Číslo: 51
21.12.1998
Článků: 56

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Sportovci odpovídali ve vánoční anketě Dobrého dne na dvě otázky
Dívčí volejbal na konci roku 1998
Hokejový servis
Bude hrát Synot v Hradišti?
Na vánočním turnaji nejlepší Slovácká
HC Uh. Hradiště - TJ Nový Jičín 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
HC Uh. Hradiště - HC Karviná 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)





Sportovci odpovídali ve vánoční anketě Dobrého dne na dvě otázky
1. Co Vás nejvíce v letošním roce potěšilo?
2. Co by Vás v příštím roce nejvíce potěšilo?

František Komňacký - trenér FC Synot:
1.Po sportovní stránce to určitě byly naše výsledky v podzimní části soutěže. Zvláště pak naše zápasy na hřištích soupeřů, odkud jsme přivezli 17 bodů, což je super. Pak ta cesta autobusem domů byla velmi příjemná. Pokud jde o potěšení z mého soukromí, tak musím říct, že jsem potkal ženu, se kterou si velmi rozumím a jsem s ní rád. Dá se tedy konstatovat, že to byl velmi příjemný rok.
2. Člověk samozřejmě nesmí zůstat spokojený sám se sebou a musí se snažit zdolávat další a náročnější mety. Byl bych proto určitě spokojený, kdybychom v druholigových bojích o přední příčky byli co nejdéle, a pokud by se nám podařilo obsadit některé ze dvou postupových míst, bez ohledu na to, zda bychom nakonec postoupili nebo ne, bylo by to krásné. Po stránce osobní bych si přál trošku toho štěstí a aby to bylo aspoň jako v roce 98.

Jiří Cochlar - generální manažer FC Kunovice:
1. Určitě to, že se k nám sponzoři neotočili zády i v tak těžkou dobu. Výsledky mužstva mě v žádném případě nepotěšily.
2. Kdybychom předsevzetí, které si dáme do nového roku, splnili aspoň ze 70 procent. A jaké je to předsevzetí? No přece abychom v Kunovicích hráli pěkný fotbal a diváci odcházeli spokojeni a my se nemuseli stydět sponzorům podívat do očí.

Věra Tománková - trenérka mužstva prvoligových házenkářek z Kunovic:
1. Určitě mě potěšilo, že jsem byla po celý rok zdravá. Na poli sportovním mně radost udělalo i druhé místo, které si v soutěži držíme. Pak musím také s radostí říct, že se nám podařilo v Kunovicích konsolidovat činnost celého oddílu házené.
2. Na prvním místě je to zdraví a samozřejmě aby se mi dařilo jak v zaměstnání, tak i na poli sportovním.V házené bych byla spokojena, kdybychom uhájili naše současné druhé místo.

Josef Hamšík - generální manažer fotbalistů ČSK Uherský Brod:
1. V letošním roce jsem moc radostí nezažil, neboť se mi zabil bratr, přišel jsem o otce a navíc jsme sestoupili s fotbalem z MSFL. Proto jsem v tomto roce moc potěšen nebyl.
2. Je smutné, že ty první dvě věci již nemůžu vzít nazpět. Nedá se nic dělat, musím se s tím naučit žít. Na sportovním poli bych považoval za úspěch, abychom alespoň tu divizi pro Uherský Brod udrželi. Doufám, že už to v Brodě nebude nikdy tak špatné jako za uplynulé dva roky. Byl bych velmi rád, kdyby nám zůstal stejný kádr, jako jsme měli na podzim.

Zbyněk Hráček - šachový reprezentant z Mařatic:
1. + 2. Velmi mne potěšilo, že moje předpověď na příští rok v čínském horoskopu je velmi příznivá, a proto mne v příštím roce velice potěší, když ta předpověď vyjde.

Libor Soldán - opora zadních řad fotbalistů FC Synot Staré Město:
1. Nejvíce mne potěšilo v uplynulém roce to, že ve Starém Městě všechno funguje tak, jak funguje. Byl jsem taky rád, že se mi vyhýbala zranění a dle hodnocení lidí z okolí mi ta podzimní sezóna docela vyšla. Co se týká rodiny, tak to nejdůležitější bylo narození dcery, že je zdravá, hodná, perfektní.
2. Byl bych rád, kdyby všichni lidé kolem mne byli zdraví a aby se každému splnilo to, co si přeje.

Slavoj Štěrba - bývalý fotbalista FC Synot, nyní ve službách v německé regionální lize celku SC Weismain:
1. Vždycky jsem chtěl si zkusit hrát v zahraničí. Spoustě ligových fotbalistů se to nepodařilo, a proto jsem rád, že jsem si to v tomto roce mohl vyzkoušet. Je sice pravda, že našemu celku se příliš nedaří a jsme na posledním místě, ale věřím, že od jara mužstvo posílí a soutěž udržíme.
2. Přeji nejen sobě, ale všem hlavně zdraví, neboť bez zdraví je to všechno smutné.

Václav Fejt - reprezentant ČR v modelářském sportu FÉNIX Kunovice:
1. Největší radost jsem měl ze svého čtvrtého místa na mistrovství Evropy v Portugalsku v jednotlivcích ve své kategorii volných modelů F1B. Potěšení jsem měl také ze svých dětí, kdy se synovi dařilo jak v letectví, tak také na vysoké, a dcera, že konečně získala zaměstnání.
2. Ve sportu bych se rád probojoval na mistrovství světa, které se uskuteční v Izraeli. Doufám, že se mi tam podaří probojovat nejen svými výsledky, ale také že se najdou sponzoři, kteří mi pomohou tuto cestu finacovat. Jinak budu rád, když všichni budou překypovat zdravím.

Lubomír Blaha - bývalý trenér Slovácké Slavie a současný trenér FC Kunovice:
1. V loňském roce jsem ve Slovácké té radosti mnoho nezažil. K dobrým věcem bych snad mohl zařadit jen to, že se v Hradišti prosadili mladí hráči, z nichž, jak jsem slyšel, tak Martin Zimčík a i Petr Vanda nyní budou mít možnost si zahrát vyšší soutěž.
2. Byl bych určitě rád, kdyby se mi na mém novém působišti v Kunovicích dařilo jak po stránce sportovní, tak i celkově.

Radek Lukáš - sekretář Středomoravské fotbalové župy:
1. Radost mi určitě udělaly celky mládežnické přípravky ve Slovácké, jejichž jsem trenérem. Bylo radost sledovat, jak ti kluci fotbalově rostli, a byl jsem rád, že čtyři roky mé práce, které jsem s nimi strávil, měly svůj smysl.
2. V příštím roce by mě určitě potěšilo, kdyby všechny fotbalové zápasy, které se budou hrát, tak se hrály fér, jak ze strany soupeřů, tak i ze strany rozhodčích. Určitě bych měl radost, kdyby se zlepšila situace ve Slovácké. To, že na prvním místě si určitě přeji zdraví pro všechny, to je, myslím, jasné.

Iva Jurková - atletka Slovácké Slavie:
1. V letošním roce to bylo se mnou po sportovní stránce hodně smutné, protože jsem byla na operaci s achilovkou, takže jsem nemohla běhat.
2. V příštím roce bych si přála, abych si mohla po delší době opět zazávodit a aby všichni byli zdraví.

Josef Sedláček - automobilový závodník Racing team:
1. Potěšilo mě, že jsme odjeli všechny závody bez větších problémů, že jsme nepoškodili ani naše auto a ani naše zdraví.
2. Do příštího roku bych si přál, aby se objevil pro nás nějaký bohatý sponzor. Již jsme si vybrali nový vůz Opel Astra, avšak zatím schází finance, takže se necháme překvapit.

Ladislav Vacenovský - předseda OFS:
1. V letošním roce mne nejvíce potěšilo relativně zlepšení zdravotního stavu oka mé manželky a úspěšná operace mé dcery. Jako funkcionáře OFS mám radost z výsledků fotbalových mužstev našeho okresu. Namátkou uvádím mužstva St. Města, Kunovic, Boršic, Buchlovic, Sl. Slavie B apod. Dalším kladem tohoto roku bylo, že po loňských povodních začala mužstva hrát opět na svých, velmi pěkně renovovaných hracích plochách.
2. V příštím roce bych byl rád, kdyby se mé rodině vyhýbaly nemoci, alespoň tak jako letos. Z fotbalu by mne nejvíce potěšila zlepšená finanční situace většiny mužstev našeho okresu, postupy a záchrany mužstev v jednotlivých třídách. Dále by mne potěšilo, kdyby z fotbalu vymizela surovost hráčů, a také neslušné chování funkcionářů a diváků.

Miroslav Beneš - člen výboru veslařského klubu VK Morávia Uh. Hradiště:
1. Potěšilo mne, že jsme sehnali peníze na dostavbu veslařského areálu. Radost jsem měl také z toho, že jsme obstáli sportovně na veteránských závodech. Co mne potěšilo v rodině? Tak tam mne těší stále něco.
2. Přál bych si, aby se konečně rozhoupali sponzoři a začali podporovat finančně i takové malé sporty, jako je veslování. Potěšil by mne i úspěch mládežnických veslařů na mistrovství republiky a zdar našich posádek ve veteránských kategoriích na mistrovství světa veteránů v Sevile.

Antonín Samsonek - bývalý tenér I.FC Polešovice:
1. Radost mi po celý rok dělala vynikající parta fotbalistů v Polešovicích. Potěšilo mne také to, že jsem ve zdraví přečkal náročný podzimní program, kdy jsem vedl jako trenér dvě mužstva v soutěži.
2. Určitě bych byl potěšen, kdyby mi sloužilo zdraví. Ve sportu bych si přál nejen, aby se mi dařilo na novém působišti v Kostelci, ale také aby se dařilo kopané v Polešovicích, alespoň tak jako doposud. Doufám také, že sport nebude mít příštím roce zelenou jen v Synotu Staré Město, ale zlepšení nastane ve všech oddílech.







Dívčí volejbal na konci roku 1998
Volejbalistky Slovácké Slavie zápolily v právě končícím roce především se skutečností, že netrénovaly ani nehrály v domácím prostředí. I když využívané tělocvičny ve St. Městě, Uh. Hradišti i Kunovicích byly vždy velmi ochotně pro činnost volejbalového oddílu poskytnuty, nebyla děvčata všech věkových kategorií doma. Věříme, že již v lednu 1999 budou závodní družstva trénovat a hrát v rekonstruované sportovní hale. V uplynulém roce dělaly volejbalovému oddílu Slovácké Slavie největší radost starší žákyně. V Českém poháru skončily na velmi pěkném 5. místě ze 24 celků České republiky a v přeboru České republiky obsadily 9. místo jen horším poměrem setů za šestým místem. V letošní sezóně ve velmi dobrých výkonech pokračují.
Se ztrátou pouhého jednoho setu postoupily do finále oblastního přeboru (finále začíná 9. 1. 99 s Univerzitou Brno v Uh. Hradišti), zcela bezpečně se probojovaly do nejprestižnější soutěže 24 družstev žákyň ČR a v úvodním turnaji v Praze získaly 5. místo (opět jen horším poměrem setů od třetího místa). Cílem děvčat, které trénuje Mgr. Pavel Jančář jsou hodně vysoké (dvojitý postup do přeboru ČR) a jejich píle a pracovitost jakož i snaha realizačního týmu k tomu zaručují dobré předpoklady.
Slušných výsledků dosáhly i starší dorostenky Slovácké. Bez velkých problému vyhrály Oblastní přebor a vybojovaly si postup do dorostenecké ligy. Tam byl chleba mnohem tvrdší. Dorostenky vyhrály 6 utkání a před odvetnými dvojutkáními mají zcela reálnou šanci umístit se v tabulce dorostenecké ligy v lepší polovině. Zatímco v úvodní polovině ligy hrály vesměs v tělocvičnách soupeřek (až na dva dvojzápasy, ty hrála Slovácká na Širůchu) budou mít již domácí prostředí ve sportovní hale, a to by měla být karta, která bude hrát ve prospěch Slovácké. Zachování ligové příslušnosti, to je hlavní cíl družstva starších dorostenek, které vede trenér Libor Vaďura.
Družstvo mladších dorostenek si za řízení trenéra Mgr. Martina Zábranského počíná v současné době velmi dobře. Prakticky si zajistila účast v dlouhodobém finále, ze kterého se může postoupit do kvalifikace o ligu mladších dorostenek ČR. Mladší dorostenky trénují a hrají v tělocvičně ZŠ Mojmír v Uh. Hradišti a finálový turnaj budou hrát ve sportovní hale. Otázka budoucnosti družstva se stává aktuální. Většina děvčat opustí tuto věkovou kategorii a jejich zařazení do volejbalových soutěží pro sezónu 1999 - 2000 je věcí potřeb volejbalového oddílu, ale i zájmu samotných hráček.
Ženy Slovácké Slavie, mimo zápolení s tréninkovými možnostmi, které jsou stejné jako u ostatních celků, řeší za pochodu problémy, že hrají bez trenéra, že jsou vesměs zaměstnány, že se starají o vlastní rodinu a že byly velmi často zraněné nebo nemocné. Sezónu 1997 - 98 ukončily na 4. místě a v nové sezóně si vedly od počátku poměrně dobře, ale prohrály některá utkání se soupeři z konce tabulky, a to se vymstilo na konci základní soutěže. Při rovnosti bodů s KP Brno B rozhodl o čtvrtém místě Slovácké špatný poměr setů, tedy budou hrát poprvé ve své historii ve skupině o sestup z oblastního přeboru 1. třídy. Družstvo žen Slovácké a vedení oddílu musí v roce 1999 velmi konkretně uvažovat o doplnění závodního družstva o další hráčky (družstvo nebylo doplněno z vlastních odchovankyň již několik let) a vyřešit i vedení družstva realizačním týmem, vedeným kvalifikovaným trenérem.
Volejbalový oddíl Slovácké přes značnou kvalitativní i kvantitativní zálohu v mládežnických kategoriích přešlapuje již dlouhou dobu v kategorii žen na místě. Posílit družstvo žen a pravidelně tento celek doplňovat hráčkami, to jistě není malý úkol, ale je rozhodující pro zviditelnění volejbalového oddílu Slovácké Slavie.

Okresní přebor žákyň
Byla dohrána podzimní čast a nejsou známy dva výsledky ze vzájemného utkání ZŠ Uh. Brod A - ZŠ Uh. Brod B.
3. kolo: Bojkovice - ZŠ Uh. Brod A 2:0, ZŠ Uh. Brod A - ZŠ UH Mojmír 2:0, ZŠ UH Mojmír - Bojkovice 0:2.
4. kolo: Nivnice - Sl. Slavia B - ZŠ Uh. Brod A 0:2, ZŠ Uh. Brod B - ZŠ UH Mojmír 2:0, Bojkovice - ZŠ UH Mojmír 2:0, ZŠ Uh. Brod B - Bojkovice 1:2.
5. kolo: Sl. Slavia B - ZŠ UH Mojmír 2:0, 2:0, Nivnice - Bojkovice 2:0, 2:0, ZŠ Uh. Brod A - ZŠ Uh. Brod B nehlášeno.

	1.	TJ Nivnice	10	8	2	16:5	18
	2.	DDM Bojk.	10	6	4	13:11	16
	3.	ZŠ Uh. B. A	8	7	1	14:2	15
	4.	Sl. Slavia B	10	4	6	10:13	14
	5.	ZŠ Uh. B. B	8	2	6	8:10	10
	6.	ZŠ UH Moj.	10	0	10	0:20	10
k.l.







Hokejový servis
Liga dorostu ČR, sk. B
HC Uh. Hradiště - Přerov 1:6 (0:2, 0:1, 1:3). Andrýsek (Peprníček) až za stavu 0:6. Domácí družstvo předvádělo takový hokej, ze kterého bolely diváky oči. Ve třetím vzájemném duelu (doma UH vyhrálo 5:1 a venku remízovalo 4:4) nedokázalo nic vymyslet ani se střelecky prosadit při přesilovkách.
HC Uh. Hradiště - Kroměříž 6:5 (2:0, 1:3, 3:2). Peprníček 2, Chaloupka, Andrýsek, kpt. družstva Josef Lysák a R. Kučera - M. Kolařík, Peprníček, Andrýsek, Bursík a P. Sakrajda. V dramatickém utkání plném zvratů domácí vedli 2:0, prohrávali 2:3, ale nakonec se radovali ze zaslouženého a velmi cenného vítězství.

Jm přebor juniorů
Břeclav - Uh. Hradiště 1:8 (1:2, 0:4, 0:2). Peprníček 3, Josef a Tomáš Lysák, Ondřej Radkovič, Plšek a Králík - Červenka, Nevídal, Hofrichter, T. Lysák, J. Lysák, Macháček a Peprníček. Zasloužené vítězství po výborném výkonu všech hráčů.

Liga ČR, sk. E - st. žáci 8. a 9. tř.
Kroměříž - HC Uh. Hradiště, hraje se ve středu 23. 12. 1998

Jm žákovská liga - 6. tř.
HC Uh. Hradiště - Kroměříž 6:0 (1:0, 2:0, 3:0). Svadbík 4 a Korda 2 - kpt. družstva Obadal 3, Kočica 3, Kočí a Gál.

Jm žákovská liga - 7. tř.
HC Uh. Hradiště - Kroměříž 10:1 (2:1, 4:0, 4:0). Roman Pšurný 3, Ťok 2, Knot 2, Michal Pšurný 2 a kpt. družstva Žaluda - R. Pšurný 4, M. Pšurný 3, Ťok 4, Žaluda a Vaškových.

Jm přebor - žáci 4. tř.
Třebíč - HC Uh. Hradiště 5:5 (1:1, 1:3, 3:1). A. Bruckner 2, Oslzla, Máčala a Gazdík - D. Fridrich, P. Dleštík, P. Mazůrek, Rezek a Fr. Krystýnek.

Jm přebor - žáci 5. tř.
Třebíč - HC Uh. Hradiště 5:0 (0:0, 2:0, 3:0).

Jm žákovská liga - 6. tř.
Žďár n. S. - HC Uh. Hradiště 5:4. Obadal 2, Kočica a Marinák a Svadbík 3 a Polách. Dohrávka.

Jm žákovská liga - 7. tř.
Žďár n. S. - HC Uh. Hradiště 4:4 (0:0, 3:4, 1:0). Roman Pšurný, Ťok, Michal Pšurný a Bíla - Ťok, kpt. družstva Žaluda a Ondřej Pěrka. Dohrávka.

Jm soutěž žáků v minihokeji - 3. tř.- turnaj č. 11
HC Uh. Hradiště - Znojmo 1:5. Třebíč A - HC Uh. Hradiště 7:4, HC Uh. Hradiště - Bulldogs Brno 11:4. Celkem bylo sehráno 9 utkání před 350 diváky. Pořadí: 1. Ytong Brno, 2. Znojmo, 3. Třebíč B, 4. Třebíč A, 5. HC Uh. Hradiště, 6. Bulldogs Brno.

Kdy na hokej?
ZSM Uh. Hradiště
Středa 23. 12. v 9.00 hod.: přátelské utkání 3. tříd.
Neděle 27. 12. od 9.00 do 18.00 hod.: Vánoční turnaj žáků 6. tř. za účasti Piešťany (Slovensko), Ytong Brno, Prostějov a Uh. Hradiště.
Pondělí 28. 12. od 9.00 do 17.30 hod.: Vánoční turnaj žáků 8. tř. Startují Plzeň, Vsetín, Prievidza, Třebíč a Uh. Hradiště.
Úterý 29. 12. od 6.30 do 15.00 hod.: pokračování Vánočního turnaje žáků 8. tř.
Sobota 2. 1. od 9.15 do 13.30 hod.: HC Uh. Hradiště - Kometa Brno, liga ČR st. žáků 8. a 9.. tříd.
HC Uh. Hradiště - Uh. Brod, Jm přebor juniorů v 16.15 hod.
Neděle 3. 1. od 9.00 do 13.15 hod.: HC Uh. Hradiště - Prostějov, Jm liga žáků 6. a 7. tříd.
HC Uh. Hradiště - Jihlava, Jm přebor žáků 4. a 5. tříd od 13.30 do 17.15 hod.

Bruslení veřejnosti na ZSM Uh. Hradiště
Středa 23. 12. od 14.15 do 15.40 hod.
Čtvrtek 24. 12. od 13.00 do 14.30 hod.
Pátek 25. 12. od 14.00 do 15.30 hod.
Sobota 26. 12. od 14.00 do 15.30 hod.
Úterý 29. 12. od 16.30 do 17.40 hod.
Středa 30. 12. od 14.00 do 15.20 hod.
Čtvrtek 31. 12. od 13.30 do 15.00 hod.
Pátek 1. 1. od 14.00 do 15.30 hod.
Sobota 2. 1. od 13.30 do 14.50 hod.

JB







Bude hrát Synot v Hradišti?
Uh. Hradiště (JOH) - Ve středu se sešli v Uh. Hradišti zástupci radnice - místostarostové Tichavský a Karásek, zástupci Slovácké Slavie - Minář, Zapletal a Šimon s vedením FC Synot - Ivo Valenta, Miroslav Valenta a Hastík, aby projednali přesun fotbalistů FC Synot pro jarní zápasy do Uh. Hradiště. Po velmi vstřícném jednání jsme se dohodli na tom, že mužstvo Synotu sehraje svých osm jarních domácích utkání na Slovácké Slavii, řekl pro Dobrý den manažer Starého Města Jaroslav Hastík. I když dohoda ještě nebyla stvrzena písemně, je již téměř jisté, že fotbaloví příznivci v Uh. Hradišti budou moci opět po delší době vidět kvalitní fotbal, tentokráte však v podání mužstva FC Synot. Slovácká, která po podzimu je na posledním místě v MSFL, přesune své zápasy na neděli, aby tak umožnila Starému Městu odehrát utkání v sobotním termínu. Funkcionáři Starého Města však musí ještě dostat k přesunu do Hradiště souhlas od Českomoravského fotbalového svazu.
To však, dle mého názoru, nebude problém, potvrdil nám Hastík, se svazovými funkcionáři jsme již předběžně jednali. V prvním mistrovském utkání II. fotbalové ligy se mužstvo FC Synot představí 6. března v derby proti Poštorné.







Na vánočním turnaji nejlepší Slovácká
Otrokovice (RL) - Na 3. ročníku Vánočního fotbalového turnaje přípravek v Otrokovicích byli nejlepší žáci fotbalové přípravky Slovácké Slavie. V turnaji Slovácká získala plný počet bodů a všechny své soupeře s přehledem přehrála.
Výsledky: Slovácká Slavia - Zlín 3:0 (J. Perůtka, Sopůšek, Zámečník), - Jiskra Otrokovice B 3:0 (Sopůšek, Zámečník, Polášek), - Jiskra Otrokovice A 2:0 (Nečas, J. Perůtka), - Viktoria Otrokovice 3:0 (J. Perůtka, Sopůšek, Zámečník), - Vysoké Pole 4:1 (J. Perůta 2, Krčmář, Zámečník).
Slováckou reprezentovali: Chvojka, Krčmář, Žák, Kašný, Dýcha, Duda, J. a O. Perůtkovi, Sopůšek, Polášek, Nguen, Zámečník, Nečas, Peprníček. Trenéři : Beran, Lukáš.
Cenu pro nejlepšího hráče turnaje získal Jiří Perůtka.







HC Uh. Hradiště - TJ Nový Jičín 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Uh. Hradiště (JOH) - K velmi důležitému utkání v boji o první osmičku nastoupili hokejisté Uh. Hradiště ve čtvrtek proti vedoucímu celku druholigové tabulky - Novému Jičínu. Utkání bylo zahájeno ve značně rychlém tempu a byli to domácí, kteří se v 8. minutě po asistenci Svobody ujali vedení brankou Tesaříka - 1:0. Hosté však předváděli velmi dobrý hokej a divák se nenudil. Šance se střídaly na obou stranách, ale na další branku si museli diváci počkat až do 34. minuty, kdy puk za brankou vybojoval Stavjaňa a druhý Daniel, tentokráte Vrla, oslavil čtvrteční svátek Danielů další brankou - 2:0. Hra nabírala stále na obrátkách a urostlí útočníci Jičína neustále zle dotírali na branku Nečase. V 38. se také dočkali. To se obranou domácích protáhl Hubl a snížil na 2:1. Tak se také skončila II. třetina. V závěrečné části hosté ještě přitlačili, avšak v brance domácích opět čaroval Nečas, který dokázal vychytat i nemožné.
A jelikož hostům nepomohlo k vyrovnání ani odvolání gólmana v poslední minutě utkání, mohli se domácí hráči společně s 850 diváky radovat nejen z vítězství, ale také z postupu do finálové osmičky.
Branky: 8. Tesařík - 1:0, 34. Vrla - 2:0, 38. Hubl - 2:1. Vyloučení 3:3, střely 31:22, rozhodčí: Polák - Dřímovský, Lerch, diváci 850.
Sestava HC Uh. Hradiště: Nečas - Svoboda, Vrla, Tesařík, Stavjaňa, Šebestů - Albrecht, Březík, Čajka, Tkadlčík, Jenáček - Sladký, Hefka, Martinák, Pavel, Zalubil. Trenér Jiří Vodák, asistent Radek Pšurný.
Asistent trenéra Radek Pšurný po utkání řekl: Jsme strašně rádi, že se nám vlastně již tímto vítězstvím podařilo dostat do finálové osmičky. Polovina zápasu byla z naší strany hodně nervózní. Měli jsme velkou snahu, která však stála proti silně sebevědomému soupeři. Chtěl bych poděkovat za předvedený výkon celému mužstvu, a také skvělým fanouškům.

II. hokejová liga
25. kolo: Žďár n. Sáz. - Poruba 3:4, Šumperk - Kopřivnice 12:0, Fr. Místek - Šternberk 2:10, Ytong Brno - Rondo Brno 5:5, Uh. Hradiště - N. Jičín 2:1, Orlová - Karviná 3:4, Uničov - Přerov 6:4.
YTONG - Kopřivnice 5:0 kontumačně
26. kolo: Poruba - Uničov 6:6, Přerov - Orlová 7:3, N. Jičín - Ytong 1:0, Rondo - Fr. Místek 2:1, Šternberk - Šumperk 0:2, Kopřivnice - Žďár 1:1, Uh. Hradiště - Karviná 2:4.

	1.	Nový Jičín	18	3	5	92:59	39
	2.	YTONG Brno	17	5	4	110:54	39
	3.	Šumperk		18	2	6	120:47	38
	4.	Rondo Brno	14	6	6	117:81	34
	5.	Poruba		14	6	6	95:72	34
	6.	Uh. Hradiště	10	7	9	77:80	27
	7.	Šternberk	12	3	11	85:77	27
	8.	Karviná		10	6	10	89:89	26
	9.	Přerov		10	5	11	87:92	25
	10.	Frýdek - M.	8	7	11	70:93	23
	11.	Žďár n. S.	7	6	13	78:84	20
	12.	Orlová		6	3	17	81:100	15
	13.	Uničov		3	5	18	58:124	11
	14.	Kopřivnice	1	4	21	71:149	6







HC Uh. Hradiště - HC Karviná 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Uh. Hradiště (JOH) - K sobotnímu utkání nastupovali domácí hokejisté již s jistotou postupu mezi osmičku nejlepších proti soupeři, který stále ještě o tuto poctu bojoval. V tomto duchu se také utkání odvíjelo. Domácí celek byl bruslařsky lepší, ale zcela bez bojovnosti a snahy po vítězství. V čase 9:32 se sice Hradiště ujalo vedení po střele Paroulka 1:0, ale za 13 vteřin bylo vyrovnáno, když po zmatku před Nečasem se prosadil hostující Lokaj - 1:1. Také druhá třetina se hrála ve stejném stylu. Domácí bez jakéskoliv motivace jezdili jak při bruslení veřejnosti a dovolili hostům téměř vše. Ve 33. se podruhé mezi střelce zapsal hostující Lokaj a bylo to 1:2. Tentokráte však odpověděli rychle i domácí a za minutu vyrovnal Martinák po asistenci Pasmínky - 2:2. Hosté šli opět do vedení ve 38., kdy ukázkově vyšachovali domácí obranu a Václavík po příhře Dýmala nezaváhal - 2:3.
Divácky nejhorší byla třetina třetí, kdy se nehrálo, ale jen dohrávalo. Trápení domácích ukončil v 56. hostující Lokaj, který svou třetí brankou v utkání stanovil konečné skóre na 2:4 pro hosty, které tato výhra posunula do vytoužené osmičky nejlepších.
Domácí ve svém posledním utkání zcela zklamali a touto porážkou tak ukončili svou podzimní domácí neporazitelnost.
Branky: 9. Paroulek - 1:0, 10. Lokaj - 1:1, 33. Lokaj - 1:2, 34. Martinák - 2:2, 37. Václavík - 2:3, 56. Lokaj - 2:4. Vyloučení 0:2, diváci 1000.
Sestava HC Uh. Hradiště: Nečas - Svoboda, Vrla, Šebestů, Stavjaňa, Paroulek - Albrecht, Pasmínka, Jenáček, Tesařík, Martinák - Sladký, Hefka, Čajka, Tkadlčík, Zalubil. Trenér Jiří Vodák, asistent Radek Pšurný.
Trenér HC Uh. Hradiště Jiří Vodák po utkání řekl: Z našeho výkonu jsem zklamaný, protože jsem si myslel, že v závěrečném utkání roku předvedeme divákům že umíme hrát dobrý hokej a že se rozloučíme lepším výkonem. Celkově však můžu hodnotit podzimní čast sezóny jako velmi dobrou. Velmi nám pomohl v zápasech Tonda Stavjaňa, který v mužstvu navodil dobrou atmosféru a příkladně kluky motivoval. Náš cíl v postupu do první osmičky jsme splnili a nyní se již musíme soustředit na další boje. Nádstavbová část začíná 9. ledna, kdy budeme hrát první utkání venku. Jestli budeme posilovat, to ukáže čas a hlavně finance. Předpokládám zapojení do mužstva mladých hráčů, abychom mužstvo pomalu začali připravovat již na nový ročník.







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund