Číslo: 25
22.06.1998
Článků: 70

Titulní
Uherskohradišťsko
Brodský
Kultura
Podnikání
Z
Pro
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Zbyněk Ondračka zvítězil v závodě světového poháru
Slavný postup Boršic do I. A třídy
FC Kunovice - AFK VMG Kyjov 1:1 (0:0)
ČSK Uherský Brod - Baník Ostrava B 2:4 (0:3)
Brodské fotbalové naděje bojovaly ve Francii
Mládežnická kopaná
Fotbalový servis





Zbyněk Ondračka zvítězil v závodě světového poháru

Stupně vítězů po úvodním závodě světového poháru v maratonu - zleva: Souse (Portugalsko), Ondračka (Česká republika), Ostrčil (Slovensko). - Foto: Vít Pjajčík
Týn n. Vltavou - Životního úspěchu dosáhl kanoista Zbyněk Ondračka v prvním závodě světového poháru v maratonu. Na trati dlouhé 36 kilometrů se stal suverénním vítězem, když druhého Portugalce Joseho Sousu porazil téměř o tři minuty, což představuje handicap více než půl kilometru. Kanoista Ostrožské Nové Vsi Zbyněk Ondračka vstoupil do závodu tradičně v pomalejším tempu, na druhém přeběhu (vyznačené místo, kde závodníci musí podle pravidel část trati absolvovat po suchu s lodí v ruce - pozn. autora) se však brzy dotáhl na favorizovaného Portugalce, který loni vybojoval na mistrovství Evropy v této disciplíně stříbro, když Ondračka byl pátý.
Od této chvíle se oba závodníci střídali v jízdě na vlně (povolený způsob jízdy dvou lodí vedle sebe, kdy loď jedoucí v mírném závěsu je částečně tažena vlnou tvořenou lodí, která jede první - pozn. autora). Po předposlední obrátce, asi sedm kilometrů před cílem, dokázal novoveský kanoista zvýšit tempo a svému soupeři jednoznačně ujel. Zatímco příznivci a zástupci oddílu kanoistiky z Ostrožské Nové Vsi s napětím očekávali, v jakém pořadí se oba závodníci vynoří ze zatáčky, objevil se český reprezentant zcela osamocen a na posledním přeběhu jej kromě povzbuzení čekal i zasloužený aplaus. V závěrečné části trati se snažil šestadvacetiletý Novovešťan ještě vystupňovat tempo, aby přítomní diváci byli svědky vítězného gesta reprezentanta se lvíčkem na prsou. Po poslední obrátce jsem nasadil k trháku, ale raději jsem se vůbec neohlížel. Měl jsem strach, že Sousa pádluje za mnou, což by mě nejspíš vyřídilo, komentoval závod vítěz Zbyněk Ondračka.
Mezi prvními gratulanty po úspěšném závodě byla manželka Silva, poté vítěze obklopila televize, která ze závodu připravovala reportáž. Ačkoliv počasí závodům vůbec nepřálo, organizátoři si zaslouží jedničku.
Do jižních Čech zavítali kanoisté, kjakáři a kajakářky v kategoriích dospělých a juniorů ze 17 zemí celého světa. Nejvzdálenějšími účastníky byli Novozélanďané a Jihoafričané. Významnou událost využili v rámci předvolební kampaně zástupci KDU-ČSL, kteří věnovali vítěznou trofej právě Zbyňku Ondračkovi. Chtěl bych poděkovat firmě Ekometal Recycling a také svému zaměstnavateli, společnosti Ostroh, díky nimž jsem se mohl na tento závod řádně připravovat, dodal Ondračka.
Zářijové mistrovství světa v Jihoafrické republice se nejlepšímu sportovci uherskohradišťska rapidně přiblížilo. Poslední krok musí Zbyněk udělat na srpnovém závodě SP ve francouzském Bordeaux. Současně si začíná spolu s vedením novoveské kanoistiky lámat hlavu nad tím, kde sehnat 30 tisíc korun na kvalitní maratonskou singlkanoi. Ta by jej v boji o titul mistra světa posunula o notný kus dopředu, čímž by medailové naděje sportovce ze Slovácka stouply.
Vít Pjajčík







Slavný postup Boršic do I. A třídy
K rozhodujícímu zápasu o postup do I. A třídy zajížděly v neděli Boršice do Strání doprovázeni svými 350 fanoušky a vlastní dechovkou. Samotné utkání bylo více než dramatické, kterému odpovídá i sled branek, který byl následující: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 4:4 a 4:6. Nakonec vše dopadlo pro Boršice dobře a mohlo se začít oslavovat. Již do utkání nastoupili někteří hráči hostí po uzavřených sázkách bez vlasového porostu (Kuzma, Pekárek, K. + L. Hiklové, Hrančík) a jiní s barevným odstínem (Šťastný, Štěrba, Vrzala). Po utkání začaly oslavy historického postupu boršických hned na hřišti ve Strání a dle slov sportovního manažera Dušana Gabriela by měly pokračovat až do ranních hodin doma v Boršicích, kde na hráče čekala téměř celá obec. Na závěrečné oslavy zde bylo připraveno 180 řízků, 60 lahví šampusu, 100 litrů vína a neurčitý počet litrů ostatního alkoholu.
Jak jsme se dále dozvěděli o své vlasy by měl přijít po koupeli celého mužstva v kašně před Grétou i sekretář oddílu - podnikatel Ladislav Varmuža. Jak možno viděti oslavy byly velkolepé, ale nutno dodat, že zasloužené.
JOH







FC Kunovice - AFK VMG Kyjov 1:1 (0:0)
Kunovice (JOH) - K poslednímu utkání letošní MSFL proti sobě nastoupily dva celky ze středu tabulky. Domácí, kteří již sedm kol neokusili hořkost porážky, chtěli i v posledním kole bodovat, a tak se co nejlépe rozloučit se svými fanoušky. Bez bodu však nemínili odjet ani hosté z Kyjova, kteří pod vedením hradišťského trenéra Petra Vařechy v minulém kole dokázali porazit suveréna MSFL mužstvo NH Ostrava. Utkání začalo oboustranně opatrně a obě mužstva více kombinovala ve středu hrací plochy, než by se tlačila do šancí. Tak se stalo, že do první vážnější šance se dostal až ve 34. minutě hostující Novotný, který sám oči v oči proti kunovskému gólmanovi Máčalovi však neuspěl. O tři minuty později po centru Suchého nedokázal ve vápně míč zpracovat domácí Soviš a bylo po šanci. Hosté se mohli dostat do vedení ještě v poslední minutě první půle, ale Vencl po Kopačkově ideální přihrávce branku domácích netrefil.
Po přestávce se hra zrychlila a začaly se oběvovat i šance. Ve 48. po hlavičkovém biliáru střílel Bičánek nad branku Kyjova. Ve 49. se Bobčík zbavil obránců hostí, ale branku netrefil. V 53. hostující Houšť předvedl parádní nůžky, jenže střela rozezvučela jen pletivo za brankou Kunovic. V 63. ve skrumáži před brankou hostí se dvakráte dostal do šance Vlk, jenže nezakončil. V 70. pozorný golman Máčala vyrazil dělovku hostujícího Vencla. V 72. obrana domácích faulovala ve vápně rychlonohého Racka a rozhodčí Somr, který předtím přehlédl penaltovou ruku domácího Svobody, tentokráte nezaváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Kyjovský Novotný poslal Máčalu do opačného rohu a bylo to 0:1. V 77. Strakáč hlavičkoval Sovišův centr z rohu těsně vedle. V 83. potěšil hlavní rozhodčí i domácí fanoušky, když za faul kyjovského Pospíšila ve vápně na Bobčíka odpískal penaltu, ze které pak Strakáč s přehledem vyrovnal a stanovil tak konečné skóre na 1:1.
Domácí tak i po osmé v řadě za sebou neprohráli a úspěšně zakončili letošní ročník MSFL. Hosté se v Kunovicích představili jako mladé ambiciózní mužstvo, které pokud vydrží ve stejném složení, bude jistě patřit mezi lídry příštího ročníku.
Branky: 72. Novotný - 83. Strakáč (obě z PK). ŽK: Litoš - Houšť, Novotný, Pospíšil. Rozhodčí Somr z Frýdku-Místku. Diváci: 466.
Sestava Kunovic: Máčala - Strakáč - Kopčil, Svoboda, Josefík - Bobčík, Bičánek, Soviš, Litoš - Vlk (71. Gabriel), Suchý. Trenér Zdeněk Lorenc, asistent Václav Chvojka. Po zápase trenér Kyjova Petr Vařecha: Řekl bych, že utkání se muselo divákům líbit. Myslím si, že jsme byli lepší než Kunovice, kterým, né že bych chtěl radit, ale doporučil bych ten mančaft trochu omladit, protože domácí chvílemi nestačili s našimi mladíky běhat. Jelikož nám scházelo několik hráčů pro zranění, jsem s předvedeným výkonem svého mužstva spokojený.
Trenér Kunovic Zdeněk Lorenc: Utkání bylo z naší strany víc bojovnější, Kyjov působil naopak fotbalovější. S bodem jsem spokojený a já jej jako trenér beru. Naše závěrečná série osmi zápasů bez porážky byla odměnou pro diváky a jsem rád, že se Kunovice probojovaly v tabulce mezi ty lepší mužstva MSFL.







ČSK Uherský Brod - Baník Ostrava B 2:4 (0:3)
Uh. Brod (PZ) - Nejslabší návštěva za posledních deset let (120 diváků) se přišla podívat na závěrečné vystoupení fotbalistů Uherského Brodu ve třetí nejvyšší soutěži. Sestupový osud Broďanů byl zpečetěn již před tímto zápasem, takže se dohrávalo více méně z povinnosti. Tomu také odpovídalo nasazení obou týmů. Fotbalovější hosté potvrdili, že jim třetí příčka patří zaslouženě a během poločasu rozhodli o osudu zápasu. V 9. minutě mířil ještě Kučera z trestného kopu do zdi, ale o šest minut později se dostal po chybě domácí obrany k míči Páleník a křižnou střelou k tyči nedal gólmanu Kalivodovi sebemenší šanci. Vzápětí vyšachovala dvojice Žůrek - Hoffmann domácí zadáky podruhé a rezerva Baníku, tentokrát bez fluktuantů z áčka, se dostala v pohodě k dvougólovému náskoku. Účet poločasu uzavřel přesnou střelou z hranice šestnáctky agilní Šubrt, který po změně stran využil centr Macečka a hlavou upravil na hrozivých 0:4.
U domácích zaujala, víc než hra, vizáž nejlepšího střelce týmu Mahdalíka, který měl na hlavě různobarevný přeliv, v němž převládala červená. Dopoledne jsme vyhráli mistrovský titul v místní hospodské fotbalové lize (HOFA - pozn. autora), a tak jsem trochu pozměnil barvu vlasů, vysvětlil Mahdalík, jehož chvíle přišla až po změně stran.
O první úspěch domácích barev se přičinil Skopalík, který střelou z úhlu překvapil gólmana Hranoše. Vzápětí po biliárové akci po ose Němčický - Gregor - Mahdalík upravil posledně jmenovaný skóre na přijatelný výsledek 2:4 a svůj střelecký účet v letošní sezóně stanovil na osm branek. Zbytek utkání se dohrával naprosto v pohodě a na brodské poměry překvapivě v komorní atmosféře. Hlasy po utkání: Ladislav Janský (trenér Uh. Brodu): Bylo to deprimující loučení s kvalitním soupeřem před takřka prázdným hledištěm. Takový Uh. Brod neznám. Naše potíže se sestavou vyvrcholily a musely se zákonitě projevit do konečného výsledku. Vždyť utkání jsme odehráli se čtyřmi dorostenci v základu. Poprvné ve své trenérské kariéře si musím prožít zklamání ze sestupu. Pavol Michalík (trenér Baníku Ostrava B): Loučení s úspěšnou sezónou nám vyšlo, i když dnešní zápas byl velmi specifický. Připadal jsem si spíš jako na divadle než na fotbale.
Branky: 68. Skopalík, 70. Mahdalík - 29. a 52. Šubrt, 17. Páleník, 25. Hoffmann. Rozhodčí Procházka (Bruntál), žluté karty: Mahdalík, Skopalík - Kučera. Diváků: 120. Nejlepší hráči podle Dobrého dne: Němčický, Hrabalík, Skopalík - Šubrt, Žůrek, Blaha. Sestava Uh. Brodu: Kalivoda - Hrabalík - Němčický, Bílek, Lysoněk - Staroba, Skopalík. Orlovský, Masařík - Mahdalík, Gregor (72. Hráček). Trenér: Ladislav Janský.







Brodské fotbalové naděje bojovaly ve Francii
Thuir (PZ) - Dvě žákovská družstva ČSK Uherský Brod se letos zúčastnila 16. ročníku fotbalového turnaje Evropské unie ve francouzském městečku Thuir, které leží nedaleko španělských hranic. Do oblasti Katalánska přijeli brodští žáci už pošesté, a také letos zanechali na turnaji, jež se řadí svou obtížností mezi nejtěžší v Evropě, velmi dobrý dojem. V konkurenci šestnácti družstev z celé Evropy skončili mladší žáci na 10. místě (loni 2. místo) a jejich starší spoluhráči na 7. místě (loni 3. místo). Samotný turnaj má ve Francii velkou tradici a také jméno. Tamní televize dokonce přinášela pravidelné šoty ze zápasů. Zahájení se uskutečnilo na náměstí grandiózním průvodem a všechny výpravy byly přijaty starostou města Thuir.
Výsledky - (starší žáci): ČSK Uherský Brod - Scholl Londýn 3:1 (branky Soukeník 2, Matyáš), - Berlín 0:1, - FC Canet 2:1 (branky Masařík, Soukeník). Druhé místo ve skupině znamenalo boj o konečné 5. - 8. místo. Po prohře s Mechelenem 1:2 si brodští žáci poradili se španělským celkem Vilamala 2:1 (branky Matyáš a Polanský), čímž si zajistili konečné 7. místo. Mladší žáci dosáhli těchto výsledků: ČSK Uherský Brod - Lo Lhopital 3:5 (branky Karlík 2, Hampl), - PS Cournoteal 2:3 (branky Karlík, Bortel), - FC Thuir 2:0 (branky Hampl, Uherek) - La Sala (Španělsko) 1:2 (branky Kobzinek), - Berlín 6:1 (branky Hampl 2, Karlík 2, Bortel, Kostelník). Česká výprava zanechala dobrý dojem a vysloužila si pozvánku i pro příští rok.
Vedení mládežnické kopané v Uherském Brodě děkuje touto cestou sponzorům zájezdu: Slovácké strojírny, Filex, zámečnická dílna opravárenského závodu, Raciola, Lidová tvorba, Linea, Bambino, Karel Jurák, Potraviny Vrzala, Tekoo, Tropic Club, Josef Vystrčil, Rumpold. Turnaje se zúčastnili trenéři. K. Kopeček starší, K. Kopeček mladší, J. Masařík, M. Šimoník.







Mládežnická kopaná
Župní přebor starších a mladších žáků
St. Město - Morkovice 4:0 a 6:1, SKP Zlín - Strání 4:2 a 1:3, Štítná n/Vl. - Uh. Hradiště B 1:4 a 0:7, Kyjov - Zlín B 2:3 a 3:1, FC Vsetín - Val. Klobouky 3:2 a 0:3, Slavičín - Uh. Brod 3:2 a 0:4, Brumov - Ratíškovice - 0:2 a 1:2.
Župní soutěž žáků - skupina B
Hluk - Kroměříž 0:5 a 0:1, Dol. Němčí - Újezdec 1:4 a 4:1, Šumice - Kvasice 1:1 a 1:0, Kunovice - Luhačovice 1:0 a 0:3, Uh. Ostroh - Lipov 4:1 a 1:3, O.N. Ves - Bojkovice 6:2 a 5:5.
Župní přebor dorostu: z minulého kola: Uh. Brod - Dol. Němčí 3:6, Kroměříž - Bylnice 3:0.
Župní soutěž dorostu - skupina A
Halenkovice - Podlesí 6:0, Bojkovice - Holešov 0:1, Mysločovice - Luhačovice 3:1, Všetuly - Hř. Újezd 0:3, St. Vsetín - Hošťálková 5:2, Hrachovec - Kelč 3:4, Poličná - Štítná n/Vl. 2:1.
Župní soutěž dorostu - skupina B
Hluk - Havřice 2:2, Šumice - Kněžpole nehráno hosté nepřijeli, Zborovice - Koryčany 5:0, Jarošov - Bánov 3:0, Nedachlebice - Polešovice 6:1, Kvasice - Kunovice 0:5, Strání - Jalubí 3:5.
Župní soutěž dorostu - skupina C
Vacenovice - Mutěnice 3:0, Bukovany - Dubňany 2:1, Rohatec - Prušánky 2:0, Strážnice - Lipov 2:3, Velká n/V. - Vnorovy 2:1, Uh. Ostroh - Hovorany 1:8, Bzenec - Hr. Lhota 2:1.
Uherskohradišťsko OP dorostu.
Drslavice - Boršice 8:0 (2:0). Šrámek 3, Bulejka 2, Huňka, Fiala, Vrága.
Suchá Loz - Březolupy - hosté nepřijeli. Topolná - Prakšice 1:7 (0:2). Škára R. - Mikel 5, Pančocha, Němeček. Tupesy - Huštěnovice 7:1 (4:0).
Albrecht 2, Ťuhýček 2, Vávra J., Bureš, Churý - Zezula. Bystřice - Újezdec 4:2 (2:2). Žiška T. 2, Mahdal, Murárik R. - Slynták, Kostka. Buchlovice - Ostr. Nová Ves 1:2.







Fotbalový servis
MFSL
Znojmo - D. Benešov 1:4, Uh. Brod - Ostrava B 2:4, Krnov - Olomouc B 1:3, Vratimov - Jihlava 2:1, Hranice - BOBY B 1:1, Uničov - FC Zeman 0:3, Kunovice - Kyjov 1:1, NH Ostrava - Ratíškovice 1:0

	1.	NH Ostrava	23	6	2	52:14	75
	2.	Ratíškovice	18	7	6	72:34	61
	3.	D. Benešov	14	9	8	65:43	51
	4.	Ostrava B	16	3	11	64:42	51
	5.	Vratimov	13	9	8	49:33	48
	6.	Kyjov		14	4	12	39:41	46
	7.	Uničov		13	5	12	45:37	44
	8.	Hranice		10	13	8	44:32	43
	9.	Kunovice	10	10	10	48:46	40
	10.	Olomouc B	11	6	13	46:53	39
	11.	Jihlava		10	8	12	38:44	38
	12.	FC Zeman	10	8	12	39:50	38
	13.	BOBY B		9	9	13	29:40	36
	14.	Krnov		7	4	19	37:63	25
	15.	Uh. Brod	5	5	20	22:67	20
	16.	Znojmo		4	6	21	29:79	18

DIVIZE D
D. Němčí - Zlín B 1:0, V. Pavlovice - Prostějov B 3:2, Trnava - Slavičín 3:2, Mysločovice - Veselí 2:1, D. Kounice - Polešovice 5:0, Třebíč - Židenice 3:1, Brumov - Bystrc 4:0, Svitavy - Žďár n.S. 1:1

	1.	D. Kounice	18	7	5	67:30	61
	2.	Brumov		19	4	7	61:31	61
	3.	Polešovice	16	5	9	43:41	53
	4.	Třebíč		14	7	9	45:36	49
	5.	Bystrc		14	5	11	49:44	47
	6.	Zlín B		12	10	8	49:27	46
	7.	Mysločovice	12	7	11	39:43	43
	8.	V. Pavlovice	12	4	14	40:49	40
	9.	Slavičín	11	5	14	45:55	38
	10.	Trnava		8	12	10	41:49	36
	11.	Prostějov B	9	8	13	47:49	35
	12.	Židenice	9	7	14	44:51	34
	13.	Svitavy		8	10	12	31:43	34
	14.	D. Němčí	8	9	13	31:47	33
	15.	Veselí		7	6	17	30:47	27
	16.	Žďár n.S.	7	5	18	36:58	26

Župní přebor
Hluk - Podlesí 3:1 (0:1). V utkání průměrné úrovně bylo vidět, že hrají mužstva ze spodu tabulky. Domácí měli od začátku utkání převahu, přesto šli do vedení hosté. Hlučtí si po změně stran vytvořili drtivou převahu, šancí si vypracovali na několik zápasů a podařilo se jim 3 x skórovat, a to Koníčkem, Vaculíkem a Nováčkem. 150 diváků, sudí Dohnálek.
Hradčovice - Kostelec 3:3 (1:0). Diváci viděli zajímavé a útočné utkání z obou stran, domácí měli navrch hlavně v prvním poločase, kdy je dostal do vedení Dýmal. V úvodu druhé půle hosté vyrovnali Plišťákem, vzápětí Dýmal znovu strhl vedení na stranu domácích. Hosté přidali a podařilo se jim skóre otočit, ale domácí nerezignovali a Koníčkem v 90. srovnali na spravedlivou remízu. Sledovalo 300 diváků, řídil Hůzl z Kroměříže, který byl přísnější na domácí.
Bojkovice - Otrokovice 4:1 (2:1). V bojovném a tvrdě hraném utkání patřil nástup hostím, Murka po sólu z půlky hřiště dal vedoucí branku. Domácí zásluhou Hořáka a Kuběny ještě do poločasu skóre otočili. V nástupu do druhé poloviny utkání opět Hořák dal třetí branku, soupeř vzápětí promarnil příležitost ke snížení, když nedal pokutový kop. V závěru utkání nejlepší hráč na hřišti Hořák pečetil výhru domácích. Rozhodčí Palčík, 250 diváků.
V. Karlovice - Újezdec 3:0 (3:0). Újezdec po sedmi letech opouští župní přebor jako jeho nejstarší účastník. Ve svém závěrečném vystoupení podali hosté v první půli odevzdaný výkon a dovolili domácím už do přestávky rozhodnout utkání. 100 diváků, rozhodčí Dubčák.
Napajedla - Bystřice 2:0, D. Bojanovice - Hulín 1:3, Šardice - Hodonín 1:2, Morkovice - Mikulčice 4:1.

	1.	Napajedla	23	5	3	79:21	71
	2.	Bystřice	22	3	5	101:30	69
	3.	Hulín		20	3	8	58:38	60
	4.	Morkovice	18	4	8	70:32	58
	5.	Kostelec	14	6	10	57:48	48
	6.	V. Otrokovice	12	8	10	50:45	44
	7.	Šardice		11	9	10	38:36	42
	8.	Bojkovice	11	7	12	58:50	40
	9.	V. Karlovice	10	7	13	48:54	37
	10.	D. Bojanovice	11	4	15	44:61	37
	11.	Mikulčice	11	3	16	43:49	36
	12.	Hodonín		10	5	15	53:67	35
	13.	Hradčovice	9	8	13	47:62	35
	14.	Hluk		10	3	17	39:62	33
	15.	Podlesí		8	1	21	42:89	25
	16.	Újezdec		4	0	26	24:107	12

	Postupují: Napajedla, sestupuje: Újezdec,
	Dol. Bojanivice přecházejí do Jihomoravské fotbal. župy.

I.A třída sk. B
Nedakonice - SKP Zlín 3:2 (2:1). Domácí měli v utkání převahu, chybělo jim však více klidu v koncovce a střelecky se trápili. Hosté se dostávali do šancí ojediněle, přesto dvakrát skórovali. Vítěznou branku dali domácí v 90. min.
Břestek - J. Otrokovice 2:1 (0:0). Po bezbrankovém poločase získali domácí dvoubrankové vedení zásluhou Sontága a Zbyäu. Soupeř v závěru zvýšil důraz a po vstřelení první branky měl další dvě gólové šance, které však neproměnil.
Rohatec - O. N. Ves 1:2. Překvapivé vítězství hostí, o které se zasloužili brankami Ondračka a Beneš.
Ždánice - Prakšice 1:1 (1:1). Ve Ždánicích se hrála vyrovnaná partie, domácí se ujali vedení v 16. brankou Slivky, poté hosté srovnali skóre v 35. Luxem.
Nedachlebice - Vacenovice 2:3 (2:2). V průměrném utkání hosté potrestali chyby v domácím obraně. Branky Kubíček, Jakšík. Za hosty Hanák, Mišík a Příkazský.
Uh. Ostroh - Kvasice 2:0 (1:0). Domácí měli v utkání více ze hry, jejich branky dali Kolář a Joch a dvakrát ještě zahodili pokutový kop.
Bzenec - Jalubí 1:1 (0:1). Hosté měli tradičně lepší první poločas a ujali se vedení brankou Dobiáše. Domácí po změně stran skóre srovnali na pro hosty velmi přijatelnou remízu, která jim zajistila setrvání v soutěži i pro příští ročník.

	1.	Břestek		17	4	5	58:29	55
	2.	Bzenec		14	5	7	47:36	47
	3.	J. Otrokovice	13	6	7	45:27	45
	4.	Nedakonice	12	7	7	47:37	43
	5.	Vacenovice	11	9	6	42:27	42
	6.	O.N.Ves		13	3	10	38:34	42
	7.	Ždánice		9	8	9	40:34	35
	8.	Nedachlebice	10	5	11	31:37	35
	9.	Kvasice		9	7	10	46:41	34
	10.	Prakšice	9	5	12	41:50	32
	11.	Rohatec		9	4	13	43:49	31
	12.	Uh. Ostroh	9	3	14	40:60	30
	13.	Jalubí		4	8	14	27:55	20
	14.	SKP Zlín	4	4	18	30:59	16

	Postupuje Břestek, sestupuje SKP Zlín

I.B třída sk. B
Strání - Boršice 4:6 (2:3). O divoký výsledek se postarali oba kolektivy, které více myslely na útočení. V domácím mužstvu podal velmi dobrý výkon brankář Adámek, naopak u hostí jejich brankář oporou nebyl. Hosté byli v utkání lepší, udržovali si neustále jednobrankový náskok, v 75. se domácím podařilo vyrovnat na 4:4. Hosté, kteří potřebovali k postupu do I. A třídy bezpodmínečně zvítězit, si však v poslední čtvrthodině dvěma brankami zajistili vytoužený postup. Sledovalo 400 diváků. Branky Grebík 2, Popelka 2 - Šťastný, Kuzma, Kudela, Krejčířík, Štěrba, vlastní.
Jarošov - Lužkovice 2:0. V utkání průměrné úrovně se v prvním poločase neprosadil ani jeden kolektiv, hra se odehrávala většinou ve středu hřiště. V závěru poločasu byl vyloučen jeden hráč hostí, domácí přesilovku využili ke vstřelení dvou branek Kaláčem a Hotařem. V závěru utkání poslal sudí Vaculík z M. Písku pod sprchy dalšího hráče hostí.
Lubná - Koryčany 1:7, Malenovice - Prasklice 4:3, Roštění - Zdounky 1:4, Mladcová - Všetuly 7:1, Morkovice B - Žeranovice 3:0.

	1.	Boršice		20	1	5	84:27	61
	2.	Mladcová	18	6	2	69:24	60
	3.	Koryčany	13	7	6	62:34	46
	4.	Všetuly		13	5	8	38:41	44
	5.	Prasklice	13	4	9	48:44	43
	6.	Malenovice	12	4	10	43:43	40
	7.	Roštění		10	5	11	38:51	35
	8.	Jarošov		8	8	10	41:43	32
	9.	Strání		8	6	12	52:56	30
	10.	Zdounky		8	5	13	38:39	29
	11.	Lužkovice	7	6	13	30:45	27
	12.	Žeranovice	7	4	15	38:58	25
	13.	Morkovice B	5	5	16	33:63	20
	14.	Lubná		6	2	18	30:76	20

I.B třída sk. C
Tupesy - M. Písek 3:1 (1:1). Domácí měli v utkání trvalou převahu, několik dalších čistých šancí zahodili. Jejich branky dávali Gál, Škrabal, Oslzla.
Strážnice - Zlechov 0:4 (0:2). V poli byla hra vyrovnaná, před brankou se lépe orientovali hráči hostí, prosadil se zvláště Mazáč, autor tří branek, další přidal Velcr.
Mutěnice - Kněždub 3:2, Kyjov B - Dubňany 1:2, Vřesovice - H. Lhota 1:3, Velká n. V - Milotice 2:2, Žarošice - Vracov 1:4.

	1.	Vracov		20	2	4	61:18	62
	2.	Tupesy		19	3	4	58:25	60
	3.	Mutěnice	18	1	7	60:29	55
	4.	Kněždub		14	2	10	54:35	44
	5.	Žarošice	13	2	11	43:38	41
	6.	Hroz.Lhota	12	5	9	36:31	41
	7.	Kyjov B		10	4	12	52:51	34
	8.	Dubňany		9	7	10	34:45	34
	9.	Milotice	9	6	11	40:37	33
	10.	Velká n.V.	8	6	12	36:43	30
	11.	Zlechov		8	6	12	32:42	30
	12.	Strážnice	7	3	16	40:57	24
	13.	Vřesovice	4	4	18	32:71	16
	14.	M. Písek	5	1	20	25:81	16

	Postupují Boršice a Vracov, sestupují Vřesovice a Mor. Písek

Okresní přebor
Hor. Němčí - Dol. Němčí B 6:1 (2:1). Pohledné utkání posledního kola, bohaté na branky. Domácí přehráli svého soupeře po všech stránkách. Hosté přijeli s několika hráči dorostu. Branky za domácí Opletal 3, Velecký 2, Zámečník, za hosty Tinka. 120 diváků, řídil Hůlka z Uh. Hradiště.
Hluk B - Kudlovice 2:3 (1:2). Utkání vyrovnané, domácí nepodržel brankář. Nerozhodný výsledek by byl spravedlivý. Branky Vaculík, Horák za hosty Rosík, Šilc, Obdržálek. Řídil Kotačka, 50 diváků.
Šumice - Bílovice A 4:1 (3:0). Domácí vyhráli po velké převaze a ještě množství vyložených šancí zahodili. Branky Kandrnál, Ondřej. Ficenc, Synčák V., za hosty Johaník. Řídil Ujčík z Uh .Hradiště, 120 diváků.
Nivnice - Březolupy 4:1 (1:1). Po vyrovnaném poločase se ve druhé půli domácí zlepšili a zaslouženě zvítězili. Branky za domácí Bartoš 2, Soukeník J., Šebesta, za hosty Pavlík. Řídil Šťastný z Uh. Hradišě, 250 diváků.
Sl. Slavia B - Slavkov 2:0 (1:0). Domácí potvrdili neporazitelnost na svém hřišti a postupujícímu Slavkovu nadělili 2 góly. Branky dali Zemánek a Blaha. Dobře rozhodoval Blaha z Vacenovic, 160 diváků. Domácí nedostali 410 minut branku.
Vlčnov - Buchlovice 1:2 (0:2). V prvním poločase byli lepší hosté, ve druhém naopak domácí, kteří neproměnili pokutový kop. Hostující mužstvo podržel brankář Štokman. Branky Křapa Ivo, za hosty Marek B. a Šproch. Řídil Katrňák z Kudlovic, 100 diváků.
Ostr. Lhota - Ořechov A 4:3 domácí se neozvali.

	1.	Slavkov		17	7	2	72:22	58
	2.	Nivnice		16	3	7	48:27	51
	3.	Buchlovice	12	8	6	47:32	44
	4.	Sl. Slavia B	12	5	9	46:33	41
	5.	Březolupy	11	7	8	54:44	40
	6.	Šumice		11	6	9	63:59	39
	7.	Ořechov A	10	6	10	43:42	36
	8.	Kudlovice	9	7	10	47:50	34
	9.	Ostr. Lhota	8	8	10	45:57	32
	10.	Vlčnov		9	4	13	37:49	31
	11.	Hluk B		9	3	14	37:48	30
	12.	D. Němčí B	8	6	12	43:57	30
	13.	H. Němčí	8	5	13	39:53	29
	14.	Bílovice A	3	3	20	17:65	12







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund