřejné, může se každý osobně přesvědčit o tom, jak se radnice k tomuto problému postaví.
Na setkání se fanoušci dále dozvěděli, že: - pokud firma Synot odejde z fotbalu ve Starém Městě, pak nepředpokládá již svůj vstup do jiného klubu, - v březnu odletí 40 mladých fotbalistů FC Synot na desetidenní soustředění na Kypr, - FC Synot připravil pro fanoušky založení Fan clubu mužstva FC Synot, - pokud se bude jaro hrát v Hradišti, budou fanoušci ze Starého Města jezdit na utkání zdarma a platit jen poloviční vstupné, - Libor Soldán a Tomáš Vajda prodloužili své profi smlouvy ve Starém Městě.







Víte, že Uh. Hradiště má extraligového rozhodčího?
MAREK TVRDOŇ (1968), povoláním středoškolský profesor, rozhodčí extraligy házené pro sezónu 1998/1999.

Jaké je tvé sportovní curriculum vitae?
Vezmu to stručně. S házenou jsem začínal v 8 letech a pominu-li z dnešního pohledu zanedbatelné úspěchy v žákovském věku, pak si nejvíce cením sezóny v nejvyšší dorostenecké soutěži, kde jsem ve 14 letech nastupoval po boku o 5 roků starších spoluhráčů. Chvíli jsem koketoval i s fotbalem. Hrál jsem druhou dorosteneckou ligu, ale evidentně mi chyběly lepší základy fotbalové abecedy.

Jak ses dostal k rozhodování?
Když jsem v 18 pochopil, že jako hráč už žádnou velkou kariéru neudělám, vyhrála to u mě píšťalka. Dodnes si pamatuji na své první utkání v soutěži dospělých. Jel jsem do Veselí a na hřišti se tehdy objevil mimo jiné i A. Střelec, dnes úspěšný trenér.

Letošní sezóna je tvoje první prvoligová?
To ne. Celkově už čtvrtá. I když mezi třetí a čtvrtou byly dva roky pauzy. K dnešnímu dni mám na svém kontě něco přes 50 odřízených utkání v nejvyšší soutěži.

S kterými partnery jsi již rozhodoval, od kterého jsi se nejvíc přiučil?
Těch kolegů už bylo dost. Nejvíce z Brna. Od každého se lze něčemu přiučit, ale nejraději vzpomínám na Z. Tellera. Spolu jsme úspěšně absolvovali dvě ligové sezóny a od něj jsem se definitivně naučil, že rozhodčí nemůže vždy pískat striktně podle pravidel.

Máš rozhodcovské vzory?
Jeden jediný určitě ne. Ale hodně se dá naučit především od našich mezinárodních dvojic. Ty pískají opravdu dobře.

Dá se přiučit i u rozhodčích jiných sportů?
Trpím jakousi profesionální deformací. Proto i když sleduji třeba fotbal nebo hokej, hodnotím si sám pro sebe i výkon sudího. Především mě zajímá jejich vystupování, osobnost.

S kým tvoříš rozhodcovskou dvojici letos? Která utkání v letošní ligové sezóně již máš za sebou?
Nyní pískám s P. Fajmanem ze Znojma. Zatím jsme v letošní extralize odpískali 8 zápasů. K nejtěžším patřila utkání Ostrava - Hranice a Kopřivnice - Náchod, kde se o výsledku rozhodovalo až v posledních sekundách. Těsně před Štědrým dnem (23. prosince) nás čeká zápas Kopřivnice - Zubří a v lednu další 4 střetnutí, z nichž nejtěžší bude určitě derby Zubří - Hranice. Pokud tam uspějeme, mohli bychom později dostat i důvěru v play - off.

Na které utkání či prostředí nejraději vzpomínáš?
Každý rozhodčí rád píská před plným hledištěm. Proto se vždy těším třeba do Zubří, ale i do Veselí. V lize mám nejlepší vzpomínku na utkání Zlín - Kopřivnice před třemi lety, kdy se rozhodovalo o postupu mezi finálovou čtverku. Letos se nám mimořádně povedlo střetnutí Plzeň - Hranice.

Jak vypadá tvoje příprava?
Před sezónou je to stereotyp. Nabírání fyzické kondice (i když to není taková řehole jako u hráčů), sledování videokazet, přípravná utkání, turnaje. Na konkrétní zápas se připravuji většinou už týden dopředu. Probírám si v hlavě oba soupeře, jejich herní styl, prostředí, ve kterém se bude hrát.

Co fyzička?
Fyzická kondice sice není u házenkářských rozhodčích prioritou, přesto se ji snažím udržovat. Dvakrát až třikrát týdně chodím běhat. Když vím, že jsem pro úspěch udělal maximum, přispívá to i k lepší psychice.

K pohodovému rozhodování je nutné jistě i dobré zázemí?
Nepochybně. Jsem rád, že takové mám. Moje žena to se mnou nemá lehké a já jsem jí za vše vděčný.

Při utkání se řídíš vždy jen pravidly?
Hodně záleží na charakteru utkání. Mužstva z popředí tabulky přímo vyžadují, aby je sudí nechali hrát. Jsou technicky vyspělá a nabízené výhody dokáží využít. Při zápasech celků po herní stránce méně vyspělých je někdy lepší pískat dříve než později a spíše přesně podle pravidel než v jejich duchu. Většina rozhodčích po pár hvizdech pozná, jaký trend si zápas vyžádá.

Pociťuješ při pískání tlak obecenstva nebo činovníků družstev?
Obecenstvo vnímám spíše kladně, jako kulisu. Některé činovníky se naopak snažím především před utkáním moc nevnímat.

Házená je specifická tím, že rozhodčí pískají zápasy mužů i žen. Je v tom nějaký rozdíl?
Rozdíl to je značný. Mužská házená je taková upřímnější. Pokud přijde úder, tak většinou zepředu. Fauly tady jsou více zjevné. Ženy hrají záludněji. Je tam víc svírání, strkání, držení za dres.

Co rozhoduje o udržení se mezi rozhodcovskou špičkou?
Faktem je, že u nás hodně záleží i na tom, jakého instruktora na zápas dostaneme. V první řadě ale rozhodují výkony.

Do které kategorie si troufneš zařadit českou rozhodcovskou školu?
Bude to znít směle, ale do té nejvyšší, nebojím se říct špičkové. Přestože ne vždy jsme s extraligovými trenéry na jedné lodi, i oni připouštějí, že čeští sudí patří mezi evropskou elitu. Na posledním mistrovství světa rozhodovala naše dvojice dokonce semifinále, další dvojice pískaly závěrečné zápasy evropských pohárů.

Láká tě i mezinárodní scéna?
Láká. Koho by nelákala# Před čtyřmi lety jsem od ní nebyl daleko. Přednost ale tehdy dostali ti, kteří skončili v hodnocení za mnou. V něčem je to stejné jako u hráčů - z Hradiště je do Prahy daleko. Momentálně budu rád, když se nám letos podaří bez problémů udržet. Pak se uvidí.

Máš nějaké životní krédo?
Až tak vzletně bych to asi nenazýval. Ale vše, do čeho se pustím, se snažím dělat naplno.

Díky za rozhovor a přeji bystré oči a silný dech. Zbyněk Krystýnek







Sešla se valná hromada FC Slovácké
Uh. Hradiště (JOH) - Jak jsme dodatečně zjistili, ve čtvrtek se sešla utajeně před tiskem i veřejností valná hromada fotbalového klubu Slovácké Slavie, která zvolila nové vedení FC pro další období. Voleb se s hlasem rozhodujícím zúčastnilo celkem 28 zástupců, kteří dali svůj hlas těmto vyvoleným: Jiří Flašar, Radek Frhauf, František Grebeníček, Ladislav Petřek, Petr Žižka, Ivan Šimon a Josef Šťastný. V takovém složení se sejde nový výbor tento týden na Slovácké Slavii, kde by mělo dojít k rozdělení jednotlivých funkcí. Novým trenérem A mužstva mužů se stal dosavadní trenér dorosteneckých celků Pavel Franěk. Kdo obsadí funkci mého asistenta prozatím není jasno, řekl nám nový lodivod Slovácké Pavel Franěk, v jednání jsou dva kandidáti, rozhodnout by se mělo v příštím týdnu.
Jak se nám podařilo zjistit, tak v úvahu přichází Miroslav Kučera, který však koketuje s odchodem za fotbalem do Rakouska. Jako o druhém kandidátu se hovoří o Luboši Melichárkovi, který by se stal ve Slovácké hrajícím asistentem. Jistý je odchod z Uh. Hradiště Jana Obenraucha, zda však to bude do Kunovic či do Poštorné, to zatím není rozhodnuto, řekl nám Jiří Flašar bývalý sportovní ředitel. Ze Slovácké odchází také Petr Vanda, o něhož projevilo zájem nejen Staré Město, ale také ligová Sigma Olomouc. Martin Zimčík podepsal Jihlavě a celkem jistý je i odchod Miroslava Leciána, který má trvalé bydliště v Drnovicích. Do funkce sekretáře klubu se zapojil již Ladislav Minář, který by měl nahradit Jaroslava Bočka. Z vedení odchází Antonín Macháček, ale i Petr Zapletal. Jarní sezónu zahájíme 4. ledna v těch nejskromnějších podmínkách, řekl nám Pavel Franěk, předpokládám zařazení do přípravy čtyř až pěti dorostenců.







FC Synot zakončil sezónu
Uh. Hradiště (JOH) - Slavnostní večeří a přátelským posezením v restauraci Delta v Uh. Hradišti zakončili ve čtvrtek úspěšnou druholigovou sezónu fotbalisté FC Synot. Po nezbytných projevech a dobré večeři následovala módní přehlídka, ve které největší obdiv sklidila nejen děvčata předvádějící spodní prádlo, ale také bývalý staroměstský fotbalista, nyní ve fotbalových službách v Německu, Slavoj Štěrba, který v roli manekýna předvedl krásné srdíčkové trenýrky. V následné dražbě tohoto oblečení se cena vyšplhala až na částku tisíce korun, za kterou je získal prezident klubu Ivo Valenta, který o dvě stovky přeplatil Libora Doška. Tisícovka pak společně s dvanácti tisíci, které věnovali samotní hráči, putovala do okresní nemocnice na zakoupení přístroje rektoskopu. Celý večírek, stejně jako celá podzimní sezóna, byl zdařilým ukončením podzimní části druhé fotbalové ligy ve Starém Městě.







Okresní stolní tenis
I. třída okresního přeboru mužů - 9. kolo:
Nivnice - Dolní Němčí 16:2, Uherský Brod - Hluk C 5:13, Bojkovice - Kunovice C 8:10, O. N. Ves A - Vlčnov A 2:16, dolní Němčí B - Újezdec-Těšov 11:7, Vlčnov B - Traplice 8:10.

	1.	Hluk C		9	0	0	117:45	27
	2.	D. Němčí	7	1	1	106:56	24
	3.	Vlčnov A	7	0	2	102:60	23
	4.	Nivnice		6	1	2	112:50	22
	5.	D. Němčí C	5	0	4	79:83	19
	6.	O. N. Ves A	4	1	4	66:96	18
	7.	Uh. Brod	3	2	4	74:88	17
	8.	Újezdec-Těšov	3	1	5	80:82	16
	9.	Kunovice C	3	0	6	60:102	15
	10.	Bojkovice A	1	3	5	72:90	14
	11.	Traplice	1	1	7	55:107	12
	12.	Vlčnov B	0	0	9	49:113	9
O. N. Ves A - Kunovice C 6:12 I. třída mužů. V 10. kole se střetla družstva ze středu tabulky. Mírným favoritem v utkání byli domácí. Ti ovšem nenastoupili kompletní. Nejlepší hráč domácích Fiala nenastoupil. Hosté přijeli v současné nejlepší sestavě. Už čtyřhry napověděly průběh celého zápasu. Obě vyhráli hosté. Vítězství hostů bylo zasloužené.
Body domácích: Vlk Antonín 3, Kolečkář 2, Červenák 1, junior Mahdalíček nebodoval.
Body hostů: Ryšánek 4, Vlk Radim 3, Bureš 2, Haluza 1, dále obě čtyřhry.

II. třída okresního přeboru mužů - 9. kolo:
Slavkov - Bystřice 10:8, Kunovice D - Dolní Němčí D 1:17, St. Město A - Drslavice-Veletiny 5:13, Velehrad - Zlechov 10:8, Jarošov A - Bojkovice B 10:8, Ořechov - Bílovice A 8:10.

	1.	Bílovice A	9	0	0	120:42	27
	2.	Drsl.-Vel.	8	0	1	103:59	25
	3.	Jarošov A	7	1	1	113:49	24
	4.	Bystřice p/L	5	0	4	83:79	19
	5.	Zlechov		4	1	4	93:69	18
	6.	Slavkov		4	0	5	82:80	17
	7.	Bojkovice B	3	2	4	76:86	17
	8.	Ořechov		3	2	4	76:86	17
	9.	Velehrad	4	0	5	75:87	17
	10.	D. Němčí D	3	0	6	73:89	15
	11.	Kunovice D	0	2	6	33:129	11
	12.	St. Město	0	0	9	45:117	9


Okresní přebor ve stolním tenisu jednotlivců žactva
Tak jako jsme informovali, okresních přeborů dospělých se zúčastnil minimální počet hráčů, můžeme být spokojeni s účastí mládeže. Okresních přeborů se zúčastnilo na 70 hráčů a hráček. Převážná účast ovšem byla z Kunovic, Dolního Němčí, Hluku a O. N. Vsi. S mládeží totiž pracují pouze v 8 oddílech našeho okresu. S tímto stavem spokojeni být nemůžeme.

Dvouhra mladších žáků
1. Miroslav Janča (Hluk), 2. Karel Krhovský (Hluk), 3. Patrik Kašpárek (Dol. Němčí), 3. Petr Ježek (Dol. Němčí).
Vítěz patří ve své kategorii ke špičce v celé republice. Jeho vítězství proto nepřekvapilo.

Dvouhra starších žáků
1. Zbyněk Dufka (Hluk), 2. Miroslav Janča (Hluk), 3. Kamil Malík (Kunovice), 3. Jiří Horehleď starší (Kunovice).
Ve finálovém utkání zvítězil Dufka 2:0 (21:10 a 21:19).

Dvouhra žákyň
Zde nastoupily i mladší žákyně a hrály systémem vyřazovacím. Nejlepší hráčky: Smištíková, Jančová, Žmolíková se nezúčastnily.
1. Marcela Holáňová (Kunovice). 2. Martina Šlosarová (Kunovice), 3. Zuzana Potrusilová (O. N. Ves), 3. Jana Liďáková (Dol. Němčí).

Čtyřhra žáků
Také zde hráli mladší a starší žáci společně.
1. Janča, Krhovský (Hluk), 2. Dufka, Daněk (Hluk, Dol. Němčí), 3. Beníček, Mazura (Nivnice, Kunovice), 3. Malík, Horehleď starší (Kunovice).

Čtyřhra žákyň
1. Holáňová, Šlosarová (Kunovice), 2. Potrusilová, Stránská (O. N. Ves), 3. Salátová, Liďáková (Dol. Němčí), 3. Pařenicová, Bočková (O. N. Ves).

Smíšená čtyřhra žactva
1. Janča, Liďáková Jana (Hluk, Dol. Němčí), 2. Malík, Šlosarová (Kunovice), 3. Dufka, Liďáková Monika (Hluk, Dol. Němčí), 3. Krhovský, Salátová (Hluk, Dol. Němčí).

Antonín Vlk







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund