Číslo: 51
16.12.1996
Článků: 41

Titulní
Na
Ze
Obchod
Pošta
Kultura
Příloha
Horoskop
Pošta
Humor
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1996
Rok 1997
Rok 1998
Rok 1999
Rok 2000


DOBRÝ DEN SLOVÁCKO


Návrat nebeské invence
Vylosování velké vánoční soutěže
HITPANORAMA Zdeňka Dudy
Problémy Pro Pana Petra Parmu





Návrat nebeské invence

Milan Janků - sólová kytara (Ineditum), Mara Chmela - bicí (Roxanela, Deor), Vlaďa Botek - baskytara (Roxanela, Ineditum), Hyňa Michálek - sólová kytara (Ineditum), Vlaďa Lopata - zpěv (Q.A.S., Roxanela)
Mnozí z nás si jistě představí starou éru zábav, kdy tento název přitahoval všechny příznivce dobré rockové muziky. Po skončení činnosti starých Invencí nastala delší odmlka a staré dobré šlágry upadly v zapomnění.
Ne však u všech. Po domluvě s bývalými členy skupiny se dnešní sestava rozhodla oprášit některé podařené kusy, k tomu přidat něco z vlastní tvorby i současné šlágry a nový repertoár byl na světě.
Na své si přijdou jak pamětníci, tak nová generace příznivců nekomerčního poctivého stylu. Do budoucna kapela připravuje nahrávání demosnímku, ale především hrát. Hrát na místech komerčně nevýhodných, což je vlastně krédem nových Invencí.
Hrát pro lidi, pro zábavu vydržísnad této kapele stejně dlouho jako jejich předchůdcům.







Vylosování velké vánoční soutěže
Do konce týdne proudily do redakce správné odpovědi na naši vánoční soutěž. Z nich jsme vylosovali tři šťastné výherce, Annu Machovou ze St. Města, Milenu Plachou z Mařatic a Mirku Šišákovou z Podolí, kteří obdrží dárky věnované od skupin Argema, Reflexy, Wayn, Cobra, Credo...

Pro úplnost správné odpovědi měly znít:

Kmotrem posledního alba skupiny Argema Když jsem šel z Hradišťa v brněnském Semillassu byl za b) Ivan Mládek.

Poslední natočený videoklip skupiny Reflexy se jmenuje za c) Neříkej

Současný bubeník skupiny Wayn je a) Luděk Struhař.

Jednoduché, viďte!?!







HITPANORAMA Zdeňka Dudy
sobota od 17 do 19 hodin

 
1. BLUE SYSTEM - Only With You 
2. BACKSTREET BOYS - Quit Playing Games 
3. CAUGHT IN THE ACT - Bring Back The Love
4. UNIQUE 2 - Break My Stride
5. SQUEEZER - Roller Baby 
6. BOYZONE - Words
7. THE KELLY FAMILY - Every Baby 
8. FUN FACTORY - I Love You 
9. MR. PRESIDENT - Show Me The Way
10. WORLDS APART - Je Te Donne 
11. MC ERIK & BARBARA - Dancing Queen 
12. FRED FEUERSTEIN - Jappadappadu
13. SPICE GIRLS - Say You´ll Be There 
14. LOFT -  Mallorca
15. DUNE - Who wants to live forever
16. NO MERCY - When I die
17. IMPERIO - Return To Paradise 
18. 911 - Don´t Make Me Wait
19. DONA LEWIS - I Love You Always Forever 
20. GHETTO PEOPLE + L-VIZ - In the ghetto

Novinky:
	NOMANSLAND - 7 Seconds
	SCOOTER - Break It Up
	JOAN OSBORNE - Right Hand Man







Problémy Pro Pana Petra Parmu

Každý se může v životě setkat s problémy, na které sám nestačí. Někteří se je pokusí nejprve zvládnout silou a pak pochopí, někteří vyhledají pomoc hned. Trápí-li vás (či jen zajímá) něco v komunikaci a lidských vztazích, pište či volejte do redakce nebo přímo do Soukromé psychosociální poradny, St. Tenice 1195/A, 686 01 UH, tel. 40518. Ve spolupráci s redakcí Dobrého dne připravuje PaeDr Petr Parma, systemický terapeut a soukromý sociální poradce.

Když ona je jen na sex...
S Marcelou chodím tři týdny. Seznámili jsme se na diskotéce a hned jsme spolu začali spát. Velice se mně líbí, je hrozně sexy. Na šestnáct je “dobře vyvinutá”. Problém je v tom, že mimo postel si spolu zas tak moc nerozumíme. Je dost tvrdohlavá a kromě toho mám pocit, že ji zajímá spíš jen ten sex. Já mám nějaké koníčky, ona jenom zábavu. Přesto se do ní nějak začínám zamilovávat a to i když jsme se už párkrát pěkně pohádali. Jsem z toho trochu nervózní. (Ondra, student, 17 let)
Vůbec se nedivím, Ondro, že jste z toho trochu nervózní. Mít atraktivní “vyvinutou” šestnáctku s tělem k nakousnutí a duchem k zakousnutí, to je trochu smůla. Ale vězte, že dost častá smůla. Nevím, čím to je, ale hodně mladých lidí si stěžuje na atraktivní protějšky, kteří jsou dobří hlavně do postele a do společnosti. Už ne však na běžný vztah. Už ne do standardního partnerského života. Ne na oboustranně uspokojivou komunikace ve dvou. Zdá se, že atraktivní, přitažlivý zevnějšek není vždy jen výhra. Většina z nás se chce nějak líbit, být v něčem oceňovaná. No a máme-li toho hodně zvnějšku, může nás to lákat na tom vevnitř nic moc nepracovat. Prostě se spoléhat, že design vše zabezpečí... Takže, Ondro, užívejte si s krásnou holkou. I nějaké to pohlavní zamilováníčko nemusí být na závadu (o jiné než pohlavní asi těžko může jít). Však ono se to časem vystříbří. Jen jednu věc bych moc a moc doporučil ke zvážení: Jak máte zajištěnou bezpečnou, spolehlivou ochranu před nežádoucím otěhotněním svůdné krasavice? Nějaké přerušování je pro srandu a ani pečlivé používání kondomu bez kombinace s další ochranou u partnerky také nemusí být úplnou zárukou. Představte si, že jste v situaci, kdy už si třeba kromě postele skoro vůbec nerozumíte, kdy už vztah udržujete skutečně jen proto, abyste si užil se stálou partnerkou a nemusel vyhledávat náhodné, a najednou PRÁSK! Nechtěné těhotenství. Jaká je to představa? Třeba byste potom byl víc než jen trochu nervózní...

Neznámý muž zárukou znásilnění?
Naše sedmnáctiletá dcera nám působí starosti. Má staršího bratra, který je zodpovědný a opatrný, ale ona byla od odmalička dost odvážná až nerozvážná. Lehce se s každým seznamovala a tato neopatrnost jí zůstala. Pravidelně jezdívá stopem, vím, že se stýká s neznámými lidmi, každého si hned pouští moc k tělu. Samozřejmě, že v mezích slušnosti. Ví, co se patří a co ne. Jenomže noviny jsou plné znásilnění, denně se to nějakým ženám stává a policie varuje před neopatrným stýkáním se s neznámými lidmi. Bojím se o ni. (Jitka, úřednice, 44 let)
Chápu, Jitko, jak jste zneklidněná chováním vaší společenské dcery, které seznamování se s novými lidmi nečiní žádné potíže a má odvahu jezdit stopem v době, kdy se násilí, i to sexuální, vyšplhalo na dost vysokou úroveň. Chápu, jak vaše zneklidnění vzrůstá, když policejní statistiky a doporučení stále varují před lehkomyslnými kontakty dívek a žen s neznámými muži. Problém je jen v tom, že kriminální statistiky vůbec neodpovídají skutečnosti a z nich vycházející doporučení jsou zavádějící až nebezpečná. Problém je v tom, že kriminalisté mohou vycházet pouze z informací od žen, které znásilnění nahlásily. A že tyto ženy tvoří jen nepodstatný zlomek všech žen, které byly znásilněny. Vysvětlím: V posledním reprezentativním výzkumu sexuálního chování obyvatel ČR, který proběhl nedávno, byly zjišťovány i informace o sexuálním násilí. Údaje, které lze považovat za odpovídající skutečnosti, uvádějí dosti hrůzné poznatky. Posílám je vám bez komentáře.

K zamyšlení na závěr
Skoro 12% žen bylo násilně přinuceno k pohlavnímu styku, z toho bezmála 4% opakovaně! Kolik žen se potom muselo setkat alespoň s pokusem o znásilnění! Ženy byly znásilněny v 15% do 15 let svého věku, v asi 42% mezi 16 až 20 lety a ve zhruba 20% mezi 21 až 25 lety! Přes tři čtvrtě žen tak bylo znásilněno od dětství do svých 25 let! (A žen nad 31 let jen něco málo přes 5%). A to hlavní - přes 51% žen znásilnil jejich vlastní partner nebo manžel, přes 38% jejich jiný dobrý známý a jen něco přes 10% neznámý muž...!!!







www.hradiste.cz
Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund